Kubica - rajdowa reaktywacja
Re: Kubica - rajdowa reaktywacja
wywiadzik całkiem całkiem, tylko ten mój imiennik jakiś taki nierozmowny 

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
a ile było gadania od miesięcy, że wypadnie, wypakuje, krajobrazy będzie zwiedzał...
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"
lepiej przetłumaczyć to na angielski niż polski, łatwiej zakumać
Pytanie tylko, skąd wiedzą… M-sport byłby lepszą opcją w kontekście tego, że Citroen kazał obciąć wydatki na motorsport i fakt, że chcą wystartować w WTCC, więc pewnie nie byliby zbytnio rozwojowi, w przeciwieństwie do M-sportu… Carfit ponoć coś wie od samego zainteresowanego 

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
eMTi pisze: Carfit ponoć coś wie od samego zainteresowanego
ale nauczony pewnym doświadczeniem pewnie nie puści pary na forum...
to jest oczywista oczywistość 

"Fani byłego kierowcy F1 upatrują go w roli faworyta, ale on sam bardzo sceptycznie podchodzi do rywalizacji na Wyspach Brytyjskich. - Podchodzimy bardzo spokojnie do Rajdu Wielkiej Brytanii. Zdaję sobie sprawę z tego, że wiele osób chciałoby bym jechał tam jak najszybciej, ale to będzie bardzo trudne zadanie - mówi Kubica. - Wydaje mi się, że prezentowane przeze mnie tempo wystarczy na zajęcie piątego-szóstego miejsca. W przeciwnym razie uznam, że coś poszło nie tak, jak powinno."
Z jednej strony Roberto przedstawia siebie jako bardzo skromnego i cały czas powtarza, że ten sezon to nauka, a tutaj proszę, wsiada do WuRCa, startuje pierwszy raz w GB i już ma typy gotowe na jakim miejscu przyjedzie. Wygląda na to, że musi już doskonale znać swoje możliwości i tempo, i to na szutrze! Nieźle..
no a co pięknie powiedział na mecie na pytanie, czy się spodziewał?
"Nie chcę być tutaj złośliwy, ale ta trzecia liga włoska w cale nie jest taka słaba i wszystko zależało od tego, jak poradzę sobie na szutrach"
"Nie chcę być tutaj złośliwy, ale ta trzecia liga włoska w cale nie jest taka słaba i wszystko zależało od tego, jak poradzę sobie na szutrach"

Komedia 

Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae
Ja się tam zaraz wybiorę i zaspawam Ci te wisko w tylnim dyfrze, to będziesz miał wtedy komedyjeryjeks pisze: Komedia

Szanse na skasowanie wurca rosną
"Robert Kubica pojedzie w Rajdzie Wielkiej Brytanii z Michele Ferrarą na prawym fotelu. Start z nowym pilotem w debiucie za kierownicą auta WRC w jednej z najtrudniejszych rund mistrzostw świata to duże wyzwanie, ale Ferrara to etatowy pilot dobrego znajomego Roberta, Andrei Crugnoli – znają się nie od dziś i można się domyślać, że zdarzało im się już jeździć razem podczas prywatnych testów.
Polsko-włoską załogę w Citroenie DS3 WRC w barwach ekipy Abu Dhabi Citroen Total World Rally Team zobaczymy na trasach Rajdu Wielkiej Brytanii już za niecałe dwa tygodnie. "
źródło: Mikołaj Sokół na fb

"Robert Kubica pojedzie w Rajdzie Wielkiej Brytanii z Michele Ferrarą na prawym fotelu. Start z nowym pilotem w debiucie za kierownicą auta WRC w jednej z najtrudniejszych rund mistrzostw świata to duże wyzwanie, ale Ferrara to etatowy pilot dobrego znajomego Roberta, Andrei Crugnoli – znają się nie od dziś i można się domyślać, że zdarzało im się już jeździć razem podczas prywatnych testów.
Polsko-włoską załogę w Citroenie DS3 WRC w barwach ekipy Abu Dhabi Citroen Total World Rally Team zobaczymy na trasach Rajdu Wielkiej Brytanii już za niecałe dwa tygodnie. "
źródło: Mikołaj Sokół na fb
Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae
ciekawe dlaczego nastąpiła wymiana pilota... A już doczytałem; Baran z Sołkiem lecą w WuRCu... Choć w sumie to nic nie mówi o przyszłości składu Kubica-Baran i możemy sobie spekulować (chyb, że ktoś coś wie, to niech powie
)

trochę dziwna i niepokojąca wiadomość 

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

burat pisze: trochę dziwna i niepokojąca wiadomość
głupie głupoty, czyli spekulacje:
może po starej znajomości jadą ze sobą ostatni raz (Baran miał wolny termin na początku sezonu bo nie bardzo było wiadomo jak program Kubicy będzie wyglądał) i przy okazji będą jakieś testy w M-Sporcie (by wóz był bardziej ergonomiczny

- pawlaswrc
- 6 gwiazdek
- Auto: "22B" RX Colin
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
A może Kubek w przyszłym sezonie w Citroenie z Eleną
?

Skrzypek - oprawa muzyczna uroczystości ślubnych. Kontakt na PW

Z innego forum:
http://www.f1wm.pl/forum/viewtopic.php? ... =3165#wrapSkoro był dogadany, to czemu Sołowow zgłosił na listę Pettersona? Teraz szybkie zmiany na liście...
Edwin uspokajał, więc zna planburat pisze: trochę dziwna i niepokojąca wiadomość

Sokolim Okiem
Współpraca Roberta Kubicy z Michele Ferrarą w Rajdzie GB ma być jednorazowa, a w przyszłym sezonie Robert ma startować z nowym pilotem.
Pierwszym typem włoskich mediów jest Giovanni Bernacchini, obecnie jeżdżący z Nasserem Al-Attiyahem, ale osobiście sądzę, że na decyzje w tym temacie trzeba jeszcze poczekać - skoro dokładnie jeszcze nie wiadomo, co Robert będzie robił w sezonie 2014...

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

Kiedy wątek był o sukcesie RK to go nie było, a jak tylko można snuć jakieś spekulacje, podejrzenia i dolewać oliwy - to pierwszy. No co za człowiek
burat, zmień sobie nick'a na AntoniM i wszystko będzie jasne.
Chyba słyszałem strzały

Chyba słyszałem strzały

l_ewy,
http://forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.ph ... 75#p382656
ale dla równowagi sytuacji i zeby wszyscy na forum mieli dokładny obraz sprawy , eMTi odpala się podczas sukcesów ,ja gdy są jakieś zawirowania ,to się nazywa rzetelność forum

ale dla równowagi sytuacji i zeby wszyscy na forum mieli dokładny obraz sprawy , eMTi odpala się podczas sukcesów ,ja gdy są jakieś zawirowania ,to się nazywa rzetelność forum

to poszukaj sobie moich wypowiedzi przy okazji dzwonów
byłem zawsze wtedy, kiedy działo się coś ważnego, sam wrzucałem foty z dzwonów, tak więc…

eMTi, zapewne były nie twierdzę ,że nie

no to mniej więcej wiemy czemu nie będą razem startować , trochę szkoda ,że ta współpraca się skończyła bo było widać efekty jej ,no nic zobaczymy co przyniesie przyszłośćSokolim Okiem
Maciek Baran przyznał, że decyzja o zakończeniu startów z Robertem Kubicą leżała po jego stronie. Na swoim profilu na FB napisał, że z przyczyn osobistych nie może się w stu procentach poświęcić pracy w zespole i z przykrością musi ustąpić miejsca komuś innemu.
Oświadczenie Maćka: „Mijający sezon był niezwykle intensywny, mamy za sobą wiele miesięcy ciężkiej pracy której ukoronowaniem jest zdobyty przez nas tytuł. Postawione przed nami wyzwania wymagają jeszcze większej pracy i zaangażowania, jednak w tym roku, w moim życiu osobistym nastąpiły zmiany, które powodują, że nie mogę poświęcić się pracy w zespole, w takim wymiarze w jakim jest to konieczne. Z przykrością muszę ustąpić miejsca komuś innemu, kto będzie mógł oddać się temu zadaniu w 100%.
Korzystając z okazji chciałem podziękować całemu zespołowi, wszystkim którzy byli zaangażowani w realizację tegorocznych celów, naszym partnerom: Grupie Lotos i Citroenowi, Grupie Azoty, a w szczególności chciałem podziękować Robertowi za piękny rajdowy sezon i tytuł Mistrzów Świata WRC2 – Maciek Baran”.

tymi zmianami są narodziny córki, tak więc wszystkiego dobrego dla Maćka