Coś niedobrego
Re: Coś niedobrego
no to widać coś poprawili...
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
Dzięki za pozdrowienia i ciepłe słowa. Tydzień zaczął mi się uroczo...no ale najważniejsze, że nic się nikomu nie stało.
maka, dokładnie ja tak zawsze mówię to tylko 1,5 tony złomu ,a życie i zdrowie ludzkie jest najważniejsze
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 
Forkowi się stało.. 
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
j33mbo, dobrze ,że nic się nikomu nie stało
szkoda auta
ale co tam
Pozdrowienia dla Magdy
Pozdrowienia dla Magdy
https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
- Witek
- 6 gwiazdek
- Auto: A500 @ Piotruś II
- Polubił: 20 razy
- Polubione posty: 15 razy
burat pisze: eMTi, ciebie to fiaty prześladują![]()
Za wolno jeździ i nawet fiaty go doganiają.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 67 razy
- Polubione posty: 74 razy
f..k me.. jakaś paranoja... Nie kumam, czy to ktoś naprawdę czytał i z premedytacją wrzucił...
projekt nowelizacji dot szkolenia kierowców
projekt nowelizacji dot szkolenia kierowców
czuję się na miejscu komentując powyższe słowami "chyba ich pojebało"
nie będę chyba musiał wyjaśniać dlaczego tak uważam

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 
no i to konkretnie, odnośnie wszystkiego... znajomości mechaniki jak i technik samej jazdy... ktoś kurde zdaje się zrobił kopiuj-wklej z kilku źródeł... 
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński
- Polubił: 86 razy
- Polubione posty: 443 razy
Damaz na autora podręcznika!artykuł na Interii pisze:Przekładnia główna i mechanizm różnicowy - zasada działania
I już nigdy nigdy nikt nie zacznie pleść głupot o rozdziale momentu..... Ehhhh, rozmarzyłem się.....
- Witek
- 6 gwiazdek
- Auto: A500 @ Piotruś II
- Polubił: 20 razy
- Polubione posty: 15 razy
A jak się zakończył projekt tych motocyklowych kwiatków? Tam chyba było jeszcze bardziej hardcorowo.
Na jednym skrzyżowaniu, przez które jeżdżę do pracy postawili już 3 albo 4 takie słupki. Za dużo pieniędzy mają
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Nadrabiam zaleglości w watku, hurtem:
1. Maka i j33mbo, wyrazy, ale jak napisano wyżej - zycie najważniejsze! Mam nadzieję, że życia męża sprawczyni też to dotyczy - j33mbo, nie wygłupiaj sie, zabijesz idiotę, siedzieć pójdziesz jak za czowieka? Nie kalkuluje się
2. O radarach - czy nasz zaprzyjaźniony generał nie obiecywał aby, że one będą żółte...? Bo te są wyjątkowo skłonne do wtapiania się w krajobraz, o ile się nie myle... czyzby przyszło mi zaczać jeździć ZAWSZE i WYŁĄCZNIE przepisowo? Co ty na to, czerwony pantofelku...?
3. O projekcie szkolenia - no i super, nareszcie jakaś metoda eliminacji ciot drogowych. Jako humanista mniej więcej rozumiejący ogólne zasady budowy samochodu i w praktyce starający się czasami świadomie dociązyć przód oraz dobrać nieprzypadkowy tor jazdy w zakręcie, nie widzę w tej propozycji nic zdrożnego.
No, może poza tym, że jest nierealna - lobby żyjące z masowej motoryzacji zadziobie i rozdepcze... A to przecież coś, co sami tu niegdyś proponowaliśmy - stworzyć takie progi, żeby za fajerę i na drogi trafiali NIE WSZYSCY.
Gdyby tak jeszcze zrobić odsiew na maturze i na egzaminach na studia... ech, się rozmarzyłem
1. Maka i j33mbo, wyrazy, ale jak napisano wyżej - zycie najważniejsze! Mam nadzieję, że życia męża sprawczyni też to dotyczy - j33mbo, nie wygłupiaj sie, zabijesz idiotę, siedzieć pójdziesz jak za czowieka? Nie kalkuluje się
2. O radarach - czy nasz zaprzyjaźniony generał nie obiecywał aby, że one będą żółte...? Bo te są wyjątkowo skłonne do wtapiania się w krajobraz, o ile się nie myle... czyzby przyszło mi zaczać jeździć ZAWSZE i WYŁĄCZNIE przepisowo? Co ty na to, czerwony pantofelku...?
3. O projekcie szkolenia - no i super, nareszcie jakaś metoda eliminacji ciot drogowych. Jako humanista mniej więcej rozumiejący ogólne zasady budowy samochodu i w praktyce starający się czasami świadomie dociązyć przód oraz dobrać nieprzypadkowy tor jazdy w zakręcie, nie widzę w tej propozycji nic zdrożnego.
No, może poza tym, że jest nierealna - lobby żyjące z masowej motoryzacji zadziobie i rozdepcze... A to przecież coś, co sami tu niegdyś proponowaliśmy - stworzyć takie progi, żeby za fajerę i na drogi trafiali NIE WSZYSCY.
Gdyby tak jeszcze zrobić odsiew na maturze i na egzaminach na studia... ech, się rozmarzyłem
a no właśnie, bo sie zamyśliłam. j33mbo, maka, przyjmijcie wyrazy. Na szczęście ludzie wszystkie całe, a auto sie naprawi 
Wczoraj rano startowaliśmy z kaprunu do Warszawy. ^:30 pakuję auto,śłisko przed domem. Idę na górę i mówię: uważajcie bo ślizko.
Wsiadam do auta ustawiam garmina, usadawiam się. Nagle puk puk w okienko. MONIKA UPADŁA - słyszę. Idę do niej, złamana noga w kostce.
Jedziemy do szpitala w Zell am See. O 10:16 startujemy z nogą w gipsie po pachwinę i z nakazem - w Warszawie natychmiast szpital - bo operacja.
Tak jak w tamtą stronę jechaliśmy przez Berlin - choć 300 km dalej. średnia 120 (włączając kawałek od Strykowa). Potem Szpital. Bidna na wyciągu. Dziś czeka na operację.
Kawałek katowickiej od rawy - coś koszmarnego. Co tam się musi dziać za dnia. Nie wyobrażam sobie takiej jazdy do Częstochowy.
Wsiadam do auta ustawiam garmina, usadawiam się. Nagle puk puk w okienko. MONIKA UPADŁA - słyszę. Idę do niej, złamana noga w kostce.
Jedziemy do szpitala w Zell am See. O 10:16 startujemy z nogą w gipsie po pachwinę i z nakazem - w Warszawie natychmiast szpital - bo operacja.
Tak jak w tamtą stronę jechaliśmy przez Berlin - choć 300 km dalej. średnia 120 (włączając kawałek od Strykowa). Potem Szpital. Bidna na wyciągu. Dziś czeka na operację.
Kawałek katowickiej od rawy - coś koszmarnego. Co tam się musi dziać za dnia. Nie wyobrażam sobie takiej jazdy do Częstochowy.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
Arno, wyrazy
w gipsie byłem trzy razy i nie polecam 
Mariusz, szczerze wspólczuję Monice, naprawdę. Złamanie to jest to czego się mocno obawiam zawsze jak robi się ślisko. Może mam sporo szczęścia, może mocne kości, zazwyczaj kończę potłuczony. A tu taki klops. Przyjm wyrazy i przekaż dobre słowo Poszkodowanej.
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Się przyłączam do wyrazów współczucia - pocieszajcie się, że szczęście w nieszczęściu, poprzedniej zimy żona znajomego, młoda i wysportowana kobita, nie żadna staruszka, walnęła pod domem na kawałeczku lodu tak pechowo, że rozwaliła podstawę czaszki o krawęznik... ledwo ją odratowali, acz z tego co wiem nadal nie wszystko jest OK
Co komu pisane, psiakrew...
Zaproś córkę na Forum, podczas rekonwalescencji możemy jej dostarczać rozrywki i dbać, żeby się nie nudziła
Co komu pisane, psiakrew...
Zaproś córkę na Forum, podczas rekonwalescencji możemy jej dostarczać rozrywki i dbać, żeby się nie nudziła
Zeszłą całą jesień, łącznie z Rajdem Kormoran sam w ortezie przechodziłem. Da się żyć, będzie dobrze. Uszy do góry.
Arno, wyrazy, sam kiedyś wylądowałem na 2 miechy od czubka palców po pachwinę w gipsie, choć obyło się bez ciachania... Niech szybko wraca do zdrowia!!
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 313 razy
- Polubione posty: 60 razy
Arno, szczere wyrazy współczucia dla Moniki! Monika - uszy do góry. Wszystko będzie dobrze. Szczęście w nieszczęściu, że to złamanie, a nie np. zerwanie więzadła.
Dzięki panowla.
Ona twarda jest, ale złamanie ma nieco skomplikowane. Na szczęście będzie ją składał dobry fachman.
Drugie pytanie które zadał jej pani doktór w Austrii - czy nie boli głowa, czy nie ma pani reakcji wymiotnej... a szczęście Monika wylądowała stosunkowo dobrze i się poza nogą nie walnęła.
Ukłony
M
Ona twarda jest, ale złamanie ma nieco skomplikowane. Na szczęście będzie ją składał dobry fachman.
Drugie pytanie które zadał jej pani doktór w Austrii - czy nie boli głowa, czy nie ma pani reakcji wymiotnej... a szczęście Monika wylądowała stosunkowo dobrze i się poza nogą nie walnęła.
Ukłony
M
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
Arno, zdrowia i dobrego humoru dla poszkodowanej . Będzie dobrze 
https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa