Auto dla dziada
Re: Auto dla dziada
jarmaj, a przez bezpiecznik nie da się tego wyłączyć?
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Jeszcze auto w jakiś tryb awaryjny wejdzie, albo w ogóle odmówi współpracy. Wolę nie próbowaćbusik pisze:jarmaj, a przez bezpiecznik nie da się tego wyłączyć?

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
Tak.
Ze 2 miesiące wytrzymuje nim ją wycieraczki nie zeskrobią.
A naprawa jest bardzo prosta. W schowku mam rolkę taśmy na zapas.
Ze 2 miesiące wytrzymuje nim ją wycieraczki nie zeskrobią.
A naprawa jest bardzo prosta. W schowku mam rolkę taśmy na zapas.

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Zaczynamy mieć wpływ na swoje auta mniej więcej taki jak piloci rejsowych odrzutowców na swoje maszyny
Już się przyzwyczaiłem do piszczącego ustrojstwa. Zahamowało mi wprawdzie tylko 2 razy, ale boję się czasem, że mi zahamuje w trakcie jakiegoś dynamicznego manewru. Ale taśma by mnie chyba wq....
Już się przyzwyczaiłem do piszczącego ustrojstwa. Zahamowało mi wprawdzie tylko 2 razy, ale boję się czasem, że mi zahamuje w trakcie jakiegoś dynamicznego manewru. Ale taśma by mnie chyba wq....

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
Siedząc w środku taśmy nie widać. A z zewnątrz - nie dbam o to
Nie byłbym w stanie jeździć autem które zamierza samodzielnie podejmować takie decyzje jak hamowanie. Gdyby nie dało się tego wyłączyć, np taśmą
, zmieniłbym samochód.

Nie byłbym w stanie jeździć autem które zamierza samodzielnie podejmować takie decyzje jak hamowanie. Gdyby nie dało się tego wyłączyć, np taśmą

na taki, który sam decyduje o hamowaniu i ma wbudowany aktywny alkomat.jarmaj pisze: zmieniłbym samochód.

bo, niestety, możemy dożyć czasów, gdzie taki będziesz miał wybór. samochodów.

- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
Auto dla dziada... 2 litry, turbo, napęd 4x4, skrzynia ZF. Całkiem spoko... tylko kto do cholery projektował kokpit?!
Przy prawidłowo ustawionym fotelu ledwo sięga się do regulacji temperatury...

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
-
bojar
- 6 gwiazdek
- Auto: forester 2,5XT,Q5
- Polubił: 84 razy
- Polubione posty: 234 razy
Piter 35 pisze:Konto usunięte, zobacz jaki dobry Mąż![]()
Dobrze ,że nie wspomniała o GT3
Panowie, a gdzie stefanekmac napisał ,że to dla żony ?Konto usunięte pisze:stefanekmac, dopiero wspomniała, a Ty już lecisz kupować? Nie taniej kupić nowe buty, albo sukienkę?

A o czym Kolega pisze?Chloru pisze:Auto dla dziada... 2 litry, turbo, napęd 4x4, skrzynia ZF. Całkiem spoko... tylko kto do cholery projektował kokpit?!Przy prawidłowo ustawionym fotelu ledwo sięga się do regulacji temperatury...
Łopel?
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
jarmaj pisze: Co to jest?
jarmaj, producent skrzyń. Jakiś czas temu czytałem, że ZF projektował skrzynię do Insignii 4x4. Teraz poklikałem i wychodzi na to, że Aisin. Tak czy siak chodziło mi o 8 biegowy automat spięty z 4x4. Zresztą jak japońska to musi być dobra

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
No nie wierzę! Chloru zadowolony z jazdy automatem.
Cóż, czas dla wszystkich jest okrutny.
Jeszcze niepotrzebny?

Cóż, czas dla wszystkich jest okrutny.
Jeszcze niepotrzebny?

- Chloru
- 6 gwiazdek
jarmaj pisze: No nie wierzę! Chloru zadowolony z jazdy automatem.![]()
Zadowolony z jazdy automatem byłem już jakiś czas temu (PDK w takiej jednej Dacii).

Tutaj możemy mówić co najwyżej o w miarę dynamicznym staniu w korkach a nie o jeździe.

Tak czy siak za te pieniądze kawał auta. Tylko chyba bym wolał coś pokroju 320/328x czyli też k..a z automatem

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
PDK to dwusprzegłowa skrzynia, czyli coś mocno innego niż te bełtające olej, jak chochlą w garnku, sprzęgło hydrokinetyczne z klasycznego automatu. 

Specjalnie. To model sportowy. OdelżonyFUX pisze:jarmaj, ch...y model. Nie ma półki na tackę, laseczkę.

- Chloru
- 6 gwiazdek
jarmaj pisze: PDK to dwusprzegłowa skrzynia, czyli coś mocno innego niż te bełtające olej, jak chochlą w garnku, sprzęgło hydrokinetyczne z klasycznego automatu. ;-
Wstyd się przyznać ale DSG w Skodzie też mi się podobało

Żeby była jasność. Ta skrzynia w Insignii nie urywa, trochę musi pomyśleć jak chcemy szybko ruszyć i takie tam. Z drugiej strony jako bardzo sprawny dupowóz to przyzwoite auto. Szkoda, że nie było mi dane zrobić jakiejś trasy w nocy, żeby dokładniej potestować światła. W mieście robiły niezłe wrażenie. No i fotele AGR - gdyby nie ta skóra to byłyby idealne do dupowozu.

Jezdzilem dacia, ale taka prawdziwa
sandero z wpozyczalni
Auto z przebiegiem 10k, jakas mala benzyna z start stop ekogownem, do jezdzenia w gorach sie zupelnie nie nadaje
i plastiki trzeszcza zeby je powyrywac.
Hiszpanie nakupili tego mnostwo do wypozyczalni, wybierajacych sie na urlop ostrzegam.

Auto z przebiegiem 10k, jakas mala benzyna z start stop ekogownem, do jezdzenia w gorach sie zupelnie nie nadaje

Hiszpanie nakupili tego mnostwo do wypozyczalni, wybierajacych sie na urlop ostrzegam.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
inquiz,inquiz pisze:Hiszpanie nakupili tego mnostwo do wypozyczalni, wybierajacych sie na urlop ostrzegam.
no to faktycznie pech.
Ja podczas niedawnego pobytu w Katalonii miałem więcej szczęścia, bo trafiłem w lotniskowej wypożyczalni na bardzo miłą Polkę, która zamiast SEATa Leona dała mi GLA 200, w jakiejś takiej wypasionej wersji ze sportowymi fotelami, czarną alkantarą również na podsufitce i innymi tym podobnymi atrybutami "sportowej" wersji... no i w czerwonym kolorze, o takim:

Bardzo ładnie to się prezentowało i również całkiem przyjemnie się prowadziło.
Na pewno było trochę za twarde do jazdy po gorszych drogach, ale to teraz cecha prawie każdego takiego malucha, że ma za twarde zawieszenie - takie czasy.
ALe nic nie trzeszczało, więc polecam

- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
A ja właśnie śmigam po południowych Włoszech C4 picasso. Nówka sztuka z jakimś 120-konnym dizlem. Kurde, jakie to jest gówno... Zawieszenie straszne, skacze to jak piłeczka. 6-biegowa skrzynia manualna w górach to jakaś masakra, ile trzeba się namachać. Mimo, że co chwilę krzyczy, żeby przy 90 wrzucić szóstkę. Fotele mało wygodne, skrzynia haczy, do tego wajha od biegów lata jak szalona... I te dwa wielkie ekrany, sterowanie dotykowe jak w smartfonie. Do tego piszczy, wyje, ma auto start-stopa... No ale pali 5.2... I bardzo się podoba moim dzieciom, bo ma: stoliki z tyłu, trzy oddzielne fotele, wysuwane rolety na szyby, nawiewy z tyłu... Świat się kończy...Лукашэнка pisze:inquiz,inquiz pisze:Hiszpanie nakupili tego mnostwo do wypozyczalni, wybierajacych sie na urlop ostrzegam.
no to faktycznie pech.
Ja podczas niedawnego pobytu w Katalonii miałem więcej szczęścia, bo trafiłem w lotniskowej wypożyczalni na bardzo miłą Polkę, która zamiast SEATa Leona dała mi GLA 200, w jakiejś takiej wypasionej wersji ze sportowymi fotelami, czarną alkantarą również na podsufitce i innymi tym podobnymi atrybutami "sportowej" wersji... no i w czerwonym kolorze, o takim:
Bardzo ładnie to się prezentowało i również całkiem przyjemnie się prowadziło.
Na pewno było trochę za twarde do jazdy po gorszych drogach, ale to teraz cecha prawie każdego takiego malucha, że ma za twarde zawieszenie - takie czasy.
ALe nic nie trzeszczało, więc polecam
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
- Chloru
- 6 gwiazdek
Dochodzę powoli do wniosku, że ta lekko ocieżała Insignia z automatem mieszającym olej to jednak całkiem zajebista bryka.

Chloru, no to szukaj uchwytu na tackę 

"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
Z wiekiem tak wlasnie się dziejeChloru pisze:Dochodzę powoli do wniosku, że ta lekko ocieżała Insignia z automatem mieszającym olej to jednak całkiem zajebista bryka.![]()