kos nie za młody na takie ekscesy ?Alan, Alan, Alan! pisze: Z jeżdżenia pewno dużo nie wyjdzie, ale za to porządnie popijesz
Coś niedobrego
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 67 razy
- Polubione posty: 74 razy
Re: Coś niedobrego
zrobiło się ciemniej i tyleKruszyn pisze:esilon, a jaśniej możesz ?esilon pisze: Pozdrawiam.
Latarnik z wapiennikowej .

kos, no to dobrze, że dobrze, bo my tu całą siatkę szpiegowską mieliśmy już zaalarmowaną w poszukiwaniu trzeźwych i zdolnych do pomocy w sobotni wieczór
pozdrawiam
demolka ze Spacerowej vel buszująca w zbożu

pozdrawiam

Z przytupem to nie, ale ja się już urodziłem rozsądny.Chloru pisze:WiS, trzymamy kciuki. Niech się pochwali co nawywijał. Każdemu z nas się chyba kiedyś zdarzyło wydzwonić z przytupem.

Kosiarz z Wólczyńskiej.

czarne jest piękne...
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
lecąc w dół zakręt w prawobarbie pisze: pozdrawiam
bo jak tak to i ja tam przydzwoniłem w Opla Vectrę

hmm
no 4 przygody miałem
-parkujący na tyle Busa
-śpiący na Katowickiej
-Spacerowo-Vectrowo
-Taranujący na Belwederskiej

Ja akurat Spacerową/Goworka w górę, a Pan w Nubirze z Klonowej w dół. Popatrzył tylko w prawo... a z lewej byłam jaKonto usunięte pisze:lecąc w dół zakręt w prawobarbie pisze: pozdrawiam
bo jak tak to i ja tam przydzwoniłem w Opla Vectrę![]()

Żeby było zabawniej, dokładnie 10 lat później znaleźliśmy się w jednej firmie pracując biurko w biurko obok siebie

- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Dorosły jest, i chyba dobrze wychowany... cokolwiek to znaczyKonto usunięte pisze:kos nie za młody na takie ekscesy ?Alan, Alan, Alan! pisze: Z jeżdżenia pewno dużo nie wyjdzie, ale za to porządnie popijesz

Doceniamy i pamiętamybarbie pisze: my tu całą siatkę szpiegowską mieliśmy już zaalarmowaną w poszukiwaniu trzeźwych i zdolnych do pomocy

Ostatnio zmieniony 28 lut 2012, o 12:19 przez WiS, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Ależ ta " stolyca " to niebezpieczne miastoKonto usunięte pisze: hmm
no 4 przygody miałem
-parkujący na tyle Busa
-śpiący na Katowickiej
-Spacerowo-Vectrowo

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
w Stolycy tylko 2 przygody - jedna z mojej winy ale tak po prawdzie nie powinno się liczyc bo wozem kapoPiter 35 pisze:Ależ ta " stolyca " to niebezpieczne miastoKonto usunięte pisze: hmm
no 4 przygody miałem
-parkujący na tyle Busa
-śpiący na Katowickiej
-Spacerowo-Vectrowo

- WiS
- 6 gwiazdek
Alan, Alan, Alan! pisze: On je olał, pokazał im środkowego palca! Prawa fizyki były bez szans. Przynajmniej wiadom, że ma charakter

Burat, z tym, ze to nie byl złoty, ale niebieski - teoretycznie wybaczający więcej. Cóz, jak się ma "charakter" (patrz wyżej)...burat pisze: Mówiłem ,że Yarek na śliskim nie będzie wybaczał błędów.

Miał i TRC, i VSC.Лукашэнка pisze: tak dla ciekawości, miałeś może w tym Yarisie:
Jak sobie próbuję rekonstruować ten wypadek, na podstawie zniszczeń auta i zeznań Krzyśka, to wychodzi mi, ze:
- TRC pomogło mu wyciągnąć przód po decyzji dodania gazu i zacieśniania zakrętu,
- VSC już wtedy raczej nie działało, wskutek demolki lewego tylnego koła chwilę wcześniej,
- ten pierwszy poślizg, po "ujęciu gazu" (?), musiał być naprawdę mocny, skoro po pierwsze VSC mu nie zapobiegło, po drugie spowodował takie obrażenia po uderzeniu w krawężnik (patrz zdjęcia w wątku "Wyklepie się?").
Bez tej elektroniki, czyli np. jeżdżąc podobnie ostro złotym, pacjent prawdopodobnie zwiedzałby plener znacznie wcześniej...
Swoją drogą, ciekawostka: w tym wypadku kierowca stłukł sobie tylko... jajka

Wina natomiast ocalały

WiS, no później zauważyłem
a nie mówiłem kup subaru
NA oczywiście 
a nie mówiłem kup subaru

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

- WiS
- 6 gwiazdek
Azrael, dlaczego nie?
Prawy łuk dwupasmówki. Jedziesz lewym (zewnętrznym) pasem. Gość z prawej zajeżdża Ci drogę. Skręcasz mocniej w prawo, czyli zacieśniasz, czyli zmieniasz pas na prawy, czyli dajesz do wewnętrznej - i robisz to jednocześnie naciskając gaz.
Zakladając, że tył chwilę wcześniej zaczął Ci uciekać w lewo, to to pójście do wewnętrznej nawet nie jest szczególnie przeciwko prawom fizyki.

Prawy łuk dwupasmówki. Jedziesz lewym (zewnętrznym) pasem. Gość z prawej zajeżdża Ci drogę. Skręcasz mocniej w prawo, czyli zacieśniasz, czyli zmieniasz pas na prawy, czyli dajesz do wewnętrznej - i robisz to jednocześnie naciskając gaz.
Zakladając, że tył chwilę wcześniej zaczął Ci uciekać w lewo, to to pójście do wewnętrznej nawet nie jest szczególnie przeciwko prawom fizyki.
Wszystko przed namiburat pisze: nie mówiłem kup subaru

WiS pisze: Wszystko przed nami
to jakis znak był, w końcu dobrze go odczytajcie

piekne kombi wolnegossaka zamawiac u Pitera i juz
Sorry jak tył mi ucieka w lewo to na pewno nie skręcam w prawo i nie dodaję gazu. To się kupy nie trzyma z prawami fizyki. Jak dodajesz gazu to zwiększasz promień zakrętu.
Na pewno dziwne jest że tył uciekł w aucie z ESP.
Na pewno dziwne jest że tył uciekł w aucie z ESP.
- WiS
- 6 gwiazdek
Szaleńczo to mnie to nie dziwi - zapewne system dostępny w Yarisie nie jest jakoś szcezgólnie wyrafinowany, a przy odpowiednim przepałowaniu na bardzo mokrym zakręcie da się przecież zmusić do kapitulacji urządzenia warte tyle, co cały Yaris...Azrael pisze: dziwne jest że tył uciekł w aucie z ESP.
OK.Azrael pisze: jak tył mi ucieka w lewo to na pewno nie skręcam w prawo i nie dodaję gazu.
To w świecie idealnym.
Ale tutaj mogło być tak (wyobrażam sobie), że np. najpierw następuje odjęcie gazu jako reakcja na zajechanie drogi, a wtedy:
- tył ucieka w lewo i uderza o krawężnik, co powoduje rybkę, a reakcją na nią jest gaz i ułamek sekundy wczesniej (lub co bardziej realne - potem) ruch kierownicą w prawo żeby nie wjechać w zadek poprzedzającego auta;
- lub tył ucieka w lewo i uderza o krawężnik, ale auto pozostaje pod takim kątem, że wciąż jest skierowane dziobem do wewnętrznej zakretu - i wtedy nawet bez ruchu kierownicy w prawo samo dodanie gazu powoduje zjazd do wewnętrznej.
Mam dyskomfort i pewne poczucie niestosowności polemizując na ten temat akurat z Azim, ale brzmi to zdroworozsądkowo... Poza tym, co mi tam - kiedyś (dawno...) zdarzyło mi się pouczać na temat techniki jazdy i praw fizyki Sobieslawa Zasadę

Przecież to obciach mieć wolnegossaka. A wolnegossaka kombi to obciach do sześcianu.esilon pisze: piekne kombi wolnegossaka zamawiac u Pitera i juz

Bergen pisze: A wolnegossaka kombi to obciach do sześcianu.
do sześcianu to chyba tylko kombi w ałtomacie

- WiS
- 6 gwiazdek
W innym wątku własnie napisałem, że po mieście i ekspresówkami mógłbym chyba jeździć nawet wolnossacym 2.0 z 4EAT, ale 1.8 to już hardkor
No chyba że "w świni i patyku"

No chyba że "w świni i patyku"