BLOG - Bezsensowna Logoreja O Gownie
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
Re: BLOG - Bezsensowna Logoreja O Gownie
Arno, jak Wam tak szczerze po Australijsku no worries mates. Dużo zdrowia. :)
btw. no worries mówi się wszędzie i zawsze, na przykład zamiast see you na pożegnanie. Takie krokodyle.
btw. no worries mówi się wszędzie i zawsze, na przykład zamiast see you na pożegnanie. Takie krokodyle.
AAA, wiem, tłumaczyłem Krokodyla Dundee kiedyś.
Dzięki.
Dzięki.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Arno, trzymamy mocno kciuki za Małżonkę
a będzie dobrze bo już było sporo szczęścia w nieszczęściu
a będzie dobrze bo już było sporo szczęścia w nieszczęściu
Arno zdrowia dla Żonki
. Bedzie dobrze

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
no przecież ja nie Tobie, tylko niejako przy okazji.Arno pisze: AAA, wiem, tłumaczyłem Krokodyla Dundee kiedyś.
Tłumaczenie angielskiego Tobie, byłoby zbyt idiotyczne nawet jak na mnie

Dzięki chłopaki.
Nie polecam, bo emocje z tym związane i natłok myśli są okropne.
Poziom stresu z księżyca.
Nie polecam, bo emocje z tym związane i natłok myśli są okropne.
Poziom stresu z księżyca.
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
O, psiakostka
Monika i Arno, serdeczne wyrazy w imieniu M. i własnym, trzymajcie się dzielnie, będzie dobrze

Monika i Arno, serdeczne wyrazy w imieniu M. i własnym, trzymajcie się dzielnie, będzie dobrze

To już szósty tydzień zabawy, ale może dziś ją wypiszą. Jest szansa.
Na szczęście ani razu nie jadła szpitalnego jedzenia, śniadania kolacje i obiady codziennie dowożone przez ukochanego małżonka, dzieci i przyjaciół.
Niesamowita różnica między szpitalami. Lindleya - koszmarne podejście do pacjenta, - w zasadzie pacjent twój wróg, salowe i pielęgniarki drą się na cały korytarz w dzień i w nocy. Spać chory nie ma przecież prawa. No i zerowa informacja i troska.
ANIN Kardiologia - właśnie tak powinien szpital wyglądać - pielęgniarki do rany przyłóż, lekarze cierpliwi, wyjaśniający, bez przerwy sprawdzający, czy pacjenci się dobrze czują... Wszystko, jak zwykle, zależy jedynie od szefostwa.
Na szczęście ani razu nie jadła szpitalnego jedzenia, śniadania kolacje i obiady codziennie dowożone przez ukochanego małżonka, dzieci i przyjaciół.
Niesamowita różnica między szpitalami. Lindleya - koszmarne podejście do pacjenta, - w zasadzie pacjent twój wróg, salowe i pielęgniarki drą się na cały korytarz w dzień i w nocy. Spać chory nie ma przecież prawa. No i zerowa informacja i troska.
ANIN Kardiologia - właśnie tak powinien szpital wyglądać - pielęgniarki do rany przyłóż, lekarze cierpliwi, wyjaśniający, bez przerwy sprawdzający, czy pacjenci się dobrze czują... Wszystko, jak zwykle, zależy jedynie od szefostwa.
Arno pisze: Na szczęście ani razu nie jadła szpitalnego jedzenia, śniadania kolacje i obiady codziennie dowożone przez ukochanego małżonka, dzieci i przyjaciół.

gregski, dziwisz się?
A wiesz jaka jest stawka żywieniowa w polskim szpitalu, niższa niż w więziennictwie. I wiesz, co im dają?
A wiesz jaka jest stawka żywieniowa w polskim szpitalu, niższa niż w więziennictwie. I wiesz, co im dają?
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
Arno, ukłony dla szanownej małżonki i życzenia szybkiego powrotu do zdrowia.

Niedawno "mieszkałem" z dzieckiem w szpitalu, a ponieważ dziecko nie chciało zazwyczaj jeść obiadów, więc ja próbowałem i rozumiałem niechęć. W zdecydowanej większości ohyda, ale czego się spodziewać jeśli w marnej stawce żywieniowej musi być jeszcze zarobek firmy kateringowejArno pisze: I wiesz, co im dają?

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

Ja w szpitalu leżałem 7 lat temu, a do dzisiaj nie mogę patrzeć na gotowaną marchewkę.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
stek z kangura i potrawkię z krokodila
Fux, ale w jakim celu ja mam to czytać, skoro skomplikowana operacja mojej żony przebiegła idealnie.
No i nie wolno nam zapominać, że komplikacje po operacjach są wliczone w ryzyko. Są taki operacje np plastyczne, gdzie powikłań jest dzika masa - stąd wysokie ceny wynikające z ubezpieczeń lekarskich.
Razem z żoną po złamaniu nogi leżały panie, którym się paprało. Dlaczego się paprało? A głównie dlatego, że w domu po wypisaniu nie robiły tego, co im kazano. Ale wina czyja? Lekarza. Czyja wina, jak pacjentka nie robi ćwiczeń w domu, tylko raz w tygodniu rehabilitacja - i noga sztywnieje? lekarza...
Zawsze pamiętajmy, że moneta ma dwie strony.
Również ma taką stronę, że do żony w poprzednim szpitalu, ( żonie nie wolno było brać antybiotyków ze względu na leki) wstawiono panią z wirusowym zapaleniem płuc i z gruźlicą!!!! Dopiero, jak się wydało na co ta pani jest chora, żona zrobiła awanturę i panią przeniesiono do izolatki.
ALBOWIEM: krzywa Gaussa dotyka wszystkich zawodów - piosenkarzy, brukarzy, malarzy, pisarzy, lekarzy, lotników.... i procent kretynów, indolentów, nieodpowiedzialnych pacanów jest może trochę niższy - ze względu na trudne studia - ale jednak oni się pojawiają. Wcale nie jest powiedziane, że osobnik świetne zdający wszystkie egzaminy i mający średnią 6 na studiach będzie potem genialnym lekarzem...
problem jedynie w tym, że niektóre zawody łączą się z wielką odpowiedzialnością a inne nie.
No i nie wolno nam zapominać, że komplikacje po operacjach są wliczone w ryzyko. Są taki operacje np plastyczne, gdzie powikłań jest dzika masa - stąd wysokie ceny wynikające z ubezpieczeń lekarskich.
Razem z żoną po złamaniu nogi leżały panie, którym się paprało. Dlaczego się paprało? A głównie dlatego, że w domu po wypisaniu nie robiły tego, co im kazano. Ale wina czyja? Lekarza. Czyja wina, jak pacjentka nie robi ćwiczeń w domu, tylko raz w tygodniu rehabilitacja - i noga sztywnieje? lekarza...
Zawsze pamiętajmy, że moneta ma dwie strony.
Również ma taką stronę, że do żony w poprzednim szpitalu, ( żonie nie wolno było brać antybiotyków ze względu na leki) wstawiono panią z wirusowym zapaleniem płuc i z gruźlicą!!!! Dopiero, jak się wydało na co ta pani jest chora, żona zrobiła awanturę i panią przeniesiono do izolatki.
ALBOWIEM: krzywa Gaussa dotyka wszystkich zawodów - piosenkarzy, brukarzy, malarzy, pisarzy, lekarzy, lotników.... i procent kretynów, indolentów, nieodpowiedzialnych pacanów jest może trochę niższy - ze względu na trudne studia - ale jednak oni się pojawiają. Wcale nie jest powiedziane, że osobnik świetne zdający wszystkie egzaminy i mający średnią 6 na studiach będzie potem genialnym lekarzem...
problem jedynie w tym, że niektóre zawody łączą się z wielką odpowiedzialnością a inne nie.
Ostatnio zmieniony 13 lis 2013, o 12:05 przez Arno, łącznie zmieniany 1 raz.
Ano mieliście farta.
Ja jestem załamany tym, co sie dzieje.
XXI wiek...
XXI wiek...

Nie FUX nie mieliśmy farta - trafiliśmy do super szpitala, gdzie jest etyka pracy doskonała i są super specjaliści.FUX pisze:Ano mieliście farta.
XXI wiek...
Nie można wyciągać wniosków na podstawie kilku nagłośnionych przypadków.
Ale swoją drogą NFZ robi gigantycznie fatalną robotę i całe szpitale zamiast leczeniem zajmują się teraz papierkologią.
-
stefanekmac
- 5 gwiazdek
- Auto: był forek XT jest OBK 2,5
- Polubił: 26 razy
- Polubione posty: 91 razy
Trochę to wina pazerności.Ile godzin można zasuwać na 100 % ? To potem zawodowy kierowca zasypia za fajerką a lekarz wali babole.Umysł też musi odpocząć. Sen leczy i pomaga.Dłuższe oszukiwanie go się mści.
Pamietajmy o Wołyniu.
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Poczytaj o lecznictwie zamkniętym w XIX, zauważysz postępFUX pisze: jestem załamany tym, co sie dzieje.
XXI wiek...

Naukowcy zamiast nauką zajmują się papierkologią, szpiedzy zamiast szpiegowaniem... niby dlaczemu lekarze mieliby mieć lepiej?Arno pisze: całe szpitale zamiast leczeniem zajmują się teraz papierkologią.
Tylko złodzieje, jak kradli - tak kradną.
Oczywiście, pomijając tych, którzy już przeszli na oficjalne etaty - ci także, zamiast kraść, wypełniają sprawozdania miesięczne, kwartalne i roczne, piszą preliminarze, a w przerwach zasiadają w komisjach do spraw podnoszenia skuteczności kradzieży i do spraw ewaluacji systemu zapewniania skuteczności, względnie nawet do spraw ewaluacji systemu ewaluacji

Gdy wreszcie uda się osiągnąć unijny ideał i zaprząc do tej biurokratycznej machiny wszystkich złodziei - liczba kradzieży spadnie do zera.
No tak; telefony, kompy i prąd jest.WiS pisze: Poczytaj o lecznictwie zamkniętym w XIX, zauważysz postęp
Reszta po staremu.