Coś niedobrego
Re: Coś niedobrego
leon pisze: Zresztą cały dzień do dupy.
leon, takie dni sa po to aby doceniac te normalne
nie daj się
Żebyś wiedział, niestety okup nie pomógł.Bergen pisze:Okupacyjny

Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
Przyszedł ci Pan z PiZetU coby szkodę w autku mym oszacować (po tym bum co mi SOLID zrobił). Okazałosię, że oprócz pokrywy bagażnika cofnięta jest ścianka tylna i prawa tylna lampa mi wystaje poza obrys. Syn się śmieje, że wyjdzie szkoda całkowita.
Będą jeszcze raz robić oględziny w warsztacie, po zdjęciu zderzaka.
I weź tu człowieku postaw samochód na parkingu

Będą jeszcze raz robić oględziny w warsztacie, po zdjęciu zderzaka.
I weź tu człowieku postaw samochód na parkingu

maf1 spokojnie, mnie kiedyś cmoknęli w tyłek i miałem do prostowania ściankę tylną - naliczyli za to kilka roboczogodzin i tyle
No chyba, że gość zdecyduje, że trzeba cały element wymieniać (w co wątpię), ale nawet wtedy wątpię, żeby szkodę całkowitą policzyli.. 

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
No i jest wycena. PiZetjU przyznało mi 2639,71 PLN. Jak myślicie koleżanki i koledzy? Będzie dobrze? Czy się odwoływać?
Jak trzeba jutro wstawię fotki z tego krasza.
Jak trzeba jutro wstawię fotki z tego krasza.
- subarka665
- 5 gwiazdek
- Auto: Subaru Legacy - Luxus
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Brawo, brawo
Co ma woda do śmieci? Wiem, że nic, ale u nas prezydent Kalisza i spółka chcą wprowadzić takie coś, aby za śmieci płacić tyle ile zużyło się wody. No ja pierdacze, jak ktoś zużyje 42 metry sześciennych wody (w moim przypadku) to oni to mnożą przez 6,40 zł (niesegregowane śmieci) .Prawdopodobnie tak by wyglądało ich obliczenie - 42* 6,40:5= 268,8:5* =53,76
No przecież kto będzie płacił tyle za śmieci
A ostatnio w TV było, że jeszcze niedługo będziemy płacić za deszczówki
Ale lepiej by było, gdyby to się nie przyjęło tak jak to. Chodzili po blokach i zbierali podpisy kto jest za tą wodą i śmieciami, a kto nie i tylko 2 osoby się zgodziły, a reszta wcale, a oni i tak to zrobili, i tak
A oni rozdawali chyba te ulotki co tam było wszystko opisane i jeszcze napisali, że mieszkaniec (1 os.)zużywa średnio 3 metry sześcienne wody, (ta akurat jedna osoba tyle zużyje przecież jak ta osoba wykąpie się idzie woda, potem dajmy na to zmywa naczynia lub ma zmywarkę albo idzie zrobić sobie herbaty, myje zęby, spłukuje w ubikacji, robi pranie,myje ręce, toto chyba jest "trochę" więcej niż 3 m sześcienne) bo tak niby tam w spółdzielni było czy coś, a te 3 metry sześcienne to moja 90- letnia sąsiadka zużywa, bo ona bierze wodę z pralni, z piwnicy, a za to wszyscy mieszkańcy bloku płacą. Oni chyba to specjalnie wzięli te najmniejsze zużycie wody.
Dobiło mnie to
* dzielimy przez 5 miesięcy, ponieważ przez tyle miesięcy była zużyta woda.

A ostatnio w TV było, że jeszcze niedługo będziemy płacić za deszczówki

A oni rozdawali chyba te ulotki co tam było wszystko opisane i jeszcze napisali, że mieszkaniec (1 os.)zużywa średnio 3 metry sześcienne wody, (ta akurat jedna osoba tyle zużyje przecież jak ta osoba wykąpie się idzie woda, potem dajmy na to zmywa naczynia lub ma zmywarkę albo idzie zrobić sobie herbaty, myje zęby, spłukuje w ubikacji, robi pranie,myje ręce, toto chyba jest "trochę" więcej niż 3 m sześcienne) bo tak niby tam w spółdzielni było czy coś, a te 3 metry sześcienne to moja 90- letnia sąsiadka zużywa, bo ona bierze wodę z pralni, z piwnicy, a za to wszyscy mieszkańcy bloku płacą. Oni chyba to specjalnie wzięli te najmniejsze zużycie wody.
Dobiło mnie to

* dzielimy przez 5 miesięcy, ponieważ przez tyle miesięcy była zużyta woda.
W moich żyłach ETYLINA, zamiast serca...
turbina...
Think. Feel. Drive. Subaru
turbina...
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
maf1, a nie możesz naprawić bezgotówkowo? Chyba że nie chcesz.
Ja w te wyceny ubezpieczycieli nie wierzę, to jałmużna jest a nie odszkodowanie.
Tak w ogóle - wyrazy...
Ja płacę mniej więcej tyle miesięcznie, a o co chodzi
Ja w te wyceny ubezpieczycieli nie wierzę, to jałmużna jest a nie odszkodowanie.
Tak w ogóle - wyrazy...
subarka665 pisze: 53,76

- subarka665
- 5 gwiazdek
No okay, ale będzie o wiele gorzej (!), bo niestety, ale jak ostatnio byłam w domu i patrzałam na wyciągi to wiesz wszystko rośnie i mam obawy, bo jak tak to było płacone 38zł (kiedyś), a teraz tyle ile wody zużyjesz to oni tak obliczają i np. na ten miesiąc wyszło 53 zł, z groszami, a na następny kto wie może będzie z 70 zł, a czasy robią się coraz cięższe, niestety...Konto usunięte pisze:subarka665 pisze: 53,76
turbina...
turbina...
- dzixd
- Moderator działu
- Auto: Legacy IV "prawie spec b h6", legacy II 2.2, 2xLegacy III 2.5 MY99, Impuls - Legacy IV H6 5EAT LPG
- Polubił: 9 razy
- Polubione posty: 307 razy
Znaczy trzeba wodę oszczędzaćsubarka665 pisze:No okay, ale będzie o wiele gorzej (!), bo niestety, ale jak ostatnio byłam w domu i patrzałam na wyciągi to wiesz wszystko rośnie i mam obawy, bo jak tak to było płacone 38zł (kiedyś), a teraz tyle ile wody zużyjesz to oni tak obliczają i np. na ten miesiąc wyszło 53 zł, z groszami, a na następny kto wie może będzie z 70 zł, a czasy robią się coraz cięższe, niestety...Konto usunięte pisze:subarka665 pisze: 53,76

Jeździć nie umiem, ale się staram 
Naprawiać też nie umiem, ale się staram.

Naprawiać też nie umiem, ale się staram.

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
subarka665, no niestety życie jest ciężkie i drogie. Ale właściwie to nie rozumiem -
bo ja akurat uważam, że każdy powinien płacić za to, co zużyje. Dzięki temu np rachunki za prąd poszły mi w dół jakieś 20% przez ostatnie 3 lata.
Też nie lubię rosnących rachunków, ale co można zrobić. Trzeba oszczędzać gdzie się da.
subarka665 pisze: teraz tyle ile wody zużyjesz to oni tak obliczają
bo ja akurat uważam, że każdy powinien płacić za to, co zużyje. Dzięki temu np rachunki za prąd poszły mi w dół jakieś 20% przez ostatnie 3 lata.
Też nie lubię rosnących rachunków, ale co można zrobić. Trzeba oszczędzać gdzie się da.
Ja płacę 266,80 co drugi miesiąc. Pojemnik 240 litrów, wywóz raz w tygodniu. Rodzina 8 osób w tym troje dzieci (jedno 7 lat, drugie 5 lat, trzecie 10 miesięcy. Gdyby w Gdańsku przeliczyli na osobę w posesji to wyszło by mi taniej.Konto usunięte pisze:maf1, a nie możesz naprawić bezgotówkowo? Chyba że nie chcesz.
Tak w ogóle - wyrazy...
subarka665 pisze:
Właśnie myślę...muszę się skonsultować bo moze się okazać, że za tę cenę to zrobię sobie jeszcze kilka poprawek blacharsko lakierniczych?Konto usunięte pisze: 53,76
panowie tylko weźmy pod wzgląd też gdzie kto mieszka i jakie są koszty utrzymania w danym miejscu
po drugie ilość zużytej wody z ilością ścieków jak najbardziej ale z ilością śmieci to nie widzę zależności

po drugie ilość zużytej wody z ilością ścieków jak najbardziej ale z ilością śmieci to nie widzę zależności

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

- subarka665
- 5 gwiazdek
No tak masz racje jak najbardziej.Konto usunięte pisze:subarka665, no niestety życie jest ciężkie i drogie. Ale właściwie to nie rozumiem
Tutaj chodzi, że jak zużyjesz tam ileś metrów sześciennych to oni obliczają prawdopodobnie takim sposobem jak ja obliczyłam i to się = cała cena za śmieci. Tylko mnie najbardziej wkurzyło, że oni to od wody biorą, a ciekawe czy opłata za deszczówkę tu wejdzie jeszczeKonto usunięte pisze: Ale właściwie to nie rozumiem -subarka665 pisze: teraz tyle ile wody zużyjesz to oni tak obliczają

A u nas jest nie od osoby tylko od wody. U nas jest 5 osób w jednym mieszkaniu, z czego ja jestem gdzie indziej zameldowana.
turbina...
turbina...
- subarka665
- 5 gwiazdek
- subarka665
- 5 gwiazdek
Przynajmniej, a my tu mamy co miesiąc.maf1 pisze: Ja płacę 266,80 co drugi miesiąc.
turbina...
turbina...
Nie nooo, czekaj. Z poprzedniego posta wyczytałem, że 53 z hakiem na miesiąc. A mi wychodzi 130 z hakiem na miesiąc. Chyba, że coś pomyliłem 

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Przyłączam się do prośbyFUX pisze:subarka665, możesz sobie coć z podpisem zrobić...

- subarka665
- 5 gwiazdek
PeewnieKonto usunięte pisze:Przyłączam się do prośbyFUX pisze:subarka665, możesz sobie coć z podpisem zrobić...

turbina...
turbina...