Auto dla dziada
- stach22
- 6 gwiazdek
- Auto: Impreza, Beema i jeszcze Suzuki
- Polubił: 203 razy
- Polubione posty: 485 razy
Auto dla dziada
Chlor, to jest forum motoryzacyjne, wiec również piszemy o swoich samochodach. Choć ja chyba o swoim wspominam najmniej. Ale skoro pytasz- świetna fura, świetny silnik, świetny napęd, świetna skrzynia, świetny wygląd- bryła wypełnione nadkola, małe zwisy, wyważenie auta 50/50, kapitalna interakcja z samochodem tuż po wejściu.
Chwaląc się wyprzedzaniem na drogach publicznych dowodzisz, że masz kompleks i ciagle musisz udowadniać, że jednak opel jest lepszy, że posiadacze bmw i mercedesów mylili się a ty ich przechytrzyłeś, bo jeździsz samochodem może bardziej tandetnym, ale za to szybszym.
Mnie to nie interesuje, ja muszę mieć przyjemność z jazdy już od momentu kiedy wsiądę do samochodu.
Kiedy jeździłem kadetem to on był wysoko notowanym modelem na rynku, dużo lepiej nóż opel dziś. Mimo wszystko ciagle problemy z układem elektrycznym, cieknącą uszczelka pod głowica, brany olej wszystko to zniechęciło mnie do Opla na długie lata. Podobnie było z Fordem.
Vektry są ciężkie, plastikowe, tandetnie wykonane i nawet gdyby włożono tam silnik Ferrari to ja nie skorzystam.
PS. Swoją droga nie rozumiem czemu się coraz bardziej unosisz? Masz jakiś taki przymus udowadniania własnej wyższości? Z czego to wynika? Wyluzuj.
Chwaląc się wyprzedzaniem na drogach publicznych dowodzisz, że masz kompleks i ciagle musisz udowadniać, że jednak opel jest lepszy, że posiadacze bmw i mercedesów mylili się a ty ich przechytrzyłeś, bo jeździsz samochodem może bardziej tandetnym, ale za to szybszym.
Mnie to nie interesuje, ja muszę mieć przyjemność z jazdy już od momentu kiedy wsiądę do samochodu.
Kiedy jeździłem kadetem to on był wysoko notowanym modelem na rynku, dużo lepiej nóż opel dziś. Mimo wszystko ciagle problemy z układem elektrycznym, cieknącą uszczelka pod głowica, brany olej wszystko to zniechęciło mnie do Opla na długie lata. Podobnie było z Fordem.
Vektry są ciężkie, plastikowe, tandetnie wykonane i nawet gdyby włożono tam silnik Ferrari to ja nie skorzystam.
PS. Swoją droga nie rozumiem czemu się coraz bardziej unosisz? Masz jakiś taki przymus udowadniania własnej wyższości? Z czego to wynika? Wyluzuj.

- stach22
- 6 gwiazdek
Auto dla dziada
Ok, z mojej strony koniec tej jałowej dyskusji.
Chciałbym jedynie moc w spokoju napisać jakie auto mi się podoba bez narażenia na niepotrzebne docinki i łapanie mnie za każde słowo.
Dziękuje za uwagę.
Chciałbym jedynie moc w spokoju napisać jakie auto mi się podoba bez narażenia na niepotrzebne docinki i łapanie mnie za każde słowo.
Dziękuje za uwagę.

Auto dla dziada
Ale to Panamera... królowa lawet z Lipska...
Death ain't nothin' but a heartbeat away...
Auto dla dziada
Bilex, Audi w wersji RS, lub Panamera

to po co ją rozważasz, skoro takie masz zdanie

"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Auto dla dziada
2 letnia, a więc to byłby już druga generacja.
Opinie o awaryjności dotyczyły pierwszej, czy w drugiej poprawili słabe punkty, nie wiem. Ale warto byłoby się spróbować dowiedzieć, poszukać info na rynkach gdzie sprzedaje się więcej (USA?), bo może sytuacja jest inna niż w pierwszej.
Opinie o awaryjności dotyczyły pierwszej, czy w drugiej poprawili słabe punkty, nie wiem. Ale warto byłoby się spróbować dowiedzieć, poszukać info na rynkach gdzie sprzedaje się więcej (USA?), bo może sytuacja jest inna niż w pierwszej.
Auto dla dziada
To byłby pewnie rocznik 2019/2020 czyli dzisiejszy
Auto dla dziada
Fajne patenty.
https://motoryzacja.interia.pl/wiadomos ... Id,3018276
https://motoryzacja.interia.pl/wiadomos ... Id,3018276
Dolce far niente 

Auto dla dziada
Odpuść tę lochę.
To jest brzydkie.
Audi to szmelc.
Bawara.
Merola juz miałeś.
I nie szukaj eMek, bo się zamęczysz.
Jak auto na dwie osoby to wypasiona trójka robi robotę.
Piątka bardziej do dostojnego, szybkiego przemieszczania się.
W jakiś 300 powinienes się ogarnąć.
I nie kupuj premium z folia na siedzeniach. Szukaj wypasu ex AG chyba, że otoczenie po odbiorze zauważy, że masz tarcze z rdzą i kilka kkm na liczniku.
Dolce far niente 

- Chloru
- 6 gwiazdek
- Ostrzeżenia: 1
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
Auto dla dziada
Nie zrozumiałeś ale nie będę eskalował jak panowie prosili

Przecież to Ty zacząłeś pisać o tym czy ja jeżdżę...
Dobrze, że ich od ładnych kilku lat nie robią.

Czyli trafiła kosa na kamień bo to nie ja pisałem, że nie każdego stać albo o erzacach.
Bilex, Panamera + jakieś ubezpieczenie kosztów serwisu i tyle. W razie czego jako zastępcze auto dostaniesz jakieś BMW albo Audi.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Auto dla dziada
Na szczęście jest Porsche Approved - czyli właśnie "przedłużona gwarancja" - można ja ciągnąć nawet do 10 lat chyba...
Rozwiń myśl, dlaczego?
I takie kwiatki:
Panamera 2018
Owned the car for about 10 months and the car was in the shop at dealer for total of 7 months in and out. Yes, I literally drove the car myself about 3 months. There is a true quality issue with this car or perhaps its a Porsche thing. Many fan boys over look all the issue they encounter or they ignore them thinking Porsche is Apple. Arrogant Dealership didn't help. Car was a Lemon and I had to push Porsche to buy back. PCM goes out all the time, car rattled interior and exterior, Chrono clock alwyas stopped working, engine light galore, subwoofer kept going in and out and other issues. Porsche is trying to be too big too fast, until they get their quality under control, they need to go back to basics. I have owned Mercedes, BMW, Land Rover, etc. This by far was the most troubled vehicle. I guess this can be considered a VW Passat with a $140k body kit. Porsche customer care is a joke.
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Auto dla dziada
Bilex, o mam alternatywę (żeby wkurzyć Stacha
) XC90 T8 .... tam podobno lodówka jest na pokładzie i kryształowe kieliszki
A B&W to podobno najlepsze audio jakie można kupić do auta. A no i można błyszczeć w eko-towarzystwie bo masz hybrydę jak i wśród zabijaczy foczek o smutnych oczkach bo to podobno jara 20+ 

Auto dla dziada
Bo taka jest opinia wśród ludzi, którzy mieli.
Jeden jeździ teraz merolem cls czy jakoś tak, drugi wrócił do xc90, inny nigdy więcej, bo jeszcze się męczy.
Powiem Ci tak. Gdybym miał wolne 300-500 na auto, to za max. 200-250 kupiłbym sobie 3 lub 5 do ciorania a za resztę pojechał
https://pozatrasa.pl/podroze-poza-trasa ... gLNiPD_BwE
Z tego, co by zostało, wsadziłbym na subkonto na czarną godzinę.
Nasza przezajebistość i zadufanie nie dopuszcza, że czasami jest fakap.
To tak na wieczorne, piątkowy, wieczorny reset.

Dolce far niente 

Auto dla dziada
Jednak nie rozumiesz, że bryka, to nie wszystko.
Uwierz, że nie.
Olej gawiedź.
Ona Twych rachunków nie płaci.
Dolce far niente 

- Chloru
- 6 gwiazdek
Auto dla dziada
Niekumatym będziesz mówił "T8 is the new V8"

- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Auto dla dziada
Bilex, ja bym pewnie wybrał Audi RS, ew. Panamerę, ale trzeba byłoby to najpierw przetestować
FUX, aś doradził

FUX, aś doradził

Prawie, jak

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Auto dla dziada
Rozumiem, że dla kogoś, kto zakup samochodu traktuje w kategoriach "jak inni to odbiorą", albo "chcę w ten sposób coś pokazać (opcjonalnie nie pokazywać)", trudno zrozumieć, że ktoś inny takie czynniki w ogóle nie bierze pod uwagę i kupuje to, co mu się podoba, co go cieszy, daje frajdę z jazdy itp

Auto dla dziada
FUXiu, ja znam doskonale twoje podejście. Nie mówię, że jest złe.
Tyle, że ja mam inne. Z różnych powodów.
Subkonta nie potrzebuję.
Samochody biorę w leasing z wpłatą w wysokości tego za ile sprzedam poprzedni. Taką mam politykę flotową

W razie niemca - zabiorą mi auto.
Lubię mieć samochód do jazdy na codzień: nowy, niewypierdziany przez kogoś innego, dobrze wyposażony. Jeżdżę w długie trasy parę razy w roku. Robię rocznie ponad 30 000 km.
Teraz dodatkowym warunkiem koniecznym (oprócz mocnego silnika i czteropędu) będą ceramiczne hamulce.
- Chloru
- 6 gwiazdek
Auto dla dziada
I ja i ja! Chociaż jarmaj nie rozumie, że innym Android Auto/Car Play w samochodzie na codzień jest potrzebne

Auto dla dziada
Ja +/- podobnie.
Jak chcesz się ścigać do 50km/h, bo chyba ta dżungla na codzień Cię otacza, to kupuj, co chcesz.
Dolce far niente 

Auto dla dziada
Jarek, ja mam na to wyj....jarmaj pisze: ↑31 maja 2019, o 14:09Rozumiem, że dla kogoś, kto zakup samochodu traktuje w kategoriach "jak inni to odbiorą", albo "chcę w ten sposób coś pokazać (opcjonalnie nie pokazywać)", trudno zrozumieć, że ktoś inny takie czynniki w ogóle nie bierze pod uwagę i kupuje to, co mu się podoba, co go cieszy, daje frajdę z jazdy itp
Uwierz, że postrzeganie otoczenia jest irracjonalne.
Jednym autem, nexią, jeździliśmy kupować a dyskoteką sprzedawać.
Można kupować auta dziwne, proszę bardzo.
Tylko dla Cienie, Klora, bilexa, mnie są różne granice absurdu i tak się rozstańmy.
Płacenie raty za auto równej kilku czynszom za mieszkanie d dobrej lokalizacji jest chore i tyle.
Każdy robi, co lubi.
Dalej nie dyskutuję w materii $,€.
GAL kiedyś napisał, ile dochodów miesięcznych możemy/powinniśmy na auta wydać i ni uja wszyscy się zażynamy, aby jeździć droższymi.
Było coś koło 8.

Dolce far niente 

- stach22
- 6 gwiazdek
Auto dla dziada
Znajomy ma panamere, narzeka na jakość i serwis. Spore problemy, ale to człowiek majętny. Ale nawet on nie serwisuje(po gwarancji) w ASO.
A to mam od niego, świeże fotki z dzisiejszego pokazu w Łodzi.

Panamera SUV
A to mam od niego, świeże fotki z dzisiejszego pokazu w Łodzi.

Panamera SUV

Auto dla dziada
Mam kilka samochodów.
Mam też taki, który nie ma zbyt wiele konkurencji na światłach. Na świecie...
Nie muszę nic nikomu udowadniać. Kocham auta i gdybym mógł, to miałbym garaż jak Jay Leno.
Tyle, że to bez sensu. SLC stoi, 968 stoi. Szkoda żeby stały.
Mam dwa samochody, którymi jeżdżę na zmianę w okresie wiosna - jesień.
Jeden z nich będę musiał za półtora roku wymienić...
Z żalem, bo uwielbiam ten bulgot V8ki.
Więc najchętniej na kolejną V8kę... Dla siebie, dla przyjemności, dla relaxu.
Ale i dla bezpieczeństwa w trasie, w mieście. Dodatkowe parę koni czasem robi różnicę...
Przesiadając się z jednego do drugiego czuję ogromną różnicę w hamowaniu między stalowymi tarczami a ceramicznymi. Więc i w drugim chce mieć ceramikę.
(choć ostatnio podczas ostrej ulewy na autostradzie przeżyłem chwile grozy...