I jeszcze słówko do projektu 'fotoradarowego'
Re: I jeszcze słówko do projektu 'fotoradarowego'
Arno, fajny przykład. Dohamowywanie do 0-10km/h w losowych miejscach przypomina mi sposób jazdy na DK 8 Bełchatów-Wrocław (jak jeszcze tamtędy jeździłem, szczególnie po wdrożeniu projektu "bezpieczna 8."). Z tą różnicą, że na filmiku droga jest dla kierowców (u nas pewnie ktoś tuż przy drodze wybudowałby coś, bez pasa zjazdowego lub włączeniowego, a i przy każdym wjeździe w las byłoby ograniczenie). No i oznakowanie to zupełnie inna liga. Nie masz nigdy problemu z określeniem z jaką prędkością się poruszać? Ja mam i to spory. Asymetryczne ograniczenia prędkości na drodze Bełchatów-Łódź (o których wcześniej w tym wątku wspomniałem) tylko potęgują ten chaos, bo nie wiadomo, czy zapomnieli, czy ktoś zwinął, czy tak ma być.
Tm są długaśne odcinki wąskie jak diabli z mikro poszerzeniami na mijanki. Fajna sprawa.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
Coś ala lewy pas na autostradzie przy robotach drogowych i magnetyczne betonowe bandy.. 

W związku z nadchodzącymi reformami rząd planuje zmiany także w Kodeksie Ruchu Drogowego.
Za śmiertelne potrącenie emeryta mającego więcej niż 67 lat będą odejmowane punkty karne.
Enjoy
Za śmiertelne potrącenie emeryta mającego więcej niż 67 lat będą odejmowane punkty karne.
Enjoy

Myślę ,że jak hipokryta111 czyta teraz ten wątek, to ma niezły ubaw z Nas .
https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Gal pisze: już dzisiaj wie, że "Oni" powiedzą w przyszłości to, co "Oni" powiedzieli tak ze trzy lata temu, kiedy cały projekt fotoradarowy powstawał...![]()
Cóż, jeśli pamiętasz jeszcze spotkanie z Twoim kumplem Tomkiem na Twojej własnej kanapie, to ja wtedy - trzy lata temu - powiedziałem co Tomek Hipokryta111 powie za trzy lata, czyli dzisiaj, i sprawdziło się co do joty

Ja tam zdania nie zmieniłem. Natomiast sam Tomek Hipokryta111 wówczas łgał w żywe oczy mówiąc, że nie mam racji i jeszcze zobaczę (no, wszyscy zobaczyliśmy...

I nie jest to drogi Galu kwestia "wernhyhorstwa" czy jasnowidzenia, tylko doświadczenie. Precyzyjniej - ciężkie wieloletnie doświadczenie nabyte podczas obcowania z urzędnikami państwowymi wysokiego szczebla.
Natomiast uważam, że nie masz co go bronić, bo oszukał nas wszystkich. No, chyba że wiedziałeś od początku jaki jest plan, ale wtedy tym bardziej nie powinieneś bronić tego zakłamanego człowieka i systemu który stworzył oraz który za nim stoi.
Konto usunięte, jak ładnie to napisałeś
, bo mnie jakoś przepraszam ale cisną sie same brzydkie i niecenzuralne słowa np: qrwa mać co za hipokryzja 

Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
E tam F-K, tak samo działają te systemy w wielu innych krajach, koszą kasę aż miło.
W Anglii nastawiali i tu się powtórzę: ludność nic innego nie mówiła, tylko o tym, że to są kombajny do zbierania pieniędzy. Dziś się nauczyli przy nich jeździć, zwalniają tam gdzie one są i wpływy są mniejsze...
A gdyby tak się zastanowić, to włądza na najwyższych szczeblach nie powinna żadnych dróg budować, tylko stawiać same radary. Wtedy by się wpływy poprawiły.
A czy was bardziej nie denerwuje to, że ZUS ma przejąć fundusze z OFE? Albo to, że przestali mówić o energii atomowej?
Te radary to drobiazg, o tyle denerwujący, że stykamy się z nim na codzień.
W Anglii nastawiali i tu się powtórzę: ludność nic innego nie mówiła, tylko o tym, że to są kombajny do zbierania pieniędzy. Dziś się nauczyli przy nich jeździć, zwalniają tam gdzie one są i wpływy są mniejsze...
A gdyby tak się zastanowić, to włądza na najwyższych szczeblach nie powinna żadnych dróg budować, tylko stawiać same radary. Wtedy by się wpływy poprawiły.
A czy was bardziej nie denerwuje to, że ZUS ma przejąć fundusze z OFE? Albo to, że przestali mówić o energii atomowej?
Te radary to drobiazg, o tyle denerwujący, że stykamy się z nim na codzień.
A czy czasem nie zauważyłeś przez swoje długie życie, że władza wszędzie przepełniona jest właśnie hipokryzją?Piter 35 pisze:Konto usunięte, jak ładnie to napisałeś, bo mnie jakoś przepraszam ale cisną sie same brzydkie i niecenzuralne słowa np: qrwa mać co za hipokryzja
Arno, ale ten przypadek bardzo mnie dotknął , forumowy kolega okazał sie klamczuszkiem i szefem oprawców 

Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Oj przestań, nie bądź taka primadonna. Dotknął cię czym?
Czy tym, że postawił radary? No miał stawiać.
Że stówę wprowadził? Miał wprowadzić.
Że wymyślił nieoznakowane od tyłu? To istotnie nowość i groźna, ale co robić.
Czy może tym, że sam gna?
A może tym, że nie pozdjemowali już tych znaków i nie poznosili durnych ograniczeń? - Ja twierdzę, że to przez konfilkty kompetencyjne różnych resortów.
Czy tym, że postawił radary? No miał stawiać.
Że stówę wprowadził? Miał wprowadzić.
Że wymyślił nieoznakowane od tyłu? To istotnie nowość i groźna, ale co robić.
Czy może tym, że sam gna?
A może tym, że nie pozdjemowali już tych znaków i nie poznosili durnych ograniczeń? - Ja twierdzę, że to przez konfilkty kompetencyjne różnych resortów.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Napisałem długiego posta pełnego niecenzuralnych wyrazów, ale wywaliło mnie z systemu.
Nie mam czasu pisać bo idę pić, więc napiszę tylko że nie masz Arno racji. Niedługo rozwinę to bardziej.
Howgh.
Nie mam czasu pisać bo idę pić, więc napiszę tylko że nie masz Arno racji. Niedługo rozwinę to bardziej.
Howgh.

F-K, bardzo możliwe, że nie mam.
Nie upieram się.
Nie upieram się.
To jest dużo prostsze niż się większości ludzi zdaje. Do tego tanie, zwykły blok jakieś 20-30 zł, Pałac Stalina kilkaset zł.esilon pisze: A braki w konkretnym wykształceniu, dzięki netowi i wyszkolonej umiejętności guglania i czytania ze zrozumieniem, potrafi taki humanista szybko uzupełnić i prostą bombę też da radę zrobić, bez kończenia saperskiej podchorązówki.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
Aż te Esi to taki nietykalski 

Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Nowe kino na wyposażeniu

UWAGA na BMW E38 nr. rej. WPR AE07. Ostrzegamy wszystkich Warszawiaków oraz osoby, które przejeżdżają przez stolicę. W ostanich dniach pojawił się nowy wóz z wideorejestratorem w postaci BMW E38! Tak, też jesteśmy zaskoczeni, panowie policjanci używają samochodu którego nikt z nas by się nie spodziewał. Udostępniajcie ten link, żeby wszyscy wiedzieli. Informacja PEWNA i potwierdzona z kilku źródeł. Auto widywane w okolicach Sadyby, trasy na Konstancin, Połczyńskiej, Powstańców Śląskich (dzielnice - Wilanów, Sadyba, Bemowo, Wola)

UWAGA na BMW E38 nr. rej. WPR AE07. Ostrzegamy wszystkich Warszawiaków oraz osoby, które przejeżdżają przez stolicę. W ostanich dniach pojawił się nowy wóz z wideorejestratorem w postaci BMW E38! Tak, też jesteśmy zaskoczeni, panowie policjanci używają samochodu którego nikt z nas by się nie spodziewał. Udostępniajcie ten link, żeby wszyscy wiedzieli. Informacja PEWNA i potwierdzona z kilku źródeł. Auto widywane w okolicach Sadyby, trasy na Konstancin, Połczyńskiej, Powstańców Śląskich (dzielnice - Wilanów, Sadyba, Bemowo, Wola)
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 312 razy
- Polubione posty: 60 razy
Kruszyn, no czegoś takiego to bym się rzeczywiście nie spodziewał 

So What!, no szok normalnie, na 100% przyjmujesz że dresiarze zasuwają a tu skucha 

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 20 razy
- Polubione posty: 83 razy
I podobno nie jeden, a trzy...
Prezent od chłopaków z BORu... No bo po co złomować, skoro jeszcze może na siebie zarobić. I to konkretnie...
Prezent od chłopaków z BORu... No bo po co złomować, skoro jeszcze może na siebie zarobić. I to konkretnie...
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Kiedyś u mnie w okolicy Espero jeździło z przestawnym fotoradarem. Chyba wczesnego Balcerowicza pamiętało.
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
No bez przesady - o naszym przeciwniku w tej grze można różne złe rzeczy powiedzieć, ale nie to, ze nie jest cwany i że nie kombinuje, jakby tu poprawić skuteczność egzekucji składki dla Jana Vincenta.skądinąd życiowo doświadczeni Forumowicze pisze: bym się rzeczywiście nie spodziewał
(...)
szok normalnie
Więc i tego numeru, i jeszcze wredniejszych, mozna się spodziewać, jak najbardziej.
Jesli coś dziwi, to to, że dopiero teraz sięgają po takie zmyłki. Choć, o ile się nie mylę, różne dziwne auta już sie punktowo w roli kinowozów pojawialy.
Lajf is brutal end full of zasadzkas, cel uświęca środki (i nawet niektóre tyłki), zaś pecunia, jak wiadomo nie od dziś, zdecydowanie non oletKonto usunięte pisze: niezła chamówa