Wypadek Roberta Kubicy - Ronde di Andora
Re: Wypadek Roberta Kubicy - Ronde di Andora
Rossello widział go ponad miesiąc temu, ale tez jakiś czas temu rozmawiał z Morellim. Jak zwykle mówił prosto, jak lekarz i powiedział, ze jeśli chodzi o dłoń, unerwienie, to już jest dobrze i jest sprawna. Problemem jest łokieć i w związku z tym wciąż jest problem z poruszaniem, wyginaniem, obracaniem.
Już po wypadku balem się o łokieć.To dosyć skomplikowany staw.
Już po wypadku balem się o łokieć.To dosyć skomplikowany staw.
W żyłach benzyna,zamiast serca TURBINA.
Tak mówią.Jacky X pisze: To dosyć skomplikowany staw.
Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.
Nie wiemy jak stare są to zdjęcia. Zwykle trzyma się telefon prawą ręką

chyba jednak trochę stare, bo wydaje mi się że widać jakiś gips na prawej ręce i łokiec wygląda na cały - a przecie nie dawno miał go operowanego
a poza tym jak przez ponad rok operujesz więcej lewą ręką - to może już się przestawił na mańkuta
bez nerw - co będzie to będzie
a poza tym jak przez ponad rok operujesz więcej lewą ręką - to może już się przestawił na mańkuta

bez nerw - co będzie to będzie

"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
Jacky X, myślę, że przyda Ci się ten link: http://www.powrotroberta.blogspot.com/
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"
busik pisze: a poza tym jak przez ponad rok operujesz więcej lewą ręką - to może już się przestawił na mańkuta
ale on chyba jest mańkutem....
sam wysłałeś bloga, a tam stoi, że
Jestem oczywiście przeciwnikiem wyciągania dalekosiężnych wniosków ze zdjęć, ale praworęczny Kubica...
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
mówiąc szczerze to się jakoś niespecjalnie wczytuję się w te artykuły ;)busik pisze:sam wysłałeś bloga, a tam stoi, żeJestem oczywiście przeciwnikiem wyciągania dalekosiężnych wniosków ze zdjęć, ale praworęczny Kubica...
Aczkolwiek zmyliło mnie, że po wpisaniu leworęczny Kubica w google'a, wyskoczyło coś takiego:
http://www.robertkubica24.eu/Lewor%C4%9 ... C4%87.html
Pojechałem do Pietrasanta.Zaparkowałem przy starym mieście.Obok zaraz jest Informacja Turystyczna.Miła Pani nic nie wiedziała gdzie Kubicę można spotkać. Poszedłem na mszę do Katedry. Wypiłem kawę w barze Michalangelo lub jakoś tak. Niestety cud się nie zdarzył i Roberta nie udało mi się spotkać.

Jacky X
Czy RK czasem więcej w Monaco nie przebywa?
Tylko nie mów, że specjalnie po to pojechałeś, żeby prawą rękę na własne oczy obejrzeć
Tylko nie mów, że specjalnie po to pojechałeś, żeby prawą rękę na własne oczy obejrzeć

- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Szczęście w nieszczęściuNiestety cud się nie zdarzył i Roberta nie udało mi się spotkać.

busik pisze:Jacky X
Żona zawsze chciała zobaczyć Toskanię , też uważałem,że to dobry pomysł.A miejsce wybierałem "przypadkowo" rzut beretem od Pietrasanta i liczyłem na duużo szczęścia.
Tymczasem dwie wiadomości,dobra i zła:
http://f1.wp.pl/kat,1775,title,Media-pi ... omosc.html
Dobra:Kubica szykuje oficjalne testy rajdówką w październiku
Zła: łokieć podobnież,że poprawił punkcjonowania po protezowaniu i ciężko będzie jeździć w kokpicie
- kameleon12
- 0 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Raczej nie wróci do F1.W sumie to przez własną głupotę. No i właścicieli Renault, którzy pozwolili mu na starty w innych wyścigach.
Ostatnio zmieniony 3 gru 2013, o 12:55 przez kameleon12, łącznie zmieniany 1 raz.
-
stefanekmac
- 5 gwiazdek
- Auto: był forek XT jest OBK 2,5
- Polubił: 26 razy
- Polubione posty: 91 razy
To swego rodzaju geniusz.Niestety tacy nie ogarniają wszystkiego.Wąska specjalizacja.A leki bierze dalej i to większe dawki.A czas biegnie.Fizycznie nie da się bez tego przejść zabiegów i baaardzo bolesnej rehabilitacji.O F1 może już zapomnieć.
Pamietajmy o Wołyniu.
kubek i tak zawsze wolał rajdy, więc jeśli te info się potwierdzą, to czekamy na detronizację loeba 

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
To też było by piękneeMTi pisze: to czekamy na detronizację loeba

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
wg mnie to chyba nawet piękniejsze, tak więc nie ma co bidolić 

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Zdaje się, że Loeb sam chce się zdetronizować i odejść po tym sezonie.
Polak walczący o szczyty w WRC? Tak, to znacznie ciekawsza perspektywa!
Polak walczący o szczyty w WRC? Tak, to znacznie ciekawsza perspektywa!

Byłoby pięknie.jarmaj pisze:Polak walczący o szczyty w WRC? Tak, to znacznie ciekawsza perspektywa!

Choć ja akurat najbardziej życzę sympatycznemu chłopakowi z Ustronia, żeby dostał od macherów taką szansę!
http://sokolimokiem.tv/?p=3618#more-3618
25
Leszek napisał:
20.08.2012 o 22:51
http://sport.onet.pl/motorowe/fernando- ... omosc.html
Boli ale wole taka prawde niz zero informacji… to po 2013 w f1 zapominamy
26
ranger napisał:
20.08.2012 o 23:14
Jak 2013 przepadnie a przepadnie, to o powrocie Roberta do F1 można zapomnieć. Wielcy z małą nadzieją czekali na możliwość powrotu w 2013. W 2014 już nikt nie będzie myślał o Robercie poważnie. W F1 przez 3 sezony zmieni się zbyt wiele.
27
Mikołaj Sokół napisał:
20.08.2012 o 23:37
@Leszek (25.): to słowa Alonso…
@ranger (26.): jeśli wszystko pójdzie dobrze, to nietrudno będzie mu przypomnieć wszystkim, także wielkim.
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

WRC fan, jakby tak miało być i Loeb by został jeszcze na sezon to by mogło wreszcie być ciekawie 

W zasadzie bardzo dobra wiadomość. Tylko co Ona znaczy ?
- Kubek ma dosyć siedzenia w domu i sam chce zobaczyć na co go stać i dlatego sam ponosi koszty testów w fordzie ?
- Zarzucił F1 i przymierza się do rajdów ?
- To pierwsze testy a potem przymierzy się do kokpitu ?
Mogli by podać czasy. Ciekawe czy Kubek był szybki ?!?
- Kubek ma dosyć siedzenia w domu i sam chce zobaczyć na co go stać i dlatego sam ponosi koszty testów w fordzie ?
- Zarzucił F1 i przymierza się do rajdów ?
- To pierwsze testy a potem przymierzy się do kokpitu ?
Mogli by podać czasy. Ciekawe czy Kubek był szybki ?!?
a w odniesieniu do czegoJacky X pisze: Mogli by podać czasy. Ciekawe czy Kubek był szybki ?!?

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają"