tak czy inaczej wyrazy
Coś niedobrego
Re: Coś niedobrego
Grzesiek_67, na mysl przyszło mi że w otwartą brame nie trafiłes precyzyjnie , obym się mylił
tak czy inaczej wyrazy
tak czy inaczej wyrazy
- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
esilon pisze: Grzesiek_67, na mysl przyszło mi że w otwartą brame nie trafiłes precyzyjnie , obym się mylił
tak czy inaczej wyrazy
Nie ma co wyrazować.... ale dom stoi przecież
Brak podpisu.
a bo ten śnieg i lód .................
skoro nic wilekiego się nie stało to dobrze, się wyklepie
skoro nic wilekiego się nie stało to dobrze, się wyklepie
- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
esilon pisze: skoro nic wilekiego się nie stało to dobrze, się wyklepie
No właśnie. To mówię przecież.
Brak podpisu.
- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
Zaraz, zaraz..okazuje się, że ta wódka, którą teraz piję jest z 1906 roku. Stara jakaś chyba trochę ? Nie ?

Brak podpisu.
Odnoszę wrażenie ,że normalnie z Arno randkujecie po cichu...Pytałeś człowieka czy chce żebyś na publiku o tym mówiłFUX pisze: Wielokrotnie byliśmy z Arno zakrzyczani za podzielenie się wrażeniami z miejsc, gdzie np. byliśmy, rzeczami, które nabyliśmy, etc.
Coś masz pamięć krótką...
Fuxiu nie używaj formy mnogiej......o człowieku nie świadczy gdzie był tylko jaki jest ...nie przypominam sobie żebyśmy z Arno sie nabijali .A Arno i tak nie dogonisz on był podobno wszędzie , więc możesz nie zdążyć bo cyfra w peselu wiesz jaka.
I nie jestem sfrustrowany , żebys się nie martwił
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
Grzesiek_67, no własnie , to znak żeby wylac, zatrujesz się jeszcze i po co ? jutro poniedziałek 
FUX ma trochę racji.
AAA, zawsze byt ludzki nacechowany był tragedią, francą, traumą, chorobami, niesprawiedliwością. Nie ma co się oszukiwać, żyjemy w najlepszych czasach w historii a i tak narzekamy.
Ja tam specjalnie nie narzekam. Wolałbym żeby były lepsze drogi, wolałbym, żeby moja emerytura była nieco wyższa niż 900pln - takie wyliczenie. Ale skoro jest jak jest, to co, będę rwał włosy z głowy? Nie. Masz rację AAA - tylko narzekamy. Ale ja aż tak straszliwie nie narzekam, a wręcz odwrotnie - staram się w wielu rzeczach znaleźć pozytywy.
Przeżyłem komunę i twierdzę, że było nam wtedy dobrze, bo bezpiecznie, co z tego że nie mieliśmy SONY telewizorów.
Żyjemy teraz - i jeden ma lepszą pracę drugi gorszą, ale jakoś w sumie wszyscy dajemy radę. Wyjątkowo nieinteligentni i niezaradni i nieprzedsiębiorczy trafiają fatalnie - ale to jest dobór naturalny. Wszędzie tak jest, że osoby niestety genetycznie lekko obciążone ( nie chore) wykonują gorzej płatną pracę. ( Pamiętajmy o rzeczy podstawowej - nikt nie uważa, że jest np głupszy - widzi tylko niesprawiedliwość).
Ja nie mam bentleya, jak kilku sąsiadów, jaguarów czy Range Rowerów i Ferrari - i nie cierpię z tego powodu. Ale oni są ode mnie zaradniejsi, potrafią robić pieniądze, pomnażać. Często nie boją się ryzykować całym majątkiem biorąc giga kredyt. Co więcej dają miejsca pracy i ich firmy płacą podatki ( tak tak, wiem, złodzieje uciekają na Cypr). A ile osób ma żyłę tu w okolicy, że mam Mercedesa ( służbowy, ale tego nie widać), dwie Alfy itepe... Oj mają. Ale czy oni spędzają 180 dni w drodze od 20 lat? Nie. Zdecydowali się na zachowawcze życie, nie uczyli się, nie mają może talentu - czy to oznacza, że musi być urawniłowka?
Równie dobrze mogło mi się życie zesrać i mogłem się urodzić w Irkucku albo Charbinie, albo w Adenie. I wtedy albo bym dawał sobie radę w tamtej rzeczywistości, albo bym był niewolnikiem... Nie wiem. Przeczytajcie Wzgórze Błękitnych Snów Newerly'ego - zobaczcie jak może wyglądać życie osoby aktywnej w bardzo trudnych warunkach.
No i porównajcie życie w Polsce z naszymi fatalnymi drogami, do życia w Mogadiszu. Nie jest aż tak źle. Wystarczy przejechać się do Mińska Białoruskiego.
Wiele zależy od tego, co nam dały geny, gdzie się urodziliśmy, od pracowitości ( znowu geny) i od szczęścia.
Ja mogę narzekać tylko na to, że moja żona sobie fatalnie złamała nogę.
AAA, zawsze byt ludzki nacechowany był tragedią, francą, traumą, chorobami, niesprawiedliwością. Nie ma co się oszukiwać, żyjemy w najlepszych czasach w historii a i tak narzekamy.
Ja tam specjalnie nie narzekam. Wolałbym żeby były lepsze drogi, wolałbym, żeby moja emerytura była nieco wyższa niż 900pln - takie wyliczenie. Ale skoro jest jak jest, to co, będę rwał włosy z głowy? Nie. Masz rację AAA - tylko narzekamy. Ale ja aż tak straszliwie nie narzekam, a wręcz odwrotnie - staram się w wielu rzeczach znaleźć pozytywy.
Przeżyłem komunę i twierdzę, że było nam wtedy dobrze, bo bezpiecznie, co z tego że nie mieliśmy SONY telewizorów.
Żyjemy teraz - i jeden ma lepszą pracę drugi gorszą, ale jakoś w sumie wszyscy dajemy radę. Wyjątkowo nieinteligentni i niezaradni i nieprzedsiębiorczy trafiają fatalnie - ale to jest dobór naturalny. Wszędzie tak jest, że osoby niestety genetycznie lekko obciążone ( nie chore) wykonują gorzej płatną pracę. ( Pamiętajmy o rzeczy podstawowej - nikt nie uważa, że jest np głupszy - widzi tylko niesprawiedliwość).
Ja nie mam bentleya, jak kilku sąsiadów, jaguarów czy Range Rowerów i Ferrari - i nie cierpię z tego powodu. Ale oni są ode mnie zaradniejsi, potrafią robić pieniądze, pomnażać. Często nie boją się ryzykować całym majątkiem biorąc giga kredyt. Co więcej dają miejsca pracy i ich firmy płacą podatki ( tak tak, wiem, złodzieje uciekają na Cypr). A ile osób ma żyłę tu w okolicy, że mam Mercedesa ( służbowy, ale tego nie widać), dwie Alfy itepe... Oj mają. Ale czy oni spędzają 180 dni w drodze od 20 lat? Nie. Zdecydowali się na zachowawcze życie, nie uczyli się, nie mają może talentu - czy to oznacza, że musi być urawniłowka?
Równie dobrze mogło mi się życie zesrać i mogłem się urodzić w Irkucku albo Charbinie, albo w Adenie. I wtedy albo bym dawał sobie radę w tamtej rzeczywistości, albo bym był niewolnikiem... Nie wiem. Przeczytajcie Wzgórze Błękitnych Snów Newerly'ego - zobaczcie jak może wyglądać życie osoby aktywnej w bardzo trudnych warunkach.
No i porównajcie życie w Polsce z naszymi fatalnymi drogami, do życia w Mogadiszu. Nie jest aż tak źle. Wystarczy przejechać się do Mińska Białoruskiego.
Wiele zależy od tego, co nam dały geny, gdzie się urodziliśmy, od pracowitości ( znowu geny) i od szczęścia.
Ja mogę narzekać tylko na to, że moja żona sobie fatalnie złamała nogę.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
esilon pisze: Grzesiek_67, no własnie , to znak żeby wylac,
Gupi jesteś, czy jak ??? Wódki, jak chleba, wyrzucać nie wolno.
Brak podpisu.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
Arno, 
Tylko nie wal farmazmowów zanim będę mieć szanse, przyjadem umówim się. Będziesz liberał jak ta lala
a tak na poważnie, czułem się jak kretyn pisząc kangury. Nie to, że ściema, ale bardziej to co czytałem.
no chyba, a nawet na pewno Ci [piiii], Później wypijemy po jednym jak już zrozumieszArno pisze: Przeżyłem komunę i twierdzę, że było nam wtedy dobrze, bo bezpiecznie,
Tylko nie wal farmazmowów zanim będę mieć szanse, przyjadem umówim się. Będziesz liberał jak ta lala
a tak na poważnie, czułem się jak kretyn pisząc kangury. Nie to, że ściema, ale bardziej to co czytałem.
Grzesiek_67, tak mi się wyrwało
ale naprawde jutro poniedziałek, jak skończysz spożywac za chwilę czyli tuż po "w samo południe" to rano będzie OK :)
ale naprawde jutro poniedziałek, jak skończysz spożywac za chwilę czyli tuż po "w samo południe" to rano będzie OK :)
Kruszyn, FUX chyba użył skrótu myślowego - nie chodzi o wyśmiewanie się a raczej o krytykę zbyt łatwego życia w komunie, wyjazdów na studia... pamiętasz takie drobiazgi? Ale cóż ... część wyjaśniłem w poście wyżej. Zresztą nie można mieć o to pretensji. jesteśĶy narodem narzekającym. Tu nadmienię dowcipnie zaznaczam, że w soboty jadam na śniadanie jajecznicę i robię sobie z nią świąteczną kanapkę. Uwielbiam.Kruszyn pisze:Odnoszę wrażenie ,że normalnie z Arno randkujecie po cichu...Pytałeś człowieka czy chce żebyś na publiku o tym mówiłFUX pisze: Wielokrotnie byliśmy z Arno zakrzyczani za podzielenie się wrażeniami z miejsc, gdzie np. byliśmy, rzeczami, które nabyliśmy, etc.
Coś masz pamięć krótką...![]()
Fuxiu nie używaj formy mnogiej......o człowieku nie świadczy gdzie był tylko jaki jest ...nie przypominam sobie żebyśmy z Arno sie nabijali .A Arno i tak nie dogonisz on był podobno wszędzie , więc możesz nie zdążyć bo cyfra w peselu wiesz jaka.
I nie jestem sfrustrowany , żebys się nie martwił
Ale Kruszynie, w ogóle nie chodzi o personalia, a o uogólnienia dotyczące naszego bytu. Czasem na własnych przykładach.
Nie wolno bić starców, to trochę jak damskie bokserstwo.Ale skoro musisz mi szczękę złamać, no cóż, będę seplenił.Alan, Alan, Alan! pisze:Arno,no chyba, a nawet na pewno Ci przyjebię (sorry Marta), Później wypijemy po jednym jak już zrozumieszArno pisze: Przeżyłem komunę i twierdzę, że było nam wtedy dobrze, bo bezpiecznie,
- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
esilon pisze: ale naprawde jutro poniedziałek, jak skończysz spożywac z
Nie idę do roboty. Taką decyzję podjąłem. Wydaje mi się (może niesłusznie, nie jestem lekarzem), że jestem chory. Do roboty wrócę ale jeszcze nie teraz. No.
Brak podpisu.
HALO ADMIN, to jest groźba KARALNA! Proszę o reakcję a nie przymykanie romantyczne oka. BANA mu, BANA!Alan, Alan, Alan! pisze: no chyba, a nawet na pewno Ci przyjebię (sorry Marta), Później wypijemy po jednym jak już zrozumiesz![]()
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
to dlatego, byłeś zawsze dla mnie fajnym gościem.Arno pisze: Ale skoro musisz mi szczękę złamać, no cóż, będę seplenił.
o jaaaa. No kurrde. A ja napisałem kto padnie od tego przywalenia? Może być, że ja się skrzywdzę. Nie wiem jak dobre zęby se zrobiłeśArno pisze: HALO ADMIN, to jest groźba KARALNA!
I tym optymistycznym akcentem wontek narzekania zakończmy.
Jest ok.
Byle tak dalej.
I piszę to całkiem poważnie.
Jest ok.
Byle tak dalej.
I piszę to całkiem poważnie.
Dolce far niente 
dostep dozorowany
.......... grubo Alan pojechałeś
ide odśnieżać a właściwie chyba odbłociać
ide odśnieżać a właściwie chyba odbłociać
- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
Alan, Alan, Alan! pisze: byłeś zawsze dla mnie fajnym gościem
Chyba trza założyć nowy wontek pt. " Związek mążczyzny z mążczyzną". Ciekawe chorobicia, tu nie próbowaliśmy
FUX pisze: Jest ok.
Andrzeju i tego się trzymaj. Nawet jak jest największy, najbardziej śmierdzący balas warto powiedzieć, głośno i wyraźnie :
JEST OK
Pozdrawiam
Grzegorz
Ostatnio zmieniony 19 lut 2012, o 13:17 przez Grzesiek_67, łącznie zmieniany 1 raz.
Brak podpisu.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
Grzesiek_67, widze że jednak Ci nie szkodzi,
to dobrze
lecę, nara
Alan, Alan, Alan!, słabe jakies w takim razie to australijskie , nasze lepsze
to dobrze
lecę, nara
Alan, Alan, Alan!, słabe jakies w takim razie to australijskie , nasze lepsze
- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
Alan, Alan, Alan! pisze: 8.8l wina na dwa. Jestem niepoczytalny
Patrz Pan jaki skrupulant - 8,8
Tęskni Chłop za Babą to pije. Normalne. Zostawcie Go
esilon pisze: lecę, nara
Ty, ale wracaj niebawem, zaryczę się bez Ciebie...
Brak podpisu.
- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
Ponieważ pochodzę ze światłej rodziny i moi rodzice z wyjazdów zagranicznych za KOMUNY przywozili pasty do zębów z Fluorem a potem kupowaliśmy w PEWEXIE ELMEX! - to karygodne, wiem, no i z regularnych wizyt u dentysty oczywiście - mam wszystkie swoje zęby moim 53 urodzin za kilka dni.Alan, Alan, Alan! pisze: Nie wiem jak dobre zęby se zrobiłeś
Nie wymiguj się z groźby karalnej, skierowane to było wprost i moi prawnicy już się tym zajęli. Nie wracaj, zostań w tym kraju zaludnianym, jak wiesz, przez przestępców - zaś to kolonia karna była. Warto też zobaczyć, jacy to ludzie ci Australijczycy i co zrobili aborygenom. Możliwe, że to kraj cudowny, ale czy z aureolą?
AAA. ja pieprzę swoje farmazony a nie te z TV. jeśli jesteś taki mądry, to kiedy były lepsze czasy twoim zdaniem i w dwóch słowach dlaczego?