Coś niedobrego

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Re: Coś niedobrego

Post 19 mar 2012, o 14:28

Kubik pisze: Konto usunięte, Moim zdaniem to jemu chodziło o to że na stadionie nie sa potrzebne trybuny dla widzów . Wystarczy że będzie boisko i szatnia z prysznicami

A moim zdaniem nie. Więc mamy spór :giggle:

Gootek
6 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 2 razy

Post 19 mar 2012, o 14:29

Konto usunięte pisze:
Лукашэнка pisze: Byłem.
No i co z tego?
Nic nic. Po prostu jeszcze bardziej komfortowe będzie jak się człowiek położy w wannie i będzie popijał drinki z parasolką. Ale czy to oznacza, że stadiony są niepotrzebne?
No właśnie na dłuższą metę okażą się u nas niepotrzebne.
Wystarczy zdać sobie sprawę jak ludzie stają się wygodni. Kolejne młode pokolenie jeszcze bardziej. Im się już tam nie będzie chciało chodzić.
No chyba, żeby zobaczyć na zywo aktualnego idola z MTV.
Ale ile razy w roku tacy przyjadą na koncerty w Polsce? Dwa? Trzy?
A co przez resztę roku?
Bazar, giełda albo inny pchli targ?
;-)

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 67 razy
Polubione posty: 74 razy

Post 19 mar 2012, o 14:30

nie no to grubo jedziemy :lol:
czyli wszystkie sporty bez widzów i jest gicio
ps:
hala też kosztuje to mozna grać na zewnątrz :-p

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 19 mar 2012, o 14:30

Лукашэнка pisze: Wystarczy zdać sobie sprawę jak ludzie stają się wygodni. Kolejne młode pokolenie jeszcze bardziej. Im się już tam nie będzie chciało chodzić.

To, że się zbliżamy do modelu opisanego w Matrixie mówiłem już dawno. Ale nie znaczy, że przyłożę rękę, by to promować :-p

Gootek
6 gwiazdek

Post 19 mar 2012, o 14:33

Kubik pisze:Konto usunięte, Moim zdaniem to jemu chodziło o to że na stadionie nie sa potrzebne trybuny dla widzów . Wystarczy że będzie boisko i szatnia z prysznicami :idea:
To tez jest jakiś pomysł!
Jakieś "ważne" mecze gdzieś trzeba czasem rozgrywać, by je filmować dla potrzeb transmisji telewizyjnej. Więc wystarczy boisko. Można je ewentualnie na mecz obudować jakąś tekturową atrapą widowni, żeby jakoś to wyglądało.

Skoro mamy potiomkinowskie szpitale, to już wolałbym potiomkinowskie stadiony.
:mrgreen:

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubił: 3 razy

Post 19 mar 2012, o 14:39

Лукашэнка pisze: Wystarczy że będzie boisko i szatnia z prysznicami
Iiiitam.
Zamiast żywych kopaczy mogą przecież grać hologramy - odpadną wydatki na prysznice, i wiele inne rzeczy.

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda
Polubione posty: 0

Post 19 mar 2012, o 14:46

Konto usunięte pisze:
Лукашэнка pisze: Wystarczy zdać sobie sprawę jak ludzie stają się wygodni. Kolejne młode pokolenie jeszcze bardziej. Im się już tam nie będzie chciało chodzić.
To, że się zbliżamy do modelu opisanego w Matrixie mówiłem już dawno. Ale nie znaczy, że przyłożę rękę, by to promować :-p
Koniecznie trzeba zaangażować telewidzów w widowisko. Kiedy w końcu wprowadzą możliwość wpływania na zmiany zawodników w systemie audiotele? :mrgreen:
czarne jest piękne...

Gootek
6 gwiazdek

Post 19 mar 2012, o 15:28

vibowit pisze:Koniecznie trzeba zaangażować telewidzów w widowisko. Kiedy w końcu wprowadzą możliwość wpływania na zmiany zawodników w systemie audiotele? :mrgreen:
No tak.
Wyniki co ważniejszych meczów już są ustalane poza boiskiem.
Gdyby jeszcze widzowie, którzy przecież chętnie zapłaciliby dodatkowo, mieli wpływ na obsadę widowiska, to już byłby pełen wypas.

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: DS5
Polubił: 48 razy
Polubione posty: 117 razy

Post 19 mar 2012, o 16:06

ale na to wpływ będą mieli tylko Ci co opłacili abonament rtv :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski

danikl
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Muł, truposz i czerwone włoskie półwytrawne
Polubił: 102 razy
Polubione posty: 168 razy

Post 19 mar 2012, o 17:11

Лукашэнка pisze:Vibowit,
rozumiem o czym piszesz, ale nie zgadzam się z taką argumentacją.

Właśnie patrząc długoterminowo, te stadiony to zupełna klapa.

Nawet jeśli to będzie jakiś najwspanialszy mecz piłkarski ( Polska-Brazylia, albo KKS Lech – FC Barcelona), to na stadionie może go obejrzeć maksymalnie kilkadziesiąt tysięcy ludzi. Można też zapytać ilu rodziców będzie stać aby zabrać swoje dzieci na taki mecz? I czy na pewno warto?

Przy obecnym rozwoju technologii TV (HD, 3D) oglądanie meczu w TV jest nie tylko tańsze, ale często po prostu bardziej komfortowe.
Ponadto, tylko w ten sposób miliony ludzi mają szansę aby wydarzenie obejrzeć. W tym te dzieci, które miałyby się w ten sposób zarazić miłością do sportu. W celu tego zarażania zresztą rzecz nie musi się odbywać w Polsce (gdzie gospodarze dostają zwykle baty, co może być wręcz demotywujące). Może lepiej niech się zarażają tak jak do tej pory oglądając na ekranie zmagania Barca-Real, itd...

Oczywiście, wiem jak ważne dla zdrowia jest rekreacyjne uprawianie sportu. To jest taka dziedzina, którą bym chciał propagować i wspierać. Tyle, ze to naprawę ma niewiele wspólnego z chodzeniem na stadion aby obejrzeć jakiś mecz. Chodzi o to żeby samemu systematycznie jakieś aktywności sportowe uprawiać. I to najlepiej nie wyczynowo (bo to najkrótsza droga do kalectwa), tylko właśnie rekreacyjnie.

Zgadzam się z tobą jeśli chodzi o igrzyska dla ludu. To jest niestety ta prymitywna motywacja, która stoi za tym programem budowy stadionów na EURO2012 w Polsce. Oprócz oczywiście drugiej mocnej motywacji decydentów, czyli przewalenie dużej publicznej kasy. No bo przecież wiesz jak wygląda układ finansowy: UEFA sprzedaje bilety i prawa do transmisji zbiera wszystkie większe zyski, a Polska i Ukraina ponoszą wszystkie koszty organizacji imprezy. Sportowe Fair Play.
:-/
Wprawdzie Лукашэнка feministką chyba nie jest :mrgreen: ,ale argumenty przedstawia podobne więc polecam ten tekst
http://wyborcza.pl/1,123455,11367558,Ko ... n=wyborcza

Gootek
6 gwiazdek

Post 19 mar 2012, o 17:31

danikl pisze:Wprawdzie Лукашэнка feministką chyba nie jest :mrgreen: ,ale argumenty przedstawia podobne więc polecam ten tekst
http://wyborcza.pl/1,123455,11367558,Ko ... n=wyborcza
danikl,
myślisz, że komuś sie będzie chciało czytać takie wypociny z wyborczej? Wczytałes sie w ten tekst?
Przecież to jakiś bełkot.
:cofee:

barbie
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: OOOO
Polubił: 34 razy
Polubione posty: 87 razy

Post 19 mar 2012, o 17:40

FUX pisze:rrosiak, o czas pracy chodzi... :roll:
W sensie że co? Że masz dłuższy staż pracy? Jesteś ode mnie jakieś 15 lat starszy, to masz. Ale też i o te 15 lat wcześniej pójdziesz na emeryturę, więc nie wiem o co Ci chodzi.
Już pisałam w innym wątku, że mnie czeka w życiu 49 lat pracy zawodowej przy wieku emerytalnym 67. Mało? Myślę że zasłużę w tym czasie na te 300zł.

Chyba że chodzi Ci o czas pracy w przeliczeniu na dobę. To też nie do końca wiem co chcesz przekazać. Że więcej pracujesz?

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Duża Dacia :)
Polubił: 129 razy
Polubione posty: 198 razy

Post 19 mar 2012, o 17:50

barbie, FUX pisał w czasie przeszłym "nie będziemy się licytować, kto, ile wpłacił", więc zapewne chodzi mu o dotychczasowe lata pracy, tyle tylko, że czas pracy nie przekłada się na wysokość składek, co mu (mam nadzieję) klarownie uzmysłowiłem ;-)
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów. :idea:

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 19 mar 2012, o 17:58

rrosiak, ja już kiedyś napisałem, że na koncie w ZUS ma emeryturę na poziomie 13 zł :-d
A co do dobrych pensji, to nie jest czasami tak, że powyżej jakiejś kwoty płaci się składkę w równej wysokości...
Dolce far niente ;-)

Gootek
6 gwiazdek

Post 19 mar 2012, o 18:20

FUX pisze:A co do dobrych pensji, to nie jest czasami tak, że powyżej jakiejś kwoty płaci się składkę w równej wysokości...
Dopiero po przekroczeniu 250% średniej płacy, czyli obecnie dopiero przy płacy powyżej ok. 102 tys. zł rocznie, składki zusowskie już nie rosną.

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Duża Dacia :)
Polubił: 129 razy
Polubione posty: 198 razy

Post 19 mar 2012, o 18:21

FUX pisze: A co do dobrych pensji, to nie jest czasami tak, że powyżej jakiejś kwoty płaci się składkę w równej wysokości...

Po przekroczeniu 30 średnich krajowych składki się już nie odprowadza (aktualnie jest to kwota 100770 PLN), co nie zmienia faktu że jest to kupa forsy i nikt o zdrowych zmysłach z własnej woli by takich składek nie odprowadzał :-)
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów. :idea:

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 20 mar 2012, o 09:15

rrosiak pisze:
Konto usunięte pisze: Uuuuuuu, ale sobie zniszczyli ładny samochód

Tomek jak zawsze na bieżąco ;-)
Jest ciąg dalszy tej historii. Podobno mandat dostał kierowca autobusu (za co???).
Teraz ekspert z ITD twierdzi, że to wina Kornackiego

http://policyjni.gazeta.pl/Policyjni/1, ... erati.html

Kubik
4 gwiazdki
Auto: impreza

Post 20 mar 2012, o 09:29

Konto usunięte, Myślę że winni byli wszyscy . Autobus nie powinien ruszyć a Socha nie powinna tam stanąć .
Wyobrażam sobie jak ciężarówka na zewnętrznym pasie ronda rusza i zahacza auto stojące prawidłowo na środkowym pasie .

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 67 razy
Polubione posty: 74 razy

Post 20 mar 2012, o 09:34

ale to daje do myślenia:
Warto zwrócić uwagę na to, dlaczego autobus skręcał. A skręcał by ominąć stojący na jego pasie samochód ekipy programu, z którego filmowano całe zdarzenie.

ps:
a może autobus nie był tam przypadkowo, oglądalność tego programu spadła ostatnimi czasy ;-)
ps2:
głupi kierowca autobusu że przyjął mandat oraz mało rozgarniętapolicja

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 20 mar 2012, o 13:39

Pojazd stoi, nawet źle zaparkowany/zatrzymany, to kierujący autobusem powinien uważać.
Mandat dla Panny i Kornackiego za zatrzymanie w niewłaściwym miejscu, MPK za kolizję.
Dolce far niente ;-)

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 20 mar 2012, o 13:50

no nie wiem kierowca nie zahaczył o sam pojazd tylko pan Kornacki otworzył w ostatniej chwili drzwi na roścież czego kierowca autobusu nie mógł przewidzieć i o nie zawadził :cofee: Wsiadając i wysiadając z pojazdu twoim obowiązkiem jest zachować szczególną ostrożność
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 20 mar 2012, o 13:54

burat pisze: no nie wiem kierowca nie zahaczył o sam pojazd tylko pan Kornacki otworzył w ostatniej chwili drzwi na roścież czego kierowca autobusu nie mógł przewidzieć i o nie zawadził :cofee:

Skomentuje modnie :

+1

:-) :-) :-)

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: DS5
Polubił: 48 razy
Polubione posty: 117 razy

Post 20 mar 2012, o 18:15

właśnie chciałem dodać coś w deseń wypowiedzi burata
z tego co pamiętam, jedna z ostatnich modyfikacji kodeksu ruchu drogowego wprowadziła odpowiedzialność za otwierane drzwi w samochodzie. Czyli że teraz, jeżeli ktoś otwiera drzwi mi przed nosem i ja mu je urwę to... on płaci za zniszczone części w moim aucie.
Wyprowadźcie mnie z błędu jeżeli się mylę, ale tutaj jest dokładnie taka sytuacja - Kornacki powinien być winny, bo to on bierze odpowiedzialność za otwarte wrota - a potem rżnie gwiazdę w DzienDobry TVN chwaląc się że z OC autobusu zostało wszystko naprawione.

mam rację?
głupi kierowca autobusu co przepisów nie zna - kto mu dał prawo jazdy? :whistle: (w sensie że dał się wrobić w odpowiedzialność za zdarzenie)
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 20 mar 2012, o 18:21

Kornacki nie otworzył drzwi, jak autobus jechał... :whistle:
Dolce far niente ;-)

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 20 mar 2012, o 18:23

OBK H6 pisze: z OC autobusu zostało wszystko naprawione

No tak, czyli kto płaci za to OC? Pan płaci, pani płaci...

Też uważam, że gwiazdor powinien dostać solidny mandat, bo wsiadał do tego auta jak do stodoły

ODPOWIEDZ