Córciu! Tyle lat Cię szukałem!wuecha pisze: Hmmm...Tato ?!
To teraz mam troje dzieci. Dwie córeczki i synka

Tatusiuu... !!maf1 pisze: Córciu! Tyle lat Cię szukałem!
maf1 pisze: To teraz mam troje dzieci. Dwie córeczki i synka
Samochodów nie zagania ,ale : psy,dzieci,dorosłych i panią na motorze!!maf1 pisze: Border Coli musi zaganiać stadko, i jak nie będzie miał czego to będzie zaganiał samochody na ulicy.
Chyba już trzeba, ile ludzi tyle poglądów nie ma się co przegadywacmaf1 pisze: Ale chyba dam se już na luz...![]()
Nie ma sprawywuecha pisze: Tatusiuu... !!tato,tato daj kluczyki
maf1 pisze:
OK! Tylko teraz w pracy jestem. Poczekasz aż wrócę?
Alee fajnie pozdrów brata i siostrezawsze chciałam mieć rodzeństwo
![]()
Ps. Psy zbliżają ludzi
Pewniee !!maf1 pisze: OK! Tylko teraz w pracy jestem. Poczekasz aż wrócę?
Ahhh...Ci mężczyźniGrzesiek_67 pisze: trochę seksizmu w sobotni wieczór nikomu jeszcze nie zaszkodziło - fajna fota
Jak każdy chybacerbera pisze: unikamy własnie szczekliwych suk
Zgadzam się konsekwencja musi być, doskonale się o tym przekonałam na przykładzie mojego psa-pracoholikacerbera pisze: Konsekwencja w wychowaniu to podstawa tyczy sie tez dzieci![]()
Polecam też sprężone powietrze w sprayu, przy naciśnięciu wydaje przeraźliwy świst. No ale to raczej w celu odstraszenia nadchodzącego zagrożenia, bo już w trakcie to raczej po zawodach.cerbera pisze: nosic puszke coli lub jakas butelke z gazowanym napojem,
Gruczoł krokowy się wyciska?Arno pisze: gruczol krokowy pewnie jest leczony - wyciskanie i tak dalej?
Bo to stara prawda jest : NAJWIĘKSZYM PROBLEMEM PSA JEST JEGO WŁAŚCICIELKruszyn pisze: program z Cezarem Milanem, gość jest niesamowity. Zawsze zaczyna resocjalizację od właścicieli a nie od psów
A te modne psy agresywne to jakie? Yorki, sznaucery, chichuachua czy może bernardyny? Bo ja spotkałam się z takimi agresorami właśniewuecha pisze: była moda na labradory,goldeny i psy agresywne
Miałam na myśli psy,ras uznane w zawiązku kynologicznym za agresywne ,które potrafią wyrządzić poważną szkodę zwierzętom i ludziom jeśli nie są odpowiednio wychowane i szkolone.Mieszkam w dość dużym blokowisku i jakieś dwa lata temu wszystkie "dresy" zaczęły masowo kupować amstafy.Wielokrotnie widziałam jak tacy oto panowie "UCZĄ?" swoje psy i szczują je na inne psy lub nawet ludzi !! Teraz widzę większość tych biednych psów jak wychodzą z rodzicami lub dziadkami karków którzy 3 lata temu dumnie chodzili z nimi na smyczy..chodzą na krótkiej smyczy w kolczatkach i kagańcach nie mając możliwość wyładowania energii biegając,najczęściej ciągną za sobą mocno starszą panią lub panaDoxa pisze: A te modne psy agresywne to jakie?
Zgodze się z Tobą w 100%.Doxa pisze: Bo to stara prawda jest : NAJWIĘKSZYM PROBLEMEM PSA JEST JEGO WŁAŚCICIEL![]()
Są prawdziwe hodowle,które dobierają odpowiednich właścicieli.Są to psy z rodowodem,które niestety sporo kosztują..Prawdziwy problem leży w pseudohodowlach które rozmnażają psy na potęge i potem oto taki szczeniak np.amstaffa czy pitbulla trafia w ręce nieodpowiedzialnego gościa ,który chce pokazac się z nim na osiedluArno pisze: Bo czy hodując takie psy, wiemy w jakie nieodpowiedzialne łapska oddajemy szczeniaczki? No nie wiemy. Raczej statystyka wskazywałaby, że w większości przypadków NIE WIADOMO kto i dlaczego kupuje psa.
A dziękujemy ,startowaliśmy nawet kilka razy,ale amatorskoDoxa pisze: A border przecudny, uwielbiam oglądać je na zawodach agility![]()
Dobrze mówisz. Dlatego moje zdanie jest takie ,że wszystko zależy od podejścia właściciela.Oby więcej ludzi posiadających takie psiaki jak Ty ,miało takie podejście do nich..to nie było by praktycznie problemów związanych z ich agresją...ale z 2 strony jednak geny zostającerbera pisze: Wiem ze kiedys byla moda na asty i pity bo kazdy kozak chcial sie dowartosciowac takim psem ale nie mozna wszystkich mierzyć jedna miara,badzmy obiektywni.
jedno kierunkowe ?! hmm.. co masz na myśli dokladniejcerbera pisze: bordery fajne ale jedno kierunkowe![]()
Hahaha piękne porównaniecerbera pisze: Chodzi o uniwersalnosc cos jak np merc combi amg vs slk![]()
Chyba wezmę z Ciebie przykładmaf1 pisze: A ja już nic nie powiem![]()
Nie zawsze mam czas na spam. Tym bardziej, że mam do "obskoczenia" trzy fora internetowe: Subaru, Virago i złośnik.plwuecha pisze:Chyba wezmę z Ciebie przykładmaf1 pisze: A ja już nic nie powiem![]()
swoją drogą czekałam na Ciebie tatusiu wczoraj
![]()
Ależ nie , ja jestem z Wrocławiamaf1 pisze: Ale jak jesteś "z nat moża"
Widziałeś kiedyś uzębienie bulteriera standardowego? Toż to ma zęby jak rekin, słowo dajęArno pisze: na dodatek odpowiedni konstrukcję narzędzi mordu?
Tak, do tego zostały stworzone. Ale wraz z rozwojem cywilizacji, zostały udomowione, stały się stróżami domostw itp. Ich charakter i temperament również ewoluował, tak samo jak nasz, ludzki.Arno pisze: te rasy zostały stworzone do walki, zabijania. Tak im wyprofilowano charakter i ciało.
Nie widzę powodu, dlaczego miałoby się tak stać. Wystarczyłoby wprowadzić licencję na posiadanie takich psów i oczywiście ściśle jej przestrzegać. I nie ma to tamto, że mój pies to nie pitbul tylko kundelek. Wygląda jak pitbul,nie masz licencji?- no to sorry Gregory, tego psa mieć nie będziesz.Arno pisze: A może rozwiązaniem jest zakaz hodowli takich ras, importu takich ras i wtedy powolutku się te rasy zlikwiduje z horyzontu kynologicznego.
A co? Zwykły Burek ze wsi krzywdy nie zrobi? Mnie kiedyś pogryzł taki właśnie pies, który zerwał się z łańcucha. Dodam, że jego właściciele podawali mu żarcie na łopacieArno pisze: pies bojowy urwie dziecku rękę. Lub zlikwiduje całą twarz.
No ale dlaczego? Warto rozmawiaćmaf1 pisze: A ja już nic nie powiem![]()