dalej jest więcej fotek tego auta. Kolor ma niesamowity.leon pisze: Ten panelwagon z 1szej foty zajebiaszczy.
Będzie trudno
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
Re: Będzie trudno
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Arno pisze: Będę we wrześniu malował forestera w całości.
Włąśnie podejmuję decyzję na jaki kolor. I miotam się - wychodzi mie na to, że nostalgicznie na gaciowy blue.
Zdecydowanie gaciowy blue. Absolutnie niepowtarzalny.
A>A>A. dziękuję, za sugestie, ale to co wygląda świetnie na amerykanach, niekoniecznie tu może zapasować. Ale koszt ten sam, mogę szaleć, choć ciągnie w nostalgię.
FUX - mój gaciower blue nie był odzierany z farbunku. Ten forek jest srebrny, więc nie będzie kłopotu a tatko g nieco poodzieral sam tu i ówdzie, więc trza się nieźle nastarać i tak.
Amerykańskie są napraw∂ę ładne auta.
FUX - mój gaciower blue nie był odzierany z farbunku. Ten forek jest srebrny, więc nie będzie kłopotu a tatko g nieco poodzieral sam tu i ówdzie, więc trza się nieźle nastarać i tak.
Amerykańskie są napraw∂ę ładne auta.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
Arno,
może zleć oklejenie go czarną matową folią.
To jest bardzo modne ostatnio, a Forestera jeszcze takiego nie widziałem.
Zazdrosne spojrzenia - gwarantowane.
Link: http://www.youtube.com/watch?v=PXln8s5KFOs
może zleć oklejenie go czarną matową folią.
To jest bardzo modne ostatnio, a Forestera jeszcze takiego nie widziałem.
Zazdrosne spojrzenia - gwarantowane.

Link: http://www.youtube.com/watch?v=PXln8s5KFOs
Arno,
Na wywczasie,tam gdzie jezdzimy,naszych sasiadow wschodnich duzo sie zrobilo...
Pewnego dnia pod sklepy markowe takie podjezdzaja dwa auta: mercedes jakis AMG i range rover. Rozowy mat
Moze tak teraz modnie?
Przemysl
Na wywczasie,tam gdzie jezdzimy,naszych sasiadow wschodnich duzo sie zrobilo...
Pewnego dnia pod sklepy markowe takie podjezdzaja dwa auta: mercedes jakis AMG i range rover. Rozowy mat

Moze tak teraz modnie?
Przemysl

Death ain't nothin' but a heartbeat away...
Лукашэнка pisze: może zleć oklejenie go czarną matową folią.
Arno pisze: tatko g nieco poodzieral sam tu i ówdzie, więc trza się nieźle nastarać i tak.
folia dobra tylko na idealne blachy, kazdy wgniotek czy rysa będą widoczne, bardzo dzuża szansa że naprawiane przez szpachlowanie elementy zostana uszkodzone przy ewentualnym zdejmowaniu oklejenia, koszt około 3kpln, za tyle mozna polakierowac całe auto
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
esilon, szczerze wątpię czy da się polakierować _całe_ auto porządnie za takie pieniądze. Nie mówimy tu o oklejeniu uszczelek taśmą i jazda tylko o rozebraniu wielu rzeczy. Za pomalowanie Hondy + wymiana błotnika i progu zapłaciłem 7 lat temu 2500 PLN u Pana Zenka. Wytrzymało to wszystko 2-3 lata.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Chloru, za malowanie zderzaka przód, błotnika przód, drzwi kierowcy , drzwi tył, błotnik tył krzyknał mi 1200, cały na okretkę bez dachu 2500-3000 z poprawkami wgniotów itp.
ale faktycznie druciarsko bo bez rozbierania
nie wiem czy jest sens rozbebeszać w przypadku wyboru takiego samego koloru i przy zmianie także bo w subarakach wszystkie elementy "wewnętrzne " i tak sa inaczej lakierowane niz powłoka zewętrzna
ale fakt że ideałem byłoby ogołocenie budy ( wówczas koszt około 6-7)
ale faktycznie druciarsko bo bez rozbierania

ale fakt że ideałem byłoby ogołocenie budy ( wówczas koszt około 6-7)
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
esilon, w przypadku takiego samego koloru te wszystkie zakamarki pod uszczelkami itp. będa mniej widoczne ale dalej będzie druciarsko
. Przy zmianie jest sens bo o ile miejsca takie jak komora silnika mają inny kolor tak np. pod uszczelkami szyb i ewentualnie pod elementami plastikowymi będzie widać zupełnie inny lakier.

W landrynce też w silniku był szary metalik, i co z tego. No nie histeryzujmy.
Folia zwłaszcza matowa odpada, bo mat jest szczegółnie nieutrzymywalny w czystości.
Folia zwłaszcza matowa odpada, bo mat jest szczegółnie nieutrzymywalny w czystości.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
+1Arno pisze: W landrynce też w silniku był szary metalik, i co z tego. No nie histeryzujmy.
myślę, że jakby dobrze pomaskowali to bym się nie przejmował czy jakaś blaszka pod jakimś plastkiem zasłniętym przez jakąś uszczelkę jest innego koloru. Najwyżej jak się coś później popsuje blacharsko to się ewentualny lakiernik zrzyga.

Ale w sumie najłatwiej to się wydaje czyjeś pieniądze. Więc trzeba budę wypiaskować, a może i do kwasu.

a wracając do tematu tego wątku to dziś sobie pooglądałem to

i uważam że taki Mercedes to mógł by mi wyrosnąć

i uważam że taki Mercedes to mógł by mi wyrosnąć

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

- Chloru
- 6 gwiazdek
Alan, Alan, Alan! pisze: Ale w sumie najłatwiej to się wydaje czyjeś pieniądze. Więc trzeba budę wypiaskować, a może i do kwasu.![]()
Wszystko zależy od tego czy wydaje się zwykłe pieniądze czy "pieniądze premium".

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Słusznie.Arno pisze:zwłaszcza matowa odpada
Bo każde auto w dowolnym macie wygląda paskudnie. W każdym kolorze. Jak można tak szpecić auta?

prawda, też mi się nie podobajarmaj pisze:Słusznie.Arno pisze:zwłaszcza matowa odpada
Bo każde auto w dowolnym macie wygląda paskudnie. W każdym kolorze. Jak można tak szpecić auta?

AAA, ja baredzo chętnie wyrzuguję dowolne pieniądze na dowlnie głupi cel. Ale mam żonę.Alan, Alan, Alan! pisze:Arno pisze:
Ale w sumie najłatwiej to się wydaje czyjeś pieniądze. Więc trzeba budę wypiaskować, a może i do kwasu.
To nieco kwasowość i piaskownicę odsuwa gdzieś hen daleko.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
Arno pisze: AAA, ja baredzo chętnie wyrzuguję dowolne pieniądze na dowlnie głupi cel.

Można to potraktować jako mobilną tablicęjarmaj pisze: Jak można tak szpecić auta?

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
mie sie podobajo matowe. Very macz. Ale mie to sie Wiśnia podobie, wiec moze być coś ze mnojarmaj pisze: Bo każde auto w dowolnym macie wygląda paskudnie. W każdym kolorze. Jak można tak szpecić auta?

No todziś usłyszałem samochód odpowiedni.
Wywalam posegregowane ci ja śmiecie do pojemników, jakieś 300 m od szosy, i nagle słyszę ryko-bulgot, odwracam łęb od dziury śmierdzącej, do której wrzucam butelki i widzę oddalającego się z prędkością podświetlną Mercedesa C AMG.
1. Turbiny brak
2. Napęd na tył.
3. Pojemność - wielka
4. Wygoda - tak, ale nie na dziurach
5. Spalanie - kosmos.
Wniosek nasuwa sie sam -brać, nie pytać.
Wywalam posegregowane ci ja śmiecie do pojemników, jakieś 300 m od szosy, i nagle słyszę ryko-bulgot, odwracam łęb od dziury śmierdzącej, do której wrzucam butelki i widzę oddalającego się z prędkością podświetlną Mercedesa C AMG.
1. Turbiny brak
2. Napęd na tył.
3. Pojemność - wielka
4. Wygoda - tak, ale nie na dziurach
5. Spalanie - kosmos.
Wniosek nasuwa sie sam -brać, nie pytać.
Arno,Arno pisze:widzę oddalającego się z prędkością podświetlną Mercedesa C AMG.
dobrze pamiętam, że w Twoim C-Klasse też masz pakiet AMG?
Dla tego typu efektów AAA nie musiałby kupować zaraz nowego samochodu.
Może wystarczyłoby gdyby założył w Wiśni jakiś przelotowy wydech i dłubnął co nieco przy silniku?

Łukaszenka, kiedyś jechałem moim STIajem sobie z Częstochowy. Na stacji benzynowej został C AMG.
Jadziem z żonąpewnie 160/180 Nagle za mną pojawia się C. No to ja w palnik, i się robi jakies 200. On nie mruga nic, kultura.
To ja naprawy ale gazu nie zdajmuję, Jak ryknął to tylko śmignął i zniknął na horyzoncie.
AMG spełnia warunek, którego Wiśnia nie spełnia - brak turbiny i jednak dzwięk w STI nie osiągalny... Bo wychodzi z 6litrów.
Ja się nie upieram,ale w totolotka padają spore wygrane. a podobno C63 to bardzo dobry silnik.
I pakiet AMG to jest coś jak S LINE w Audi. Opticzna poprawka. Hamulce i fotele.
Jadziem z żonąpewnie 160/180 Nagle za mną pojawia się C. No to ja w palnik, i się robi jakies 200. On nie mruga nic, kultura.
To ja naprawy ale gazu nie zdajmuję, Jak ryknął to tylko śmignął i zniknął na horyzoncie.
AMG spełnia warunek, którego Wiśnia nie spełnia - brak turbiny i jednak dzwięk w STI nie osiągalny... Bo wychodzi z 6litrów.
Ja się nie upieram,ale w totolotka padają spore wygrane. a podobno C63 to bardzo dobry silnik.
I pakiet AMG to jest coś jak S LINE w Audi. Opticzna poprawka. Hamulce i fotele.
Arno, bier amg, logika i historia za tym ruchem przemawiaja, sedan
i daj znac jak do ala sie zapiszesz
i daj znac jak do ala sie zapiszesz