Konto usunięte pisze:http://www.fakt.pl/Tomasz-Polec-chwali- ... 870,1.html
Dobrze DOBRZE!!! Niech piszą!

Konto usunięte pisze:http://www.fakt.pl/Tomasz-Polec-chwali- ... 870,1.html
E-e.WiS pisze: W naszym konkretnym przypadku owo końskie "kombinowanie pod górę" sprowadza się do dwóch zasadniczych rzeczy:
- żeby baba solidarnie lazła pieszo, zamiast wieźć się na koźle, czyli żeby Waaadza solidarnie zwalniala w zabudowanym (skoro ma być bezpieczniej);
- żeby w miarę możliwości zasypać dziury na podjeździe, zamiast tylko lać batem - czyli cała, wielkorotnie omawiana, inzynieria ruchu.
Tylko tyle.
Ja tu żadnego "kolegi" nie widzę. A powytykać obłudę hipokrycie111 mogę i bez prenumeraty.Gal pisze: Możemy dalej się znęcać nad kolegą, że jechał 100 w mieście, ale proponuję każdemu kto to robi zaprenumerować Fakt.
Zależy, jakiej "idei fotoradarów".Gal pisze: "kombinowanie" sprowadza się do negowania idei fotoradarów,
No to rozmawiajmy o tym z partiami rządzącymi. My, "społeczeństwo obywatelskie" - które ma swoją siłę, co było widać choćby w sprawie ACTA. Bo jesli potulnie położymy uszy po sobie, i sami sobie będziemy tłumaczyć, że "tak być musi, bo tu jest Polska", to owszem. Będzie.Gal pisze: Fotoradary w Polsce to jedyny sposób by sprawnie doprowadzić do przestrzegania przepisów.
(...)
Masz rację co do regulacji prawnych; zmiana niektórych przepisów miałaby realny wpływ na bezpieczeństwo na drogach, a w istocie nie pociągnęłaby za sobą żadnych istotnych nakładów finansowych. Ale dla takich zmian konieczna jest wola takich zmian, wola partii rządzącej.
Jedni wciągają do smoły fizycznie, drudzy dorabiają do tego ideologię, w charakterze umysłowych.Arno pisze: nie ma siły sprawczej, która w tym kraju, tak samo jak w Rosji czy na Ukrainie, mogłaby Twoje postulaty wprowadzić w życie.
Mówmy o realiach. A realia są takie, jak miej więcej pisze kol. Gal.
Jest jak jest.
Piter 35 pisze: mam nadzieje ,ze jeszcze długo tak będzie i bedą ukazywać sie artykuły o nim samym i tego typu osobnikach
...którzy jeszcze nie wiedzieli, że się nie daArno pisze: ACTA było zrobione przez bardzo młodych ludzi,
Znaczy, otępiałe zgredy bez jaj? No na to wyjdzie, niewykluczone...Arno pisze: Autami jeżdżą inni lufdzie, mający inną mentalność
Krótko mówiac, jest róznica czy jest źle - czy też bardzo źle.Arno pisze: czy rewolucja aksamitna, czy zmiany magdalenkowe, czy węgierskie - wszystko wraca do starego porządku. A ten porządek jest podobny do tego w stanch czy w europie, tylko, że to pierwsze stadia dopiero i władza w otwarty sposób robi se co chce. Gdzie indziej w białych rękawiczkach
Ależ mnie nie musisz tłumaczyć. A już zwłaszcza mechanizmu wynaturzeń rewolucji. Tylko widzisz, tu jest między nami róznica: Ty zdaje się jesteś zerojedynkowy, i skoro nie da się zrobić Wielkiej Zmiany na Lepsze, mowisz "dajmy se spokoj". To taki trochę rosyjski fatalizm, skądś go znam, trochę z kart pewnych wiadomych powieści, a trochę z serdce- i duszoszczypatielnych razgaworow w kuchniach i salonikach Pitra i Moskwy.Arno pisze: Wyobraźmy sobie, że (...)
Powiedzmy tak; masz rację.WiS pisze: Gal napisał(a):
"kombinowanie" sprowadza się do negowania idei fotoradarów,
Zależy, jakiej "idei fotoradarów".
Jako narzędzia zwiększania bezpieczeństwa - nie sądzę.
Jako narzędzia poboru dodatkowego podatku - i bardzo słusznie, należy negować.
Gal pisze: A dyskusja nad hipokryzją kolegi - tak tu, jak i na łamach Faktu, zalatuje mi prawdziwą hipokryzją...
Bo rzeczywiste powody w......nia tkwią w skuteczności systemu i nieuniknionych jego skutkach.
Arno pisze: Jak nas raz przepuszczą przez egzamin, to się nam odechce szybkich aut raz na zawsze.
Arno pisze: I piszcie sobie o tym że kasa zamiast punktów to niesprawiedliwe chamstwo. I zobaczcie co powiecie jak wam przyjdzie 5 punktów, kiedy będziecie mieć 23 i dwa tygodnie do przedawnienia.
Sorry Fido_ ale nie mogłem się oprzeć:Konto usunięte pisze: W tym, żeby zamożnym było łatwiej się wykupić z punktów???
Gal pisze: "bogaczom", "obszarnikom" albo "spekulantom"