Coś niedobrego
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
Re: Coś niedobrego
Siemensa na Nokie albo HTCleinad pisze: (jak dobrze pamiętam to wtryskiwacze BOSCH'a wymieniali na SIMENSA'a)

kubik, najprostsze liczenie.
merc diesel pali mi 8.6, benzyna by paliła na oko 12.
robie 20tys rocznie czyli w ropie 1720 litrow, a w benzynie 2400. roznica 680 litrow.
680 x 6pln = 4000pln.
nie licze kosztow przeglaow drozszych, sama benzyne. no zakladam, ze a jakis czas przywali dpf.
merc diesel pali mi 8.6, benzyna by paliła na oko 12.
robie 20tys rocznie czyli w ropie 1720 litrow, a w benzynie 2400. roznica 680 litrow.
680 x 6pln = 4000pln.
nie licze kosztow przeglaow drozszych, sama benzyne. no zakladam, ze a jakis czas przywali dpf.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
+ jeszcze różnica ceny między benzyną a dieslem (choć czasem minimalna), więc wychodzi nawet o kilka stówek więcej, niż 4k....
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
w bilansie potrzebna jeszcze róznica cen nowego auta D vs B bo diesle jakby droższe są
Przy 4 kkm rocznie nawet przez chwile nie pomyślałbym o dieslu ( chyba, że Hummer H1 7,2
).
Robię 120 kkm w roku a to już robi różnicę...

Robię 120 kkm w roku a to już robi różnicę...
Life is a Joke !
albercik, 4k to roznica w zlotowkach miedzy cena benzyny i ropy. A nie liczba kilometrow.
Kilometrasów jest 20k rocznie.
Nie bierzemy pod uwage kosztu zakupu, bo budzet jest jeden. Wiec się dobierze benzyne w tej samej cenie. Tylko chodzi o wygode i bezawaryjnosc...
Kilometrasów jest 20k rocznie.
Nie bierzemy pod uwage kosztu zakupu, bo budzet jest jeden. Wiec się dobierze benzyne w tej samej cenie. Tylko chodzi o wygode i bezawaryjnosc...
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
Arno pisze: Nie bierzemy pod uwage kosztu zakupu, bo budzet jest jeden. Wiec się dobierze benzyne w tej samej cenie. Tylko chodzi o wygode i bezawaryjnosc...
no to nie rozumiem powodu dla którego wybrałes diesla jeżeli budżet jest jeden
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
w przypadku Arno, myślę, że wybór diesla można zaliczyć jako wyposażenie dodatkowe.esilon pisze: no to nie rozumiem powodu dla którego wybrałes diesla jeżeli budżet jest jeden
Alan, Alan, Alan! pisze: w przypadku Arno, myślę, że wybór diesla można zaliczyć jako wyposażenie dodatkowe.
w takim układzie to chyba wolałbym fajna nawigację fabryczną

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
Alan, Alan, Alan! pisze: to se wól
Piątekesilon pisze: no i se wole

Life is a Joke !
Nie wiem ile pali benzyna ale mnie się zdarza zejść poniżej 8 l mazutu . Podoba mi się też jak jeździ a na dodatek ciągam przyczepy i robię ok 50kkm . Do wyciągania łodzi mam inne auto .
Zachciało mi się kawy wczoraj o 19'tej... Po prostu mnie naszła ochota na kawusie jak nigdy (wypijam może 2-3 kawy w roku) i gdybym wiedział, że sobie zafunduję białą noc
to bym odpuścił... Ale przynajmniej teraz jestem już po śniadanku a o 6'tej rano chyba śmignę pobiegać :)

"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"
Masz uczulenie ?Barthol pisze:Zachciało mi się kawy wczoraj o 19'tej... Po prostu mnie naszła ochota na kawusie jak nigdy (wypijam może 2-3 kawy w roku) i gdybym wiedział, że sobie zafunduję białą nocto bym odpuścił... Ale przynajmniej teraz jestem już po śniadanku a o 6'tej rano chyba śmignę pobiegać :)
Zdrowy człowiek powinien po kawie zasnąć bez problemu
Kubik, właśnie wróciłem z biegania
(jakieś 20 minut temu)
A co do uczulenia to hmmm nie sądzę.... Myślę, że mocna kawka pomogła mi jeszcze bardziej dobę przestawić... Muszę nad tym zapanować i przywrócić światło dniu...

A co do uczulenia to hmmm nie sądzę.... Myślę, że mocna kawka pomogła mi jeszcze bardziej dobę przestawić... Muszę nad tym zapanować i przywrócić światło dniu...
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"
http://wiadomosci.wp.pl/kat,59154,title ... caid=1ea47Generał Sławomir Petelicki, twórca i pierwszy dowódca GROM, nie żyje. Jego ciało, z ranami postrzałowymi znaleziono w garażu na warszawskim Mokotowie. Jak nieoficjalnie dowiedziała się PAP ze źródeł zbliżonych do służb, wiele wskazuje na samobójstwo.
chyba zaczynają się rozliczenia za kasę na przetargi ustawione na wszelkie zakupy dla GROMu
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
OBK H6 pisze:
chyba zaczynają się rozliczenia za kasę na przetargi ustawione na wszelkie zakupy dla GROMu
Nie wiem czy tak ,czy nie ale nie wierzę

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
Zaj... mi grilla
Namęczyłem się z 3 tonami kamienia, wymyśliłem mechanizm podnoszenia rusztu ( przedwojenna winda do worków )...
Grill stał 10 m poza zasięgiem kamery, obcy nie przyszedł

Namęczyłem się z 3 tonami kamienia, wymyśliłem mechanizm podnoszenia rusztu ( przedwojenna winda do worków )...

Life is a Joke !
- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
@lbert pisze: Zaj... mi grilla
No żesz karwa Lilka, współczucia ogromniaste.
A konstrukcję luks wymyśliłeś i zrobiłeś. Naprawdę w dechę

Trza powtórzyć i otoczyć polem minowym

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.
@lbert, pomysł na grilla miałeś naprawdę super. Szkoda, że ludzie to wilcy. Zdolny jesteś to wymyślisz coś lepszego i pod prądem.
I stylowymi, ostrymi jak brzytwa ostrzami.l_ewy pisze: Zdolny jesteś to wymyślisz coś lepszego i pod prądem.
@lbert, może lekka inspiracja ci się przyda

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają"