eMTi pisze:
Inne telefony też widzi, ale z połączeniem się z nimi jest już problem... Pytanie, kto jak często tego potrzebuje.
1. Ostatnio znajoma mi opowiadała, że jej szef (zresztą też mój znajomy) wymaga od niej, aby wysyłała mu numery telefonów SMS-em, bo Ajfon nie obsługuje wizytówek.
2. Teraz się dowiaduję, że połączenie między telefonami działa słabo, chcesz powiedzieć blutufem tego vCarda też nie mogę wysłać?
Żenada i kamień łupany...
eMTi pisze:
ky, myślę, że coś podobnego powinno być gdzieś wśród ponad 300 tysięcy aplikacji..
Wątpię. Dlatego że Tasker pozwala na dowolne włączanie/wyłączanie/rekonfigurację wielu mechanizmów telefonu (WiFi, Bluetooth, GPS, radio GSM, ustawienia obrazu i dźwięku, szyfrowanie/deszyfrowanie zasobów) w zależności od zdarzeń, którym podlega telefon (lokalizacja, przychodząca rozmowa/wiadomość, stan telefonu, podłączenie peryferiów, etc). Jeśli nie uważasz, możesz sobie np. włączyć blokadę ekranu przy niezdefiniowanym haśle. Krótko mówiąc możesz dosyć dowolnie oprogramowywać zdarzenia, którym podlega telefon. Trochę się to kłóci z jobsową złotą klatką, w której możesz wszystko pooglądać przez szybkę (i np. banem dla emulatora C64, bo zawierał interpreter BASIC-a).
r.
PS. Z wysyłki vCarda via blutuf korzystałem przedwczoraj.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.