w iTune'sie jest od groma filmow, serial i innych, gotowych do zaplacenia za ogladniecie.. W Nce tez mozna w systemie VOD kupowac seriale. No chyba, że oglądasz coś totalnie niszowego, to wtedy faktycznie może być problem z legalnym dostępem.Azrael pisze: Ja bym chciał zapłacić za te seriale ale nie mogę.
Makowy pręgierz / Hejt Line - tutaj szydzimy z Apple
Re: Makowy pręgierz / Hejt Line - tutaj szydzimy z Apple
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Po cholerę mi napęd optyczny w stacji dokującej, jak mogę mieć dopinany na USB czy FireWire i wziąć go sobie nawet do wanny, a stacji dokującej nie wezmę.Лукашэнка pisze:Stacja dokująca może też dodatkowo poprawić mobilność, bo może być do niej przeniesiony np. napęd optyczny. Miałem tak w poprzednim Lenovo. To miało sens, bo komputer zajmowął mi mniej miejsca w teczce i był lżejszy, a DVD-ROM faktycznie używałem w biurze, a nie w terenie.
Sony poszło nawet dalej. Ich stacja dokująca Power Media Dock jest wyposażona w mocną kartę graficzną AMD Radeon HD 6650M oraz napęd Blu-ray. To pozwala notebookowi Vaio na współpracę z trzema zewnętrznymi monitorami jednocześnie i wykonywanie zadań wymagających mocniejszej grafiki. Stacja ma sporo dodatkowych wyjść/wejść, a z laptopem łączy się bardzo szybkim interfejsem Thunderbolt.
Czyli jednym ruchem zamieniamy lekkiego laptopa w dość mocną stację roboczą.
To Sony też nie wiem po co takie sztuki robi, skoro odpinam lapka i mam muła z kiepską grafiką. W MBP mam już kartę z wszystkimi bajerami w środku.
Mi się wydaje, że takie rozwiązania promują producenci stacji dokujących, bo im sprzedaż spada. Mamy w firmie 1 (jedną) stację dokującą do HP i nie było łatwo w ogóle ją kupić, bo prawie już tego nie ma.
P.S. nawet kurwa posta wysłać nie mogę, bo ciągle ktoś pisze!
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
nie miało klimatyzacji! chyba, że kupiłeś uszkodzone?Arno pisze: No więc jednak nie kupiłem Logana za 1500, a stosunkowo drogie Lenovo, tyle, że nie miało płynu w chlodnicy
Proste: bo polski widz ich nie ogląda. Masowy widz chce PLEBANIĘ, RANCZO, żadna stacja nie wyda wielkiej kasy na najowsze seriale, bo ich nie OGLADA NARÓD>Azrael pisze:Przemysły medialne są kompletnie zabetonowane i to ich wykończy. Ja bym chciał zapłacić za te seriale ale nie mogę.
Nawet dr HOUSE - nie był zbyt oglądany!!!!!Mimo kultowości. Ale liczy się jedynie MASOWY WIDZ
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
Wszystko padnie w tym kraju, bo po co płacić!eMTi pisze:w iTune'sie jest od groma filmow, serial i innych, gotowych do zaplacenia za ogladniecie.. W Nce tez mozna w systemie VOD kupowac seriale. No chyba, że oglądasz coś totalnie niszowego, to wtedy faktycznie może być problem z legalnym dostępem.Azrael pisze: Ja bym chciał zapłacić za te seriale ale nie mogę.
Nie wiem jak z cenami w muzodajni, ale w iTunes nic nie kupię - jest za drogo. Może jestem naiwny, ale oczekuję, że ceny nie będą cenami w euro (które płacić muszą Niemcy, itd.) przeliczonymi na złotówki po bieżącym kursie.Arno pisze: Wiesz ile osób kupuje w muzodajni i w polskim iTunes?
Nie mam pirackiej muzyki, jeżeli Cię to pocieszy - w czasach youtube nie odczuwam potrzeby dociągania czegoś "na lewo". Korzystam ze Spotify - nie mam możliwości zapłacić za tą usługę, ale przy użyciu proxy (udając, że jestem w UK) mogę posłuchać muzyki za darmo - z reklamami i przez kilka godzin, ale da się. Kiedyś chciałem kupić kilka albumów w Amazon, bo ceny w USD były bardzo fajne, nawet po przeliczeniu na złotówki, i zgadnij co...
Porównując rynek muzyczny z komputerowym - spójrz sobie na to: http://www.gog.com - polska inicjatywa, dostarczać starsze tytuły w przystępnych cenach. Czekam na ruch ze strony "przemysłu muzycznego" (żart, nawet się nie łudzę, że byliby do tego zdolni).
Arno, ale ja nie chce oglądać tego w jakiejś beznadziejnej polskiej telewizji z jakimś polskim lektorem, czego nie jestem w stanie oglądać. Chcę sobie móc wejść na odpowiednią stronę, wpisać numer karty i pobrać odcinek który sobie obejrzę jak mi przyjdzie ochota na tym na czym mi przyjdzie ochota. TV to jest przeżytek, może dobry dla widowni tego Rancza.
Wielką część seriali można oglądać płatnie przez sieć, ale tylko na terenie USA, koledzy z UK się tak samo frustrują i tak samo pobierają z sieci.
Wielką część seriali można oglądać płatnie przez sieć, ale tylko na terenie USA, koledzy z UK się tak samo frustrują i tak samo pobierają z sieci.
Ostatnio zmieniony 19 wrz 2012, o 13:29 przez Azrael, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie moje lenovo niemiało wlanego płynu do chłodnicy, albo może lepiej, miało chip ale bez programu. program pan sobie dokupi, jak pan auto la lawecie ściagnie do warstatu.Alan, Alan, Alan! pisze:nie miało klimatyzacji! chyba, że kupiłeś uszkodzone?Arno pisze: No więc jednak nie kupiłem Logana za 1500, a stosunkowo drogie Lenovo, tyle, że nie miało płynu w chlodnicy
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
Arno, to czegoś Pan kupił auto co nie jeździ? 

Azrael, musisz sobie zdać sprawę z podstawowej sprawy. MY DLA ZACHODU jesteśmy jakiś Mozambik na oko. Co kogo obchodzi, co my chcemy oglądać. Trza to zrozumieć.Azrael pisze:Arno, ale ja nie chce oglądać tego w jakiejś beznadziejnej polskiej telewizji z jakimś polskim lektorem, czego nie jestem w stanie oglądać. Chcę sobie móc wejść na odpowiednią stronę, wpisać numer karty i pobrać odcinek który sobie obejrzę jak mi przyjdzie ochota na tym na czym mi przyjdzie ochota. TV to jest przeżytek, może dobry dla widowni tego Rancza.
Ina sprawa, nie pogardzać widownią Rancza, bo to jest pewnie 90% narodu. A może i więcej.
Jak się chce zarobić dużo kasy, warto uderzać w POLSKĘ B!
Bo sprzdawca ukrył informację o braku programuAlan, Alan, Alan! pisze:Arno, to czegoś Pan kupił auto co nie jeździ?
citan pisze: Porównując rynek muzyczny z komputerowym - spójrz sobie na to: http://www.gog.com - polska inicjatywa, dostarczać starsze tytuły w przystępnych cenach. Czekam na ruch ze strony "przemysłu muzycznego" (żart, nawet się nie łudzę, że byliby do tego zdolni).
To i Steam to są przykłady które zawsze podaję jeśli idzie o to jak powinny być dostępne filmy!
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Ostrzeżenia: 1
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 244 razy
- Polubione posty: 524 razy
Arno, nie ... Twoje Lenovo miało program tylko taki na 75 KM. To Ty nie doczytałeś/dopytałeś czy jak wrócisz do domu to będziesz miał 300 KM furę. Żeby z 75 KM zrobić 300 KM furę mogłeś ściągnać OpenEcu (Linux) i poświęcić chwilę aby samemu to odpalić lub zapłacić tunerowi albo mogłeś kupić standardowy program który wgra nawet student pedagogiki (Windows w dowolnej wersji).
Arno, jakie ukrył? Pokaż stronę internetową albo zdjęcię pudełka? W banku też nie czytasz tego co Ci małym druczkiem napiszą jak bierzesz kreskę na 2 bańki?
Argument AAA z Amber Gold nad wyraz trafny.
Arno, jakie ukrył? Pokaż stronę internetową albo zdjęcię pudełka? W banku też nie czytasz tego co Ci małym druczkiem napiszą jak bierzesz kreskę na 2 bańki?

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Czy to, że czegoś nie można w jakimś kraju legalnie kupić oznacza, że trzeba to zaiwanić?Azrael pisze:
No nie sądzę.
Ale ale... żeby nie było. Ja opisuję rzeczywistość i nie twierdzę, że mogę rzucić sam kamieniem. Ja jedynie mówię, żeśmy wszystkie złodzieje.
Czy jest tu ktoś, kto nigdy nie sluchał nieopłaconej muzyki, serialu nie widział???
UK, Francja, Niemcy też? Nie sądzę.Arno pisze: Azrael, musisz sobie zdać sprawę z podstawowej sprawy. MY DLA ZACHODU jesteśmy jakiś Mozambik na oko. Co kogo obchodzi, co my chcemy oglądać. Trza to zrozumieć.
Dopóki nie staram się o wybór do sejmu to mi to zwisa, nadal to jest żałosne.Ina sprawa, nie pogardzać widownią Rancza, bo to jest pewnie 90% narodu. A może i więcej.
Jak się chce zarobić dużo kasy, warto uderzać w POLSKĘ B!
Na szczęście jak dotąd nie robię w branży medialnej. Jak to się zmieni to będę tam uderzał na pewno.
Arno pisze: Czy to, że czegoś nie można w jakimś kraju legalnie kupić oznacza, że trzeba to zaiwanić?
No nie sądzę.
Ale ale... żeby nie było. Ja opisuję rzeczywistość i nie twierdzę, że mogę rzucić sam kamieniem. Ja jedynie mówię, żeśmy wszystkie złodzieje.
Czy jest tu ktoś, kto nigdy nie sluchał nieopłaconej muzyki, serialu nie widział???
Ale ja tego nie usprawiedliwiam moralnie, ciąży mi to muszę powiedzieć. Niemniej uważam ze branża jest zakonserwowana, archaiczna i jej się to czkawką odbije.
Sklepy komputerowe są prowadzone przez informatyków. Zapominają, że większość kleintów to tacy jak ja.Chloru pisze:Arno, nie ... Twoje Lenovo miało program tylko taki na 75 KM. To Ty nie doczytałeś/dopytałeś czy jak wrócisz do domu to będziesz miał 300 KM furę. Żeby z 75 KM zrobić 300 KM furę mogłeś ściągnać OpenEcu (Linux) i poświęcić chwilę aby samemu to odpalić lub zapłacić tunerowi albo mogłeś kupić standardowy program który wgra nawet student pedagogiki (Windows w dowolnej wersji).
Ja poszedłem kupić jakiś nieksztujący miliarda sprzęt, który ma działąć. Sprzedawcy powinni powiedzieć: PANIE uwaga! Tu nie ma tego i tego. Bo normalny człowiek zakłada, że jest!
A że wy informatycy traktujecie wszystkich jak debili, którzy powinni się znać a się nie znają, to co jakiś czas ktoś się nacina.
Telewzior się wkrótce będzie konczył.Azrael pisze:Arno pisze: Czy to, że czegoś nie można w jakimś kraju legalnie kupić oznacza, że trzeba to zaiwanić?
No nie sądzę.
Ale ja tego nie usprawiedliwiam moralnie, ciąży mi to muszę powiedzieć. Niemniej uważam ze branża jest zakonserwowana, archaiczna i jej się to czkawką odbije.
Ale uwaga, to co się w miastach dzieje, to niekoniecznie jest w terenie. Są całe miasteczka gdzie kompów nie ma. Bieda z nędzą, telefony najtańsze....Są takie miejsca
Nie tylko w medialnej, dlaczego Biedronka ma sukces? dla USA europa to coś za morzem jestAzrael pisze:Arno pisze: Azrael, musisz sobie zdać sprawę z podstawowej sprawy. MY DLA ZACHODU jesteśmy jakiś Mozambik na oko. Co kogo obchodzi, co my chcemy oglądać. Trza to zrozumieć.
Na szczęście jak dotąd nie robię w branży medialnej. Jak to się zmieni to będę tam uderzał na pewno.
Alan, Alan, Alan!,Alan, Alan, Alan! pisze:ja Cię np. rozumiem, ale zaraz dojdziemy do sytuacji, w której ja będę się rozpłakiwał w programie Uwaga bo kupiłem dacie logan a to mercedes nie jest. A przecież ja nie muszę się znać.Arno pisze: nie każdy się zna na komputerach, nie każdy jest infiormatykiem.
Chociać odrobinkę jednak wiedzieć się powinno jak się daje komuś swoje pieniądze, np. do amber gold.
tego już chyba nie można obecnie oczekiwać. Nasz świat się amerykanizuje. Widziałeś na pewno ostrzeżenie na kubku z kawą w McDonald's.
Albo w instrukcjach obsługi samochodów, teksty typu "po zajęciu miejsca na fotelu kierowcy, zanim zatrzaśniesz drzwi, upewnij się, że twoje obie nogi znajdują się już wewnątrz wozu."

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Chloru pisze: Nie będę się kłócił, że to zwirtualizowane a nie natywne zwierzę.
Kup Maka i wgraj sobie na niego DOSa, będziesz miał natywnie. Mi do niczego DOS nie jest potrzebny.
Chloru pisze: Mogą kupić sprzęt bez OSX 10-20% taniej? AFAIK nie.
No bo OSX nie kosztuje 20% ceny komputera. Poza tym to by się dopiero pozerstwo rozpanoszyło, wszyscy by kupowali aple i xp na tym stawiali

Arno, to są kompleksy. Nie stać mnie - to powiem że to drogie gówna są.Arno pisze: TO JA SIĘ PYTAM - o jakim zagrożeniu my w ogóle mówimy!!! 1% - to czysta nienawiść niepoparta niczym. Zwykła informatyczna nienawiść i pogarda ludzi, którzy na Applach nie robią.
Ja nikomu nie bronię kupić sobie PCta za 1000 albo i 20000 zł. Co kto lubi, jego sprawa.
citan pisze: Szkoda, że powoli zbliża się jego piąta wizyta w serwisie.
Może masz pecha, mnie jakoś awarie omijały.
Alan, Alan, Alan! pisze: zaraz dojdziemy do sytuacji, w której ja będę się rozpłakiwał w programie Uwaga bo kupiłem dacie logan a to mercedes nie jest. A przecież ja nie muszę się znać.
No tak, ludzie się zasadniczo nie znają, i potem dziwią się że coś tam jest drogie - obojętnie czy apel czy subaru. A to kwestia setupu hardware'a

Ja bym upierał się przy wadzie fabrycznej i kiepskiej jakości podzespołów (problem wystąpił nie tylko u mnie i nie raz). Poważnie nie miałeś plam na matrycy? Ile lat używałeś tego konkretnego iMaka?Konto usunięte pisze: Może masz pecha, mnie jakoś awarie omijały.
vibowit pisze: No, to pojechałeś po bandzie bez trzymanki.
no przecie o to cho

zobacz co sie tutaj od wczoraj dzieje

dawno sie te mordy wszystkie przy piwie nie widzialy i widac z daleka, ze tesknia za soba.. trzeba jakis zlot zrobic

najlepiej cos na pieknej ziemii lubuskiej (bo blisko)! ;)
Ostatnio zmieniony 19 wrz 2012, o 13:46 przez gregski, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
citan, ja iMaca nie mam. Mam natomiast iBooka który ma 8 lat i matryca jest bez martwych pikseli ani innych uszkodzeń.
Z tymi iMakami to chyba coś faktycznie było, ale szczegółów nie znam. Może się taka wadliwa partia trafiła. Reklamować trzeba było.
Z tymi iMakami to chyba coś faktycznie było, ale szczegółów nie znam. Może się taka wadliwa partia trafiła. Reklamować trzeba było.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
do śmierci będę chyba to powtarzać. To nie wynika z głupoty, tylko z tego że tym głupim (i biednym jak mówi przysłowie) amerykańcom działają sądy.Лукашэнка pisze: Widziałeś na pewno ostrzeżenie na kubku z kawą w McDonald's.
jakby nam działały, to Arno mógłby teraz iść do sądu i pozwać sklep o milion dolców. Następnym razem by był billboard przy każdym kompie, że nie ma windy. Czy wtedy mówilibyśmy o głupich polakach?