COS SMIESZNEGO - albo i nie ...........

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
lukass
5 gwiazdek
Auto: Proto WRC'17 i 4 razy 4x4 - czyli w sumie 5 razy 4x4
Polubił: 8 razy
Polubione posty: 146 razy

Re: COS SMIESZNEGO - albo i nie ...........

Post 8 sty 2013, o 20:20

Nie wiedziałem gdzie to dać, ale to chyba dobry temat.
Ten materiał widziała chyba większość:

Z "pewnego" źródła wiem, że kierowca i auto juz na youtube karierę zrobiło, tylko po ostatnim wystepie potrzebowało odbudowy, bo było bohaterem tego filmu:

Dobrze chociaz że kierowca został już zawieszony w prawach zawodnika.

był WRX powered by Jako & PB98 i STi MY'05 EU DCCD

AMI
5 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 1 raz

Post 8 sty 2013, o 20:30

Straszni zbrodniarze, powinni zostac przykladnie ukarani, np. smiercia przez rozstrzelanie na miejscu, dla przykladu. A auta oczywiscie sprasowane. Koniec swiata, zeby takie rzeczy sie dzialy w cywilizowanym swiecie.

A powaznie - wiele halasu o nic w tym przypadku. No i jestes spozniony o dobrych pare dni z tymi "rewelacjami".
Jacek "AMI" Rudowski

lukass
5 gwiazdek

Post 8 sty 2013, o 20:52

AMI pisze:Straszni zbrodniarze, powinni zostac przykladnie ukarani, np. smiercia przez rozstrzelanie na miejscu, dla przykladu. A auta oczywiscie sprasowane. Koniec swiata, zeby takie rzeczy sie dzialy w cywilizowanym swiecie.

A powaznie - wiele halasu o nic w tym przypadku. No i jestes spozniony o dobrych pare dni z tymi "rewelacjami".
Można podejść do tego prześmiewczo, jak Ty, ale można spojrzeć na to z innej strony. Ja święty nie jestem i też w życiu parę numerów na drodze wywinałem, ale nie chwalę się tym na prawo i lewo. A ten gość podaje na tacy swietny argument wszelkim przeciwnikom jakiejkolwiek formy motorsportu.
Ps. Może i jestem spóźniony z jak to nazwałes rewelacjami, ale na forum jakoś ich nie zauważyłem

AMI
5 gwiazdek

Post 8 sty 2013, o 21:00

lukass pisze: Ja święty nie jestem i też w życiu parę numerów na drodze wywinałem, ale nie chwalę się tym na prawo i lewo.

Ano wlasnie - swiety nie jestes. Tak samo jak i cala masa innych, ktorzy sie "swiecie oburzaja".
I fakt - jedyny blad, jaki popelnili, to to, ze popelnili ten film. Trzeba bylo upalac "po cichu" i wszyscy byliby szczesliwi. Takie udawanie, ze problemu nie ma.

A problem jest - i to bynajmniej nie w tym, ze sobie paru chlopa poupalalo noca po pustych ulicach. Nie oni jedni zreszta. Problem w tym, ze malo jest mimo wszystko miejsc, gdzie mozna sobie spokojnie, regularnie upalac. Owszem sa jakies tam miejsca, jakies tam tory tam i siam, powstale z przerobionych lotnisk. Ale to chyba niestety nadal nie rozwiazuje problemu. I tak samo go nie rozwiaze oburzanie sie i domaganie przykladnego karania takich "drogowych szalencow".

Owszem - moze to i nic chwalebnego, ale tez i nic niesamowicie zdroznego. Na pewno nie bardziej zdroznego niz zupelnie legalne cotygodniowe, weekendowe najebki w pubach, ktore sa spolecznie akceptowalne bardziej, niz pasje motoryzacyjne, ktore i tak wszystkim w kraju przeszkadzaja (co chwila wrzaski zeby zamykac tory, bo mieszkancy sie skarza itp. itd. - wiec w koncu jak to jest, z drog sie przegania na tory, z torow sie tez przegania... najlepiej zeby nic nie bylo? Jak u Konona?)

Oczywiscie bylbym mocno naiwny, gdybym wierzyl, ze dostepnosc torow zalatwi temat "wariatow drogowych" kompletnie - ale na pewno pomoglaby rozwiazac kwestie miejsc do wybrykania sie dla tych, ktorzy takich miejsc szukaja. Oczywiscie nadal pozostaje kwestia zwyczajnie "spieszacych sie" zawsze i wszedzie na drogach, ale temat poszanowania juz nawet nie tyle prawa, co innych wspoluzytkownikow drog, to temat baaaardzo szeroki.
Jacek "AMI" Rudowski

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 245 razy
Polubione posty: 526 razy

Post 8 sty 2013, o 21:17

Link: http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 747qHsAek8#!

Prawie jak komin na Chlejadach :mrgreen:
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

AMI
5 gwiazdek

Post 8 sty 2013, o 21:18

Jak wczoraj na fejsie napisalem juz - jak widac, nie tylko w Rosji sa tacy hardkorowcy :)
Jacek "AMI" Rudowski

lukass
5 gwiazdek

Post 8 sty 2013, o 21:27

AMI pisze:
lukass pisze: Ja święty nie jestem i też w życiu parę numerów na drodze wywinałem, ale nie chwalę się tym na prawo i lewo.

Ano wlasnie - swiety nie jestes. Tak samo jak i cala masa innych, ktorzy sie "swiecie oburzaja".
I fakt - jedyny blad, jaki popelnili, to to, ze popelnili ten film. Trzeba bylo upalac "po cichu" i wszyscy byliby szczesliwi. Takie udawanie, ze problemu nie ma.

A problem jest - i to bynajmniej nie w tym, ze sobie paru chlopa poupalalo noca po pustych ulicach. Nie oni jedni zreszta. Problem w tym, ze malo jest mimo wszystko miejsc, gdzie mozna sobie spokojnie, regularnie upalac. Owszem sa jakies tam miejsca, jakies tam tory tam i siam, powstale z przerobionych lotnisk. Ale to chyba niestety nadal nie rozwiazuje problemu. I tak samo go nie rozwiaze oburzanie sie i domaganie przykladnego karania takich "drogowych szalencow".

Owszem - moze to i nic chwalebnego, ale tez i nic niesamowicie zdroznego. Na pewno nie bardziej zdroznego niz zupelnie legalne cotygodniowe, weekendowe najebki w pubach, ktore sa spolecznie akceptowalne bardziej, niz pasje motoryzacyjne, ktore i tak wszystkim w kraju przeszkadzaja (co chwila wrzaski zeby zamykac tory, bo mieszkancy sie skarza itp. itd. - wiec w koncu jak to jest, z drog sie przegania na tory, z torow sie tez przegania... najlepiej zeby nic nie bylo? Jak u Konona?)

Oczywiscie bylbym mocno naiwny, gdybym wierzyl, ze dostepnosc torow zalatwi temat "wariatow drogowych" kompletnie - ale na pewno pomoglaby rozwiazac kwestie miejsc do wybrykania sie dla tych, ktorzy takich miejsc szukaja. Oczywiscie nadal pozostaje kwestia zwyczajnie "spieszacych sie" zawsze i wszedzie na drogach, ale temat poszanowania juz nawet nie tyle prawa, co innych wspoluzytkownikow drog, to temat baaaardzo szeroki.
Ale ja se święcie nie oburzam. Tylko idiotyczne jest dla mnie że gośc dorabia do tego ideologię, że chciał zwrócić uwage na brak torów - gówno prawda chciał poupalać i się tym pochwalić i jak debil wrzucił to na tubkę. A że przy oakzji jest a raczej teraz to już był czynnym zawodnikiem to tylko wyrządził nam wszystkim (pasjonatom motoryzacji) sporo złego

AMI
5 gwiazdek

Post 8 sty 2013, o 21:31

Moze i chcial poupalac, ale brak torow tez jest faktem. A to, ze takie przeslanie do mas i tak nie trafi, to kolejna bajka. Zwlaszcza w kraju, w ktorym liczy sie tylko pilka nozna, w ktorej przeciez mamy tyle sukcesow i okazjonalnie rajdy/skoki narciarskie/costam_zaleznie_od_tego_kto_gdzie_akurat_cos_wygral.

A zle czyni glownie brak promocji motosportu w tym kraju. Brak sensownych dzialan nawet w wykonaniu organizacji, ktore maja motorsport wpisany w dzialalnosc statutowa. A cala reszta dokola tego wydarzenia to odrobina hipokryzji wymieszana z wciaz tkwiacymi w ludziach tendencjami do "ukamienowanka"/szukania tanich sensacji, zwlaszcza, gdy nie ma sie komu sensownie zajac problemami wiekszymi.

Ja sie nie czuje dotkniety zlem przez wyczyny chlopakow - dotkniety sie natomiast czuje brakiem zrozumienia natury problemu u ludzi, ktorzy powinni zamiast karac i wykluczac, promowac motorsport i organizowac wiecej, i wiecej imprez.
Ale czytajac historie rozne na temat dzialanosci np. takiego PZM, przebiegu imprez, BK itp. odnosze wrazenie, ze niektore organizacje zyja glownie dla siebie, a imprezy organizuja, bo ostateeeeecznie musza, ale tak, zeby przypadkiem nic nikomu nie ulatwic, a nawet przeciwnie... tak, zeby pokazac, kto w polskim motorsporcie rzadzi.
Jacek "AMI" Rudowski

AMI
5 gwiazdek

Post 8 sty 2013, o 21:40

Obruszylbym sie, jakby kozaczyli posrodku dnia w miescie, powodujac realne zagrozenie - ale chyba z tego powodu tez wybrali srodek nocy i ogolnie raczej dosc opustoszale ulice.
Jacek "AMI" Rudowski

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Post 8 sty 2013, o 21:56

Jak miło popatrzeć jak byk trafia barana :giggle:

Link: http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... KLMTDBNYLY#!
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

l_ewy
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: mat

Post 9 sty 2013, o 02:06

Kruszyn pisze: Jak miło popatrzeć jak byk trafia barana
A mogli w tym czasie poupalać dwie ulice dalej i nikomu nic by się nie stało, bo reszta miasta jest tutaj.

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone

Post 9 sty 2013, o 02:18

:mrgreen: wciągający ten filmik.. ciekawe, ilu z tych matadores miałoby jaja, gdyby byk nie był na sznurze i gdyby nie miał zabezpieczonych rogów.... :wall:
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka
Polubione posty: 0

Post 9 sty 2013, o 09:37

lukass, była już mowa o tym na forum tylko trzeba poszukać dobrze ;-)
co do samego filmiku wielkiego halo nie widzę , goście jeżdżą w nocy ,na pewno jest to zabezpieczone ,a zadyma się zaczęła jak się za to wzięły media i napiętnowały ich jak by rozjeżdżali co najmniej 10ro dzieci za każdym ślizgiem :roll:
Co do całego zamieszania zastanawia mnie ,że jeśli gościa zawiesili w prawach zawodnika to pytanie na jakiej podstawie skoro nawet Policja nie potrafi ustalić kierujących :cofee: ,a cała sytuacja przypomina akcją z przed kilku lat dotycząca tego filmiku

Link: http://www.youtube.com/watch?v=w17-rEK4moQ
który dla mnie jest sztandarowym przykładem debilizmu ,nieodpowiedzialności i "jechania na żywioł" w środku dnia. Też dużo mówiono o pewnym kierowcy na "L" który w jakiś sposób był związany z TVN , zgłaszane nawet to było na stronach tej że obiektywnej stacyjki i co ?? i nic ;-) nikt się nad tematem nie pochylił bo gówno mogło by wpaść w kolegi redakcyjny wentylator ,a i sam posądzany o prowadzenie nie miał jakichś nieprzyjemności w związku z tym :cofee:
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

mamgx
2 gwiazdki
Auto: impreza gx

Post 9 sty 2013, o 10:01

Zając mówi do Jastrzębia - Ty naucz że mnie latać
-no ale zając ty nie masz skrzydeł, nie możesz latać,
- naucz mnie proszę cię..
-aleś jest uparty, no dobra . Jak już będziesz w powietrzu to machaj uszami pamiętaj jak najmocniej potrafisz,
Poszli nad urwisko ze 150 metrów w dół:
-dobra skacz i machaj uszami z całej siły, pamietaj
Zając skoczył no i oczywiście spadł na dół i się zabił ,leżał tam biedny aż zęby wyszły mu "na wieszk" ..
Jastrząb zlatuje ,Patrzy na niego (zęby na wieszku) i mówi zdyszanym głosem:
- Zając . Ty się tak nie ciesz boś ty chłopie nieźle pierdolnoł!!!!!
B Group , WRC fun

lukass
5 gwiazdek

Post 9 sty 2013, o 10:06

burat pisze: lukass, była już mowa o tym na forum tylko trzeba poszukać dobrze ;-)
co do samego filmiku wielkiego halo nie widzę , goście jeżdżą w nocy ,na pewno jest to zabezpieczone ,a zadyma się zaczęła jak się za to wzięły media i napiętnowały ich jak by rozjeżdżali co najmniej 10ro dzieci za każdym ślizgiem :roll:
Jak już wczesniej pisałem - mi nie chodzi o napiętnowanie go za ta jazdę - problem leży gdzie indziej. Cały ten nasz "motorsport", szczególnie ten amatorski jest na cenzurowanym. Dzięki pracy i zaangazowaniu wielu ludzi (nie mówię tu o dziadkach z PZM)pomalutku idzie ku lepszemu. Udaje się zdobyć coraz większa ilość miejsc gdzie odbywają się różne imprezy (zawody jak i treningi). Ludzie tworzący organizacje drifterskie są 180 stopni inni niz dziadki z PZM i mozna powiedzieć że zrobili i robią wiele dla popularyzacji motorsportu + mają sukcesy organizacyjne, bo dostają do organizacji takie miejscówki, o któych wcześniej nie można było nawet pomarzyć. To że mają te organizacja pewne niedociągnięcia z np zabezpieczeniem (Karpacz) to inna sprawa i na pewn wymaga to dalszej pracy. I teraz mamy sytuację że jeden z zawodników odpierdala taki numer, ze chwali się swoimi nie do końca legalnymi wyczynami na prawo i lewo, aż robi się spory szum. Ktoś cięzko pracuje żeby było lepiej, a ktoś drugi sra we własne gniazdo, dając przeciwnikom motorsportu argumenty na tacy. To jest zgodnie z tytułem wątku "albo i nie..."
Co do zawieszenia, to akurat środowisko i organizacje driftowe dobrze wiedzą kto jest kto, a że to nie pierwszy wyskok tej osoby to i konsekwencje takie a nie inne.
A że Policja ma problem z ustaleniem sprawcy to mnie wcale nie dziwi - nieraz miałem sytuację że składałem zawiadomienie o wykroczeniu/przestepstwie gdzi podawałem im dowody i sprawcę na tacy (nawet nr telefonu, adres imię i nazwisko), a po jakimś czasie przychodziło pismo o umorzeniu z powodu niemozliwości wykrycia sprawcy - raz po obcierce parkingowej sam dotarłem do kobiety, która od razu się przyznała podpisała oświadczenie itd (nie robiła problemu bo zostawiła kartkę za wycieraczką z nr swojej polisy i nazwiskiem, ale zapomniała napisać nazwy firmy i telefonu do siebie, więc ustalanie chwilę trwało i zgłosiłem to na Policję). Mi ustalenie i zamknięcie sprawy zajęło 1 dzień, a te debile po 3 miesiącach umorzyli, bo nie znaleźli sprawcy (ja zapomniałem wycofać zawiadomienie więc niby dalej działali) :wall:

mamgx
2 gwiazdki

Post 9 sty 2013, o 10:08

Prychodzi diabeł do lekarza a lekarz się pyta -gdzie baba?
-a baba w piecu i dochodzi

czym się różni goląb od zwłaszczy?
-gołąb siedzi na dachu a zwłaszcza na parapecie

kawały "z brodą "
B Group , WRC fun

mamgx
2 gwiazdki

Post 9 sty 2013, o 10:10

Jak się bawicie???
-dobrze

JAK SIĘ BAAAWICIEEEE?

-DOOOOBRZEEEEE!!!!!!!!!!!!
B Group , WRC fun

mamgx
2 gwiazdki

Post 9 sty 2013, o 10:12

:?
B Group , WRC fun

mamgx
2 gwiazdki

Post 9 sty 2013, o 10:16

lukass pisze: a te debile po 3 miesiącach umorzyli

to i tak bardzo szybko, postarali się .....mozna to liczyć w kilokawogodzinach i pierdnięciach w stołki na dobę :-d :lol:
B Group , WRC fun

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 9 sty 2013, o 10:20

lukass, dla mnie wiadomość że "wszyscy wiedzą" w środowisku "że to ten pan" ,jest żadnym argumentem do tego aby gościowi zabierać licencje bo albo żyjemy w państwie prawa albo każdy robi co chce i pokazuje że jest państwo w państwie i ma wysrane na wszystkich.Co do czarnego PiaRu to więcej szkody robi (a może dopiero zrobi jak parę osób zginie nie daj Bóg) właśnie zabezpieczenie imprezy w Karpaczu i podejście organizatorów ,"no nie do końca umiemy to zrobić ale fana impreza może się nic nie stanie" niż filmik jakichś gości którzy gdzieś tam przelecieli bokiem w środku nocy na pustej trzy pasmowej drodze. Bo jak się w końcu w takim Karpaczu nie uda to konsekwencje będą takie że aby zobaczyć (nawet nie mówię o wystartowaniu ) w choćby wyścigach modeli zdalnie sterowanych trzeba będzie jechać co najmniej do Czech ,a i to nie wiadomo bo oni też mieli ostatnio kiepski rok. :cofee:
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 9 sty 2013, o 10:50

lukass, niestety z tym "nieznalezieniem" sprawcy sprawa wygląda inaczej niż myślisz... Policja dostaje namiary na gościa, nawet z imienia i nazwiska, jadą do niego do domu, on im otwiera drzwi:
-"Dzień dobry, komenda policji, czy to Pan tego i tego dnia robił to i to?"
-"Nie, nic o tym nie wiem"
-"OK, dziękujemy i przepraszamy za niepokojenie. Do widzenia"

I po temacie.. Niestety taka prawda - nie mają dowodów i gość jest nie do ruszenia w normalnym trybie bez śledztwa.
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: DS5
Polubił: 48 razy
Polubione posty: 117 razy

Post 9 sty 2013, o 11:18

jakiej inwencji twórczej można się spodziewać w miejscach relaxu :-)
Załączniki
11.JPG
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 9 sty 2013, o 12:55

zdecydowane "albo i nie" niech wreszcie zrobią z nimi porządek... może zmiana ustawy proponowana przez palikota się przyjmie... co za jełopy :wall:

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 9 sty 2013, o 16:28

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubił: 3 razy
Polubione posty: 2 razy

Post 9 sty 2013, o 16:46

eMTi pisze: może zmiana ustawy proponowana przez palikota się przyjmie...
Ustawy "się nie przymują", tylko przyjmuje je większośc parlamentarna.
Żadna większość rządząca nie ma interesu w głosowaniu za propozycją opozycyjnej mniejszości, to raz.
Dwa - i ważniejsze - Ruch Palikota może sobie to akurat proponować, bo jemu taka zmiana przecież nie zaszkodzi - on nie ma swoich wójtów, burmistrzów, prezydentów (i skarbników gmin oraz komendantów strazy miejskich).
Wszystkie inne partie (koalicyjne i opozycyjne) mają, i ci dzielni samorządowcy z PO, PiS, PSL, SP i SLD żywią swoje rodziny oraz partyjnych kumpli właśnie z tej kasy, co to ją samorządowe fotoradary codziennie zarabiają. Ktoś w tej sytuacji wierzy, ze posłowie tych partii podniosą ręce za taką autokastracją?
Idę o zakład, że Palikot sam w to nie wierzy - ale co szkodzi nabić sobie parę punktów na ludzkim wk...wieniu...

ODPOWIEDZ