Polska duma narodowa
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
Re: Polska duma narodowa
Słyszałem, że najbardziej szczęśliwi są mieszkańcy Tarchomina i Białołęki, którym przy okazji zafundowano nowe światła na ModlińskiejKonto usunięte pisze:Fajnie, ze Warszawa ma nowy most

Ostatnio zmieniony 25 mar 2012, o 22:07 przez rrosiak, łącznie zmieniany 1 raz.
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
rrosiak, wiadoma sprawa. Najlepiej, żeby nowe budowle nie przechodziły przez żadne działki, żeby były wystarczająco oddalone od wszelkich zabudowań i żeby nie hałasowały.
Dodatkowych świateł zdecydowanie też nie powinno być
Dodatkowych świateł zdecydowanie też nie powinno być

Wszystko fajnie, tyle tylko, że teraz będzie 2 razy więcej chętnych na P+R na Młocinach
A nie dobudowali żadnego parkingu.

A nie dobudowali żadnego parkingu.
- Bagażnik nigdy nie jest wystarczająco duży /by Bilex/
Konto usunięte, rrosiakowi , chodziło o to...
http://www.tvnwarszawa.pl/informacje,ne ... 39492.html
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
Będziesz jeździć odim po firmęliwit pisze: A nie dobudowali żadnego parkingu.

- Chloru
- 6 gwiazdek
- Ostrzeżenia: 1
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 244 razy
- Polubione posty: 524 razy
Odp: Polska duma narodowa
Albo wychodzić godzinę wcześniej ;)
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Inżynierów ruchu nie mamy najlepszych na świecie. Ale za miesiąc powinno przestać się korkowaćKruszyn pisze:Konto usunięte, rrosiakowi , chodziło o to...

- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Noszkurdęż, wątek o dumie, a tu sami (prawie) malkontenci - zamiast dumnymi być i szcześliwymi, to marudzą, że im parkingu nie rozbudowali, albo że manna z nieba nie pada na moście
Ta władza to u nas to naprawdę jest święta, że trwa i się stara, zamiast się obrazić i se zmienić naród, względnie zabrać zabawki do innej piaskownicy
I to jest też powód do dumy narodowej - dobrą i cierpliwą mamy Władzę

Ta władza to u nas to naprawdę jest święta, że trwa i się stara, zamiast się obrazić i se zmienić naród, względnie zabrać zabawki do innej piaskownicy

I to jest też powód do dumy narodowej - dobrą i cierpliwą mamy Władzę

- Gump
- 5 gwiazdek
- Auto: Spec + Legacy i wszystko cacy
- Polubił: 29 razy
- Polubione posty: 85 razy
Ja jestem dumny, po interwencji u Rzecznika Praw Dziecka pan Wójt to prawie mój kumpel, chodziło tylko o większy autobus. 

Legio Patria Nostra
"Jeżeli myślisz, że jesteś mężczyzną, boś spłodził syna, posadził drzewo i wybudował dom, to jesteś w błędzie. Spróbuj przebiec
Rzeźnika "
"Jeżeli myślisz, że jesteś mężczyzną, boś spłodził syna, posadził drzewo i wybudował dom, to jesteś w błędzie. Spróbuj przebiec
Rzeźnika "
Rewelacja, w tym sezonie bedziemy miec 2 polskie zespoly w Porsche Supercup!
http://www.f1wm.pl/php/news_id-25801.html

http://www.f1wm.pl/php/news_id-25801.html

no to super myślałem ,że oni bardziej wciągną się w ten "puchar europy centralnej"
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

Zastanawiałem sie gdzie wrzucić ale chyba tu będzie ok .Kiedyś w Poznaniu Pani recepcjonistka oznajmiła mi ,ze od jutra targi więc 100% drożej. Przenieśliśmy sie prawie pod Konin ...bo w Poznaniu nie było miejsc
"..Według raportu eSKY.pl w Polsce cena doby hotelowej podczas Euro wzrosła od 389 proc. w Warszawie do 970 proc. we Wrocławiu. Na Ukrainie wzrost osiągnął od 693 proc. we Lwowie do 1184 proc. w Kijowie (chodzi o dobę po finale).
Tu całość
http://euro2012.wp.pl/title,Platini-jes ... caid=1e445

"..Według raportu eSKY.pl w Polsce cena doby hotelowej podczas Euro wzrosła od 389 proc. w Warszawie do 970 proc. we Wrocławiu. Na Ukrainie wzrost osiągnął od 693 proc. we Lwowie do 1184 proc. w Kijowie (chodzi o dobę po finale).
Tu całość

Też to trenowałem.Kruszyn pisze:Zastanawiałem sie gdzie wrzucić ale chyba tu będzie ok .Kiedyś w Poznaniu Pani recepcjonistka oznajmiła mi ,ze od jutra targi więc 100% drożej. Przenieśliśmy sie prawie pod Konin ...bo w Poznaniu nie było miejsc![]()
![]()
W 1996.
I w sumie, nawet fajnie było.

No i nie ma problemu.Kruszyn pisze:"..Według raportu eSKY.pl w Polsce cena doby hotelowej podczas Euro wzrosła od 389 proc. w Warszawie do 970 proc. we Wrocławiu. Na Ukrainie wzrost osiągnął od 693 proc. we Lwowie do 1184 proc. w Kijowie (chodzi o dobę po finale).
Tu całośćhttp://euro2012.wp.pl/title,Platini-jes ... caid=1e445
Dlatego na czerwiec wybrałem hotel nie w Warszawie ani nie we Wrocławiu, tylko w Zadarze.

- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Лукашэнка pisze: Dlatego na czerwiec wybrałem hotel nie w Warszawie ani nie we Wrocławiu, tylko w Zadarze.
To ta mała miejscowość trochę na północ od Pakostane?

Kiedy jedziesz? My pewnie jakoś na początku czerwca, po Chelajdach. Wycieczka trochę objazdowa

Tak, nawet jeszcze kawałek dalej na północ. Zaraz za Sukosan.Chloru pisze:To ta mała miejscowość trochę na północ od Pakostane?

My jedziemy 9.06, a wracamy 24.06.Chloru pisze:Kiedy jedziesz? My pewnie jakoś na początku czerwca, po Chelajdach. Wycieczka trochę objazdowa
Też będziemy trochę objeżdżać okolicę.
Czymś takim mniej więcej:

- Chloru
- 6 gwiazdek
Лукашэнка, To my jakoś 4-5 wyjeżdżamy i pewnie z 10 dnia na miejscu będziemy. Chwilowo żadnych planów - pełen spontan 

OK.Chloru pisze:Лукашэнка, To my jakoś 4-5 wyjeżdżamy i pewnie z 10 dnia na miejscu będziemy. Chwilowo żadnych planów - pełen spontan
Gdybyście gdzieś zabłądzili do tej miejscowości między Sukosan a Kozino, to zapraszamy serdecznie na kawę po chorwacku.

Godlik, przewidujesz, że poprosimy tam o azyl polityczny i już zostaniemy?Godlik pisze:Jakby co, to ja będę od 30 czerwca do 21 lipca

- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
Jakbyśmy sami zajęli jakąś uroczą wioseczkę, to w sumie czemu nie...
Nazwiemy ją TheForumostane
Nazwiemy ją TheForumostane
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Chyba dość normalna rzecz, popyt i podaż. Przesadzisz z ceną, będziesz miał puste pokoje... Podobnie jest z biletami lotniczymi kupowanymi w dzień wylotu...Kruszyn pisze:Zastanawiałem sie gdzie wrzucić ale chyba tu będzie ok .Kiedyś w Poznaniu Pani recepcjonistka oznajmiła mi ,ze od jutra targi więc 100% drożej. Przenieśliśmy sie prawie pod Konin ...bo w Poznaniu nie było miejsc![]()
![]()
Tu całośćhttp://euro2012.wp.pl/title,Platini-jes ... caid=1e445
Nie mieszałbym do tego ani polityki ani dumy

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Ciekawy wywiad z laureatem paszportu polityki 2012 Nicolasem Grospierre’em
w kontekście tego wątku ujęła mnie końcówka. Dedykowane marudom, które sądzą, że u nas to tylko zamknąć, spalić i rozpocząć od nowa
w kontekście tego wątku ujęła mnie końcówka. Dedykowane marudom, które sądzą, że u nas to tylko zamknąć, spalić i rozpocząć od nowa
Zaczęliśmy od spraw osobistych i nimi zakończmy. Naprawdę nigdy nie kusi pana, by wyjechać na stałe do Francji?
Raczej nie. Tu mam żonę, dziecko i rodzinę. Tu rozwinęła się moja kariera artystyczna, mam zaplecze, galerię, kontakty, przyjaciół. A poza tym uważam – co może pana zdziwi – że w Polsce robi się pewne rzeczy dużo szybciej i lepiej niż na Zachodzie. Dam dwa przykłady. W 2004 r. zrobiłem cykl zdjęć o opuszczonym sanatorium w Druskiennikach na Litwie. Pomyślałem, że świetnie by się prezentował w pawilonie SARP w Warszawie. Poprosiłem więc o spotkanie sekretarza generalnego stowarzyszenia, a miesiąc później było już otwarcie wystawy. I druga sytuacja. Kończyłem moją pracę „Szklana pułapka”, nawiasem mówiąc, pierwszą bez użycia fotografii. To była dość złożona instalacja z luster, tworząca różne iluzje. Była sobota po południu, następnego dnia wernisaż. Nagle stwierdziłem, że do pełnego dopięcia efektu wizualnego brakuje mi jednego lustra w bardzo konkretnych wymiarach. Zadzwoniłem do szklarza, a następnego dnia rano miałem na miejscu brakujący element. Obie sytuacje na Zachodzie byłyby nie do pomyślenia. Za żadne pieniądze. I dlatego nie zamierzam stąd wyjeżdżać.
Więcej pod adresem http://www.polityka.pl/paszportypolityk ... z1sHTU6TkE
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
dokładnie. Mój hotel, moje ceny.Konto usunięte pisze: Chyba dość normalna rzecz, popyt i podaż. Przesadzisz z ceną, będziesz miał puste pokoje