zwłaszcza, że w tym przypadku ciężko mówić o zajumaniuky pisze: że zajumał fotę wbrew temu

zwłaszcza, że w tym przypadku ciężko mówić o zajumaniuky pisze: że zajumał fotę wbrew temu
Hehe dokładnie tak. Tam miała być fotka drugiego modelu rydzykophona, a pojawiło się to co się pojawiłoky pisze:Arno, Fido może nawet nie wie, że zajumał fotę wbrew temu, kto ją opublikował. Nie wszyscy pozwalają na hotlinkowanie i podstawiają wtedy inny obrazek ;)
r.
remek pisze: zwłaszcza, że w tym przypadku ciężko mówić o zajumaniu![]()
Qrna KY w jakim języku ty mówiszky pisze: swoim bL0g4ffKv, to jeszcze ruchu wygenerowało mi tyle, że całe pasmo dla serwera WWW poszło w pip w kilka chwil. Nie pozostało mi nic innego, jak zacząć sprawdzać referery...
myślę, że najczęściej hotlinkowania zabrania się, żeby np. leniwi sprzedawcy na alledrogo nie wrzucali do swoich aukcyjek.Konto usunięte pisze: Zamiast wstawiać głupie teksty zamiast obrazka, wystarczyłoby małą reklamkę doklejać.
Ale jak chcesz kasować za wyświetlanie zdjęć z Twojego serwera? Wystawisz fakturę dziecku neo? :)Konto usunięte pisze: I czerdżować za miliony odsłon.
remek pisze: myślę, że najczęściej hotlinkowania zabrania się, żeby np. leniwi sprzedawcy na alledrogo nie wrzucali do swoich aukcyjek.
ky pisze: W takich wypadkach podstawia się np. zdjęcia z fają na wierzchu :))
Motorolę Flipout. ŚmiesznaChloru pisze: Bergen, co kupiłeś ?
Piter 35 pisze: Qrna KY w jakim języku ty mówisz
o jak ja bym chciał, żeby to u nas było dostępne... ale tak sobie prawa autorskie ktoś powymyślał i tak zaiks na tym łapę trzyma, że chyba nigdy to nie nastąpi...Arno pisze: dostępność polików za niewielkie pieniądze w systemach takich jak iTunes
Kasować nie odbiorcę, ale nadawcę reklamy. Dzieci neo mają tylko klikać ;)ky pisze:Ale jak chcesz kasować za wyświetlanie zdjęć z Twojego serwera? Wystawisz fakturę dziecku neo? :)Konto usunięte pisze: I czerdżować za miliony odsłon.
ky pisze: Natomiast hotlinkujący pokemon może mi zabić łącze, bo nie stać mnie na kilka Mbit uploadu. A nawet gdyby mnie było stać, to z jakiej racji miałbym sponsorować moje pasmo jakiemuś pokemonowi?
To jest tak, jak udostępnisz zdrój uliczny dla okolicznych mieszkańców i zaczynają z połowy miasta podjeżdżać beczkowozy po darmową wodę...Konto usunięte pisze: Jeśli coś jest dostępne, to znaczy, że ludzie mogą to oglądać.
A da się zablokować link do zdjęcia, tzn. zrobić tak, żeby do pozyskania zdjęcia konieczne było wykonanie zrzutu ekranuKonto usunięte pisze: No to nie udostępniaj. Kto Ci każe? Jeśli coś jest dostępne, to znaczy, że ludzie mogą to oglądać. Jeśli robisz serwis dla siebie i paru znajomych, to niech się zarejestrują, żeby korzystać i problem z pokemonami masz z głowy. Nie rozumiem problemu.
ZA komuny panie to nie było takich problemów. I tak życie mija na wybieraniu kolejnych gadżetów.Arno pisze: straszne jest to, że za diabla nie wiadomo co kupic.
Jest jakas nowa nokia taka. Ale mozesz tez kupic sobie sama baterie.Grzegorz pisze:ZA komuny panie to nie było takich problemów. I tak życie mija na wybieraniu kolejnych gadżetów.Arno pisze: straszne jest to, że za diabla nie wiadomo co kupic.
Ja nie rozumiem w ogóle jak można używać takich rzeczy jak telefon komórkowy do czegoś innego niż dzwonienie i ewentualnie jakiś sms od czasu do czasu.
NA szczęście moja jakaś megastara nokia jeszcze się nie popsuła chociaż bateria trzyma już słabo i trzeba będzie wkrótce poszukać jakiś tani telefon do dzwonienia z dobrą baterią. Może ktoś coś poleci jakiś model bez internetu gpsu i innych takich ?
Między dropboxem, a galerią jest spora różnica. Dziś jest Picassa, chociaż ja bym niczego ważnego tam nie powiesił, ale jak miałem u siebie gallery, to Picassy chyba jeszcze nie było.eMTi pisze: ky, jak tylko dla znajomych, to dropboxa używaj, bardzo przydatne i wygodne toto do różnych, różniastych rzeczy..![]()