COS SMIESZNEGO - albo i nie ...........
Re: COS SMIESZNEGO - albo i nie ...........
Meteorytowo
Rosjanie mają dziesiątki filmów z różnych ujęć jak meteoryt rozpada się nad Czelabińskiem. A Amerykanie nie mają paru sekund z trafienia Pentagonu przez samolot pasażerski.
W Rosji po upadku meteorytu dyskutuje się o planach stworzenia przecimeteorytowej tarczy rakietowej.
W Polsce by wprowadzono obowiązkowe ubezpieczenie majątku od szkód kosmicznych.
Rozesłano listy gończe za Kolią Jekatorynowiczem, lat 19, który 15 lutego puszczał fajerwerki pod oknem narzeczonej z Czelabińska.
W Czelabińsku miała miejsce próba rozegrania partii Angry Birds na żywo.
Macierewicz domaga się zwrotu czarnych skrzynek i wraku meteorytu.
Rosjanie mają dziesiątki filmów z różnych ujęć jak meteoryt rozpada się nad Czelabińskiem. A Amerykanie nie mają paru sekund z trafienia Pentagonu przez samolot pasażerski.
W Rosji po upadku meteorytu dyskutuje się o planach stworzenia przecimeteorytowej tarczy rakietowej.
W Polsce by wprowadzono obowiązkowe ubezpieczenie majątku od szkód kosmicznych.
Rozesłano listy gończe za Kolią Jekatorynowiczem, lat 19, który 15 lutego puszczał fajerwerki pod oknem narzeczonej z Czelabińska.
W Czelabińsku miała miejsce próba rozegrania partii Angry Birds na żywo.
Macierewicz domaga się zwrotu czarnych skrzynek i wraku meteorytu.
Mieszkańcy meteorytu z przerażeniem obserwowali zbliżający się Czelabińsk.
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
Spotykają się dwaj koledzy.
- Słuchaj stary, wracam wczoraj do domu, otwieram szafę, a tam goły facet!
- Zdarza się tak w małżeństwach...
- Ale ja nie jestem żonaty!
------------------
Słyszałem w radiu, że jutro ma być 2 razy zimniej niż dzisiaj. Nie mogę się już doczekać, co z tego wyniknie. Dziś jest 0 stopni...
- Słuchaj stary, wracam wczoraj do domu, otwieram szafę, a tam goły facet!
- Zdarza się tak w małżeństwach...
- Ale ja nie jestem żonaty!
------------------
Słyszałem w radiu, że jutro ma być 2 razy zimniej niż dzisiaj. Nie mogę się już doczekać, co z tego wyniknie. Dziś jest 0 stopni...
Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae
-
Karolinagq
- 0 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
REFORMA EDUKACJI W POLSCE na przykładzie zadania z matematyki:
1950 r.
Drwal sprzedał drewno za 100 zł. Wycięcie drzewa na to drewno kosztowało go 4/5 tej kwoty. Ile zarobił drwal?
1980 r.
Drwal sprzedał drewno za 100 zł. Wycięcie drzewa na to drewno kosztowało go 4/5 tej kwoty - czyli 80 zł. Ile zarobił drwal?
2000 r.
Drwal sprzedał drewno za 100 zł. Wycięcie drzewa na to drewno kosztowało go 4/5 tej kwoty, czyli 80 zł. Drwal zarobił 20 zł. Zakreśl liczbę 20.
2010 r. (tylko dla zainteresowanych)
Drwal sprzedał drewno za 100 zł. W tym celu musiał wyciąć kilka starych drzew. Podzielcie się na grupy i odegrajcie krótkie przedstawienie, w którym postarajcie się przedstawić, jak w tej sytuacji czuły się biedne zwierzątka leśne i rośliny. Przekonajcie widza, jak bardzo niekorzystne dla środowiska jest wycinanie starych drzew.
2013 r.
Drwal sprzedał drewno za 100 zł. Pokoloruj drwala.
1950 r.
Drwal sprzedał drewno za 100 zł. Wycięcie drzewa na to drewno kosztowało go 4/5 tej kwoty. Ile zarobił drwal?
1980 r.
Drwal sprzedał drewno za 100 zł. Wycięcie drzewa na to drewno kosztowało go 4/5 tej kwoty - czyli 80 zł. Ile zarobił drwal?
2000 r.
Drwal sprzedał drewno za 100 zł. Wycięcie drzewa na to drewno kosztowało go 4/5 tej kwoty, czyli 80 zł. Drwal zarobił 20 zł. Zakreśl liczbę 20.
2010 r. (tylko dla zainteresowanych)
Drwal sprzedał drewno za 100 zł. W tym celu musiał wyciąć kilka starych drzew. Podzielcie się na grupy i odegrajcie krótkie przedstawienie, w którym postarajcie się przedstawić, jak w tej sytuacji czuły się biedne zwierzątka leśne i rośliny. Przekonajcie widza, jak bardzo niekorzystne dla środowiska jest wycinanie starych drzew.
2013 r.
Drwal sprzedał drewno za 100 zł. Pokoloruj drwala.
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
FUX, raczej "kliknij w drwala". Ręczne kolorowanie jest passe
Poza tym kredki, jako symbol falliczny, zaraz wycofa się ze szkół na wspólny wniosek posła Krystyny Pawłowicz (której się kojarzy z seksem, tfffu) i wicemarszałkini Wandy Nowickiej (której się kojarzy z męską dominacją, tfffu).

Poza tym kredki, jako symbol falliczny, zaraz wycofa się ze szkół na wspólny wniosek posła Krystyny Pawłowicz (której się kojarzy z seksem, tfffu) i wicemarszałkini Wandy Nowickiej (której się kojarzy z męską dominacją, tfffu).
''Jeżdżenie w kasku w rajdówce jest jak sex ze gumą, nie wygodnie ale bezpiecznie'' by Felix
- Żemol
- 4 gwiazdki
- Auto: Impreza Classic`96 / Forester `99

...zaś dnia ósmego, stworzył Awd i ubrał Ją w szatę SexownąTajemnicząintrygującą...

"Moim zdaniem to niczego nie jestem pewien, jednak widok Gwiazd sprawia, iż zaczynam marzyć" — Vincent van Gogh

"Moim zdaniem to niczego nie jestem pewien, jednak widok Gwiazd sprawia, iż zaczynam marzyć" — Vincent van Gogh
- Maxi74
- 2 gwiazdki
- Auto: napewno kiedyś znowu będzie...
Jest taka lokalna strona http://www.walbrzyszek.com/
Siedzę sobie z drinkiem (nie mówię że pierwszym...) klikam, otwieram i co widzę???

Chyba Wałbrzych ma przed sobą świetlaną przyszłość..
Siedzę sobie z drinkiem (nie mówię że pierwszym...) klikam, otwieram i co widzę???

Chyba Wałbrzych ma przed sobą świetlaną przyszłość..

Memento quod nix egisse etiam noceat possit ...
- Maxi74
- 2 gwiazdki
No dzisiaj niestety nie...
Ale wczoraj polatałem
Już nawet zacząłem się otwierać na nieco odważniejsze postrzeganie Alpejskich tras
Aż tu nagle i brutalnie grawitacja w zmowie z lodem zakrzywiły czasoprzestrzeń i na mojej drodze stanęła śnieżna banda...

Ale wczoraj polatałem

Już nawet zacząłem się otwierać na nieco odważniejsze postrzeganie Alpejskich tras

- Maxi74
- 2 gwiazdki
NIby tak
ale szkody i tak są
No ale w porównaniu do specdrivera na ostatnim lataniu to można powiedzieć: nic się nie stało...

No ale w porównaniu do specdrivera na ostatnim lataniu to można powiedzieć: nic się nie stało...

Maxi74, coś tam namotał? Opowiadaj w odpowiednim wątku
Myśmy wczoraj o 5 wrócili.. z cmokanie band to chleb powszedni, na każdego przyjdzie pora 

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

Chyba większość już widziała, ale tak dla przypomnienia, białe skarpetki nie oznaczają, że są czyste.
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają"