I jeszcze słówko do projektu 'fotoradarowego'
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
Re: I jeszcze słówko do projektu 'fotoradarowego'
a ja się pytam, gdzie są prywatne fotoradary. Kupujesz radar, stawiasz auto na poboczu i idziesz spać do domu. Jak znalazł zajęcie dla Wiśni! 

- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
telefon znasz, zgłaszaj pomysł racjonalizatorski... 

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
no akurat nie :)WiS pisze: telefon znasz, zgłaszaj pomysł racjonalizatorski...
poza tym, miał szpeca z Au. Na stówę zapisane w kajeciku

- WiS
- 6 gwiazdek
PW?Alan, Alan, Alan! pisze: akurat nie :)

To, to chyba nie Tomek, tylko policja - on teraz musi coś lepszego wykoncypować, aż strach się baćAlan, Alan, Alan! pisze: miał szpeca z Au

Dlatego serio proponuję, dzwoń - jesli to kupi, przynajmniej bedziem mieć jedną niespodziankę mniej

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
mogę przecież wypisać w punktach kretyńskie pomysły wiktoriańskiej policji, to będziecie wiedzieć co będzieWiS pisze: Dlatego serio proponuję, dzwoń - jesli to kupi, przynajmniej bedziem mieć jedną niespodziankę mniej

Koledzy, błą∂ popełniacie!
Kupowanie prywatnych radarów mija się z celem.
Z pewnością ktoś z forum, może napisać fantastyczną aplikację, czyli programik na iPhone'a, lub dla hejterów na Samsunga. Stawiasz sobie taki telefonik w uchwycie na szybie i włączasz tryb: nagrywanie filmu przed tobą. APlikacja, czyli porgramik, jednocześnie z nagrywaniem filmiku zapisuje prędkość samochodów poruszających się przed nami. Lub jeśli stoimy, jadących szosą w obu kierunkach.
Ponieważ pamięć telefonów jest oraniczona, aplikacja czyli programik, wymazuje wszystko, co jest zgodne z przepisami.
Jednocześnie aplikacja, czyli programik automatycznie wysyła wszystkie przekroczenia do bazy policji lub GITD - w zależności od przyjętej umowy społecznej. 5% wpływów z mandatu z NASZYCH danych wpływa na konto filmującego. I jest NIEOPODATKOWANE. Lub jest opodatkowane w wysokości 45% - w zależności od decyzji ministra Rostowskiego.
Nie jest to żadne nowatorstwo, to po prostu rozwinięcie idei szwajcarskiej - telefony do policji z donosem. Ale rozwinięcie przystające do 21 wieku.
Kupowanie prywatnych radarów mija się z celem.
Z pewnością ktoś z forum, może napisać fantastyczną aplikację, czyli programik na iPhone'a, lub dla hejterów na Samsunga. Stawiasz sobie taki telefonik w uchwycie na szybie i włączasz tryb: nagrywanie filmu przed tobą. APlikacja, czyli porgramik, jednocześnie z nagrywaniem filmiku zapisuje prędkość samochodów poruszających się przed nami. Lub jeśli stoimy, jadących szosą w obu kierunkach.
Ponieważ pamięć telefonów jest oraniczona, aplikacja czyli programik, wymazuje wszystko, co jest zgodne z przepisami.
Jednocześnie aplikacja, czyli programik automatycznie wysyła wszystkie przekroczenia do bazy policji lub GITD - w zależności od przyjętej umowy społecznej. 5% wpływów z mandatu z NASZYCH danych wpływa na konto filmującego. I jest NIEOPODATKOWANE. Lub jest opodatkowane w wysokości 45% - w zależności od decyzji ministra Rostowskiego.
Nie jest to żadne nowatorstwo, to po prostu rozwinięcie idei szwajcarskiej - telefony do policji z donosem. Ale rozwinięcie przystające do 21 wieku.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
Arno, prościej moduł GPS w aucie, który automatycznie wystawi mandat 

A.A.A. tak, ale to nie daje szansy na obywatelską aktywność, na to, żeby społeczeństwo stało się częścią aparatu opersji - coś jak ORMO. Są tradycje, powrót do korzeni.
Ale z drugiej storny, tak to genialny system, ale wcale nie. Dlaczego nie? Ano dlatego, że nie byłoby wpływów do budżetu chyba że z przypadkowych przyśpieszeń przy ratowaniu życia.
Co prawda - wtedy byłoby ratowanie życia za pieniądze, tak jak teraz, ale nie w TAKIM WYMIARZE.
Ale z drugiej storny, tak to genialny system, ale wcale nie. Dlaczego nie? Ano dlatego, że nie byłoby wpływów do budżetu chyba że z przypadkowych przyśpieszeń przy ratowaniu życia.
Co prawda - wtedy byłoby ratowanie życia za pieniądze, tak jak teraz, ale nie w TAKIM WYMIARZE.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
Arno, rzeczywiście, popierniczyło mi się z bezpieczeństwem ruchu drogowego.
No to za zbyt grube przekroczenie, o np. 20kmh odbierać auto na licytację, a kasę na cele społeczne premie.
Przecież u nas to by zrobiło furorę. Wszyscy sąsiedzi szczęśliwi, że mu auto zabrali. Chamu jednemu.

No to za zbyt grube przekroczenie, o np. 20kmh odbierać auto na licytację, a kasę na cele społeczne premie.
Przecież u nas to by zrobiło furorę. Wszyscy sąsiedzi szczęśliwi, że mu auto zabrali. Chamu jednemu.

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Wymarzona sytuacja 
http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,12 ... 16922.html

http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,12 ... 16922.html
Kuriozalna sytuacja na ul. Ostrobramskiej. Popsuły się światła do skrętu w lewo z ul. Zamieniecką - cały czas świeci się czerwone. Do skrętu czeka ogromna kolejka autobusów i samochodów. Kierowcy zniecierpliwieni przejeżdżają na czerwonym, ale wtedy... zdjęcie robi im fotoradar. Nowoczesne urządzenie jest sprzężone z sygnalizacją i poznaje, że ktoś złamał przepisy. Tyle że nie umie rozpoznać, że sygnalizacja się zawiesiła...
Na miejscu są służby nadzoru ruchu, ale nie ma techników, którzy mogliby naprawić światła lub wyłączyć radar.
A.A.A. sądzę, że wspólnie w naszym gronie moglibyśmy skutecznie reaktywować komunę.
NIE BĘDĄ BOGATE PLUĆ NAM W TWARZ I DZIECI SWYCH BOGACIĆ!!!
Zabierać auta.
Niestety - zwróć swą reakcyjną uwagę na bolesną, lecz możliwą sytuację:
Zabierają panu X, a najlepiej jakiejś kurde celebrycie bogatej, Jaguara. I kupuje go za bezcen pracownik, dajmy na to Biedronki.
Chodzi mi o poziom zarobków.
No i pan z Biedronki po pierwsze nie jeździ, bo na benzynę nie ma, ale jak wyjedzie, to w pięć minut przekroczy sam. I jemu zabiorą i mandat wlepią... No a wtedy to już nie jest sprawiedliwość dziejowa, tylko jednak właśnie NIESPRAWIEDLIWOŚĆ.
Więc wcale nie wiadomo, czy to byłby dobry pomyśł, czy aby zły - czy warto generować, pozornie w imię sprawiedliwości - ból, zgagę i cierpienię moralnę.
NIE BĘDĄ BOGATE PLUĆ NAM W TWARZ I DZIECI SWYCH BOGACIĆ!!!
Zabierać auta.
Niestety - zwróć swą reakcyjną uwagę na bolesną, lecz możliwą sytuację:
Zabierają panu X, a najlepiej jakiejś kurde celebrycie bogatej, Jaguara. I kupuje go za bezcen pracownik, dajmy na to Biedronki.
Chodzi mi o poziom zarobków.
No i pan z Biedronki po pierwsze nie jeździ, bo na benzynę nie ma, ale jak wyjedzie, to w pięć minut przekroczy sam. I jemu zabiorą i mandat wlepią... No a wtedy to już nie jest sprawiedliwość dziejowa, tylko jednak właśnie NIESPRAWIEDLIWOŚĆ.
Więc wcale nie wiadomo, czy to byłby dobry pomyśł, czy aby zły - czy warto generować, pozornie w imię sprawiedliwości - ból, zgagę i cierpienię moralnę.
- WiS
- 6 gwiazdek
Arno, ależ ten dylemat jest w prosty sposób rozwiązywalny.
Mniej więcej tak czyniła komuna, ktora różne miala wady, ale akurat z takim zgryzem to sobie radziła.
Zabiera się tego jaguara celebrycie (d. badylarzowi, prywatnej inicjatywie lub innemu wrogowi klasowemu).
Nie daje się go Zdzichowi z Biedronki, z powodu oczywistej troski o dobrostan owegoż Zdzicha.
Zdzichowi się daje pooglądać film o odebraniu jaguara, żeby się Zdzichowi humor poprawił i żeby wiedział, że wladza dba o równość i sprawiedliwość.
A jaguarem, z pełnym poświęceniem, będzie jeździć ktoś kto ma:
a) immunitet od mandatów,
b) dostęp do bazy paliw od tyłu.
I wszyscy są szcześliwi, czyż nie?
I czyż "nieotakie"...?
Mniej więcej tak czyniła komuna, ktora różne miala wady, ale akurat z takim zgryzem to sobie radziła.
Zabiera się tego jaguara celebrycie (d. badylarzowi, prywatnej inicjatywie lub innemu wrogowi klasowemu).
Nie daje się go Zdzichowi z Biedronki, z powodu oczywistej troski o dobrostan owegoż Zdzicha.
Zdzichowi się daje pooglądać film o odebraniu jaguara, żeby się Zdzichowi humor poprawił i żeby wiedział, że wladza dba o równość i sprawiedliwość.
A jaguarem, z pełnym poświęceniem, będzie jeździć ktoś kto ma:
I czyż "nieotakie"...?
naród je kawior ustami swoich przedstawicieli czy jakoś takWiS pisze: A jaguarem, z pełnym poświęceniem, będzie jeździć ktoś kto ma:

Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 67 razy
- Polubione posty: 74 razy
UWAGA na BMW E38 nr. rej. WPR AE07. Ostrzegamy wszystkich Warszawiaków oraz osoby, które przejeżdżają przez stolicę. W ostanich dniach pojawił się nowy wóz z wideorejestratorem w postaci BMW E38!
dziś latali na Powsińskiej
dziś latali na Powsińskiej

- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubione posty: 200 razy
Konto usunięte, a Kruszyn to nawet zdjęcie wrzucił 

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
dobro przechodnie bogactwem narodu.Arno pisze: No i pan z Biedronki po pierwsze nie jeździ, bo na benzynę nie ma, ale jak wyjedzie, to w pięć minut przekroczy sam. I jemu zabiorą i mandat wlepią... No a wtedy to już nie jest sprawiedliwość dziejowa, tylko jednak właśnie NIESPRAWIEDLIWOŚĆ.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Ale to nie GITD tylko policja chyba.
JA ICH NAWET WIDZIAŁEM! Myślałem, że to jakieś super służby, a to odebrany przez komornika, albo co pojazd, który trafił do nich.
To jedynie, sądzę, wyznacza nową - niebezpieczną dla nas - drogę.
Pytanie: Czy jak łapią suszarką, to ma stać znak informujący o łapance? Bo ja na drodze do Konstancina takiego znaku ni chu chu nie widzę.
Ale może są wyjątki.
I mam jeszcze wrażenie, że widziałem jakiś inny wynalazek i myślałem, że to znowu jakieś służby dziwne.
Zaczyna się czas terroru, nadchodzi koniec.
JA ICH NAWET WIDZIAŁEM! Myślałem, że to jakieś super służby, a to odebrany przez komornika, albo co pojazd, który trafił do nich.
Pytanie: Czy jak łapią suszarką, to ma stać znak informujący o łapance? Bo ja na drodze do Konstancina takiego znaku ni chu chu nie widzę.
Ale może są wyjątki.
I mam jeszcze wrażenie, że widziałem jakiś inny wynalazek i myślałem, że to znowu jakieś służby dziwne.
Zaczyna się czas terroru, nadchodzi koniec.
WiS, oczywiście tak, macie rację.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
nie czysta policjaArno pisze:Ale to nie GITD tylko policja chyba.
.
lampy przód i tył + duży napis policja diodowy na tylniej szybie

no wygląda jak by mafia jechała po mięcho na bazar i jeszcze te blachy

tylko jak stoi straż wiejskaArno pisze: Pytanie: Czy jak łapią suszarką, to ma stać znak informujący o łapance?.
jak stoi policja z laserami nie muszą stać znaki
ps:
pomijam fakt, że musieli by znaki ustawiać na 500-600 metrów przed

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
a tak z ciekawości. Takie auto może sobie być zaparkowane jakkolwiek? czy muszą przestrzegać przepisów?
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
praktyka jest taka ( w Warszawie i okolicach) że kryją sie po krzakachAlan, Alan, Alan! pisze:a tak z ciekawości. Takie auto może sobie być zaparkowane jakkolwiek? czy muszą przestrzegać przepisów?

a kolo z tym laserem gania po całej ulicy

ps:
czy też tak macie
dziś spinka ze świateł z - przerobioną micrą 1.3 + niezły zamont wydechu

potem sport 3.0 jakiś hamerykański terenowiec
a na koniec policja po cywilu w Bravie

Alan, Alan, Alan! pisze: a tak z ciekawości. Takie auto może sobie być zaparkowane jakkolwiek? czy muszą przestrzegać przepisów?
Krakowski sąd ostatnio ukarał patrol stojący niezgodnie z przepisami o parkowaniu.
- WiS
- 6 gwiazdek
Brawa dla krakowskiego sądu, jesli ktoś przypadkiem zidentyfikuje/zna tego sedziego, niech mu serdecznie uściśnie grabulę