Coś niedobrego
Re: Coś niedobrego
OBK H6, całe mnóstwo ale głośno się o tym nie mówi bo ciekawsze jest madziastory i podobne. a nadal jest wielu zainteresowanych aby takich spraw nie wyciągać bo ci utrwalacze i ubecy mieli rodziny itp...
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
Kurde, nie wiem czy nie będę miał drugiej operacji kolana...
Dzisiejsze USG wykazało brak szwów i implantów, które powinny tam być
Albo się zerwały...albo ukryły... i bądź tu mądry...
Nie wytrzymam kolejnych paru tygodni w domu...

Dzisiejsze USG wykazało brak szwów i implantów, które powinny tam być

Albo się zerwały...albo ukryły... i bądź tu mądry...

Nie wytrzymam kolejnych paru tygodni w domu...

Death ain't nothin' but a heartbeat away...
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Bilex pisze:Dzisiejsze USG wykazało brak szwów i implantów, które powinny tam być
Może prześwietlili nie tę nogę co trzeba?

Coś jak w kawale:
Lekarz do pacjenta:
- mam dla pana dwie wiadomości, dobrą i złą, od której zacząć?
- od złej
- a więc amputowaliśmy panu omyłkowo nie tę nogę co trzeba...
- o boże.......... a ta dobra?
- chorą nogę jednak uda się uratować i amputacja nie będzie potrzebna.

Mamy wózek, można pożyczyć, nauczysz się i do miasta wózkiem, autobusem, tramwajcem.. jakoś dasz radę. W końcu nawet sparaliżowani tak funkcjonują.Bilex pisze: Nie wytrzymam kolejnych paru tygodni w domu...
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
Bilex 3m się chopie
wiem że to dziwne, ale ciesz się żeś w domu - bo leżeć kilka tygodni w szpitalu, to dopiero katorga. Ja leżałem dwa tygodnie ostatnio i szczerze powiem, że wolałbym w domu.
Co do nogi, to niefajnie - najważniejsze, że można ją naprawić
głowa do góry - i będzie git
wiem że to dziwne, ale ciesz się żeś w domu - bo leżeć kilka tygodni w szpitalu, to dopiero katorga. Ja leżałem dwa tygodnie ostatnio i szczerze powiem, że wolałbym w domu.
Co do nogi, to niefajnie - najważniejsze, że można ją naprawić
głowa do góry - i będzie git

"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
oj, skoro się wchłonęły to może miałeś niedobór żelaza i... nici chirurgicznychBilex pisze: Dzisiejsze USG wykazało brak szwów i implantów, które powinny tam być

a tak szczerze to współczuję. Będzie ok.
Będzie dobrze. Mi niedługo mijają trzy miesiące od uziemienia i jeszcze nie zwariowałem. Zdrowia Ci życzę.Bilex pisze: Nie wytrzymam kolejnych paru tygodni w domu...
Ufff....
Dziękuję za słowa wsparcia.
Jestem właśnie po wizycie u chirurga, który się uśmiał i stwierdził, że nie ma takiej fizycznej możliwości żeby 5(!) implantów i 7 szwów się zerwało i zniknęło w czarnej dziurze...
Powiedział, cytuję: "Okaże się w praniu..." oraz po raz setny pokazywał mi te straszne narzędzia, którymi się to wszystko tam zszywa...
Udowodnił również empirycznie, że nie da się nici użytych do szycia zerwać nawet ciągnąc mocno obiema rękoma.
Fajny gość w sumie. Polecam.
Także na zachodzie bez zmian. Jeszcze dwa i pół tygodnia w domu. A potem pomału o własnej nodze...

Jestem właśnie po wizycie u chirurga, który się uśmiał i stwierdził, że nie ma takiej fizycznej możliwości żeby 5(!) implantów i 7 szwów się zerwało i zniknęło w czarnej dziurze...

Powiedział, cytuję: "Okaże się w praniu..." oraz po raz setny pokazywał mi te straszne narzędzia, którymi się to wszystko tam zszywa...

Udowodnił również empirycznie, że nie da się nici użytych do szycia zerwać nawet ciągnąc mocno obiema rękoma.

Fajny gość w sumie. Polecam.

Także na zachodzie bez zmian. Jeszcze dwa i pół tygodnia w domu. A potem pomału o własnej nodze...
Bilex,
Będzie dobrze - uśmiech i do przodu
U mnie to tylko niedobrze z maszynami:
*400 zł i 10 pkt.
*Pompa paliwa do Pajero 28.000 zł (!)
*Silnik w STi się kończy
Będzie dobrze - uśmiech i do przodu

U mnie to tylko niedobrze z maszynami:
*400 zł i 10 pkt.
*Pompa paliwa do Pajero 28.000 zł (!)

*Silnik w STi się kończy
Life is a Joke !
@lbert pisze: *Pompa paliwa do Pajero 28.000 zł (!)![]()
Coooo?!

Bilex, a jednak ja bym się zastanowił czy nadludzkom mocom tegoś nie zerwał. W końcu nie widzisz tego, tak?Bilex pisze:Ufff....![]()
Jestem właśnie po wizycie u chirurga, który się uśmiał i stwierdził, że nie ma takiej fizycznej możliwości żeby 5(!) implantów i 7 szwów się zerwało i zniknęło w czarnej dziurze...![]()
Powiedział, cytuję: "Okaże się w praniu..." oraz po raz setny pokazywał mi te straszne narzędzia, którymi się to wszystko tam zszywa...![]()
Udowodnił również empirycznie, że nie da się nici użytych do szycia zerwać nawet ciągnąc mocno obiema rękoma.![]()
Fajny gość w sumie. Polecam.![]()
Moja żóna też jak przez trzy miesiące jej noga puchła, twierdziła, że to koniec świata... ja swoje ona swoje.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
-
bojar
- 6 gwiazdek
- Auto: forester 2,5XT,Q5
- Polubił: 84 razy
- Polubione posty: 234 razy
Witam.

http://moto.allegro.pl/pajero-sport-2-5 ... 29939.html
Pzdr
To może lepiej weź to, jeszcze Ci trochę innych gratów zostanie@lbert pisze:
*Pompa paliwa do Pajero 28.000 zł (!)![]()

http://moto.allegro.pl/pajero-sport-2-5 ... 29939.html
Pzdr
- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Bilex pisze: Nie wytrzymam kolejnych paru tygodni w domu...![]()
A mówiłem - powiedz tylko słowo a wesoły Romek, co ma na przedmieściu domek, wpadnie, zaśpiewa, rozweseli. No ale jak Kolega chce swe boleści w samotności kontemplować to zdziwienia nie ma

Pozdrawiam
Grzegorz
PS. A serio - to trzymaj się Brachu

PS2. http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... dojsc.html
Panu z lądowania nr 1 podziękowałbym za służbę, ku chwale ojczyzny, kwiatki, pierdu-pierdu i poszedł won. Dramatyczny fiut.

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.
Toż to nie był nawet crosswind tylko jakiś szarpiwind 

- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
Bilex pisze: Toż to nie był nawet crosswind tylko jakiś szarpiwind![]()
Na pewno max component crosswind był przekroczony. A do tego gusty.
METAR LEBB 251130Z 21014G30KT 150V260 9999 FEW030 SCT055 18/06 Q0998 BECMG 28014KT. To jest co prawda METAR z 25.04. z godziny 11.30 UT. Wiatr zmienny co do siły 14-30 knt. i co do kierunku 150*-260*.
A dzisiaj na lotnisku Bilbao - ICAO kod LEBB - cisza, wiatr calm , w pobliżu 0 knotów.
Chęć lądowania za wszelką cenę od rozsądnego odejścia na lotnisko alternatywne to jest właśnie to coś, co odróżnia matołka za sterami od Pilota.
Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
hondziarz ultrasGrzesiek_67 pisze: METAR LEBB 251130Z 21014G30KT 150V260 9999 FEW030 SCT055 18/06 Q0998 BECMG 28014KT.

Niestety nie. 28 tysięcy za nową, 6 - 8 krzyczą za używkę. Silnik 3,2 DiD...vicu pisze:
Coooo?! Nie wpisałeś o jedno zero za dużo?!
Znajomego Pajero 3 rok stoi nieużywane z tego powodu - kupil używkę, ktora padła po 2 tyg. Nie znalazł kupca, więc ma pomnik pod domem.
Podobnie miałem z L200 - pasek rozrządu 2600, do rok starszego 540 zł kpl.
Niech ktoś powie, że Subaru jest drogie w servisie...

Life is a Joke !
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Wrzuć link do cennika bo aż wierzyć się nie chce, że pompa paliwa do zwykłego samochodu może aż tyle kosztować@lbert pisze:
Niestety nie. 28 tysięcy za nową

- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
Alan, Alan, Alan! pisze: hondziarz ultras![]()

A tak naprawdę :
METAR LEBB 251130Z 21014G30KT 150V260 9999 FEW030 SCT055 18/06 Q0998 BECMG 28014KT
LEBB - kod ICAO (taka organizacja

251130Z - 25 dzień miesiąca godzina 11.30 ZULU (albo jak kto woli wg. Universal Time UT)
21014G30 - wiatr z kierunku 210* (SSW) o sile 14 knotów, zmienny do 30 knotów (G - oznacza Gusty, czyli porywisty),
150V260 - wiatr zmienny co do kierunku, wieje z kierunków 150* do 260* (V- variable)
9999 - widoczność pozioma, powyżej 10 km. Dalej już się nie podaje.
FEW030 - chmurki (zachmurzenie tak naprawdę) delikatne (few) na wysokości 300ft (stóp) - tzw. pierwsza warstwa
SCT 055 - chmurki (zachmurzenie tak naprawdę) trochę mniej delikatne ale wciąż delikatne

18/06 - temperatura otoczenia 18C, temperatura punktu rosy (tzw. dewpoint) 6C - UWAGA jak te dwa parametry są sobie równe mamy pełne zamglenie - mleka, dupa, nic nie widać, nie lądujemy, nie wyprzedzamy, nie wjeżdżamy na przejście dla pieszych

Q0998 - QNH 998 hPa - ciśnienie na poziomie morza dające wysokość bezwzględną. NIE MYLIĆ z QFE (Ruscy uwielbiają w tej manierze podawać nastawy ciśnienia) i QNE, które jest zawsze takie samo 1013,2hPa/29.92 cala słupka rtęci (Hg).
BECOMG 28014KT - nadchodzi istotna zmiana parametrów wiatru - wiatr z kierunku 280* o sile 14knotów.
No i teraz to jestem hondziarz ultras .... PO SWAPIE i GLEBIE

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.