Coś niedobrego

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Re: Coś niedobrego

Post 3 lut 2013, o 21:42

Gump pisze: rrosiak napisał(a):
Piter 35 napisał(a):
jak te ludziska beznadziejnie jeżdzą

Bezpiecznie

Wzór kibica, trzeba się cieszyć Piterku a nie narzekać.
Fuck :o ,to wzbudza agresję :mrgreen:

A później mówia ,że jakiś pirat jechał w subaru :giggle:

Gump
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Spec + Legacy i wszystko cacy
Polubił: 29 razy
Polubione posty: 85 razy

Post 3 lut 2013, o 21:48

Piter 35 pisze: Fuck :o ,to wzbudza agresję :mrgreen:

A później mówia ,że jakiś pirat jechał w subaru
No sam widzisz, jak jedziesz kibicować to nigdy autkiem AWD. :giggle:
Legio Patria Nostra

"Jeżeli myślisz, że jesteś mężczyzną, boś spłodził syna, posadził drzewo i wybudował dom, to jesteś w błędzie. Spróbuj przebiec
Rzeźnika "

Gump
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 4 lut 2013, o 13:50

Ja pierdolę, nasi młodzi turyści ze szkoły przetrwania SAS z Wrocławia, są ewakuowani z okolic Bukowego Berda. :wall:
Już wszystkie stacje o tym bębnią, najgorsze jest to ,że śmigło nie może lądować w takich warunkach. Dodatkowo dzisiaj był w nocy mróz.
Przy takim wietrze jaki jest w górach to prawdziwe piekło, młodzi mieli egzamin i spali pod Bukowym w namiotach.
Legio Patria Nostra

"Jeżeli myślisz, że jesteś mężczyzną, boś spłodził syna, posadził drzewo i wybudował dom, to jesteś w błędzie. Spróbuj przebiec
Rzeźnika "

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 67 razy
Polubione posty: 74 razy

Post 4 lut 2013, o 14:00

Gump pisze:Ja pierdolę, nasi młodzi turyści ze szkoły przetrwania SAS z Wrocławia, są ewakuowani z okolic Bukowego Berda. :wall:
Już wszystkie stacje o tym bębnią, najgorsze jest to ,że śmigło nie może lądować w takich warunkach. Dodatkowo dzisiaj był w nocy mróz.
Przy takim wietrze jaki jest w górach to prawdziwe piekło, młodzi mieli egzamin i spali pod Bukowym w namiotach.
oby z fartem :thumb:
ps:
nie będziecie mili przypału przez taką akcje ?

Gootek
6 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 2 razy

Post 4 lut 2013, o 14:02

Gump pisze:Ja pierdolę, nasi młodzi turyści ze szkoły przetrwania SAS z Wrocławia, są ewakuowani z okolic Bukowego Berda
Zgaduję, że wyczerpały im się baterie w iPhonach i wpadli z tego powodu w zbiorową panikę.

;-)

bojar
6 gwiazdek
Auto: forester 2,5XT,Q5
Polubił: 84 razy
Polubione posty: 234 razy

Post 4 lut 2013, o 14:30

Gump pisze:Ja pierdolę, nasi młodzi turyści ze szkoły przetrwania SAS z Wrocławia,.
.
"Młodzi turyści"? Rano też tak myślałem,że ludzie min18 +. A to ku...a są dzieci w wieku 10-12 lat.Kto je tam wyprowadził ? :wall: :wall:

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 4 lut 2013, o 15:00

bojar pisze:
Gump pisze:Ja pierdolę, nasi młodzi turyści ze szkoły przetrwania SAS z Wrocławia,.
.
"Młodzi turyści"? Rano też tak myślałem,że ludzie min18 +. A to ku...a są dzieci w wieku 10-12 lat.Kto je tam wyprowadził ? :wall: :wall:
O jasny gwint... :o

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 4 lut 2013, o 15:09

o w ryja to gruba akcja
też myślałem o małolatach 15-18 lat :?

zino
4 gwiazdki
Auto: FWD A4 + RWD TRX450R + AWD Forester 2,5 XT AT MY2007
Polubione posty: 0

Post 4 lut 2013, o 15:19

PO CO WYPISUJECIE GŁUPOTY. MÓJ SYN JEST W TEJ GRUPIE. CAŁY CZAS MAM Z NIM KONTAKT TELEFONICZNY. NIE JEST DOBRZE ALE TEŻ NIE JEST ŹLE. CO DO DZIECIAKÓW TO W GRUPIE SĄ JEST MŁODZIEŻ OD 16 DO 23 LAT.
http://www.tvn24.pl/uwiezieni-w-bieszcz ... 241,s.html

Gootek
6 gwiazdek

Post 4 lut 2013, o 15:31

CAŁY CZAS MAM Z NIM KONTAKT TELEFONICZNY
Zgaduję, że ten chłopak ma przy sobie aparat może z nienajwspanialszym wyświetlaczem, ale za to z dobrą baterią.

;-)

TERZO
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: niebieskie

Post 4 lut 2013, o 15:37

Do takich mega awaryjnych sytuacji może też pomóc taki gadget http://allegro.pl/reczna-ladowarka-na-k ... 56478.html

Albo po prostu samsung solid w kieszeni... :cofee:
Marcin

-_-

bojar
6 gwiazdek
Auto: forester 2,5XT,Q5
Polubił: 84 razy
Polubione posty: 234 razy

Post 4 lut 2013, o 15:39

Ta sama stacja wcześniej podawała,że to są dzieci w wieku 10-12l.
Jednak nie zmienia to faktu,że ktoś wyprowadził niepełnoletnie dzieciaki (przynajmniej część) w góry w taką pogodę.Głupota ludzka nie zna granic. :x

zino
4 gwiazdki
Auto: FWD A4 + RWD TRX450R + AWD Forester 2,5 XT AT MY2007

Post 4 lut 2013, o 16:16

nie histeryzowałbym...
kiedy w czasie rejsu po Mazurach ze 20 lat temu zerwała się potężna burza, nikt nie mógł tego przewidzieć...
a zgrana załoga i odpowiedzialni opiekunowie poradzili sobie ze złamanym masztem i nikt nie starcił zdrowia, tylko Błękitny 24 jeszcze wtedy nie latał... :-p
bez udziału telefonów komórkowych :razz:

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 4 lut 2013, o 16:42

zino pisze:nie histeryzowałbym...
kiedy w czasie rejsu po Mazurach ze 20 lat temu zerwała się potężna burza, nikt nie mógł tego przewidzieć...
a zgrana załoga i odpowiedzialni opiekunowie poradzili sobie ze złamanym masztem i nikt nie starcił zdrowia, tylko Błękitny 24 jeszcze wtedy nie latał... :-p
bez udziału telefonów komórkowych :razz:
bracie podobna akcja- rejsik mieliśmy po Mazurach
południe - północ i z powrotem
Biały szkwał nas złapał na jez.Dargin przy Sztynorcie
maszt mi ścięło (łódka Słonka, drewniana, dawna klasa olimpijska)
no fajnie nie było - 8 osób się utopiło na innych łódkach, w tym jedna rodzina prawie cała bez ojca
ale nie było wtedy neta i błękitnego

Gump
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 4 lut 2013, o 16:52

Tak w skrócie, właśnie wróciłem z grajdoła, młodych jeszcze nie ma. Decyzję o tel. do GOPR podjął opiekun grupy, decyzja bardzo słuszna.
Nie jest tak jak mówią ,że młodzież była nieprzygotowana, przyjeżdżają do nas od kilku lat, mają doświadczonych instruktorów i zawsze podkreślam
zawsze egzamin w górach na zakończenie obozu. Rodzice również wyrażają zgodę na taką formę ćwiczeń, zajęcia w terenie, szkoła przetrwania nie
polega przecież tylko na teorii ale również praktyce. SAS bo tak się nazywa ma swoją siedzibę we Wrocławiu, z górami zaczynają swoją przygodę
w Gorcach potem Bieszczady a następnie Tatry, Alpy. Pierwsza informacja podana do publicznej wiadomości mówiła o dzieciach wiek 10-12 lat.
Takie informacje wyssane z palca podała pani rzecznik SG, skontaktowałem się z panią rzecznik i poprosiłem o sprostowanie, ponieważ takie
niesprawdzone info. wprowadzają niepotrzebny zamęt. Swoją drogą nie wiem dlaczego najpierw nie weryfikują takich rzeczy.
Przez takie głupie niedopatrzenie będę przesłuchiwany przez Policję, dzwonią z TVN i tv. POLSAT i Bóg raczy wiedzieć kto jeszcze zadzwoni,przyjedzie.
Moim zdaniem nie powinni zapuszczać się tak daleko i to jest jedyny błąd, gdyby rozbili obóz pod Szerokim Wierchem nie byłoby takich problemów.
Legio Patria Nostra

Rzeźnika "

Gal
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: XC 70
Polubił: 85 razy
Polubione posty: 316 razy

Post 4 lut 2013, o 17:00

Gump, Portale podają, że oni mają odmrożone nogi! W "szkole przetrwania"! Przy minus 7 w nocy! To jest jakaś paranoja.
Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.

Gump
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 4 lut 2013, o 17:02

Portale podają co im ślina na język przyniesie, na razie czekam na ich przyjazd do grajdoła, napiszę jeszcze co i jak.
Ja parę lat temu spałem z inną grupą w górach przy -25, naprawdę mają wyposażenie którego nie powstydziłby się prawdziwy alpinista.
Legio Patria Nostra

Rzeźnika "

Gump
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 4 lut 2013, o 18:23

Młodzież jest już w bazie, przemoczeni i zmarznięci ale cali i zdrowi, jedna osoba pojechała do szpitala.
Po badaniach za jakieś trzy godzinki jadę z opiekunem do Dolnych żeby odebrać młodego.
Policja przesłuchuje w tej chwili nieletnich, my czekamy na drugi rzut.
Legio Patria Nostra

Rzeźnika "

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 4 lut 2013, o 19:00

Gump to git że wszyscy cali, tym w szpitalu zdrowia !

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 4 lut 2013, o 19:19

Już klepała jakaś biurwa z kuratorium, że jakiegoś kwitu nie mieli i nie zostaly dopełnione formalności... :roll:

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: DS5
Polubił: 48 razy
Polubione posty: 117 razy

Post 4 lut 2013, o 21:45

Gump pisze:Portale podają co im ślina na język przyniesie, na razie czekam na ich przyjazd do grajdoła, napiszę jeszcze co i jak.
Ja parę lat temu spałem z inną grupą w górach przy -25, naprawdę mają wyposażenie którego nie powstydziłby się prawdziwy alpinista.
dokładnie to samo chciałem powiedzieć, że jak mają dobrych trenerów, to wiedzą co w górach zrobić, żeby przetrwać przy gorszych temp - a z tego co pisałeś wynika, że młodzi w tym się specjalizują... tylko nie znają tych gór tak jak Ty, więc wyszkolenie jeszcze do poprawy :-)
grunt że wszystko w normie - a Ty się jeszcze do TV załapiesz - muszę dziś wiadomości oglądać wieczorem :-)

remek - czyżby Twoja zabawka miała pozostać niewykorzystana?
http://finanse.wp.pl/kat,104124,title,P ... omosc.html
Czarne chmury zebrały się nad Adventure World Warsaw - słynnym parkiem rozrywki, który miał powstać pod stolicą. Teraz cała inwestycja stanęła pod znakiem zapytania.
Spółka Royal Imtech, która jest generalnym wykonawcą, ma duże problemy. W poniedziałek jej akcje na parkiecie w Amsterdamie taniały o 50 proc. Wszystko przez oświadczenie władz spółki o problemach finansowych. Według Holendrów winni są inwestorzy największego parku rozrywki w Polsce.
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski

Gootek
6 gwiazdek

Post 4 lut 2013, o 22:06

busik pisze:remek - czyżby Twoja zabawka miała pozostać niewykorzystana?
http://finanse.wp.pl/kat,104124,title,P ... omosc.html
Czarne chmury zebrały się nad Adventure World Warsaw - słynnym parkiem rozrywki, który miał powstać pod stolicą. Teraz cała inwestycja stanęła pod znakiem zapytania.
busik,
przestraszyli się konkurencyjnego obiektu...
który znajduje się przy ul. Wiejskiej.
;-)

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone
Polubione posty: 1 raz

Post 7 lut 2013, o 12:11

no żesz k... mać, witki opadają, jak się czyta zapisy tych rozmów... :wall:
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 7 lut 2013, o 12:34

No i teraz te magiczne znaki ograniczające prędkość też zaczynają się wyjaśniać. :whistle: :wall:
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

Oqrek
4 gwiazdki
Auto: Volvo XC70
Polubione posty: 1 raz

Post 7 lut 2013, o 12:49

Ten naród trzeba trzymać krótko za mordę, metody z czasów Kaczyńskiego i Ziobry. Popłoch jaki wywołało by kilka pokazowych procesów łaponików dobrze by zrobił budżetówce.

ODPOWIEDZ