Coś niedobrego

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubił: 3 razy
Polubione posty: 2 razy

Re: Coś niedobrego

Post 5 mar 2012, o 11:20

Gdyby to coś mówiło poprzez spadek po nieznanym wujku-milionerze, albo chociaż poprzez nagłą podwyżkę płac na państwowych uczelniach o 100%, zapewne miałbym lepszy słuch :mrgreen:

barbie
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: OOOO
Polubił: 34 razy
Polubione posty: 87 razy

Post 5 mar 2012, o 11:54

WiS, to na pewno byłoby bardziej wymowne ;-) Ale ja tu nie miałam na myśli zmian na Subaru ani wzwyż. Tak po prostu mi się pomyślało, że za dużo tego szczęścia na raz i los Wam coś próbuje powiedzieć ;-)

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 67 razy
Polubione posty: 74 razy

Post 5 mar 2012, o 11:56

WiS, przez kilka dni poruszajcie sie tylko samochodami- bez rowerów i spacerów
bo widać, że działacie jak magnes :lol:
ps:
100% podwyżki na uczelniach a może słyszałes coś o zmianie wypłaty w pln-ach na ojro :lol:

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Post 5 mar 2012, o 18:34

WiS pisze: Wczoraj jeden pan wyprzedzał drugiego pana, a ten skręcił w lewo bez patrzenia w lusterko. Skutek: panowie skasowali swoje auta (na szczęście bez ofiar w ludziach), a przy okazji - poważnie poturbowali Ignisa mojej Mamy, spokojnie stojącego sobie na parkingu :wall:
Wręcz wymarzona sytuacja :giggle: (nawiązuje do naszej rozmowy z poprzedniego tygodnia )
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 5 mar 2012, o 19:27

WiS, przyjmijcie wyrazy, dobrze że tylko blachy kiereszujecie,

plus natomiast taki że teraz mozna w szerokim gronie rodzinnym zasiąść do portalu otomoto :mrgreen:

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator
Polubił: 0
Polubione posty: 1 raz

Post 5 mar 2012, o 20:16

esilon pisze: mozna w szerokim gronie rodzinnym zasiąść do portalu otomoto :mrgreen:

A nie lepiej rodzinną wycieczkę w Karkonosze uskutecznić :?:

Ładnie jest o każdej porze roku, a szczególnie ładnie jak można wybrać się pociągiem (teraz będzie bardzo bezpiecznie jakiś czas) a wrócić samochodami.

;-)

Azrael
6 gwiazdek
Polubione posty: 3 razy

Post 5 mar 2012, o 21:21

Coś niedobrego:

Mój ISP - Aster połączył się z UPC. Kilka tygodni temu przyszło pismo od prezesa UPC że witają w wielkiej rodzinie blah blah blah i że będzie niegorzej i taniej lepiej i w ogóle zajebiście.W piątek zadzwonili że w ramach łączenia by chcieli wpaść wymienić sprzęt bo zmieniają w całym domu - ustaliłem godziny, pan technik przybył. Potem przestało być fajnie.

1. Po wielu telefonach udało mi się dobić do kogoś kto potwierdził moje podejrzenie że oni to traktują jak zerwanie umowy z Aster i wyłączą mi mojego głównego maila którego używam od 12 lat. (to jest zdecydowanie najbardziej dotkliwe dla mnie).
2. Zamiast fajnego Cisco, dostałem jakiś routero-modem, którego nie da się zmusić do bycia zwykłym modemem - musiałem całą sieć w domu przebudować
3. nie ma chyba ze 20 kanałów HD w TV (w ogóle HD jakby nieznaną technologią egzotyczną jest w tej TV)
4. IP zewnętrznego brak - miałem je w Aster od początku od 12 lat.
5. nikt nic nie wie, średni czas oczekiwania na odebranie telefonu przez tier 1 który i tak nie ma nic do powiedzenia 30 minut.

Jak mi wyłączą moje konto pocztowe to im chyba pojadę podpalić tę budę.

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Post 5 mar 2012, o 21:26

Azrael, mam w Twoim imieniu powiedzieć im jutro dwa słowa?
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 5 mar 2012, o 21:50

barbie pisze: ja tu nie miałam na myśli zmian na Subaru ani wzwyż.
E, jak zmieniać to na lepsze - a w moim przypadku to jakiś bętlej, abo cuś... ;-)
Konto usunięte pisze: może słyszałes coś o zmianie wypłaty w pln-ach na ojro
Tiaaaa... prędzej na drachmy :x (nie dotyczy administracji, of course :whistle: )
Kruszyn pisze: Wręcz wymarzona sytuacja (nawiązuje do naszej rozmowy z poprzedniego tygodnia )
Pacjentka, po pierwszej chwili paniki ("nie wsiądę do innego auta, nie potrafię tym jeździć, ale to duuuże, czy ten pedał na środku to hamulec, gdzie jest wsteczny, dlaczego ten silnik gaśnie...?!") pomyka już zastępczym kangoo, aż się kurzy :whistle:
esilon pisze: mozna w szerokim gronie rodzinnym zasiąść do portalu otomoto
Mam nadzieje, że Ignis do odratowania.

Azrael
6 gwiazdek

Post 5 mar 2012, o 21:55

inquiz pisze: Azrael, mam w Twoim imieniu powiedzieć im jutro dwa słowa?

Jak masz tam kogoś to jasne. Jeżeli to da pozytywne efekty to tym bardziej. Jak reklamacje nie dadzą jakiegoś poważniejszego traktowania to będziemy wrzucać tam granat obronny ;)

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 5 mar 2012, o 22:41

Azrael, mój ojciec przeszedł dokładnie to samo. Jako pocieszenie mogę Ci powiedzieć, że podobno nie zmieniają raz przydzielonego adresu publicznego, więc w jakiejś mierze można na nim bazować. Ale to koniec pocieszeń. Ten router (jakiś thomson) nie wspiera DynDNS'a i nie może też działać jako bridge. Jesteś więc na niego skazany :wall:

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator

Post 5 mar 2012, o 22:59

Nie można swojego routera postawić?

sweety
Awatar użytkownika
0 gwiazdek
Auto: Toyota Carina
Polubione posty: 0

Post 5 mar 2012, o 23:20

a...to tu o ruterze...?
a ja z bakteriami przylazłam :-)
myślę sobie komuś sprzedam i mi ulży... :-)

Azrael
6 gwiazdek

Post 5 mar 2012, o 23:32

Bergen pisze: Nie można swojego routera postawić?

nie bo to routero-modem zintegrowany.

TERZO
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: niebieskie

Post 5 mar 2012, o 23:45

a jaka droga wymiany bakterii? :P
Marcin

-_-

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 5 mar 2012, o 23:46

Azrael pisze: nie bo to routero-modem zintegrowany.

zintegrowany z telewizją, telefonem i cholera wie jeszcze czym :-(

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator

Post 5 mar 2012, o 23:49

To lipa.

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 5 mar 2012, o 23:50

Totalna abstrakcja :?

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: DS5
Polubił: 48 razy
Polubione posty: 117 razy

Post 5 mar 2012, o 23:51

to ja się cieszę że moje staruszki jeszcze sa na tyle gramotne że korzystają z neta - dzięki temu korzystają z usługi u mojego byłego ISP, przez co mogę mieć nadal swój adres mailowy, pomimo tego że już tam nie mieszkam - też będzie już naście lat.
Jakby mi ktoś go usunął - to bym chyba budę spalił...
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 5 mar 2012, o 23:52

TERZO pisze: jaka droga wymiany bakterii? :P
Sweety zapewne chce wysłać przez router, i to jest "coś niedobrego" :mrgreen:

Azrael
6 gwiazdek

Post 5 mar 2012, o 23:56

OBK H6 pisze: to ja się cieszę że moje staruszki jeszcze sa na tyle gramotne że korzystają z neta - dzięki temu korzystają z usługi u mojego byłego ISP, przez co mogę mieć nadal swój adres mailowy, pomimo tego że już tam nie mieszkam - też będzie już naście lat.

To teraz wiesz jak się czuję. Moim zdaniem jestem w prawie, mam jeszcze 2 lata umowy z Aster na świadczenie usług i będę ich cisnął. Najwyżej będę nekał So What! żeby mi użyczył papeterii kancelaryjnej i pieczątki do następnej korespondencji.

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: DS5
Polubił: 48 razy
Polubione posty: 117 razy

Post 6 mar 2012, o 00:05

Kuba, masz umowę masz spokój - teoretycznie - bo mogą serwery poprzestawiać - tyle że przez ten czas muszą zagwarantować Ci routing do tego adresu. Potem - kto wie.
Wydaje mi się, że nawet jak zmienią adres serwerów to pozostawią przekierowanie na stare - wpisz na google ERA Gsm - otwiera się strone T-mobile - więc pewnie podobnie to podziała -
Twoja działka to trzymac z nimi umowę, albo odkupić adres ;-)
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 6 mar 2012, o 00:20

Azrael, akurat mam spotkanie służbowe, tym się nie zajmują ale jak będzie okazja to wspomnę o niezadowolonych klientach.
a z tym routerem to nie byłbym taki pewien, może ktoś to rozpracuje bo wystarczy odpowiedni sprzęt zakupić. jak się da liveboxa przy IP TV pominąć to może i to, jak ktoś się chce podjąć to mam fritza na linuxie pod szafką i mogę udostępnić na testy.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 6 mar 2012, o 00:21

OBK H6 pisze: Twoja działka to trzymac z nimi umowę, albo odkupić adres ;-)
adresu nie da się odkupić, jest przyznawany opom przez RIPE.
Živela Jugoslavija!

sweety
Awatar użytkownika
0 gwiazdek
Auto: Toyota Carina

Post 6 mar 2012, o 00:25

Azrael pisze:
OBK H6 pisze: to ja się cieszę że moje staruszki jeszcze sa na tyle gramotne że korzystają z neta - dzięki temu korzystają z usługi u mojego byłego ISP, przez co mogę mieć nadal swój adres mailowy, pomimo tego że już tam nie mieszkam - też będzie już naście lat.

To teraz wiesz jak się czuję. Moim zdaniem jestem w prawie, mam jeszcze 2 lata umowy z Aster na świadczenie usług i będę ich cisnął. Najwyżej będę nekał So What! żeby mi użyczył papeterii kancelaryjnej i pieczątki do następnej korespondencji.
co jest z Aster nie tak? Niedawno podpisałam z nimi umowę,wyglądała nieźle :o

ODPOWIEDZ