Esteci i Estetki
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Re: Esteci i Estetki
OK, niech ktoś w tym Hyundaiu i Skodzie wskaże mi błędy estetyczno-stylistyczne. Poza znaczkiem, rzecz jasna 

w hjudaju wystarczy popatrzeć na kierownicę i "papierową" skórę na niej o plastikach nie wspomnę nawet
A nową toyo-subaru to wszyscy się podniecają jaka zajefajnaKUBA pisze: w hjudaju wystarczy popatrzeć na kierownicę i "papierową" skórę na niej o plastikach nie wspomnę nawet

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
ja jako właściciel japońskiego toczydła na temat materiałów wykończenia wnętrza się nie będę wypowiadał bo nie wypada
ale powiem ,że Hujdaj wygląda fajnie i jeszcze RWD i silniki dają nadzieję
co do skody to i tak jak coś trafi pod maskę jakiś dychawiczny silniczek na gnojówkę do tego FWD więc dyskwalifikacja od razu

ale powiem ,że Hujdaj wygląda fajnie i jeszcze RWD i silniki dają nadzieję

co do skody to i tak jak coś trafi pod maskę jakiś dychawiczny silniczek na gnojówkę do tego FWD więc dyskwalifikacja od razu

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

A to się zgadzam , nie ma jak GC8KUBA pisze: no bo nowe są be

Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
- WiS
- 6 gwiazdek
Nie trafi. Żaden, ani dychawiczny, ani rześki. VW nie pozwoli, ZTCWburat pisze: co do skody to i tak jak coś trafi pod maskę jakiś dychawiczny silniczek

Racja, bywają ładniejsze (bardziej "rasowe" z wyglądu) - ale dramatu IMHO nie ma...KUBA pisze: w hjudaju wystarczy popatrzeć na kierownicę
Tiaaa... I w dodatku brzydko pachną, co wyraźnie widać na zdjęciach. A schowki są małe, radio źle gra, i zupa jest ogólnie za słonaKUBA pisze: "papierową" skórę na niej o plastikach nie wspomnę nawet

WiS, Zobacz i powąchaj sobie LR, RR, jaga, etc...
Zobaczysz/poczujesz, że różnica jest.
Chopaki z GB wiedzą, jak napięcie, odczuwanie stopniować.

Nawet mi to na mysl nie przyszlo; skóra to skora. dopiero handlowcy mnię uświadomili...
Zobaczysz/poczujesz, że różnica jest.
Chopaki z GB wiedzą, jak napięcie, odczuwanie stopniować.

Nawet mi to na mysl nie przyszlo; skóra to skora. dopiero handlowcy mnię uświadomili...
Dolce far niente 

- WiS
- 6 gwiazdek
FUX, ależ ja wiem, jak pachnie prawdziwa skóra
Natomiast wiem też, że większość kultowych i estetycznych autek wklejanych w tym wątku, pod względem tworzyw w środku ma do ekstraklasy równie daleko jak ten Hyundai, a zapewne i dalej.
BTW., co do RR zapewne masz rację, ale "prawdziwe" LR to akurat drugi biegun (żeby się łatwo błoto zmywało), zaś z Jagami bywa różnie (te przebrane mondziaki plastikowe były straszliwie).
Korzystając z okazji - od pewnego czasu, mówiąć serio i szczerze, estetyka wnętrza zaczyna mieć dla mnie większe znaczenie, niż zewnętrza. Tzn. zwracam ciepłą uwagę na auta, które niekoniecznie dobrze wyglądają gdy się na nie patrzy z balkonu, ale za to cieszą zmysły, gdy się do nich wsiada. Kształtami, kolorystyką, fakturą materiałów, także zapachem... No i funkcjonalnością.
Co ciekawe, większość aut uważanych w tych kategoriach za dobre - w praktyce mnie rozczarowuje. Np. Alfy.
Bardzo jestem ciekaw, jak pod tym względem wypadnie Citroen DS 4. Zdjęcia są obiecujące (patrz niżej), opis wyższych wersji wyposażenia (prawdziwy chrom tu i ówdzie, deska w skórze/zamszu, itd.) także.
Ale jak będzie w dotyku i w realu? Wiem, że widok potrafi mylić.

BTW., co do RR zapewne masz rację, ale "prawdziwe" LR to akurat drugi biegun (żeby się łatwo błoto zmywało), zaś z Jagami bywa różnie (te przebrane mondziaki plastikowe były straszliwie).
Korzystając z okazji - od pewnego czasu, mówiąć serio i szczerze, estetyka wnętrza zaczyna mieć dla mnie większe znaczenie, niż zewnętrza. Tzn. zwracam ciepłą uwagę na auta, które niekoniecznie dobrze wyglądają gdy się na nie patrzy z balkonu, ale za to cieszą zmysły, gdy się do nich wsiada. Kształtami, kolorystyką, fakturą materiałów, także zapachem... No i funkcjonalnością.
Co ciekawe, większość aut uważanych w tych kategoriach za dobre - w praktyce mnie rozczarowuje. Np. Alfy.
Bardzo jestem ciekaw, jak pod tym względem wypadnie Citroen DS 4. Zdjęcia są obiecujące (patrz niżej), opis wyższych wersji wyposażenia (prawdziwy chrom tu i ówdzie, deska w skórze/zamszu, itd.) także.
Ale jak będzie w dotyku i w realu? Wiem, że widok potrafi mylić.
WiS, w kwestii foteli/siedzeń, to na tą chwilę mnie bawara serii 5, X5, X6 rozwala tzw. siedzeniami konfortowymi!!!!
Takie np. prosię kajen to powinno subarynom buty czyścić!!
Takie np. prosię kajen to powinno subarynom buty czyścić!!
Dolce far niente 

- WiS
- 6 gwiazdek
FUX, ...coś mi się wydaje, że przyda się odrębny wątek wnętrzarski - zaraz założę. A ten niech zostanie do napalania się na klasyczne (i mniej-klasyczne
) coupetki.
Od razu będę miał w nowym wątku parę pytań, odnośnie tego, co wyżej napisałeś.
I oto jest:
http://forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.php?f=1&t=5685

Od razu będę miał w nowym wątku parę pytań, odnośnie tego, co wyżej napisałeś.
I oto jest:
http://forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.php?f=1&t=5685
Ostatnio zmieniony 7 sty 2011, o 21:52 przez WiS, łącznie zmieniany 1 raz.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
a kto mówi o błędachWiS pisze: OK, niech ktoś w tym Hyundaiu i Skodzie wskaże mi błędy estetyczno-stylistyczne. Poza znaczkiem, rzecz jasna

FUX, ze skórą to jest tak, że dziś jest głównie skóra EKOLOGICZNA, czyli jakieś gówno mielone i czymś klejone. To ja pytam, co jest eko bardziej, klejone czy oryginał.
Wiiększość to to nieszczęsne eko. W RR pewnie nie. W Jaguarze? Też nie jestem pewien. Niektóre w Mrecedesach, AUDI czy BMW może... ale trzeba rzygnąć kasą jak skjerwesen.
Skóra powoduje czyraki na tyłku od potu, przy dłigi podróżach. najlepsza jest alkantara i każdy głupi to wie.
tera tak. Mój samochód, jak się wchodzi pierwszy raz nie powala "estetyką wnętrza", nie ma ZACHWYTU po wejściu tak jak do A4 allroad np...
Tak, ale potem okazuje się, że się przyzwyczajasz i że wszystko jest wygodne i tak gdzie trzeba. i że zapominasz o tym pięknie.
Zachwyczasz się czymś, a potem to piękno powszednieje. Grunt, żeby ci w tym spowszedniałym było miło i wygodnie.
Zapach prawdziwej skóry - jasne, kusi. Podobno firmy auciarskie zatrudniały speców od zapachów. Tak samo jak od dźwięków, żeby NAS OSZUKAĆ I OMAMIĆ.
Ale bardzo lubię wisadać do ALF żony i corki. Rzadko to robię i zawsze jest miło.
Wiiększość to to nieszczęsne eko. W RR pewnie nie. W Jaguarze? Też nie jestem pewien. Niektóre w Mrecedesach, AUDI czy BMW może... ale trzeba rzygnąć kasą jak skjerwesen.
Skóra powoduje czyraki na tyłku od potu, przy dłigi podróżach. najlepsza jest alkantara i każdy głupi to wie.
tera tak. Mój samochód, jak się wchodzi pierwszy raz nie powala "estetyką wnętrza", nie ma ZACHWYTU po wejściu tak jak do A4 allroad np...
Tak, ale potem okazuje się, że się przyzwyczajasz i że wszystko jest wygodne i tak gdzie trzeba. i że zapominasz o tym pięknie.
Zachwyczasz się czymś, a potem to piękno powszednieje. Grunt, żeby ci w tym spowszedniałym było miło i wygodnie.
Zapach prawdziwej skóry - jasne, kusi. Podobno firmy auciarskie zatrudniały speców od zapachów. Tak samo jak od dźwięków, żeby NAS OSZUKAĆ I OMAMIĆ.
Ale bardzo lubię wisadać do ALF żony i corki. Rzadko to robię i zawsze jest miło.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
- WiS
- 6 gwiazdek
Bergen, bo ja wiem? W tym ujęciu akurat nie wygląda szczególnie, ale na kilku innych zdjęciach ta zakłócona linia tylnego okienka ma swój smaczek.
No i poza wszystkim jest inaczej, niż u całej reszty świata - a to w dzisiejszych czasach wartość sama w sobie.
No i poza wszystkim jest inaczej, niż u całej reszty świata - a to w dzisiejszych czasach wartość sama w sobie.
no momentu to on ma sporo.. a szyny dodają? Bo bez nich to tym trudno trafić w prostą drogę, nie mówiąc o zakrętach..FUX pisze: http://allegro.pl/pontiac-trans-am-455- ... 98180.html
To jest najs...

dobrze, że nie D&WBergen pisze: "Za wybierak biegów automatycznej skrzyni służy kultowa gałka B&M"![]()

ten moto-rower

a tak w ogóle, to poszlibyście gdzieś na miasto, albo na crusing, albo pooglądać Tomka Kruza przed TV, bo natrzepaliście tyle postów w tym wątku, że ledwo się przebiłem

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
To fakt , przód tego auta przypomina mi nowe JaguaryWiS pisze: No i poza wszystkim jest inaczej, niż u całej reszty świata - a to w dzisiejszych czasach wartość sama w sobie.

Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
a co do tego kamaza.... kurde jak widać nawet w takim czołgu coś muszą grzebać... no chyba, że gdzieś w zawieszeniu zaklnował się quad jakiegoś zawodnika 

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
Bo jest piratem komputerowym.
Należy natychmiast zawiadomić Policję o tym karygodnym i niebezpiecznym incydencie :)
Należy natychmiast zawiadomić Policję o tym karygodnym i niebezpiecznym incydencie :)
Jacek "AMI" Rudowski
Bo teraz łatwiej znaleźć w sieci screenshot czy ,,onboard'' z gry niż z RL ;)KUBA pisze: dlaczego wkleiłeś zdjęcie z gry?
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
Zwłaszcza jeśli idzie o taki samochód jak prezentowany na owym zdjęciu.
Jacek "AMI" Rudowski

i jeszcze Parc fermé

i jeszcze taki potworek

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają"