BLOG - Bezsensowna Logoreja O Gownie
Re: BLOG - Bezsensowna Logoreja O Gownie
o tłuszczach i mitach
http://pokazywarka.pl/margaryna/
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
Qarwa; od pierwszego wontku zacząłem czytać i myślałem , że cóś odkrywczego i Wojtuś się objawił, a tu doopa....
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Co gorsza, dotyczy to nie tylko kretynów - ale tych skądinąd inteligentnych teżArno pisze: pogoda udowodniła, że większość kretynów nie zmieniła opon. Czekali na pierwszy śnieg.

Wczoraj wieczorem, gdy w zadymce wychodziłem z domu celem udania się na wódkę z przyjacielem, sąsiad na oblodzonym parkingu pod domem wlasnie mozolił się po ciemku z wymianą kół, bo chyba nie mógł ruszyć. Nie byłem dobrym samarytaninem i nie pomogłem

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Kto nie zmienił opon na zimowe czekając na pierwszy śnieg ten kretyn, i tu nie ma co dyskutować.
- WiS
- 6 gwiazdek
Kompromisowo proponuję przyjąć, że niektórzy mają z kretynizmem tak, jak z poezją. Tzn. nie są, ale bywają 

Arno,Arno pisze:o tłuszczach i mitach
ja w dużej mierze podzielam poglądy pani prof. Cichosz.
Ostatnią margarynę kupiłem chyba jeszcze w akademiku, podczas studiów.
Od tamtej pory używam masła. Jadam również smalec, tłusty boczek, chętnie gęsinę, ryby, czasem wątróbki rybie (wyjątkowo tłusty specjał). Produkty mleczne - pełnotłuste.
Tłuszcze roślinne oczywiście również, ale najchętniej nie izolowane, tylko zawarte w różnych orzechach, pestkach, czy owocach (oliwkach).
Nie narzekam ani nadwagę ani na żadne problemy na tle diety.
Uprzejmie proszę o wyjaśnienie.FUX pisze:Qarwa; od pierwszego wontku zacząłem czytać i myślałem , że cóś odkrywczego i Wojtuś się objawił, a tu doopa....
-
stefanekmac
- 5 gwiazdek
- Auto: był forek XT jest OBK 2,5
- Polubił: 26 razy
- Polubione posty: 91 razy
Jako prawdziwi Słowianie wiele rzeczy robimy za 5 do 12.Opony też.Potem kolejki, ryzyko itd itp.To podnosi morale."Jakoś ! SOBIE poradziłem".To wielu lubi.
Pamietajmy o Wołyniu.
http://forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.php?p=51065#p51065Arno pisze:Uprzejmie proszę o wyjaśnienie.FUX pisze:Qarwa; od pierwszego wontku zacząłem czytać i myślałem , że cóś odkrywczego i Wojtuś się objawił, a tu doopa....

Moze zaczniemy od początku...

FUX, pisz.
Arno pisze:o tłuszczach i mitach
i
http://fitness.wp.pl/dieta/abc-odchudza ... zenia.html
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
akurat mi się trafiło zdjęcie ze szpitala. Tak to mniej więcej wygląda w publicznym. na tyle sobie szpital rehabilitacyjny pozwala, żeby chory wracał do zdrowia (kotek znajomych, piesek też był... duży)Alan, Alan, Alan! pisze: no coż.
mój brat codzień dostawał menu i zaznaczał sobie

Bo nastolatkowie, podobnie jak pewno i w US&A to sobie sami zarabiają na iphony - auto wymyją, albo trawnik skoszą, albo w lokalnym kerfurze wózki uporządkują

- Gump
- 5 gwiazdek
- Auto: Spec + Legacy i wszystko cacy
- Polubił: 29 razy
- Polubione posty: 85 razy
Alan, u nas już parkingi są bardzo podobne do tego na zdjęciu, problem polega na tym ,że lekarze w Polsce choćby im szmal uszami wychodził to zawsze jest mało. Ale znam kilku którym nie odważyłbymAlan, Alan, Alan! pisze:a tak wygląda parking lekarzy (w szpitalu publicznym), którzy nie biorą kopert
się zaproponować bonów na święta

Legio Patria Nostra
"Jeżeli myślisz, że jesteś mężczyzną, boś spłodził syna, posadził drzewo i wybudował dom, to jesteś w błędzie. Spróbuj przebiec
Rzeźnika "
"Jeżeli myślisz, że jesteś mężczyzną, boś spłodził syna, posadził drzewo i wybudował dom, to jesteś w błędzie. Spróbuj przebiec
Rzeźnika "
Gump, nie zgadzam się z Twoją teorią, która jest prawie słuszna.
Wszystko zaczęło się od STALINA, który powiedział, że nauczyciele i lekarze to zawody nieprodukcyjne i mają być nisko opłacani.
Nie bardzo rozumiem, dlaczego lekarz, który zoperował serce mojej żony, ma zarabiać kilogramy mniej niż jakiś korporant od marketingu albo tabelek. To są skandaliczne warunki płacowe.
Faceci ratują po dwóch, trzech ludzi dziennie a zarabiają grosze. A czy 10 godzinach stania przy stole operacyjnym ma się ochotę na dorabianie w spółdzielni?
Nie twierdzę, że wszyscy są z kryształu zrobieni, ale to dotyczy każdej branży. Niestety z branżą medyczną każdy z nas ma wcześniej czy Ļóźniej do czynienia. A ponieważ błędy, odmowa współpracy czy cokolwiek innego o zabarwieniu negatywnym wprost rzutuje na nasze życie - zauważamy to w gwałtowny sposób.
Dziś wrogiem publicznym numer jeden jest NFZ. I kropka.
Ale gdzieś głębiej, są poważniejsze problemy, albowiem oszczędności w medycynie ( podobne do tych u nas) są także w innych krajach Europy i to zachodniej. Może usługi zdrożały, może leki zdrożały, może pojawił się potwornie drogi, ale skuteczny sprzęt... cholera wie, nie znam się≤ zarobiony jestem - jest z pewnością to wszystko nie jest ani białe ani czarne.
A NFZ powoli nas utłucze. Zmniejszy się populacja, będą oszczędności.
Wszystko zaczęło się od STALINA, który powiedział, że nauczyciele i lekarze to zawody nieprodukcyjne i mają być nisko opłacani.
Nie bardzo rozumiem, dlaczego lekarz, który zoperował serce mojej żony, ma zarabiać kilogramy mniej niż jakiś korporant od marketingu albo tabelek. To są skandaliczne warunki płacowe.
Faceci ratują po dwóch, trzech ludzi dziennie a zarabiają grosze. A czy 10 godzinach stania przy stole operacyjnym ma się ochotę na dorabianie w spółdzielni?
Nie twierdzę, że wszyscy są z kryształu zrobieni, ale to dotyczy każdej branży. Niestety z branżą medyczną każdy z nas ma wcześniej czy Ļóźniej do czynienia. A ponieważ błędy, odmowa współpracy czy cokolwiek innego o zabarwieniu negatywnym wprost rzutuje na nasze życie - zauważamy to w gwałtowny sposób.
Dziś wrogiem publicznym numer jeden jest NFZ. I kropka.
Ale gdzieś głębiej, są poważniejsze problemy, albowiem oszczędności w medycynie ( podobne do tych u nas) są także w innych krajach Europy i to zachodniej. Może usługi zdrożały, może leki zdrożały, może pojawił się potwornie drogi, ale skuteczny sprzęt... cholera wie, nie znam się≤ zarobiony jestem - jest z pewnością to wszystko nie jest ani białe ani czarne.
A NFZ powoli nas utłucze. Zmniejszy się populacja, będą oszczędności.
- Gump
- 5 gwiazdek
- Auto: Spec + Legacy i wszystko cacy
- Polubił: 29 razy
- Polubione posty: 85 razy
Arno, ależ oczywiście ja jestem również za tym żeby fachowiec odpowiednio zarabiał, ale wiesz jak to jest, nasza pani doktor lekarz pierwszego kontaktu pracuje na ośmiu etatach i zarabiaArno pisze:
A NFZ powoli nas utłucze.
lepiej niż niejeden prof. Przyjmowanie w godzinach pracy prywatnie przecież to również znamy, o skierowaniach do specjalisty już nie wspomnę.
NFZ, ZUS, KRUS, i Bóg jeden wie jakie instytucje jeszcze są nam potrzebne jak piąte koło u wozu

Legio Patria Nostra
Rzeźnika "
Rzeźnika "
- WiS
- 6 gwiazdek
Dużo wcześniej. Od wschodniosłowiańsko-azjatyckiej tradycji administracyjnej, zgodnie z którą car czy inny książę namiestnikom swoim w terenie nie płacił, jeno kazał żyć z tego co wycisną, a raczej - co im zostanie z wyciśniętego po odesłaniu lwiej części wyżej. Więc każdy kto mógł, także specjalista za swe usługi, brać musiał od zainteresowanych. W tradycji anglosasko-germańskiej król zbierał podatki, i za nie zapewniał poddanym różne usługi, płacąc ich wykonawcom stosownie do potrzeb i rangi. Ewentualnie, pozwalał wolnym ludziom świadczyć usługi na wolnym rynku. To i teraz ani do sędziego, ani do burmistrza, ani do lekarza nie trzeba iść z kurą pod pachą, żeby coś załatwić...Arno pisze: Wszystko zaczęło się od STALINA,
Znam ten ból, sam byłem matką.Gump pisze:Arno, ależ oczywiście ja jestem również za tym żeby fachowiec odpowiednio zarabiał, ale wiesz jak to jest, nasza pani doktor lekarz pierwszego kontaktu pracuje na ośmiu etatach i zarabiaArno pisze:
A NFZ powoli nas utłucze.
lepiej niż niejeden prof. Przyjmowanie w godzinach pracy prywatnie przecież to również znamy, o skierowaniach do specjalisty już nie wspomnę.
NFZ, ZUS, KRUS, i Bóg jeden wie jakie instytucje jeszcze są nam potrzebne jak piąte koło u wozu
W zeszłym tygodniu byłem w Instytucie Hematologii, żeby zapisać żonę do poradni. Zjawiłem się 8 rano (niby dzień zapisów). Patrzę a tam do okienka kolejki nie ma. No to jak ten chuj za przeproszeniem się ucieszyłem, podaję dokumenty - a ona mie na to - do którego lekarza. Ja mówię, nie że do przychodni żonę chciałem zapisać.
"A TO PRZEPRASZAM - mówi pani - ZAPISY SĄ W STYCZNIU".
"A to przepraszam - mówi mała myszka - a czy wtedy jest piekło?"
" A TAK PROSZĘ PANA, BO TO JEDYNA PRADNIA NA CAŁĄ POLSKĘ" - odparła pani.
"Bardzo dziękuoi" - stęknąłem i wyszedłem po odebraniu kurtanki z szatni, gdzie akurat chionkę ozdabiano.
Wróciłem do domu i mówię: wejdź na stronę instytutu i zobacz, jak się nazywają lekarze a potem gdzie ci lekarze przyjmują i się zapisz.
No i szczęścię od Boga, że taka możliwość jest, gorzej jakby na przykład władza zakazała przyjmowania prywatnie.
Czasem zapominamy o różnych rzeczach, z niektórymi problemami można sobie poradzić dość prosto.
O to przykłąd - jak otworzyć puszkę bez otwioeracza
A jak otworzyć butelkę bez korkociąga?
proszę zwrócić uwagę na to, że oni robią to bezpieczniej niż u nas.
No jest jeszcze metoda nożem. Nie wiem czy znacie.
O to przykłąd - jak otworzyć puszkę bez otwioeracza
A jak otworzyć butelkę bez korkociąga?
proszę zwrócić uwagę na to, że oni robią to bezpieczniej niż u nas.
No jest jeszcze metoda nożem. Nie wiem czy znacie.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
u nas, tak koło 17 roku życia, to się z łokcia otwierałoArno pisze: A jak otworzyć butelkę bez korkociąga?

No właśnie, lub dłonią. A butelka lubi pęknąć, a wtedy nieciekawe rany do szycia. Stąd podziwiam but.
Ciekawe zjawisko:
Wiele osób nie wie, co to jest DRON. A o dronach mówią media, nie tłumacząc.
Wiele takich jest terminów, które padają w TV czy w radio i jakieś 95% ludzie nie ma pojęcia, o co chodzi. Słuchają, nic nie mówią, wstydzą się zapytać…
FUX - a w jakim celu ktokolwiek z nas miałby kupować telefon szyfrujący, się pytam?
Wiele osób nie wie, co to jest DRON. A o dronach mówią media, nie tłumacząc.
Wiele takich jest terminów, które padają w TV czy w radio i jakieś 95% ludzie nie ma pojęcia, o co chodzi. Słuchają, nic nie mówią, wstydzą się zapytać…
FUX - a w jakim celu ktokolwiek z nas miałby kupować telefon szyfrujący, się pytam?
no wlasnie.. ponoc ta granica byla gdzies na labie?WiS pisze:Dużo wcześniej. Od wschodniosłowiańsko-azjatyckiej tradycji administracyjnej, zgodnie z którą car czy inny książę namiestnikom swoim w terenie nie płacił, jeno kazał żyć z tego co wycisną, a raczej - co im zostanie z wyciśniętego po odesłaniu lwiej części wyżej. Więc każdy kto mógł, także specjalista za swe usługi, brać musiał od zainteresowanych. W tradycji anglosasko-germańskiej król zbierał podatki, i za nie zapewniał poddanym różne usługi, płacąc ich wykonawcom stosownie do potrzeb i rangi. Ewentualnie, pozwalał wolnym ludziom świadczyć usługi na wolnym rynku. To i teraz ani do sędziego, ani do burmistrza, ani do lekarza nie trzeba iść z kurą pod pachą, żeby coś załatwić...Arno pisze: Wszystko zaczęło się od STALINA,

Tak, tereny protosłowiańskie. Niech oddają lebenraum.
A teraz dla przygotowania do sezonu psychicznie, coś dla narcierzy:
WYOMING, JACKSON HOLE, Corbet's culuoir
A teraz dla przygotowania do sezonu psychicznie, coś dla narcierzy:
WYOMING, JACKSON HOLE, Corbet's culuoir