Poradnik młodego komputerowca
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
Re: Poradnik młodego komputerowca
So What!, drugi kawałek jest źle. Po samym uname -r powinienes dostac wersje jadra i jej uzywac do budowania sciezek dla katalogow.
Poza tym wklejaj te komendy po kolei a nie hurtem ;) ewentualnie jak hurtowo chcesz je wykonac to łącz dwoma &&. Jak mozesz wystawic chwilowo konsole przez ssh to jeszcze nie spie i moge probowac dlubnac.
Poza tym wklejaj te komendy po kolei a nie hurtem ;) ewentualnie jak hurtowo chcesz je wykonac to łącz dwoma &&. Jak mozesz wystawic chwilowo konsole przez ssh to jeszcze nie spie i moge probowac dlubnac.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Chloru, zrozumiałem tylko tyle:
Chloru pisze: So What!, drugi kawałek jest źle. (...) Poza tym wklejaj te komendy po kolei a nie hurtem ;) (...) jeszcze nie spie i moge probowac dlubnac.
Dobrzy ludzie. Nie wala się komuś jakiś modem adsl pracujący stabilnie i posiadający wyjście RJ-45 ? Potrzebuję takie cuś do zrobienia bridge'a dla routera Netgear WNR 3500L. Mam dość tego szajsu zwanego liveboxem i kupiłem taki routerek. Niestety po lekturze gógla nadal jestem w kropce jakie urządzenie wybrać (głównie chodzi o to żeby się zamknąć w kwocie do 50 zł za modem). Licytuję nawet Speedstreama 5100, ale im więcej o nim czytam tym bardziej nasilają się moje wątpliwości co do niego. Any clues ?
LouCyphre mam chyba gdzieś w piwnicy modem Lucenta na RJ45 kiedyś używany z neostradą, coś takiego chyba http://archiwumallegro.pl/modem_adsl_lu ... 00256.html. jak mi się uda znaleźć i nie wysadzić poczty w kolejce to jest Twój, jakby się Remek albo ktoś wybierał w okolice to też chętnie przekażę.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
inquiz, Byłoby super, mam nadzieję, że uciągnie nerwostradę 6mb. Daj znać jak kiedyś będziesz w piwnicy i się odnajdzie, to chętnie przygarnę.
FUX, Ja już kupiłem super router z wifi, usb, na broadcomie, z możliwością załadowania tomato. teraz knuję jak go ożenić z neo najniższym kosztem
FUX, Ja już kupiłem super router z wifi, usb, na broadcomie, z możliwością załadowania tomato. teraz knuję jak go ożenić z neo najniższym kosztem

LouCyphre słoiki czekające miesiąc na wyniesienie doczekały się w końcu wizyty w piwnicy, modem wygląda jak ten ze zdjęcia, Lucenta, opis z naklejki CELL-20A-GX-E, podłączony do zasilacza wydaje mryganie diodami. sprawdź czy go chcesz i albo podrzucę Remkowi albo poczta.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
inquiz, Sprawdziłem i powinien się nadać do tego czego mi potrzeba. Gdybyś znalazł w sercu swym odrobinę tolerancji dla Pań z poczty, to flaszka dobrej gorzały Cię nie ominie. Remik nie wiadomo kiedy w te strony zawinie, poza tym mam do Niego z 70 kmów
Adres podam na PW

pytanie:
czy da się w XP HE ukryć automatycznie wszystkie pliki z danym rozszerzeniem?
google nie chce odpowiedzieć
chodzi mi konkretnie o pliki *.bak, jakie produkuje Auto Cad do każdego pliku *.dwg,
a może ktoś wie gdzie to zrobić w ACadzie?
czy da się w XP HE ukryć automatycznie wszystkie pliki z danym rozszerzeniem?
google nie chce odpowiedzieć
chodzi mi konkretnie o pliki *.bak, jakie produkuje Auto Cad do każdego pliku *.dwg,
a może ktoś wie gdzie to zrobić w ACadzie?
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
wydaje mi się, że w AC można ustawić katalog do zapisywania .bak, ale niestety nie mam pod ręką.
można też od czasu do czasu odpalić w cmd: "attrib +h /s *.bak".. ale to takie se rozwiązanie... no i mało wybiórcze.
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
vibowit, toż pozycje 1,2,3,8,9 i 20 to moje ulubione 

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

rrosiak, coś w tym jest.
Dziwię się tylko, że to Qwerty jest z wielką literą "Q".

czarne jest piękne...
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
vibowit pisze: Dziwię się tylko, że to Qwerty jest z wielką literą "Q".
Na pewno błąd w druku

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Pewnie dlatego, że jest wiele idiotycznych systemów sprawdzających poprawność haseł. No i musi być wielka literavibowit pisze:rrosiak, coś w tym jest.![]()

Najbardziej mnie bawią takie systemy wymagające wyrafinowanych haseł w jakichś nieoczekiwanych miejscach typu portal dla wielbicieli kombajnów.
Z naszych lokalnych haseł, prym wiedzie dupa123

-
Grzegorz
- 5 gwiazdek
- Auto: Leon
- Polubił: 21 razy
- Polubione posty: 35 razy
klasyka z tą d..Konto usunięte pisze: prym wiedzie dupa123
Apropos haseł to założyłem ostatnio konto w ing po to tylko żeby mieć zniżki na ubezpieczenie w link4 (na 2 auta to jakieś 20% !) i do szału mnie doprowadza ich system logowania do konta, gdzie trzeba podawać hasło wpisując tylko określone znaki wg pozycji w haśle. Właściwe konto mam w banku gdzie nie ma takich "zabezpieczeń". Na dzień dobry zablokowałem sobie oczywiście konto i musiałem czekać kilka dni na kopertę z nowym kodem aktywacyjnym.
pozdrawiam
Grzegorz
Grzegorz
LastPass Twoim przyjacielem. Ja teraz pamiętam tylko jedne hasło i ono jest dość mocne.Grzegorz pisze:i do szału mnie doprowadza ich system logowania do konta, gdzie trzeba podawać hasło wpisując tylko określone znaki wg pozycji w haśle.

czarne jest piękne...
No nie bądź żyła i się podziel...vibowit pisze: i ono jest dość mocne.

Dolce far niente 

FUX, nawet gdybyś mnie męczył na tej maszynie tortur co to ją masz w avatarze, to i tak nie zdradzę. 

czarne jest piękne...
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
O widzisz, Ty to zawsze coś ciekawego wynajdziesz w czeluściachvibowit pisze:LastPass Twoim przyjacielem. Ja teraz pamiętam tylko jedne hasło i ono jest dość mocne.

-
Grzegorz
- 5 gwiazdek
- Auto: Leon
- Polubił: 21 razy
- Polubione posty: 35 razy
vibowit - czy ten lastpass obsługuje takie dziwne portale na których trzeba podawać określony znak hasła ??
pozdrawiam
Grzegorz
Grzegorz
Konto usunięte, o widzisz Ty też.
Teraz się zastanawiam, dlaczego napisałem jedne, a nie jedno hasło?
Teraz się zastanawiam, dlaczego napisałem jedne, a nie jedno hasło?

czarne jest piękne...
Najgorsze, co może być, to jedno haslo do wszystkiego...
vibek, ale se sprawy nie zdajesz, jaki diabelkski napar robi...
vibek, ale se sprawy nie zdajesz, jaki diabelkski napar robi...
Dolce far niente