Coś niedobrego
Re: Coś niedobrego
pablonas, czyli co mówisz ,Marasowi nawet dupy nie zawracać ??
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

-
bojar
- 6 gwiazdek
- Auto: forester 2,5XT,Q5
- Polubił: 84 razy
- Polubione posty: 234 razy
burar najpierw sam musisz zrobić kalkulację.Jechać do warsztatu ,popytać co i jak.Jeśli różnica niewielka to raczej nie opłaca się zawracać tyłka.
Rzeczoznawca weźmie swoje-zawsze masz na to czas .I nie wiadomo czy to przyniesie jakiś skutek.Zostaje sąd.Jeśli różnica duża to jak najbardziej.Poproś o szczegółową wycenę-masz tam wszystko-I ew. sam zgłoś reklamację.Muszą odpowiedzieć pisemnie.Wtedy masz podkładkę do dalszych działań.
Rzeczoznawca weźmie swoje-zawsze masz na to czas .I nie wiadomo czy to przyniesie jakiś skutek.Zostaje sąd.Jeśli różnica duża to jak najbardziej.Poproś o szczegółową wycenę-masz tam wszystko-I ew. sam zgłoś reklamację.Muszą odpowiedzieć pisemnie.Wtedy masz podkładkę do dalszych działań.
- koziolek
- 4 gwiazdki
- Auto: Forester XT 2.5
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 9 razy
burat, Pod żadnym pozorem nie bierz tej kasy,powiedz że stawiasz auto do warsztatu i naprawiasz na podstawie rachunków,najlepiej niech warsztat się rozlicza z ubezpieczalnią-chyba że chcesz coś odgryźc na boku.
Aaa i nie zapomnij się upomnieć o auto zastępcze na czas naprawy
Realna cena lakierowania za element w większości warsztatów to około 200-350pln,masz trzy elementy do lakierowania i pewnie cieniowanie na tylnym błotniku,dodaj do tego cenę drzwi i listwy progowej więc może być krucho z tą kasą którą dają-to jest kasa na odczepnego i wbrew pozorom 90% ludzi zgadza się na tą kwotę i dokłada swoją kasę żeby naprawić szkodę
Aaa i nie zapomnij się upomnieć o auto zastępcze na czas naprawy

Realna cena lakierowania za element w większości warsztatów to około 200-350pln,masz trzy elementy do lakierowania i pewnie cieniowanie na tylnym błotniku,dodaj do tego cenę drzwi i listwy progowej więc może być krucho z tą kasą którą dają-to jest kasa na odczepnego i wbrew pozorom 90% ludzi zgadza się na tą kwotę i dokłada swoją kasę żeby naprawić szkodę

No jak na razie rana goi się jak na psie. Wczoraj zdjęli mi sączek, biorę antybiotyk i lek przeciwzapalno-przeciwbólowy. A z drugiej strony...tego czego można nasłuchać się w kolejcebusik pisze:maf1, Ty lepiej się udaj prywatnie i odzyskaj porządnie palec, a nie zdawaj się na publiczne środki, bo będziesz miał opatrunki badziewne i ranę leczącą się pół roku - mówię z doświadczenia w rodzinie - parę podobnych przypadków dosyć nie dawno widziałem

dlatego Ci mówię - idź prywatnie do lekarza, zapłać, bo to jest TWÓJ palec a nie NFZtu
ponoć najlepsze opatrunki nieprzywierające to Jelonet, ale coś mogłem przeinaczyć
ponoć najlepsze opatrunki nieprzywierające to Jelonet, ale coś mogłem przeinaczyć
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
burat, nie ma co się pchać we własne kalkulacje i boksowanie się z likwidatorem. Jeśli nie chcesz nic dodatkowego "ugrać" na tej szkodzie (a chyba nie o to chodzi, tylko żeby Żabsko naprawić), to najlepiej w ogóle nie rozliczaj się bezpośrednio z ubezpieczalnią. Wstawiasz samochód do ASO (Marek) i dajesz upoważnienie do wypłaty odszkodowania na warsztat. Warsztat robi swój kosztorys i przedstawia go do TU - weryfikują go i jak klepną to Marek może spokojnie działać, ubezpieczalnia rozlicza się z Markiem, a Ty masz temat z głowy.
A samochód zastępczy Ci się należy na koszt OC sprawcy - najlepiej też go rozliczać przez warsztat.
A samochód zastępczy Ci się należy na koszt OC sprawcy - najlepiej też go rozliczać przez warsztat.
Czarownica prawdę Ci powie :D
Ehhh! Jak pech to pech. W sobotę, podczas podróży do kina jakiś baran w Astrze zajechał nam drogę i nie było wyjścia. Trza było wiać na prawo a tam krawężnik
Ni i
taka dziurka się w oponce zrobiła. Dobrze, że felga cała bo jechaliśmy wolno.
I co dobrego w tym niedobrym? Ano to, że oponki mają już siedem lat i bez żalu mogę wymienić na nowe. Jedna oponkę wymienić strach. Teraz tylko co wybrać

I co dobrego w tym niedobrym? Ano to, że oponki mają już siedem lat i bez żalu mogę wymienić na nowe. Jedna oponkę wymienić strach. Teraz tylko co wybrać

Jak to co?maf1 pisze:Teraz tylko co wybrać
Bridgestone Potenza Adrenalin RE002 195/60 R15 88 H
Jesteś na forum SUBARU, tak?

- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubione posty: 2 razy
Profil 60 rzeczywiście potrafi zapewnić sporo "Adrenalin", ale przypuszczam, że jakiejś chińskiej marki znacznie więcej, niż Bridgestona 

Świetna oponaЛукашэнка pisze: Bridgestone Potenza Adrenalin RE002

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
WiS, śmiem twierdzić, że Adrenalin z profilem 195/60 będzie sztywniejsza i dużo precyzyjniejsza niż wiele niższych opon
Ja mam 195/55/15 i gumiarz płakał jak zakładał oponę

Ja mam 195/55/15 i gumiarz płakał jak zakładał oponę

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
A na domiar złego, spaliły mi się obie żarówki świateł pozycyjnych. I qrna Olek się okazuje, że to nie taka banalna sprawa wymienić. Zdjąć grill, odkręcić oba reflektory...
a ja bez jednej ręki 

maf1, faktycznie kiepsko.maf1 pisze:A na domiar złego, spaliły mi się obie żarówki świateł pozycyjnych. I qrna Olek się okazuje, że to nie taka banalna sprawa wymienić. Zdjąć grill, odkręcić oba reflektory...a ja bez jednej ręki
A jeszcze trudniej będzie poprzekładać opony na felgach jedną ręką.

To nie dowcipKruszyn pisze: Ludzie mają ciężki dowcip....
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... dy.html#MT

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
U mnie padło pozycyjne... i obrysówka, o mały włos i skończyłoby się całkowitym demontażem zderzaka.maf1 pisze:A na domiar złego, spaliły mi się obie żarówki świateł pozycyjnych. I qrna Olek się okazuje, że to nie taka banalna sprawa wymienić. Zdjąć grill, odkręcić oba reflektory...a ja bez jednej ręki

Zdawalność musi być
Ale nie spodziewałem się iż robi się to aż tak nachalnie.
http://fakty.interia.pl/polska/news-rmf ... nId,986159

http://fakty.interia.pl/polska/news-rmf ... nId,986159
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
inquiz, rano w radio słuchałem o tym i mając w pamięci ubiegłoroczne egzaminy z matematyki przestałem mieć jakiekolwiek wątpliwości. Ubiegły rok musiał wyjątkowo obfitować w matołów 

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
I tak tegoroczne wyniki egzaminów gimnazjalnych są trochę gorsze od zeszłorocznych. Z matematyką faktycznie jest trochę lepiejrrosiak pisze:
inquiz, rano w radio słuchałem o tym i mając w pamięci ubiegłoroczne egzaminy z matematyki przestałem mieć jakiekolwiek wątpliwości. Ubiegły rok musiał wyjątkowo obfitować w matołów![]()

Wyniki i ich omówienie
Jakoś mam dziwne przeczucie, że służby w tym maczały paluszki (potrzebna propaganda sukcesu lub odwrócenie uwagi od czegoś bardziej istotnego w tle, ewentualnie pchnięcie debaty o metodach inwigilacji Polaków na nowe tory + nowe przeisy i uprawnieniaPiter 35 pisze:To nie dowcipKruszyn pisze: Ludzie mają ciężki dowcip....
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... dy.html#MTlecz sprawdzanie jak działają nasze systemy , jak widać ktoś się tym bardzo interesuje

Ja się bardziej zastanawiam nad tym, czy faktycznie był jakiś ładunek (tylko nic o tym nie mówią, by nie wzbudzać jakiejś paniki... A jeśli milczą, to znaczy, że sprawa jest raczej poważna)...
No i oczywiście jeśli to była jakaś grupa "dowcipnisiów" to ciekawe czy służby będą ich w stanie wytropić... Zwłaszcza jeśli została użyta jakaś sieć zapewniająca anonimowość. Aczkolwiek z drugiej strony, ktoś może mieć przykrą niespodziankę jak z jego otwartej (brak hasła) sieci wi-fi zostały puszczone komunikaty przez osoby trzecie...
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubione posty: 2 razy
Mogę się oczywiście mylić, ale wedle mojej wiedzy i moim zdaniem - akurat tym razem nie.Barthol pisze: mam dziwne przeczucie, że służby w tym maczały paluszki
W znacznym stopniu wynika to z "charakteru pisma"

Przecież wiadomo, co tu sprawdzaćPiter 35 pisze: sprawdzanie jak działają nasze systemy ,

Barthol pisze: sieć zapewniająca anonimowość.

No i właśnie dlatego miłośnikom adrenaliny w ruchu cywilnym proponuję chińszczyznęChloru pisze: Adrenalin z profilem 195/60 będzie sztywniejsza i dużo precyzyjniejsza niż wiele niższych opon

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
ja ekspertem od bezpieczeństwa w sieci nie jestem, ale tak na mój gust, to jest szansa, że nie wykryją kto.WiS pisze: Barthol napisał(a):
sieć zapewniająca anonimowość.
![]()
![]()
![]()
Mogą dojść na końcu np. do skradzionego w niemczech tel kom z prepaidem.
Alan, Alan, Alan!, a Ty już wrócił z " zamorza " 

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy