Coś niedobrego

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubił: 3 razy
Polubione posty: 2 razy

Re: Coś niedobrego

Post 3 sty 2013, o 13:21

skokus_2006, nożesz Ty, masz talent do budowania napięcia - :-d - czytając początek tego opowiadania już się bałem, ze w finale będzie parę trupów, trwałe kalectwo i inne takie...
Nie, żebym żałował - tak jak jest, jest duzo lepiej :thumb: ;-)
Znaczy, Alleluja i do przodu, auto się naprawi, a przestroga może komuś uratuje życie?

Sam mam traumatyczne doświadczenie z dużym białym psem - kilkanascie lat temu, gdzieś na siódemce między Miechowem a Jędrzejowem, wieczór, deszcz, duzy ruch... gdy już kończyłem manewr wyprzedzania, wracajac na swój pas zauważyłem takie bydlę stojące sobie spokojnie na środku tegoż pasa. Z tym, że ja wtedy - odruchowo - zdążylem nacisnąć hamulec i szarpnąć kierownicę. Psa chyba uratowałem (nie wiem jakim cudem - w każdym razie śladów na aucie po nim nie było), ale jakim jeszcze większym cudem zdołałem wyjść z taaakiej rybki, która potem nastąpiła, nie wpadając ani pod ciężarówkę jadącą akurat z przeciwka, ani pod tę którą przed momentem wyprzedziłem, to tym bardziej do dzisiaj nie wiem. Żona, siedząca wtedy na prawym, wskutek tej parosekundowej jazdy bokami pomiędzy napierającymi zewsząd światłami innych aut, na ładnych parę lat nabawiła się wówczas samochodowych lękow.

Z tymi bialymi psami, pojawiającymi się nagle i znikającymi tajemniczo, to jest jakaś dziwna historia... :cofee:

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone
Polubił: 0
Polubione posty: 1 raz

Post 3 sty 2013, o 13:37

to ja wszystkim życzę, żebyście trafiali tylko na białe psy, a nie na czarne... wtedy byście nawet uniku ni zdążyli zrobić ;-)
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

Gootek
6 gwiazdek

Post 3 sty 2013, o 14:12

WiS pisze:Z tymi bialymi psami, pojawiającymi się nagle i znikającymi tajemniczo, to jest jakaś dziwna historia... :cofee:
A może to są młode niedźwiedzie polarne? Pamiętam, że przekonanie o występowaniu tego gatunku w Polsce, było kiedyś dość rozpowszechnione w co bardziej "rozwiniętych" zachodnich społeczeństwach.
;-)

subarka665
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Subaru Legacy - Luxus
Polubione posty: 0

Post 3 sty 2013, o 16:09

skokus_2006, współczuję :-| Ale najważniejsze, że nic się Tobie nie stało, a samochód naprawi się, ale tak jak mówiłam ważne, że nikt nie ucierpiał :-> ;-)
W moich żyłach ETYLINA, zamiast serca...
turbina...

Think. Feel. Drive. Subaru

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubił: 3 razy

Post 3 sty 2013, o 16:10

eMTi pisze: życzę, żebyście trafiali tylko na białe psy, a nie na czarne... wtedy byście nawet uniku ni zdążyli zrobić
To fakt - w gruncie rzeczy, zwolennikom wycinania drzew przydrożnych można podrzucić pomysł: "przefarbować wszystkie psy na biało". Albo jeszcze lepiej, w paski biało-czerwone, żeby na zimę było też OK :mrgreen:
Лукашэнка pisze: może to są młode niedźwiedzie polarne?
Prędzej duże białe myszy :evilgrin:

zino
4 gwiazdki
Auto: FWD A4 + RWD TRX450R + AWD Forester 2,5 XT AT MY2007

Post 4 sty 2013, o 09:11

szukałem deski
znalazłem gwoździa w stopie :wall:

w sumie :giggle:

skokus_2006
2 gwiazdki
Auto: Subaru Impreza Outback Sport 2,5 2006 , Mazda Mx-5 1,6

Post 4 sty 2013, o 20:16

Dzięki wszystkim za wsparcie. Rzeczywiście w sumie nic się nie stało ;-) Nawet w wersji mad max mi się podoba. Teraz mogę mówić, że na OESIE przytarłem na długim łuku....o za długą nakrętkę w barierce zahaczyłem :)

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 4 sty 2013, o 21:08

skokus_2006, teraz musisz dogonić tego psa i go sprać ;-)

Grunt że nic się wielkiego nie stało - to tylko trochę plastiku :idea: Założysz nowy zderzak i zapomnisz :thumb:

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 4 sty 2013, o 21:11

skokus_2006, dobrze ,że nic się nie stało :thumb:

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Post 5 sty 2013, o 02:47

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

maf1
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Impreza 2,0GX (czarna!!!)

Post 5 sty 2013, o 10:41

Skokus_2006 znam ten ból. A tak czarnym humorem: czy Ty przypadkiem swoim skupieniem nie wywołałeś tego "białego psa"? ;-)

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 5 sty 2013, o 13:01

Kruszyn pisze: Marnie Ziętarski wygląda :-/
no raczej marnie :-|
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone
Polubione posty: 1 raz

Post 5 sty 2013, o 13:35

Kruszyn pisze: Marnie Ziętarski wygląda
widziałem kilka nagrań z vbloga i byłem ciekaw, jak on wygląda na poważnie... no i wygląda słabo... smutna ta cała historia jak i jego sytuacja, a ludziska psy na nim nadal wieszają i obwiniają o symulowanie :-/
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

subarka665
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 5 sty 2013, o 14:14

Kruszyn pisze:Marnie Ziętarski wygląda :-/
Niestety :-| :-| Pewnie wygląda tak słabo, bo nerwy go zżerają z tego wszystkiego, ale tak w ogóle to smutna jest ta cała historia, niestety... :-/
turbina...

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 5 sty 2013, o 14:15

eMTi, bo to jest tragedia....
Niestety za kozaczenie chłop będzie musiał ZK od wewnątrz pooglądać.
Nie ślizgnie mu się, jak Otylii, że dostała OGRANICZENIE, a nie POZBAWIENIE wolności... :roll:

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Post 5 sty 2013, o 14:18

FUX, pożyjemy zobaczymy , ale to dopiero pierwsza sprawa więc teraz zaczną się odwołania.
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 5 sty 2013, o 14:19

powinien dostać zawiasy i tyle ,bezwarunkowa odsiadka jest na moje oko pokazówką :cofee:
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

bojar
6 gwiazdek
Auto: forester 2,5XT,Q5
Polubił: 84 razy
Polubione posty: 234 razy

Post 5 sty 2013, o 14:22

FUX pisze:eMTi, bo to jest tragedia....
Niestety za kozaczenie chłop będzie musiał ZK od wewnątrz pooglądać.
:
Raczej nie.

leon
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Niepsujące się.
Polubił: 207 razy
Polubione posty: 284 razy

Post 5 sty 2013, o 14:23

burat pisze:powinien dostać zawiasy i tyle ,bezwarunkowa odsiadka jest na moje oko pokazówką :cofee:
Każda kara pozbawienia wolności jest pokazówką. Ma funkcję odstraszającą, bo ani nie cofnie czasu, ani nie uchroni przed niczym głupim w przyszłości.
Jedynie dożywocie izoluje od społeczeństwa.
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.

maf1
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Impreza 2,0GX (czarna!!!)

Post 5 sty 2013, o 14:27

eMTi pisze:
Kruszyn pisze: Marnie Ziętarski wygląda
widziałem kilka nagrań z vbloga i byłem ciekaw, jak on wygląda na poważnie... no i wygląda słabo... smutna ta cała historia jak i jego sytuacja, a ludziska psy na nim nadal wieszają i obwiniają o symulowanie :-/
Qrna! Tego nie da się symulować! Z całym szacunkiem dla pokrzywdzonych. Maciek jest na prawdę w kiepskim stanie. Nie powinien trafić do więźnia. Fakt. Wyrok jest sprawiedliwy. Ale...
Ktoś przedobrzył z Motylką :wall:

subarka665
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 5 sty 2013, o 14:36

Ze strony którą podał Kruszyn
Trzy lata więzienia i osiem lat zakazu prowadzenia pojazdów - taką karę wymierzył sąd
Skoro przez osiem ma zakaz wsiadania za kółko, to dlaczego chcą mu jeszcze dać na dobitkę więzienie ?? Jak dla mnie to z tym zakazem to okay, już niech będzie, ale więzienie (??) powinni mu dać w zawiasach, a nie...
turbina...

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 5 sty 2013, o 14:39

leon, nie do końca ,czasami chwila "wytchnienia" w pudle działa na niektórych "kojąco" i gdy by nie ona ich życie mogło by być równią pochyłą ,ale dla całości społeczeństwa ma być owszem odstraszeniem. Tu niestety sprawca (o ile nim był) nie potrzebuje (wietrzenia) tylko rehabilitacji i jako taki jest tylko obciążeniem dla więzienia jak i społeczeństwa w sposób taki sam jak "dziadkowie rowerzyści". Przede wszystkim funkcję prewencyjne i wnioski jakie ludzie powinni z tego wyciągnąć są tu losy tego człowieka po całym zdarzeniu ,stan zdrowia i to jaką cenę zapłacił za "chwilę słabości" ,którą było zawalenie się całego życia i zostanie w sumie , jak by nie patrzeć osobą kaleką i upośledzoną.

Nie podejmuję się oceny jego zachowania bo sam mając takie warunki jak on zrobił bym pewnie tak samo więc nie będę tu uprawiał "świętego" bo takim nie jestem ,ot jak dotąd mam więcej szczęścia i nie trafiłem na "dziurę w drodze" jak oni

TERZO
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: niebieskie

Post 5 sty 2013, o 14:40

Wg mnie nie należy się tak sugerować jego wyglądem i sposobem mówienia. To, że tak wygląda i mówi nie znaczy, że nie ma sprawnego umysłu. Pamiętam jak moja św. pamięci babcia na skutek wylewu miała paraliż jednej strony i uszkodzony "moduł" :giggle: mowy. Sama się śmiała z tego co i jak przed chwilą powiedziała. Jednak to co chciała powiedzieć świadczyło raczej o sprawnym umyśle. Fakt, że jeździł na skuterze i pisał bloga (pracował, przekazywał swoje przemyślenia, wysnuwał wnioski - i nie pisał o misiu puchatku raczej) oznacza, że potrafi myśleć logicznie. Wyrok jaki jest, każdy wie. Niestety bycie celebrytą to nie tylko dostawanie Ferrari "na testy", ale również "wychowawczy" wyrok. Bo o jego wyroku każda gazeta pisze i do większej liczby ludzi trafia. Takie życie.
Marcin

-_-

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 5 sty 2013, o 14:55

TERZO, pisanie bloga czy występy przed kamerą w krótkich filmikach nie są absolutnie miarodajne bo nie wiadomo ile w tym wszystkim jest jego samej pracy ,a na ile ktoś mu mocno pomaga z tekstami i "reżyserią" przed kamerą. Tu mnie uderzyło w tym wywiadzie ,że ma dość mocno "ograniczony" zasób słów bo gdy widać ,ze się gubił wracał do "smutku i przerażenia" gdzie było widać ma te dwa słowa wpojone do wybrnięcia i jak by nie wiedział co powiedzieć czyli nie jest to ten Maciek którego pamiętam z telewizji który był gościem mocno elokwentnym.
Co do jazdy na skuterze to u nas wystarczy tylko dowód osobisty ;-)

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: DS5
Polubił: 48 razy
Polubione posty: 117 razy

Post 5 sty 2013, o 15:22

mnie zdziwiła w tym wywiadzie kolejność wypowiedzi... nie pamiętam nic sprzed wypadku... z Jarkiem byliśmy przyjaciółmi... no to pamięta czy nie?
wiem, czepiam się
fakt że jego obecne życie, jest dla niego w mojej ocenie dostateczną pokutą za to co się stało. Choć oczywiście nie wiemy, kto prowadził itd.
Chłopak żyje, sam nie wie czy lepiej że nie został tam na miejscu wypadku. Nikt z nas nie chciałby być na jego miejscu, odczuwać nagonkę całego kraju na siebie, tak naprawdę nie móc "normalnie" żyć.
Zakaz prowadzenia pojazdów w jego stanie jest dziwny - bo nie przejdzie badania lekarskiego gdyby nawet ubiegał się o prawo jazdy. Co do wyroku - nawet jak go skażą prawomocnie na odsiadkę, to i tak znajdzie się lekarz który wyda opinię, iż w jego stanie odsiadka nie jest możliwa. Pozostanie tylko wyrok w papierach i do końca życia udowadnianie, że nie jest się sprawnym (nawet jak już mu się uda nim być). Przerąbane
największą porażką tego wywiadu jest Lisowa - nie znaleźli nikogo lepszego do tej roboty? ile razy można w kółko zadawać te same pytania i nie mieć pomysłu na wywiad? :wall: :wall:
burat, Nie podejmuję się oceny jego zachowania bo sam mając takie warunki jak on zrobił bym pewnie tak samo więc nie będę tu uprawiał "świętego" bo takim nie jestem ,ot jak dotąd mam więcej szczęścia i nie trafiłem na "dziurę w drodze" jak oni
+10
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski

ODPOWIEDZ