Co do pojazdów w ruchu, to w Topaczu tylko Lamborghini i Porsche upalały. Raz nawet zaczęły się ścigać
Piękny dzień dziś mamy
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński
- Polubił: 86 razy
- Polubione posty: 443 razy
Piękny dzień dziś mamy
Ciekawa impreza, bo można zabytki w ruchu pooglądać. Szkoda, że w terminie pokrywającym się z Motoclassic, bo pewnie to trochę mogło pogorszyć frekwencję tutaj.
Co do pojazdów w ruchu, to w Topaczu tylko Lamborghini i Porsche upalały. Raz nawet zaczęły się ścigać
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 256 razy
- Polubione posty: 533 razy
Piękny dzień dziś mamy
O to jakiś protoplasta Cayenne Diesel 
- Użytkownicy, którzy polubili ten post :
- Piter 35 (28 sie 2023, o 18:51)
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
Piękny dzień dziś mamy
Jeszcze tylko kilka miesięcy i spełni się kolejne moje marzenie

Pewnie wtedy będzie jeszcze piękniejszy dzień, ale już samo kupienie biletów zrobiło mi humor

Pewnie wtedy będzie jeszcze piękniejszy dzień, ale już samo kupienie biletów zrobiło mi humor
Piękny dzień dziś mamy
Lancia wraca do rajdów 

Zaczynają od klasy Rally4, a potem kto wie
https://www.autosport.com/wrc/news/lanc ... 40p3Miv_i6

Zaczynają od klasy Rally4, a potem kto wie
https://www.autosport.com/wrc/news/lanc ... 40p3Miv_i6
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
Piękny dzień dziś mamy
- piotruś (2 wrz 2024, o 21:38)
Dolce far niente 
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
Piękny dzień dziś mamy
Cisza tu taka, a w niedzielę był jeden najpiękniejszych dni w historii udziału Polaków w światowym motorsporcie.
Robert Kubica wraz z zespołem AF Corse w Ferrari 499 P wygrywa Le Mans w klasyfikacji generalnej!
Po prostu coś niewiarygodnego!
No i nie zapominajmy oczywiście o Polskim zespole Inter Europol, który już drugi raz wygrał Le Mans w klasie LMP2.
Tak, to był bardzo piękny dzień
Robert Kubica wraz z zespołem AF Corse w Ferrari 499 P wygrywa Le Mans w klasyfikacji generalnej!
Po prostu coś niewiarygodnego!
No i nie zapominajmy oczywiście o Polskim zespole Inter Europol, który już drugi raz wygrał Le Mans w klasie LMP2.
Tak, to był bardzo piękny dzień
Ostatnio zmieniony 17 cze 2025, o 19:23 przez jarmaj, łącznie zmieniany 1 raz.
Piękny dzień dziś mamy
https://www.facebook.com/share/r/1AvzLkmVt9/
Tak, to był piękny dzień, bo jak RK siadzie to nie ma ch.... we wsi
Tak, to był piękny dzień, bo jak RK siadzie to nie ma ch.... we wsi

"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
Piękny dzień dziś mamy
Zapewne ci, co nie śledzą sportów samochodowych na codzień nawet nie zdają sobie sprawy, jak gigantyczny to jest sukces. I jak wysoko jest notowany w motorsporcie. Wygranie Le Mans to jak zdobycie tytułu mistrza Formuły 1 po całym sezonie wyścigów. Albo wywalczenie tytułu Rajdowego Mistrza Świata.
Le Mans jest czymś wyjątkowym w świecie motorsportu. Jego zwycięzcy przechodzą do historii.
Aż nie do uwierzenia, że znalazł się w tym elitarnym gronie Polak, który był liderem zwycięskiego zespołu.
- piotruś (24 cze 2025, o 19:04)
-
lukass
- 5 gwiazdek
- Auto: To dziwne, ale mam Subaru, nawet dwa
- Polubił: 8 razy
- Polubione posty: 153 razy
Piękny dzień dziś mamy
Pisałem już w aucie dla dziada, ale tam w godzinę 3 strony awantury więc ginie w czeluściach. Tu chyba będzie lepiej. Po 400 kilometrach łeb mnie napierdala od hałasu ale jestem szczęśliwy.
Sprzedając niemalże 15 lat temu STi nie sądziłem że to błąd i że kiedyś go jeszcze da się naprawić. To był impuls i oto jest. 2.5 STi 2006 rok bez grama rdzy. Totalnie nowy silnik przygotowany na 500+ - zbudowany 6 tys kilometrów temu. Aktualnie 390PS i 500NM i wiadro zamiast wdechu. Jak to w 20 letnim aucie wnętrze wymaga gruntownego odświeżenia, no i karoseria ma sporo drobnych wgniotek. To akurat dobrze bo jest powód do poprawienia błędu fabryki która wzięła lakier nie z tej półki co trzeba
Sprzedając niemalże 15 lat temu STi nie sądziłem że to błąd i że kiedyś go jeszcze da się naprawić. To był impuls i oto jest. 2.5 STi 2006 rok bez grama rdzy. Totalnie nowy silnik przygotowany na 500+ - zbudowany 6 tys kilometrów temu. Aktualnie 390PS i 500NM i wiadro zamiast wdechu. Jak to w 20 letnim aucie wnętrze wymaga gruntownego odświeżenia, no i karoseria ma sporo drobnych wgniotek. To akurat dobrze bo jest powód do poprawienia błędu fabryki która wzięła lakier nie z tej półki co trzeba
był WRX powered by Jako & PB98 i STi MY'05 EU DCCD
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
Piękny dzień dziś mamy
Te stare Imprezy mają coś w sobie. Ile razy słyszę na ulicy bulgot, to głowa mi lata na boki tak, że mało karku nie skręcę próbując wypatrzyć Subaraka.
Gratuluję zakupu
Biały estiaj ma coś w sobie, wygląda świetnie. Może nie taka zła była jednak ta półka
-
lukass
- 5 gwiazdek
Piękny dzień dziś mamy
Dziekuję.
Biała nie jest zła, ale za duzo miałem ostatnio białych aut, a poza tym niebieski 02C jednak robi w tym aucie mega robotę. A ze tak czy siak musze lakierowac całe auto bo ma zbyt dużo blizn, to okazja jest idealna.
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
-
lukass
- 5 gwiazdek
Piękny dzień dziś mamy
Czarne jest w domu drugie 2.5T bokser, więc odpada bo bysmy się mylili. U nas w domu przy wychodzeniu pada pytanie: "czym jedziemy" i odpowiedź zawsze pada, białym, czarnym itp. Jedynie wakacjo-narto-wóz w postaci Caddy jest z tego wyłączony bo ma ksywę "kadilak" . No i tu dochodzimy do tego ze musi być niebieski. Białe mamy Audi S5, Cayman jest czarny i byłyby nieporozumienia
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 256 razy
- Polubione posty: 533 razy
Piękny dzień dziś mamy
Wczesniej byl z tego co pamietam biały Mercedes i czarne Volvo. Zostały sprzedane zeby uniknąć pomyłek bo znacie w domu tylko 3 kolory? ;)
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
-
lukass
- 5 gwiazdek
Piękny dzień dziś mamy
czarne Volvo zostalo zamienione na Mercedesa białego i wtedy nastapił problem bo jednocześnie mielismy białe S5 no i sam rozumiesz. Dlatego Mercedes ustapił miejsca Porsche. A tak na powaznie Volvo S60 3.0 T6 było fajne z jednym ale - skrzynia Aisin mnie nie porywała - był takim zwyczajnym dupowozem, szybkim ale skrzynia go ograniczała. Mercedes E400 cabrio był bardzo fajny - tak fajny że od samego początku znajomy klient mnie męczył zebym mu go sprzeadł i po niecałych 2 latach uległem. A dwu osobowego Caymana, w 4 osobowej rodzinie to w sumie chyba cięzko rozsądnie uzasadnic