euyot pisze:
Nie ogarniam świata. Czemu skoda?
Chloru pisze:
Godlik, ale, że Skodę...
Nom... Podoba mi się nowa piątka, ale niestety mnie na nią nie stać

Już się tłumaczę...
Mój rodzinny dupowóz OBK ma już prawie 9 lat i ponad 180kkm, czas na zmianę. Na nowe Subaru mnie też nie stać, poza tym po kilkunastu latach jazdy Legacy i OBK mam już chyba dość. Wyleczyłem się z tego i teraz widzę w tym samochodzie głównie wady. Potrzebuję czegoś co bezawaryjnie zawiezie mnie do Chorwacji, będzie miało więcej niż 4 biegi (hałas), szyby z ramkami (hałas), nie spali przy tym jakichś gigantycznych ilości paliwa (14-18 litrów, mimo że LPG to jednak sporo), będzie miało duży bagażnik i nie będzie kosztowało walizki pieniędzy przy każdym przeglądzie (a bo jeszcze coś przy okazji trzeba wymienić...).
No i mam do wyboru:
1. wziąć kredyt i kupić coś używanego
2. wpłacić jakąś minimalną wpłatę, płacić co miesiąc raty jak przy kredycie, ale cieszyć się z nówki sztuki. A po 4 latach oddać i mieć z głowy.
Nie mam działalności gospodarczej.
No więc patrzę sobie, co mogę mieć za określony miesięczny budżet i wychodzi mi właśnie Octavia. Wymyśliłem sobie, że będzie to dizel, niestety chyba max 150-konny. Koniecznie automat! Na napęd 4x4 chyba niestety nie mogę liczyć i to mnie trochę martwi.
Ale jeżeli macie jakieś inne pomysły, to chętnie posłucham. Ma ktoś doświadczenie z tym silnikiem? Jak się tym jeździ w trasie? Ile to realnie pali? Widziałem różne filmiki na YT, ale wolę jeszcze podpytać.
Chloru, carly widziałem skontaktuję się z nimi w przyszłym tygodniu.
Patrzyłem też na ceny nowej Insigni, ale jest za droga.
EDIT: A, i jeszcze chciałbym żeby klimatyzacja/ogrzewanie nie żyło własnym życiem, tylko po prostu działało tak jak trzeba