Coś niedobrego
Re: Coś niedobrego
Właśnie dowiedziałem się, że w Bangladeszu miesiąc temu runął budynek jakiejś firmy i pogrzebał 1127. jej pracowników. Info jest na pierwszej stronie gazeta.pl, bo w ruinach znaleziono metki Cropp...
1127 to 1/3 ofiar w WTC
1127 to 1/3 ofiar w WTC
Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Gal, bo ofiary "bolą" blisko i nasze, a nie jacyś-tam kolorowi i daleko... W Ruandzie jedno całe WTC ginęło codziennie przez kolejne tygodnie, a świat miał w głębokim poważaniu... Syria, całkiem blisko, niedługo osiągnie ten poziom, i co? I nic.
C'est la żizń.
Tym razem jednak, informacje o katastrofie bywały w naszych mediach na czolówkach, niezaleznie od metek - to tak dla uczciwości muszę odnotować. Acz oczywiście nie były tak eksponowane, jak te o matce Madzi.
C'est la żizń.
Tym razem jednak, informacje o katastrofie bywały w naszych mediach na czolówkach, niezaleznie od metek - to tak dla uczciwości muszę odnotować. Acz oczywiście nie były tak eksponowane, jak te o matce Madzi.
Trzeba zacząć patrzeć na metki przy zakupach.
Ostatnio kupowałem dżinsy, koncern jeden, a fabryka Polska i Turcja.
Myślałem, że już w Płocku dawno zamknęli.
EDYTA.
I polski ślad w Bangladeszu...
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... BoxWiadTxt
Ostatnio kupowałem dżinsy, koncern jeden, a fabryka Polska i Turcja.
Myślałem, że już w Płocku dawno zamknęli.
EDYTA.
I polski ślad w Bangladeszu...
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... BoxWiadTxt
rzecz normalna a teraz podnoszą się hipokryci mówiący o "odpowiedzialności biznesu". burza przycichnie i wszystko wróci do normy.FUX pisze: polski ślad w Bangladeszu
poza tym czy dla tamtych krajów nie lepiej mieć jakiekolwiek zamówienia i się uprzemysławiać? a księgowi w firmach zlecających którzy szukają oszczędności po kilka centów na sztuce aby wykazać się wynikiem i wyprowadzają produkcję z Europy czy USA.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
Fajnie by było, jakby ktoś zauważył ile się płaci w Polsce ( okolice FUXa, co narzekał) i powiedzieli - to wypierdzielać z tego kraju, bo to wyzysk.
To wszystko czysta hipokryzja. Zaś ta biedna ludność musi jeść. Jak my za komuny. Zarabiało się 30$ miesiecznie.
To wszystko czysta hipokryzja. Zaś ta biedna ludność musi jeść. Jak my za komuny. Zarabiało się 30$ miesiecznie.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
Bo w Moskwie to się wie, jak jeździć.
- Gump
- 5 gwiazdek
- Auto: Spec + Legacy i wszystko cacy
- Polubił: 29 razy
- Polubione posty: 85 razy
No, ale ten okrzyk na koniec mówi sam za siebie, wpierdol był murowany.
Legio Patria Nostra
"Jeżeli myślisz, że jesteś mężczyzną, boś spłodził syna, posadził drzewo i wybudował dom, to jesteś w błędzie. Spróbuj przebiec
Rzeźnika "
"Jeżeli myślisz, że jesteś mężczyzną, boś spłodził syna, posadził drzewo i wybudował dom, to jesteś w błędzie. Spróbuj przebiec
Rzeźnika "
Pasuje do paru wątków ale może lepiej tutaj, jasnowidz powołany na biegłego przez prokuraturę
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/jasnowid ... omosc.html

http://wiadomosci.onet.pl/kraj/jasnowid ... omosc.html
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Net mi się w domu zwiesił i przez tydzień byłem odcięty od świata
No ale się odwiesił

No ale się odwiesił

ostatnio był dokument na tvpInfo o "krwawych" metalach z Afryki, używanych do produkcji telefonów komórkowych. Lokalesi z zysków finansują swoje wojny, same kopalnie bardzo prymitywne i warunki pracy więcej siermiężne + raz na jakiś czas wpada bojówka z lasu by złupić górników... Oczywiście wysoko postawieni przedstawiciele producenta telefonów nic o tym nie wiedzieli i nawet gdyby chcieli,to nie mają możliwości technicznych kontrolować skąd te metale pochodzą (realizator filmu to wykpił pokazując badania geologiczne, które mogą wykazać po wieku i strukturze materiału rejon z którego on pochodzi)... Ale prawda jest prozaiczna: firma działa na rynku gdzie jest silna konkurencja... musi wypracować zysk dla swoich udziałowców, a to związane jest z akceptowalnym poziomem cenowym jej wyrobów dla potencjalnych kupującychinquiz pisze:rzecz normalna a teraz podnoszą się hipokryci mówiący o "odpowiedzialności biznesu". burza przycichnie i wszystko wróci do normy.FUX pisze: polski ślad w Bangladeszu

No i w sumie bardzo podobnie działa to na rynku: ciuchów, butów, produktów żywnościowych, sprzętu elektronicznego itd...
no my stoimy na trochę wyższym pułapie: callcentery różnych korporacji... Ale schemat gry bardzo podobny...inquiz pisze: poza tym czy dla tamtych krajów nie lepiej mieć jakiekolwiek zamówienia i się uprzemysławiać?
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"
Ale tego na motórze nie dogoniliArno pisze:Bo w Moskwie to się wie, jak jeździć.

prawda, ale dla wielu obecnie kształconych to lepsza praca niż żadna. a w ich mniemaniu zapewne także lepsza niż lepiej płatna ale fizyczna.Barthol pisze: my stoimy na trochę wyższym pułapie: callcentery różnych korporacji...
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
Funky, u nas nie byo internetu przez tydzień z miesiąc temu.
Raj.
Ale żona kazała walczyć.
No i się obijałem o obsługę klienta - tak, przyjęliśmy. Wie pan, ja dziś to pogonię już tak wyjątkowo, ja mam sposób.
Tak, wiem, pan zgłaszal≤ ja dziś dam temu szczególny priorytet.
No i co?
ANo firma zewnętrzna wyjnajęta była. I co się będą przejmować jedną awarią....
Raj.
Ale żona kazała walczyć.
No i się obijałem o obsługę klienta - tak, przyjęliśmy. Wie pan, ja dziś to pogonię już tak wyjątkowo, ja mam sposób.
Tak, wiem, pan zgłaszal≤ ja dziś dam temu szczególny priorytet.
No i co?
ANo firma zewnętrzna wyjnajęta była. I co się będą przejmować jedną awarią....
Gal,Gal pisze:Właśnie dowiedziałem się, że w Bangladeszu miesiąc temu runął budynek jakiejś firmy i pogrzebał 1127. jej pracowników. Info jest na pierwszej stronie gazeta.pl, bo w ruinach znaleziono metki Cropp...
1127 to 1/3 ofiar w WTC
z jednego z ciekawszych filmów amerykańskich jakie oglądałem w ostatnich latach (niestety nieczęsto znajduję czas na kino) zapamiętałem taką wypowiedź jednego z bohaterów:
Killing the indigenous looks bad, but there’s one thing shareholders hate more than bad press…
and that’s a bad quarterly statement.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Arno, raj, ale straciłem łączność z forum. Co za czasy, kiedyś wystarczał telefon albo wyprawa do sklepu
Swoją drogą telekomuna ma ciekawe nagranie na błękitnej linii: jeśli dzwonisz w sprawie awarii neostrady, informujemy że zostanie ona usunięta w ciągu 8 godzin. Niby OK, ale puszczali to przez dwa dni

Swoją drogą telekomuna ma ciekawe nagranie na błękitnej linii: jeśli dzwonisz w sprawie awarii neostrady, informujemy że zostanie ona usunięta w ciągu 8 godzin. Niby OK, ale puszczali to przez dwa dni

http://rajdy.autoklub.pl/news/zginela-v ... pova,49344
ponoć tym drugim autem które uderzyło kierował mąż Verki który startował za nią
pojawiły się też komentarze ,że pilotka zmarła w szpitalu

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

ciekawe ile w tym prawdy
- jeżeli tak jest, to smutne to
http://www.wprost.pl/ar/402189/Druga-tw ... go-tenisa/

http://www.wprost.pl/ar/402189/Druga-tw ... go-tenisa/
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
Zmarła mi dziś mama 

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy