Coś niedobrego

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Re: Coś niedobrego

Post 21 lut 2012, o 21:44

Grzesiek_67, ale ja nie mówię o złym doradcy tylko celowej polityce firmy gdzie się tak ustawia plany i działania że doradca nie ma wyjścia jak zaproponować źle.
FUX, wybacz ale to taki łańcuszek. są oczywiście numery o bardzo wysokich stawkach za minutę ale przekierowania na jakieś zagraniczne sekslinie to już bujda. oczywiście przekręty się zdarzają, albo dziecinne jak np puszczenie sygnału z nieznanego numeru. człowiek oddzwania a tam jakiś automat a numer o podwyższonej płatności, albo też poważne i kosztowne jak np włamania na bramki VOIP w firmach. i tutaj są pchane drogie połączenia do Afryki, na Kubę itp. jak ktoś nie korzysta z zagranicy to warto blokować, ewentualnie zostawić Europę i USA.

Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

Gootek
6 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 2 razy

Post 21 lut 2012, o 23:08

inquiz pisze:FUX, wybacz ale to taki łańcuszek. są oczywiście numery o bardzo wysokich stawkach za minutę ale przekierowania na jakieś zagraniczne sekslinie to już bujda.
Też myślę, że to jakieś bajki. Jak z tą nowa epoką lodowcową, co najmniej.
Moje połączenie będzie przekierowywane i obiegnie cały świat? Zapłacę 10 000 za minutę? :?
Przecież jeśli ktoś przekierowuje u siebie połączenie odemnie, to on za to przekierowanie płaci, nie ja.
:cofee:

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubione posty: 0

Post 21 lut 2012, o 23:18

Łukaszenka, dlaczego uważasz, że nowa epoka lodowcowa jest mitem? Nie wiem czy wiesz, ale zlodowacenie jest spóźnione o jakieś 15000 lat. Brr.
Ale ruskie nie piszą o zlodowaceniu a o czymś na kształt renesansowej MAŁEJ EPOKI LODOWEJ. To znaczy ochłodzenia, wielkich mrozów zimą i średnich upałów lub wcale latową porą. Mrozów takich, że Bałtyk zamarzał i saniami do Szwecji jeździli.
Wolałbym żeby było jednak ocieplenie.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.

leon
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Niepsujące się.
Polubił: 207 razy
Polubione posty: 284 razy

Post 21 lut 2012, o 23:21

Arno pisze: Mrozów takich, że Bałtyk zamarzał i saniami do Szwecji jeździli.

Dla nas lepiej, Szwedzi będą mogli bez krępacji wyroby palikota kupować, jak ich przymrozi. :whistle:
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Post 21 lut 2012, o 23:27

Zgadzam się z Arno, przy okazji dyskusji o globalnym ocipieniu także przewijały się informacje iż raczej czeka nas teraz czasowe ochłodzenie. I jest to normalny cykl, jak przeżyliśmy kilkaset lat temu to i teraz damy radę. A inną kwestią będzie kasa i walka polityczna o nią. Teraz jest mnóstwo ludzi żyjących z kłamstwa ociepleniowego i będą się musieli przestawić jak służby w USA po zakończeniu prohibicji albo nasze komuszki po 89tym. Pewno przejdą na drugą stronę barykady i będą żerować na walce z ochłodzeniem i zastanawiać się jak za miliardy z podatków i wprowadzanie durnych ekoprzepisów nas ogrzać.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

leon
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Niepsujące się.
Polubił: 207 razy
Polubione posty: 284 razy

Post 21 lut 2012, o 23:32

inquiz pisze: nas ogrzać.

Jest jeden sposób, nawet przyjemny. Żeby go tylko nie opodatkowali. :giggle:
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.

Gootek
6 gwiazdek

Post 21 lut 2012, o 23:36

Arno pisze:Łukaszenka, dlaczego uważasz, że nowa epoka lodowcowa jest mitem?
Bo wszystko co wymyślono w Hollywood, można najdelikatniej nazwać mitem ;-)
Arno pisze:Nie wiem czy wiesz, ale zlodowacenie jest spóźnione o jakieś 15000 lat. Brr
No właśnie. Okresy zlodowaceń (epoki lodowcowe) to były powolne procesy, które mierzy się w tysiącach lat. Nasze truchła w tym czasie ulegną już setkom recyklingów. Więc po co się mamy w ogóle takimi sprawami zajmować?
Teraz warto skupić się na tym co dzieje się teraz.
:->

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 22 lut 2012, o 09:05

łukaszenko, trzy kilometry lodu, tak istotnie to dość długotrwały problem, ale bierze się z powtarzających wiosen, lat i jesieni kiedy nie topnieje śnieg. Czy nie sądzisz, że wystraczą trzy lata, kiedy nie stopnieje śnieg w tych okolicach, w których było zlodowacenie, żeby nas na szmatę załatwić?
Przypminam, że ostatnie zlodowacenie nie obejmowało całej Europy. Warto sprawdzić, gdzie się kończył lód - bo może warto poniżej tej granicy kupić sobie działeczkę.
Na ten przykład, lód kończył się 30 km na północ od Alp i zdaje się że tuż przed tatrami. Na mapce widać że czasem lód sięgał dość nisko.
A kiedy wszystko topniało, to taką wielgachną doliną ( tam gdzie Warta dziś) płynęło w stronę Niemiec.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Zlodowacen ... cnopolskie

Co ciekawe - zobaczcie jak niedawno skończyło się zlodowoacenie, a jak długo trwało. I uwaga, zlodowacenie niszczyło wszystko, to jasne, i proszę wystraczy 10-20 tysięcy lat i co, żubry, puszcza Białowieska... Ziemia się odradza z prędkością światła. Wystarczy usunąć ludność z okolicy a przyroda bardzo szybko wraca i niszczy wszystko co człowiek zrobił. Widzieliście filmiki o szosach, miastach opanowywanych przez przyrodę?

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 22 lut 2012, o 09:09

Лукашэнка pisze:
Arno pisze:Łukaszenka, dlaczego uważasz, że nowa epoka lodowcowa jest mitem?
Bo wszystko co wymyślono w Hollywood, można najdelikatniej nazwać mitem ;-)
:->
Tu akurat popełniasz błąd. Czy ty myślisz, że te ćwoki w Hollywood są aż tak wykształcone, żeby móc coś wymyślić?
Oni korzystają z przecieków z wojska, z informacji z Uniwersytetów. Pamiętasz taki film z Genem Hackmanem - Wróg Publiczny - śledzenie z satelitów? Wtedy wydawało się, że to jakaś utopia prawie. A tu proszę, gotowe...

A co do epoki lodowej, to my mówimy, nie o tym co było, ale o tym co może ewentualnie nas trafić. Wszystko zależy jedynie od aktywności słońca. A nie od CO2 wypuszczanego przez Bentleye.

Gootek
6 gwiazdek

Post 22 lut 2012, o 11:34

Arno,
to prawda, że nie tyle w Hollywood coś wymyślają, co częściej dają się podpuszczać lub po prostu działają na zlecenie. Myślę, że niejednokrotnie jest to robione po to aby urojonymi problemami odwracać uwagę publiczną od problemów i zagrożeń realnych. Stąd tyle filmów o inwazjach kosmitów na USA czy o jakiś potwornych katastrofach, których realne prawdopodobieństwo jest bliskie zeru.

Arno pisze:Przypminam, że ostatnie zlodowacenie nie obejmowało całej Europy. Warto sprawdzić, gdzie się kończył lód - bo może warto poniżej tej granicy kupić sobie działeczkę.
A czy to nie byłaby próba ucieczki przed tym co nieuchronne? Czyli p oprostu nieuchronnością własnej śmierci? Trochę jak w tej plotce jakoby Walt Disney na wieść o swojej śmiertelnej chorobie kazał się zamrozić gdy będzie umierał, do czasu wynalezienia lekarstwa na wszelkie choroby, czy po prostu na 100 lat (różne wersje słyszałem)?

To znaczy, nie chcę Cię odwodzić od zamiaru zakupu malowniczej posiadłości gdzieś nad Morzem Śródziemnym. Bo to niezły pomysł. Ale jednak nie traktowałbym tego jako zabezpiecznenia przez nowym zlodowaceniem. Bo to przypomina mi autentyczną sytuacje, która przydarzyła się mojemu koledze, który prowadzi sklep z instrumentami muzycznymi. W jego sklepie są dwa działy: z instrumentami akustycznymi i instrumentami elektrycznymi (głównie różne keyboardy). Kiedyś podczas rozmowy wstępnej pewien kandydat do pracy odmówił podjęcia pracy w dziale z instrumentami elektrycznymi, tłumacząc to w ten mniej więcej sposób: „Jestem przekonany, że gdy nadejdzie ochłodzenie klimatu i zlodowacenie kontynentu, to wysiądzie cały system energetyczny. Nie będzie wtedy u nas elektryczności. Więc nie podejmę pracy w waszym sklepie, bo nie chcę wiązać się z biznesem, który nie ma przyszłości”

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 22 lut 2012, o 14:19

Walta nie zamrożono a od razu pochowano. Ale legenda była dobra i długa.

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 22 lut 2012, o 16:46

Лукашэнка pisze: „Jestem przekonany, że gdy nadejdzie ochłodzenie klimatu i zlodowacenie kontynentu, to wysiądzie cały system energetyczny. Nie będzie wtedy u nas elektryczności. Więc nie podejmę pracy w waszym sklepie, bo nie chcę wiązać się z biznesem, który nie ma przyszłości”

Ma to głęboki sens. Wziąłbym go nie na sprzedawcę, ale "Business Development Managera" :mrgreen:

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 22 lut 2012, o 19:42

Co za qrwa ludzie :!: , umówiłem się z Niemiaszkiem na jutro na 16 na odbiór auta ( miałem jechać około 9 rano prawie 600 kilosów ) a czekam już ponad tydzień na niego i coś mnie tknęło :idea: , więc zadzwoniłem . A On mi mówi ,że jutro nie może bo gdzieś tam wyjeżdża więc może w przyszłym tygodniu . No rzesz do ciężkiej cholery co za obyczaje :evil: , na darmo bym jechał 600 kilosów . Nawet nie raczył mnie powiadomić . Squrwienie obyczajów :x :x

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 22 lut 2012, o 19:44

Piter 35, co tam znowu kupujesz? ;-)

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Piter 35, co to dla Ciebie 600km :giggle: Ope...l szkopa :giggle:
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Dziwię się, że się dziwisz; zwłaszcza w kwestii Niemców... :roll:
Dolce far niente ;-)

@lbert
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 22 lut 2012, o 19:49

Piter 35 pisze: umówiłem się z Niemiaszkiem na jutro na 16 na odbiór auta
Tak to wygladaja interesy z tureckimi handlarzami w Niemczech :giggle: :giggle: ;-)
Life is a Joke !

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 22 lut 2012, o 20:06

Piter 35 pisze: odbiór auta

coś dla mnie ? :-d

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 22 lut 2012, o 20:12

Fido_, pozwole sobie taki cytat zasunac
"Do not believe in anything simply because you have heard it. Do not believe in anything simply because it is spoken and rumored by many. Do not believe in anything simply because it is found written in your religious books. Do not believe in anything merely on the authority of your teachers and elders. Do not believe in traditions because they have been handed down for many generations. But after observation and analysis, when you find that anything agrees with reason and is conducive to the good and benefit of one and all, then accept it and live up to it."
Guatama Buddha

Piter 35
6 gwiazdek

Post 22 lut 2012, o 20:25

Niby nic ale 600 kilosów w jedną stronę :wall:

Nie no, rodowity :arrow: Udo Dopper .

Autko miało być baaaardzo fajne Legacy '01 . Coś czuję ,że tam coś śmierdzi , może przywalił i mnie ściemnia - HGW

Co do Szkopów to bardzo się zmienili , w mojej karierze paro letniej to mogę powiedzieć ,że na zdecydowanie na gorsze :evil:

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 22 lut 2012, o 20:40

Piter 35, i po co z kiepami interesa robisz; lepiej z Krajanami liczniki kręcić i przystanki klepać... :cofee:
Dolce far niente ;-)

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 67 razy
Polubione posty: 74 razy

Post 22 lut 2012, o 20:47

pewnie syn cioteczny Honeckera :-p

Piter 35
6 gwiazdek

Post 22 lut 2012, o 20:59

FUX pisze: lepiej z Krajanami liczniki kręcić i przystanki klepać...
Weź mi nawet nie mów o tych oszustach, klientów mi zabierają :evil:

Grzegorz
5 gwiazdek
Auto: Leon
Polubił: 21 razy
Polubione posty: 35 razy

Post 22 lut 2012, o 22:26

Kobieta mi się nabrała na pobieraczka.pl i niestety podała prawdziwe dane przy rejestracji. Klasyczna maszynka do robienia ludzi w h.. w majestacie prawa.
Szlag by trafił. Już nawet nie chodzi o tą prawie stówę ale o sk..ństwo tych gości. Przejrzałem kilka for i przepraszam za wyrażenie rzygać się chce od tego bełkotu pseudoprawnego.
pozdrawiam
Grzegorz

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 22 lut 2012, o 22:34

znajoma ściągnęła jakieś pisemko właśnie z któregoś z for i wysłała im to pisemko (coś o tym ,ze też im wytocz sprawę o coś tam coś tam) i skończyły się listy i maile
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

ODPOWIEDZ