BLOG - Bezsensowna Logoreja O Gownie

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: BLOG - Bezsensowna Logoreja O Gownie

Post 12 maja 2014, o 13:56

gregski pisze:spokojnie, nie damy sie sprowokowac dyktatorowi, swiadomie wbija kij ;-)
Zastanawiam się czy Łukaszenka istotnie bez przerwy zajmuje się prowokacją, czy mu to tak samo przychodzi i nawet nie wie, że tak pisze. A potem mówi, że nas potentegowało…
Łukaszenko, jeśli nie wiesz, że napisałeś mniej więcej: ja, inteligent, samolotem i wygodnym busem, a te debile nie wiadomo po co 6000km takim niewygodnym sprzętem się tarabanili….

Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.

gregski
6 gwiazdek
Auto: Mammut
Polubione posty: 5 razy

Post 12 maja 2014, o 14:00

co ty, on siedzi przed kompem i sie glupio chichocze do siebie :-p

gregski
6 gwiazdek

Post 12 maja 2014, o 14:08

Лукашэнка pisze:taki kamper spotkałem kilka tygodni temu:
kamper2.jpg
zabawa na ktora mnie nie stac zupelnie. nawet nie chce sobie wyobrazac czy to jest fajne czy nie ;-)

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 12 maja 2014, o 14:15

Лукашэнка pisze: Przejechali nim ładnych kilka (naście?) tysięcy km aby tam dotrzeć, gdzie ja dotarłem samolotem, a potem wygodnym busem.
;-)

Pytanie ile mieli przygód i ilu fajnych ludzi spotkali po drodze, a ile Ty ;-)

Gootek
6 gwiazdek
Polubione posty: 2 razy

Post 12 maja 2014, o 14:22

Konto usunięte pisze:Pytanie ile mieli przygód i ilu fajnych ludzi spotkali po drodze, a ile Ty ;-)
To jest jedno z tych pytań, na które każdy może odpowiedzieć jedynie częściowo: ja za mnie, oni za siebie.
Oznacza to że jeśli chciałbyś poznać odpowiedź, to postawiłeś sobie za trudne zadanie.
;-)

Gootek
6 gwiazdek

Post 12 maja 2014, o 14:26

Arno pisze:Łukaszenko, jeśli nie wiesz, że napisałeś mniej więcej: ja, inteligent, samolotem i wygodnym busem, a te debile nie wiadomo po co 6000km takim niewygodnym sprzętem się tarabanili….
Arno, to Twoja perspektywa.

Dla mnie ich zachowanie oznacza, że są stosunkowo bogaci, mają dużo wolnego czasu oraz mają ochotę aby go spędzać w ten sposób. Koniec.

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 12 maja 2014, o 14:29

Лукашэнка pisze:
Konto usunięte pisze:Pytanie ile mieli przygód i ilu fajnych ludzi spotkali po drodze, a ile Ty ;-)
To jest jedno z tych pytań, na które każdy może odpowiedzieć jedynie częściowo: ja za mnie, oni za siebie.
Oznacza to że jeśli chciałbyś poznać odpowiedź, to postawiłeś sobie za trudne zadanie.
;-)
Jeśli nie miałeś śmiałości podejść i pogadać to zgadza się, zadanie staje się czysto teoretycznym problemem nie do rozwiązania w tej chwili.
Na przyszłość się nie bój, to są normalni ludzie. Fakt, że nie spędzają urlopu w hotelu all-inclusive nie czyni ich zagrożeniem dla Twojego zdrowia. Na pewno chętnie by opowiedzieli skąd i dokąd jadą, jakie mają plany i co ciekawego widzieli :-p

Gootek
6 gwiazdek

Post 12 maja 2014, o 15:15

Konto usunięte,
poraża mnie Twoja mądrość życiowa; może nie aż tak bardzo jak Ciebie baba z brodą, ale zawsze!
:razz:

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 12 maja 2014, o 15:26

Hehe ciężko jest utrzymać poziom bez uderzeń personalnych, to wymaga pewnej wprawy i dużego dystansu do siebie, ale wierzę, że w końcu kiedyś się uda.
Tak czy siak polecam się na przyszłość w sprawie rad życiowych ;-)

Całusy 8-)

Gootek
6 gwiazdek

Post 12 maja 2014, o 19:31

Konto usunięte pisze:Hehe ciężko jest utrzymać poziom bez uderzeń personalnych, to wymaga pewnej wprawy i dużego dystansu do siebie, ale wierzę, że w końcu kiedyś się uda.
Konto usunięte,
to zupełnie oczywiste, że Twoje ciągłe zaczepki pod moim adresem to jakaś Twoja sprawa osobista.
Dotąd odbierałem to jako nieśmiałe zaloty, a teraz dowiaduję się, że to "uderzenia".
Czyżby uderzenia hormonów?
:razz:

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 12 maja 2014, o 19:32

Fido_, bo ci jeszcze broda urośnie. Uważaj. Zakochasz się i będziesz w…

Łukaszenka, może ciebie dotyczyć pewne zjawisko werbalno-syntaktyczno-psychologiczne. A mianowicie, piszesz, myśli lecą ci szybko, używasz skrótów myślowych. Odbiorca nie czyta w ogóle tego, co chciałeś napisać, docierają do niego przeciwne treści.
Mówię, bo wiem, sam nie raz ulegałem temu zjawisku - wnerwiałem jedno i drugie forum. Nie jest łatwo.

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: DS5
Polubił: 48 razy
Polubione posty: 117 razy

Post 12 maja 2014, o 20:13

to że Cipka Kiełbaska wystąpiło - ok, trudno, taki lajf.
ale nawet kawałek dobrej muzyki też się trafił

Link: http://www.youtube.com/watch?v=hkrF8uC92O4
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 12 maja 2014, o 21:14

Trza przyznać, że najzabawniejsze w kwestii Kiełbachy jest jednak poruszenie u nas w telewizjach.
Gdybyśmy spojrzeli na moją wredną osobę, cóż by się okazało?
Ano to, że przez ostatnie powiedzmy wszystkie lata nie oglądałem tego festiwalu.
Zagadka, dlaczego oglądałem?
No bo polskie cyce występowały i były nieźle nagłośnione. I patryjotys mnie skusił.
Gdyby nie to, byśmy chyba zjawiska brody nie zauważyli.

Grzegorz
5 gwiazdek
Auto: Leon
Polubił: 21 razy
Polubione posty: 35 razy

Post 12 maja 2014, o 21:52

Ja sobie wczoraj te polskie cyce zobaczyłem wreszcie na jutiubie i niestety to jest tak słabe, że ręce i piersi opadają, więc nie wiem skąd ten patryjotys.

A Niderlandy całkiem całkiem.
pozdrawiam
Grzegorz

gregski
6 gwiazdek

Post 12 maja 2014, o 21:57

Majeskiego by wyslali, wyszedl by niezly sparing..
film z 2013, wpisuje sie w impreze..

Link: https://www.youtube.com/watch?v=ddmVjn0oe8A

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubił: 3 razy

Post 13 maja 2014, o 13:38

Zupełnie nie pojmuję, o co całe to halo.

Że niby facet z brodą i w długiej kiecce to obraza boska i jakaś nowość w naszej kulturze? Bzdura, nawet Świętym Pańskim się zdarzało.
Załączniki
st. kamil de lellis.jpg
st. kamil de lellis.jpg (21.91 KiB) Przejrzano 913 razy

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 13 maja 2014, o 13:54

WiS, nowością jest to, że ten facet nazywa sam siebie pussy, i zachowuje sie jak pussy

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 13 maja 2014, o 14:17

Tomek, a odnosisz z tego powodu jakieś konkretne, wymierne, straty? Albo przynajmniej coś Ci grozi, z tego powodu że on gdzieś-tam-w-Austrii "nazywa sam siebie pussy"?
Polska i Europa gazu przez to nie bedą miały, albo terroryści nam łatwiej wysadzą (odpukać) metro?

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 13 maja 2014, o 14:28

WiS, mnie się wydaje, że my akurat rozmawiamy nie o nim, ale o tym dlaczego go wybrano.
I mylisz się sądząc, że takie zjawisko nie stanowi zagrożenia.
Wykastrowano w Europie i w Stanach całe armie - żołnierze boją się wykonywać swoje zadania, bo im grozi więzienie - a są w akcji przecież na wrogim terenie ( polecam film LONE SURVIVOR - opaty na prawdziwej historyjce).
generałowie mówią dziś w USA o dopuszczaniu lesbijek i pedałów do armii a nie o prawdziwych zagrożeniach.
Nie sądzę, żeby poza Putinem i jego wojskiem, ktoś dziś ( no może Chiny itepe) nacisnął guzik w potrzebie.
Poprawność polityczna rzuciła się wszystkim na łby. Dobroć, kurde baląns.
I zjawisko Wurst jest przykładem tego zjawiska widocznym, wyjątkowo, dla mas.

A durne redaktoruńcie nie śmieją się z tego, ale poważnie o tym gadają. Bzdury, bzdury, bzdury. Chyba wyżej żem napisał - jakby nasze tam nie machały cyckami nikt by w Polsce tego nie oglądał przez 3 dni w tygodniu.

Uprzejmie pozdrawiam.

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 13 maja 2014, o 15:22

WiS, troche odnoszę. Bo moje dzieci będa musiały żyć w świecie totalnej względności. Wszystko ma być względne i na wszystko ma być przyzwolenie.

leon
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Niepsujące się.
Polubił: 207 razy
Polubione posty: 284 razy

Post 13 maja 2014, o 15:26

Konto usunięte pisze: i na wszystko ma być przyzwolenie.

No nie na wszystko.
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 13 maja 2014, o 15:49

leon, a na co nie będzie?

leon
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Niepsujące się.
Polubił: 207 razy
Polubione posty: 284 razy

Post 13 maja 2014, o 16:12

Na hetero-normalność ? :whistle:
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 13 maja 2014, o 16:17

Arno pisze: my akurat rozmawiamy nie o nim, ale o tym dlaczego go wybrano.
Ja tam się nie znam, ale kumpel-muzyk, sam akurat konserwatywny heteryk, niechętnie przyznał, że pod względem śpiewania był jednym z najlepszych.
Arno pisze: mylisz się sądząc, że takie zjawisko nie stanowi zagrożenia.
Wykastrowano w Europie i w Stanach całe armie - żołnierze boją się wykonywać swoje zadania, bo im grozi więzienie - a są w akcji przecież na wrogim terenie ( polecam film LONE SURVIVOR - opaty na prawdziwej historyjce).
Nie muszę amerykańskiej fikcji, wystarczą mi polskie fakty (Nangar Khel, a w nieco innym sensie histeria wokół więzień CIA)
Zgadzam się, że nie jest dobrze - ale szczerze mówiąc, nie widzę najmniejszego związku między strategiczną głupotą i głupim pacyfizmem, a tym, jak się ludzie ubierają i jak uprawiają seks.
W kulturze japońskiej od zawsze był obecny np. teatr kabuki, z meżczyznami zawodowo odgrywajacymi role żenskie - i co? Przeszkadzalo to samurajom w walce?
Homoseksualistom zresztą, w znacznej części.
Etc.etc.
Gdyby ci wszyscy maczo, którzy dziś w necie użalają się nad upadkiem obyczajów na widok Konczity, byli gotowi płacić większe podatki na armię, nie byłoby problemu. Ale nie są, bo przecież mogłoby im zbraknąć na sprzet do grillowania. I tu jest zagrożenie dla zachodu, a nie w tym, że jeden 'artysta" z drugim się na scenie przebierze za babę, dla kasy i kariery.
Arno pisze: Nie sądzę, żeby poza Putinem i jego wojskiem, ktoś dziś ( no może Chiny itepe) nacisnął guzik w potrzebie.
Rosja akurat ostro idzie w kierunku faszystowskim i twardo tępi odchyłki od przaśnej cerkiewno-narodowo-bolszewickiej moralności, ale Chiny to ciekawy przyklad. W tej kulturze też od wieków aż do dziś funkcjonuje etyka seksualna zupełnie odmienna od naszej, zachodniej - z dosć rozpowszechnioną akceptacją biseksualizmu oraz sporą sferą trans. I co?
Nie przeszkadza im to prowadzić tyleż twardej, co inteligentnej polityki bezpieczeństwa.
To samo Korea, zresztą.
Konto usunięte pisze: troche odnoszę. Bo moje dzieci będa musiały żyć w świecie totalnej względności. Wszystko ma być względne i na wszystko ma być przyzwolenie.
Tu się zgadzam, że totalna wzglednosć nie jest dobra.
Tyle, że mnie niepokoi względność i upadek norm dotyczacych np. porzucania współmałżonków i dzieci, kradzieży, braku troski o dobro publiczne, wzajemnej lojalności pracodawcy i pracownika, i tak dalej.
Normy dotyczące tego, w co się dana płeć ma ubierać i które osobniki mogą tworzyć związki, a które nie - są mi doskonale obojętne.

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 13 maja 2014, o 16:58

ODPOWIEDZ