W oczekiwaniu na białe
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
Re: W oczekiwaniu na białe
To jest myśl...
Tyle, że nocowanie na dworze nie jest zbyt komfortowe...

Tyle, że nocowanie na dworze nie jest zbyt komfortowe...

Dolce far niente 

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
FUX pisze: Tyle, że nocowanie na dworze nie jest zbyt komfortowe...![]()
Trzeba było oprócz wejścia przez garaż zrobić też tradycyjne, z drzwiami

FUX pisze:Bo juz mam dosyć odgarniania, aby wejść do domu czy tez wyjechac z garażu...
Było se http://www.stiga.pl/0,256,snow-spark.html odśnieżarkę kupić

Mam i polecam. ale ja mam ho ho albo i więcej do odśnieżenia

Mam oddzielne.Konto usunięte pisze: Trzeba było oprócz wejścia przez garaż zrobić też tradycyjne, z drzwiami
Oooo i to musze rozważyć. Dodatkowo jeszcze z drabiny kawal polaci dachu odśnieżałem, ca. 15mb na 2-3m w głąb.esilon pisze: zawsze możesz zadaszyc podjazd i dojście
po dwuspadowym dachu troche ciężko jeździć...maf1 pisze: Było se http://www.stiga.pl/0,256,snow-spark.html odśnieżarkę kupić

Dolce far niente 

Ja tam przestałem wjeżdżać ;)FUX pisze: Bo juz mam dosyć odgarniania, aby wejść do domu czy tez wyjechac z garażu...
Ale fakt, wczoraj przerzuciłem małą ciężarówkę białego szajsu. A potem zaczął padać ten cholerny deszcz...
Ale lepiej robi nadwoziu w naszych, solonych warunkach.FUX pisze: Tyle, że nocowanie na dworze nie jest zbyt komfortowe...![]()
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
ciężkie jest życie z RWDky pisze: Ale fakt, wczoraj przerzuciłem małą ciężarówkę białego szajsu.

- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
W imieniu miastowych pasztetów, za których całe odśnieżanie przed blokiem i przed garażem odwalają inne pasztety - serdeczne wyrazy współczucia dla kawiorów, co to mają odrębne chaty i garaże, i odrębnie je odśnieżają, własnoręcznie.
A ja w tym czasie, dobra książka albo forum, albo film jakiś w telewizji, albo chłodny drink w dłoni i ciepła kobieta pod pachą, a śnieżek za oknem tak romantycznie pruszy...
Ale cóż, co kto lubi
PS. Podobno ma znowu padać
A ja w tym czasie, dobra książka albo forum, albo film jakiś w telewizji, albo chłodny drink w dłoni i ciepła kobieta pod pachą, a śnieżek za oknem tak romantycznie pruszy...

Ale cóż, co kto lubi

PS. Podobno ma znowu padać

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
WiS pisze: A ja w tym czasie, dobra książka albo forum, albo film jakiś w telewizji, albo chłodny drink w dłoni i ciepła kobieta pod pachą, a śnieżek za oknem tak romantycznie pruszy...![]()
Spoko... w towarzystwie szczekającego za ścianą od rana psa, albo w towarzystwie Radia Maryja sąsiadki z dołu, czy też w harmonii z wiertarką udarową sąsiada spod ósemki

Chyba trochę przesadzasz, my sobie siedzimy błogo na kanapie, drzewo w kominku milutko sobie strzela, śnieg za oknem, nikt nie odgarniaWiS pisze:Wolę mieć zatyczki w uszach, niż plastry na bąblach na dłoniach

- Bagażnik nigdy nie jest wystarczająco duży /by Bilex/
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
WiS pisze: serdeczne wyrazy współczucia dla kawiorów, co to mają odrębne chaty i garaże, i odrębnie je odśnieżają, własnoręcznie.
Wybacz, ale te dwa wyrazy wydają mi się sprzeczne

A poza tym trochę ruchu dla zdrowia nie zaszkodzi - z kubkiem Glühweina w dłoni

liwit pisze:
Chyba trochę przesadzasz, my sobie siedzimy błogo na kanapie, drzewo w kominku milutko sobie strzela, śnieg za oknem, nikt nie odgarnia![]()
Wstaniesz o czwartej rano ,odgarniesz

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
WiS, prawdziwe kawiory mają podgrzewany podjazd 

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
No tak, Wy jesteście nietypowi... macie zaprzyjaźnionego Siatexmena, jak Was całkiem zasypie, zrzuci Wam suchy prowiant i lekarstwa przez kominliwit pisze: nikt nie odgarnia

Do wiosny jakoś dotrwacie

Mnie też, ale empiria bywa sprzeczna z teoriąKonto usunięte pisze: te dwa wyrazy wydają mi się sprzeczne

Potrafisz odgarniać śnieg jednorącz, i jeszcze nie rozlać napoju? SzacunKonto usunięte pisze: trochę ruchu dla zdrowia nie zaszkodzi - z kubkiem Glühweina w dłoni

rrosiak pisze: prawdziwe kawiory mają podgrzewany podjazd

To w kręgu cywilizacji łacińsko-anglosaskiej. W wersji bizantyjsko-słowiańskiej, ewentualnie, chłopów pańszczyźnianych (fornali / strażaków miejskich / żołnierzy służby czynnej / członków młodzieżówki partyjnej)* do dyspozycji

* niepotrzebne skreslić.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
WiS pisze: Potrafisz odgarniać śnieg jednorącz, i jeszcze nie rozlać napoju?
No jasne, wtedy używam w ręce niepijącej zasadniczo tylko palca wskazującego

w kręgu cywilizacji bizantyjsko-słowiańskiej prawdziwe kawiory mają tuaregi/cayenne/x5, które każdą zaspę przejdą. jak nie mają to żadne z nich kawiory tylko pasztety, ktorych nie stać na kredyt na zakup apartamentu w ramie H i muszą sobie domy budować żeby było taniejWiS pisze: To w kręgu cywilizacji łacińsko-anglosaskiej. W wersji bizantyjsko-słowiańskiej, ewentualnie, chłopów pańszczyźnianych (fornali / strażaków miejskich / żołnierzy służby czynnej / członków młodzieżówki partyjnej)* do dyspozycji

- Gump
- 5 gwiazdek
- Auto: Spec + Legacy i wszystko cacy
- Polubił: 29 razy
- Polubione posty: 85 razy
Ja tam bąbli nie mam bo odśnieżam w rękawicach i mam dłonie jak dupcia niemowlakaWiS pisze: Wolę mieć zatyczki w uszach, niż plastry na bąblach na dłoniach

Legio Patria Nostra
"Jeżeli myślisz, że jesteś mężczyzną, boś spłodził syna, posadził drzewo i wybudował dom, to jesteś w błędzie. Spróbuj przebiec
Rzeźnika "
"Jeżeli myślisz, że jesteś mężczyzną, boś spłodził syna, posadził drzewo i wybudował dom, to jesteś w błędzie. Spróbuj przebiec
Rzeźnika "
rrosiak pisze: WiS, prawdziwe kawiory mają podgrzewany podjazd
koszt kabla grzejnego i czujnika (kawiorowy z pomiarem wilgotności) nie przekracza kosztu dziesięciokrotnego zatankowania Forestera do pełna

- rrosiak
- 6 gwiazdek
Mówisz o ilości kabla potrzebnej do podgrzania kilkudziesięciu metrów pomiędzy wyjazdem z garażu, a bramą wyjazdową z podwórka, bo ja takie rozwiązanie miałem na myśliesilon pisze:rrosiak pisze: WiS, prawdziwe kawiory mają podgrzewany podjazd
koszt kabla grzejnego i czujnika (kawiorowy z pomiarem wilgotności) nie przekracza kosztu dziesięciokrotnego zatankowania Forestera do pełna

Do tego dolicz koszt energii elektrycznej potrzebnej do "odśnieżenia".
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
rrosiak pisze: kilkudziesięciu metrów pomiędzy wyjazdem z garażu, a bramą wyjazdową z podwórka,
Robert, u mnie między garażem a bramą jest może 5 metrów. Forester ledwo wchodzi, dlatego stawiam go na ulicy

Mógłbym stawiać na "podwórku", ale wolę żeby dziecko się bawiło i trenowało obsługę pojazdów kołowych.
- rrosiak
- 6 gwiazdek
Konto usunięte, ale ja przecież pisałem o prawdziwych kawiorach, a tacy mają odpowiednio dużą działkę i przynajmniej kilkadziesiąt metrów z domu do bramy