Jestem w " . " a konkretnie to jakie macie kominki
Re: Jestem w " . " a konkretnie to jakie macie kominki
Maris, wklej jakieś foty z zewnątrz i wewnątrz, to pomozemy...
Dolce far niente 

- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Trudno Ci kogokolwiek polecić nie wiedząc, w jakiej okolicy poszukujesz fachowca.Maris pisze: Fido właśnie nie bardzo wiem kogo szukać??Jak się nazywa taki ktoś i gdzie go można znaleźćWśród znajomych nikt się na tym nie zna..albo inaczej każdy się zna ale nikt nic nie wie
Będziemy tam mieszkać cały rok..jeszcze chcę się przejść do sąsiada, tez mieszka cały rok, może podpowie jak on to rozwiązał
![]()
Strych nieużytkowy ma tę zaletę, że zawsze można izolację rozłożyć na stropie.Maris pisze: Ale jest tam jeszcze niziutki strych..
A to o wiele lepsze rozwiązanie od kominka czy kozy: długo trzyma ciepło i nie robi takiego syfu jak DGP.Maris pisze: piece kaflowe jakoś do mnie nie przemawiają
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
ky pisze: A to o wiele lepsze rozwiązanie od kominka czy kozy: długo trzyma ciepło i nie robi takiego syfu jak DGP.
ale wada jest tak, że śpi się w pomieszczeniu w którym taka wytwornica tlenku wegla działa cały czas
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Można palić drewnem.esilon pisze: ale wada jest tak, że śpi się w pomieszczeniu w którym taka wytwornica tlenku wegla działa cały czas
So What!, niezależnie od produktów spalania ( aby doskonale spalić drewno musi byc spełnione w cholerę warunków) spanie w kotłowni jest ryzykowne
salon zwany kiedys dużym pokojem lub kuchnia to inny temat
salon zwany kiedys dużym pokojem lub kuchnia to inny temat
Z tymi nazwami to już tak jest. Skoro dużym pokojem nazywane było coś co miało 12m2, znajdowało się w mieszkaniu o powierzchni 38m2 na 13 piętrze w bloku z 400 mieszkaniami, to takie pomieszczenie, które ma 40m2 i jest umeblowane czymś nieco bardziej wyszukanym niż meblościanka można moim zdaniem nazwać salonem.esilon pisze:salon zwany kiedys dużym pokojem

Choć może pokój dzienny byłoby bardziej adekwatnie.
czarne jest piękne...
Masakra..mój twierdzi, ze piec kaflowy w żadnym wypadku nie..
Byliśmy dzisiaj w Liroy(generalnie pooglądać łazienki i panele
) i popatrzyliśmy na wkłady, jakieś konwektory i mnóstwo innych urządzeń grzewczych..część nawet nie wiem do końca czy grzały czy nie
Mieszkamy koło Poznania
No nic na razie musimy przeanalizować ile co nas wyniesie, czy to ogrzewanie elektryczne jest możliwe..wogóle jestem ciekawa ile miesięcznie wyniesie w okresie mrozów ogrzanie tej piwnicy(nie jesteśmy zbyt ciepłolubni, powiedzmy, że w zeszłą zimę paliliśmy w piecu dopiero popołudniami..)
Fux fotek na razie nie mam porządnych, pojedziemy tam myślę za tydzień to wtedy porobię dokładne..

Fux fotek na razie nie mam porządnych, pojedziemy tam myślę za tydzień to wtedy porobię dokładne..
Ok.
Na początku przyszłego tygodnia bedę przejeżdżał kolo Poznania, więc gdyby to było po drodze, to moglbym zajrzeć, aby zobaczyc i coś podpowiedzieć...
Na początku przyszłego tygodnia bedę przejeżdżał kolo Poznania, więc gdyby to było po drodze, to moglbym zajrzeć, aby zobaczyc i coś podpowiedzieć...
Dolce far niente 

O Ty Ty malutki ....FUX pisze:

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
No tak, tlenek drewna jest niegroźny.So What! pisze:Można palić drewnem.esilon pisze: ale wada jest tak, że śpi się w pomieszczeniu w którym taka wytwornica tlenku wegla działa cały czas
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
Piter 35, kupiłeś może to drewienko o którym rozmawialiśmy, bo jak bys miał jakiś namiar na pana drwala to bym chętnie skorzystał;) coś by się porznęło wreszcie 

Mądre głowy doradzą proszę .
Czy mają sens takie pseudo od promienniki ciepła między kaloryferem i ścianą
Nie mam czegoś takiego i tak się zacząłem zastanawiać czy to coś da, może ja karmię ścianę moją ciężko uzyskana energią

Czy mają sens takie pseudo od promienniki ciepła między kaloryferem i ścianą

Nie mam czegoś takiego i tak się zacząłem zastanawiać czy to coś da, może ja karmię ścianę moją ciężko uzyskana energią

Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Oczywiście, pytanie jaką masz izolację i czy ta nakarmiona ściana nie wydala ciepła na zewnątrz.Piter 35 pisze:... ja karmię ścianę moją ciężko uzyskana energią![]()
Poniemiecki dom , grube mury , zdrowe nie zagrzybione .leon pisze: Oczywiście, pytanie jaką masz izolację i czy ta nakarmiona ściana nie wydala ciepła na zewnątrz.
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Piter 35, zawsze cos to da, warto bo nakłady niewielkie
Co byś nie zrobił, to warto, nawet można 1cm styropianu od wewnątrz.
Piter 35, poczytaj sobie ;)
http://old.cieplej.pl/Porady/Gminy/1050524284.shtml
LITERATURA:
Żukowski M., Absorpcyjny ekran zagrzejnikowy. Model matematyczny. Badania do-świadczalne. Rozprawa doktorska 1996.

LITERATURA:
Żukowski M., Absorpcyjny ekran zagrzejnikowy. Model matematyczny. Badania do-świadczalne. Rozprawa doktorska 1996.

Miałem w domu jakąś zagramaniczną kozę, odkupioną w zestawie z domem. Było nieźle, póki nie wyremontowaliśmy piętra, bo na parterze grzało dobrze, ale na piętrze zimny wychów. Podobno to zdrowo, ale jak tylko pojawiła się okazja, to koza została zamieniona na ogrzewanie gazem. Czysto. Ciepło. Zero roboty. Na koniec okazało się, że jednak nam brakuje siedzenia przy ogniu, więc kupiliśmy na jesieni biokominek (podobny do [tu był link]). Kozę małżonka przemalowała i zamieniła na biblioteczkę, żeby nas nie kusiło więcej tego rozpalać :D
Ja pierdolę. Ogarnij sie chłopie z taka reklamą.

Mam taką teorię, że Mikael też urodził się 1 stycznia 47 lat temu. Urodzajny dzień musiał być 

Się dokopał skubany 

Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Konto usunięte pisze:Piter 35 pisze: Policzyłem iż całość inwestycji zwróci się po 4,5 roku
Pogadamy za 4,5 roku
a'propos !