więc nawet nie mamy tego co Wy na LTE

My chcemy do tego światła jeszcze TV dorzucić, więc jestem ciekaw jak sygnał TV wyssie mi net - a ponoć ciągnie dużo
busik pisze: więc nawet nie mamy tego co Wy na LTE![]()
true. Żadne bezprzewodowe.Konto usunięte pisze: Kabel to kabel. Nigdy LTE nie da Ci tego co kabel.
Z moich obserwacji wynika, że niedużo. Mam Orange 300Mb/s (speedtest pokazuje jakieś 318). Przy włączonym TV wciąż jest w okolicach 300. Mogę potestować wieczorem.busik pisze: My chcemy do tego światła jeszcze TV dorzucić, więc jestem ciekaw jak sygnał TV wyssie mi net - a ponoć ciągnie dużo
AAA, to jest wzmacniacz sygnału LTE, czy całego pasma?Alan, Alan, Alan! pisze:Trzeci pobyt na dachu, tym razem po zainwestowaniu 150 pln w kawałek plastiku i chyba aluminium i podziurawieniu komina. Łatwo nie było, ale w końcu dobrze wycelowałem.
Dodam, że w zasadzie to nie mamy zasięgu.
Z pozdrowieniami dla forumowych pracowników Orange'a
antena kierunkowa, taka http://www.cybertech.com.pl/p121,antena ... -mimo.htmll_ewy pisze: AAA, to jest wzmacniacz sygnału LTE, czy całego pasma?
Styknie?inquiz pisze: AAA, jak zostaniesz sam lokalnym operatorem to Cię tanio podłączę.
Ze światłem to chodzi o to, że lat temu ileś Orange, albo jeszcze TPSA, było zobowiązane poprowadzić druty po wiochach. No i poprowadzili, z tym, że zapomnieli o studzience. W papierach zaznaczyli, że net jest. Ministry, czy kto tam ich nadzorował się ucieszyli ... i temat ciężki do ruszenia, bo wyjdziel_ewy pisze: Co do światłowodu, to jest problem z doprowadzeniem do domu? Czy jakieś inne uwarunkowania? Może mógłbym w tej kwestii pomóc, ale mam za mało danych.
FUX pisze: że mozna więcej a cfana tepsa se ofertuje do X Mbps.
inquiz pisze: FUX, możesz wziąć taką samą usługę na tym samym kablu np od Netii
A tego nie kumam-chodzi o rodzaj centralki Orange we wsi?inquiz pisze: i jakie urządzenia sieją do Ciebie sygnał.
Nie wszyscy, jak na tym samym kablu to tak ale jak masz od innego dostawcy to może być własna inwestycja.FUX pisze: Reszta świadczy usługi na ich infrastrukturze.
http://beta.btsearch.pl/ masz nadajniki + jakie pasma obsługują.Grzegorz pisze: jak "załadowany" jest pobliski BTS?
potrafią dać dumpingowe ceny wchodząc na nowy obszar, warto negocjować.Grzegorz pisze: w pobliżu zaczyna szaleć inea ze światłowodami
są różne urządzenia wsadzone, starsze i nowsze. Każda taka lokalna "centralka" jest zasilana światłem, natomiast dalej propagują to urządzenia kilku typów i parametrów i pchają sygnał po kablu miedzianym. I na tym odcinku miedzianym są największe problemy, wynikające z ograniczeń technologii xDSL i jakości tych kabli.Grzegorz pisze: A tego nie kumam-chodzi o rodzaj centralki Orange we wsi?
inquiz pisze: A, czasem są problemy które ciężko znaleźć - kiedyś mi kot zaszczał połączenie kabli a ja 3 razy wzywałem monterów i nie umieli naprawić![]()
Tego oczywiście nikt Ci nie powie. Najprościej moim zdaniem to wziąć zestaw na próbę (czyli kupujesz przez Internet) i sprawdzić. Ewentualnie sprawdzić aplikacją speedtest w telefonie jeżeli akurat masz LTE. Ważne żeby sprawdzić o kilku porach dnia, przez kilka dni, bo taki przeciążony nadajnik może działać zupełnie ok do południa, lub w nocy, ale już między 20 a 22 może być kiepsko.Grzegorz pisze: chociaż LTE coraz bardzie kusi ale nie mam pojęcia o tych rzeczach, o których pisał Alan, że niby jak mam dowiedzieć się jak "załadowany" jest pobliski BTS?
Bo po miesiącu,dwóch moce "idą" do tych co są na okresie próbnym.Ty już jesteś połkniętyAlan, Alan, Alan! pisze:
Edit. Jeszcze mi się przypomniało, że zwykle w okresie próbnym LTE działa podejrzanie lepiej. Po miesiącu, dwóch zaczyna gorzej i trzeba się pokłócić na infolinii.
Do sprzątania sikow kocich?Chloru pisze:
Nic dziwnego, trzeba było wezwać weterynarza