Robert znow pokazal klase niszczac rywali. No moze oprocz jednego - Evansa, ktory podejrzewam, ze mial lepsze auto (R5) i dotrzymywal Robertowi tempa. Dobrze, ze sa tez tacy kierowcy jak Elfyn i Jak Kopecky, w z ktorymi walka bedzie blizsza. Nie bedzie dzieki temu tak nudno.
Subaru - the source of wanderlust. || http://mizoo.pl - foto galeria
wydaje mi się, że to jest ciekawa informacja z cyklu "zostaw ten ręczny". Cytowane z forum SIP:
Carfit
Ale Robert nie jedzie autem WRC ! i nie ma za sobą 25 lat jedzenia w rajdach , kieruje prawie jedna ręka , i żeby ręczny zadziałał musi użyć co najmniej 85kg nacisku !
beben:
Dlaczego ten ręczny tak słabo działa , seria z Evo czy co ?
Carfit:
Bo cały system hydrauliczny jest inny , ręczny , nożny , i zmiana biegów łopatka , odpowiada za to jeden system , i niestety działa rownież na przednie koła ( lapa ) .
Mało tego , działa z pewnym nieprzewidywalnym opóźnieniem :(
Kubica pisze:It has been a good rally and a completely different type of tarmac to what I’m used to,” said Kubica, who revealed that it nearly all went wrong on the last stage.
I was very nervous because we heard some noise in the transmission. I got distracted and missed a braking point (...) Also the brake pedal wasn’t so good so we had some diff or transmission problems. Fortunately we are here - so all good.
wywiad po rajdzie, padło jedno ciekawe stwierdzenie..
my tu o Robercie, a Kajto wygrał kolejną eliminację MP... i może miał nadzieję, że wygra wszystkie elminacje w tym roku... No niestety Polskiego nie wygra
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
rózniaste Wróbelki ćwierkają ,że w nagrodę za zdobycie tytułu na Polski ma być RRC ,a teraz jeszcze jak się Michał niestety uszkodził to zostaje nadwyżka kasy może być ciekawie
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają"
nie to ,ze się przypierdzielam , ale pan Gutowski tyle razy wybydlał z Borowczyka i innych ,że nie mogę się powstrzymać bo zastanawia mnie jak to się cofa na hamulcu ręcznym tyle razy
dalej już nie słuchałem bo mam niestrawność gutowską od jakiegoś czasu
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają"
no w sumie fakt ale jeśli Michał się nie wykuruje (czego mu nie życzę absolutnie ) to stoi w garażu Fiesta którą nawet nie trzeba mocno oklejać ,a tylko parę dupereli przykręcić/odkręcić i już jest RRC jak znalazł
Maras nie leciał historyków, bo zepsuła się skrzynia.
Byłem, widziałem i kuflami piwo piłem. Autograf RK zebrany. Rajd wypasiony, organizacja OK, kibice - takich miejsc w stylu Portugalii raczej nie uświadczyłem. Safety był widać jakiś pierdołowaty. Ciekawostką do wprowadzenia w polskich rajdach było to, że tuż za jednym z aut organizatora jechała policja. Nie było dyskusji nt. opuszczenia niebezpiecznych miejsc.
Całe szczęście, że było Superally, bo ostatniego dnia jechałoby 5 wurców.
eMTi pisze:RRC Kajta przed Robertem nie uratuje R5 już bardziej
uratuje... jak któryś z chętnych zespołów F1 dostanie zgodę na poszerzenie kokpitu dla niego - FIA zgodziła się na modyfikację auta RRC, to może i odstępstwo dla niego zrobią w F1, a wtedy nie będą konkurować w tej samej klasie
przyszły rok chyba nie, ale za dwa lata kto wie - w RBR nie wierzę, ale Lotus, Ferrari, Maclaren, Mercedes mogą być chętne żeby ściągnąć kogoś takiego jak RK do poprawienia bolidu - wszystkie te zespoły potrzebują tego, żeby zbliżyć się do RBR... ale to takie moje ciche pogadanki
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
eMTi, kiedy ty się żenisz może mały zakład ,jak Robert wygra Polski to będę twoim szoferem przez cały dzień ,jednak jak nie wygra to też będę twoim szoferem ale pojedziemy mim volvo
busik pisze:
przyszły rok chyba nie, ale za dwa lata kto wie - w RBR nie wierzę, ale Lotus, Ferrari, Maclaren, Mercedes mogą być chętne żeby ściągnąć kogoś takiego jak RK do poprawienia bolidu - wszystkie te zespoły potrzebują tego, żeby zbliżyć się do RBR... ale to takie moje ciche pogadanki
Do samego poprawiania bolidu/testów, to raczej nie. Po pierwsze problemem jest obowiązujący w trakcie sezonu zakaz testów, po drugie nikt nie zatrudni kierowcy testowego, dla którego trzeba specjalnie przeprojektowywać bolid/pogarszać jego właściwości aerodynamiczne. Jedyna szansa w tym, że dzięki rehabilitacji Robert nie będzie miał problemów z kręceniem kierownicą z ciasnym kokpicie bolidu F1.