Telefony, telefony...

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Re: Telefony, telefony...

Post 1 gru 2010, o 22:42

ky pisze: że zajumał fotę wbrew temu
zwłaszcza, że w tym przypadku ciężko mówić o zajumaniu ;-)

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 1 gru 2010, o 22:45

ky pisze:Arno, Fido może nawet nie wie, że zajumał fotę wbrew temu, kto ją opublikował. Nie wszyscy pozwalają na hotlinkowanie i podstawiają wtedy inny obrazek ;)

r.
Hehe dokładnie tak. Tam miała być fotka drugiego modelu rydzykophona, a pojawiło się to co się pojawiło ;-) A, że ktoś sobie nie życzy, to kij mu w r... Skąd ja, żuczek mam wiedzieć kto sobie życzy a kto nie?

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: die Pflaume
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 1 gru 2010, o 22:47

remek pisze: zwłaszcza, że w tym przypadku ciężko mówić o zajumaniu ;-)

Oj, wyobraź sobie, że czasem jest. Kiedyś wystawiałem na swoim łączu zdjęcia. Jakieś dziecko neo nie dość że je podlinkowało bez zapytania na swoim bL0g4ffKv, to jeszcze ruchu wygenerowało mi tyle, że całe pasmo dla serwera WWW poszło w pip w kilka chwil. Nie pozostało mi nic innego, jak zacząć sprawdzać referery...

r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 1 gru 2010, o 22:49

ky, no ale taka jest idea światowej pajęczyny, że się nici plecie. Zamiast wstawiać głupie teksty zamiast obrazka, wystarczyłoby małą reklamkę doklejać. I czerdżować za miliony odsłon.

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 1 gru 2010, o 22:50

ky pisze: swoim bL0g4ffKv, to jeszcze ruchu wygenerowało mi tyle, że całe pasmo dla serwera WWW poszło w pip w kilka chwil. Nie pozostało mi nic innego, jak zacząć sprawdzać referery...
Qrna KY w jakim języku ty mówisz :-)

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 1 gru 2010, o 22:58

Konto usunięte pisze: Zamiast wstawiać głupie teksty zamiast obrazka, wystarczyłoby małą reklamkę doklejać.
myślę, że najczęściej hotlinkowania zabrania się, żeby np. leniwi sprzedawcy na alledrogo nie wrzucali do swoich aukcyjek.

Co zresztą jest jakby trochę bez sensu ;-)
Załączniki
myphone-1050-maxcom-mm400-emporia-telme-c110.jpg

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 1 gru 2010, o 23:20

Konto usunięte pisze: I czerdżować za miliony odsłon.
Ale jak chcesz kasować za wyświetlanie zdjęć z Twojego serwera? Wystawisz fakturę dziecku neo? :)
remek pisze: myślę, że najczęściej hotlinkowania zabrania się, żeby np. leniwi sprzedawcy na alledrogo nie wrzucali do swoich aukcyjek.

W takich wypadkach podstawia się np. zdjęcia z fają na wierzchu :))

r.

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 1 gru 2010, o 23:22

ky pisze: W takich wypadkach podstawia się np. zdjęcia z fają na wierzchu :))
:mrgreen:

http://forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.ph ... 62#p206762

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator
Polubione posty: 1 raz

Post 1 gru 2010, o 23:29

Chloru pisze: Bergen, co kupiłeś ?
Motorolę Flipout. Śmieszna :-)
Piter 35 pisze: Qrna KY w jakim języku ty mówisz

w l33T, N0 prZ3C13z w1daC ;-)

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 1 gru 2010, o 23:54

KoFFaNe KrEjZoLe, nIe cZaCzYCiE? ;))

r.

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone

Post 2 gru 2010, o 02:09

Arno pisze: dostępność polików za niewielkie pieniądze w systemach takich jak iTunes
o jak ja bym chciał, żeby to u nas było dostępne... ale tak sobie prawa autorskie ktoś powymyślał i tak zaiks na tym łapę trzyma, że chyba nigdy to nie nastąpi... :-/
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 2 gru 2010, o 09:04

ky pisze:
Konto usunięte pisze: I czerdżować za miliony odsłon.
Ale jak chcesz kasować za wyświetlanie zdjęć z Twojego serwera? Wystawisz fakturę dziecku neo? :)
Kasować nie odbiorcę, ale nadawcę reklamy. Dzieci neo mają tylko klikać ;)

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 2 gru 2010, o 11:50

Nie rozumiesz: dziecię neo hotlinkuje Twoje foty, z Twoich zasobów, na swoim BlOgAfFkU (przecie skoro jest wystawione, to znaczy że można sobie wziąć). Inne pokemony w to klikają, a Twoje łącze robi bokami. Komu wystawić fakturę? Właścicielowi platformy blogowej?

r.

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 2 gru 2010, o 12:48

ky, ja zrozumiałem Konto usunięte w ten sposób ,że zamiast chamskich wstawek w miejsce obrazków które wyskakują jak ktoś hot-linkuje ,to dać reklamę własnej strony skąd jest to zdjęcie i wtedy będą wchodzić na twoją stronkę i będą ci "lecieć" odsłonięcia (ale ja jestem informatycznym neandertalem :mrgreen: i nie wiem czy tak można )
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 2 gru 2010, o 12:53

Ale nadal to nie poprawia mojej sytuacji. Moje zabawki, na moim łączu, za które płacę, nie przynoszą i nie są w stanie przynieść żadnych profitów. Są dla mnie i paru znajomych: są po to by ja, lub ktoś z moich znajomych mógł wystawić np. parę fotek dla innych znajomych. Niepotrzebny mi rozgłos i jeszcze więcej hitów, bo nie po to te zabawki są.

Natomiast hotlinkujący pokemon może mi zabić łącze, bo nie stać mnie na kilka Mbit uploadu. A nawet gdyby mnie było stać, to z jakiej racji miałbym sponsorować moje pasmo jakiemuś pokemonowi?

r.

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 2 gru 2010, o 13:02

burat, dokładnie, nawet może wyskakiwać ten obrazek, ale np połączony z reklamą (bo w sumie chodziło o to, żeby ten obrazek pokazać). Zainteresowani klikają i kasa na utrzymanie łącza płynie (nie znam realiów ekonomicznych reklamy w sieci, więc nie wiem czy da się to faktycznie pokryć).
ky pisze: Natomiast hotlinkujący pokemon może mi zabić łącze, bo nie stać mnie na kilka Mbit uploadu. A nawet gdyby mnie było stać, to z jakiej racji miałbym sponsorować moje pasmo jakiemuś pokemonowi?

No to nie udostępniaj. Kto Ci każe? Jeśli coś jest dostępne, to znaczy, że ludzie mogą to oglądać. Jeśli robisz serwis dla siebie i paru znajomych, to niech się zarejestrują, żeby korzystać i problem z pokemonami masz z głowy. Nie rozumiem problemu.

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 2 gru 2010, o 13:14

Konto usunięte pisze: Jeśli coś jest dostępne, to znaczy, że ludzie mogą to oglądać.
To jest tak, jak udostępnisz zdrój uliczny dla okolicznych mieszkańców i zaczynają z połowy miasta podjeżdżać beczkowozy po darmową wodę...

r.

PS. Najpierw wprowadziłem zabezpieczenie przeciw hotlinkowaniu, a obecnie nie udostępniam żadnych galerii. Jest Picassa.

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 2 gru 2010, o 13:14

Konto usunięte pisze: No to nie udostępniaj. Kto Ci każe? Jeśli coś jest dostępne, to znaczy, że ludzie mogą to oglądać. Jeśli robisz serwis dla siebie i paru znajomych, to niech się zarejestrują, żeby korzystać i problem z pokemonami masz z głowy. Nie rozumiem problemu.
A da się zablokować link do zdjęcia, tzn. zrobić tak, żeby do pozyskania zdjęcia konieczne było wykonanie zrzutu ekranu :?:

Grzegorz
5 gwiazdek
Auto: Leon
Polubił: 21 razy
Polubione posty: 35 razy

Post 2 gru 2010, o 18:16

Arno pisze: straszne jest to, że za diabla nie wiadomo co kupic.
ZA komuny panie to nie było takich problemów. I tak życie mija na wybieraniu kolejnych gadżetów.
Ja nie rozumiem w ogóle jak można używać takich rzeczy jak telefon komórkowy do czegoś innego niż dzwonienie i ewentualnie jakiś sms od czasu do czasu.
NA szczęście moja jakaś megastara nokia jeszcze się nie popsuła chociaż bateria trzyma już słabo i trzeba będzie wkrótce poszukać jakiś tani telefon do dzwonienia z dobrą baterią. Może ktoś coś poleci jakiś model bez internetu gpsu i innych takich ?
pozdrawiam
Grzegorz

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone

Post 2 gru 2010, o 18:22

a to takie jeszcze robią? :mrgreen: ;-)
ky, jak tylko dla znajomych, to dropboxa używaj, bardzo przydatne i wygodne toto do różnych, różniastych rzeczy.. :thumb:
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

Godlik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
Polubił: 19 razy
Polubione posty: 83 razy

Post 2 gru 2010, o 19:09

eMTi pisze:a to takie jeszcze robią? :mrgreen: ;-)
No jasne. Emporia Telecom
:mrgreen:

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 2 gru 2010, o 19:13

Grzegorz pisze:
Arno pisze: straszne jest to, że za diabla nie wiadomo co kupic.
ZA komuny panie to nie było takich problemów. I tak życie mija na wybieraniu kolejnych gadżetów.
Ja nie rozumiem w ogóle jak można używać takich rzeczy jak telefon komórkowy do czegoś innego niż dzwonienie i ewentualnie jakiś sms od czasu do czasu.
NA szczęście moja jakaś megastara nokia jeszcze się nie popsuła chociaż bateria trzyma już słabo i trzeba będzie wkrótce poszukać jakiś tani telefon do dzwonienia z dobrą baterią. Może ktoś coś poleci jakiś model bez internetu gpsu i innych takich ?
Jest jakas nowa nokia taka. Ale mozesz tez kupic sobie sama baterie.
Nokia E 52
Nokia 6700
Nokia 2710
Nokia 2700 Classic
Moze ktoras spelni twoje odchodzone oczekiwania.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 2 gru 2010, o 23:01

eMTi pisze: ky, jak tylko dla znajomych, to dropboxa używaj, bardzo przydatne i wygodne toto do różnych, różniastych rzeczy.. :thumb:
Między dropboxem, a galerią jest spora różnica. Dziś jest Picassa, chociaż ja bym niczego ważnego tam nie powiesił, ale jak miałem u siebie gallery, to Picassy chyba jeszcze nie było.

r.

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 2 gru 2010, o 23:25

ky, przyznaj, że miałeś lukę w zabezpieczeniach a nie po dzieciakach jeździsz :mrgreen:

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 2 gru 2010, o 23:32

Nie nazwałbym tego luką w zabezpieczeniach. Po prostu ktoś nadużył publicznie udostępnionych zasobów.

r.

ODPOWIEDZ