W życiu piękne są tylko... szpile
Re: W życiu piękne są tylko... szpile
Лукашэнка, mi to nie grozi 

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
Лукашэнка pisze: przestrogę
Czyli co się stanie, jak Dupa Jaś spotka Dupę Papugę. To do dowcipu się raczej nadaje.
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
Oho... no to mi się teraz obraz kolegów jasno wyklarował
Fido womanizer
So What! esteta
Лукашэнка ostrożny
Kruszyn macho
leon cynik
vibowit ma specjalną kategorię, za to co napisał
Ty tak sam od siebie, czy liwit Ci pomogła?
I żeby nie było, że szpili nie ma
Link: http://www.youtube.com/watch?v=NPSNQbgFvDk

Fido womanizer
So What! esteta
Лукашэнка ostrożny
Kruszyn macho
leon cynik
vibowit ma specjalną kategorię, za to co napisał

Ty tak sam od siebie, czy liwit Ci pomogła?

I żeby nie było, że szpili nie ma

Link: http://www.youtube.com/watch?v=NPSNQbgFvDk

Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce,
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)
Boss powrócił z nową płytą i coś dla Artiego przygotował 
Link: http://www.youtube.com/watch?v=WxP8z5WC ... re=related

Link: http://www.youtube.com/watch?v=WxP8z5WC ... re=related
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
- Arti
- 6 gwiazdek
- Auto: GT Rally Car & STI GH
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
No tego plumkania nawet da się słuchać przy tym podkładzie wizualnym.
Dzięki. 

apropos wysokich obcasów... nie zapominajcie o okazjach... 
http://www.noipasi.pl/2149/co-moze-was- ... nkach.html

http://www.noipasi.pl/2149/co-moze-was- ... nkach.html
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
Przypominam o szkoleniach z udzielania pierwszej pomocy !!!
http://www.noipasi.pl/3683/a-czy-ty-zna ... omocy.html
http://www.noipasi.pl/3683/a-czy-ty-zna ... omocy.html
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Brtyjczycy chcą zakazać prowadzenia auta w szpilkach (na razie tylko kobietom
)
http://kobieta.wp.pl/kat,26249,title,Be ... caid=1e293
IMO, przesada - znam kobiety, które prowadzą w szpilkach - i hamują zupełnie normalnie, gaz też dodają i wysprzęglają... sprawniej, niż inne baby (płci obojga, męskiej też, bo "baba" to nie płeć, lecz charakter) na płaskich podeszwach.
Owszem... dywaniki się dziurawią, ale dywanik rzecz nabyta - nie widzę powodu robiebia z tego aż takiej afery, zeby zaraz czegoś zakazywać

http://kobieta.wp.pl/kat,26249,title,Be ... caid=1e293
IMO, przesada - znam kobiety, które prowadzą w szpilkach - i hamują zupełnie normalnie, gaz też dodają i wysprzęglają... sprawniej, niż inne baby (płci obojga, męskiej też, bo "baba" to nie płeć, lecz charakter) na płaskich podeszwach.
Owszem... dywaniki się dziurawią, ale dywanik rzecz nabyta - nie widzę powodu robiebia z tego aż takiej afery, zeby zaraz czegoś zakazywać

A moim zdaniem to nie przesada.WiS pisze:przesada - znam kobiety, które prowadzą w szpilkach - i hamują zupełnie normalnie, gaz też dodają i wysprzęglają... sprawniej, niż inne baby (płci obojga, męskiej też, bo "baba" to nie płeć, lecz charakter) na płaskich podeszwach.
Znam takich, którzy prowadząc piszą sms-y, a nawet e-maile i jakoś nie powodują wypadków,
ale czy to znaczy, że takie zachowanie należy powszechnie zaaprobować?
Chyba, że na zasadzie korwinowej - rób co chcesz w swoim aucie, czyli żadnych obowiązkowych pasów bezpieczeństwa, itd...
Ja znam kilka Pań, kóre noszą szpilki, ale w samochodzie mają wygodną parę półbutów na zmianę. I to mi się u nich podoba.

A skoro już jesteśmy przy tym co się komu podoba, to proponuję poczytać:
"Na Ukrainie małżeństwo daje kobiecie status. – To nasz podstawowy cel w życiu – mówi 20-latka, kiedy pytam ją, dlaczego tak jej się spieszy do ślubu. Poważnie traktują swoje obowiązki i tego samego oczekują od mężczyzny. – Mężczyzna powinien być głową rodziny – mówi Irena. – Gdyby mąż nie zarabiał wystarczająco, poszłabym do pracy, ale nie za ciężkiej. Kiedy mężczyzna wraca do domu po męczącym dniu, chce mieć miłe otoczenie. Kobieta powinna być dla niego wsparciem, zapewnić mu dobre jedzenie, może masaż. Jeśli kobieta także miała ciężki dzień i chce o tym rozmawiać, tworzy się zła atmosfera."
http://wiadomosci.onet.pl/kiosk/5070471 ... rukuj.html
No proszę. Ja już od wielu lat namawiam młodszych nieżonatych kolegów na wycieczki na Ukrainę.

Tu muszę wtrącić. To zupełnie co innego.Лукашэнка pisze:Chyba, że na zasadzie korwinowej - rób co chcesz w swoim aucie, czyli żadnych obowiązkowych pasów bezpieczeństwa, itd...
To czy zapinasz pasy nie ma wpływu na bezpieczeństwo innych uczestników ruchu, a jedynie na twoje. Tu się z nim zgadzam. Twoje bezpieczeństwo - Twoja sprawa.
Pisanie smsów, czy jazda w szpilkach (nie wiem czy tak faktycznie jest niebezpieczna, nigdy nie jeździłem

czarne jest piękne...
- WiS
- 6 gwiazdek
Zgoda, Korwin nie ma tu nic do rzeczy.vibowit pisze: To zupełnie co innego.
Też znam. Z reguły są to panie, które na szpilkach chodzą, bo do eleganckiego stroju wypada, ale nie czują się w nich pewnie. I jesli one w samochodzie zmieniają obuwie na płaskie, to bardzo OK.Лукашэнка pisze: znam kilka Pań, kóre noszą szpilki, ale w samochodzie mają wygodną parę półbutów na zmianę.
Ale poza tym jest pewna (nieliczna) kategoria kobiet, które na szpilkach czują się naturalniej niż na płaskim, co wynika z wieloletniego przyzwyczajenia, być może, albo z jakichś specyficznych cech psychicznych bądź anatomicznych.
Mam taką w domu - nie jest to może Imelda Marcos, ale butów na obcasie (niskim, czyli tak 5-7 cm oraz wysokim - czyli dowolna liczba wzwyż

No to dlaczemu jej zakazywać?
PS. Ilekroć wywaliła w coś za kołkiem, to zawsze miała na nogach traktory. W szpilkach - zero problemów.
No i co Ty na to, Pamiętniczku...?

-
subarutux
- 2 gwiazdki
- Auto: Forester 2.0D 09
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Podobnie jak i moja, która wprawdzie nie ubiera na co dzień typowych wysokich szpil, ale ogólnie wspomniane 5-7 cm ma prawie zawsze. I mówi, że lepiej się Jej prowadzi, a konkretnie naciska pedały. Gdy ubierze np. buty sportowe, ma mniejsze wyczucie np. hamulcowych subtelności.
No cóż, ortopedzi przestrzegają, że częste noszenie butów na bardzo wysokim obcasie (np. szpilek) ma wpływ na zdrowie kręgosłupa oraz stóp. Jeśli chodzi o kręgosłup to jest to miedzy innymi pogłębianie się lordozy lędźwiowej.
W obszarze stopy przestrzegają przed:
- przeciążeniem palców, co może prowadzić do rozwoju halluksów,
- spłaszczeniem wgłębinia stopy, co prowadzi do trwałego płaskostopia,
- długotrwałym przykurczaniem ścięgna Achillesa, prowadzącym do jego skrócenia.
To ostatnie powoduje z czasem trudności w chodzeniu w płaskim obuwiu czy na boso...
tym samym prowadzi to do odczuwania konieczności wkładania butów na obcasie.
Jeśli sprawy zaszły tak daleko to pozostaje albo jakaś rehabilityacja (w skrajnych przypadkach operacja). A jeśli nie no to faktycznie pozostają tylko wysokie obcasy.
Tyle z ortopedycznego punktu widzenia.
A z estetycznego punktu widzenia, panuje dosyć powszechna zgoda, że szpilki są sexy.

W obszarze stopy przestrzegają przed:
To ostatnie powoduje z czasem trudności w chodzeniu w płaskim obuwiu czy na boso...
tym samym prowadzi to do odczuwania konieczności wkładania butów na obcasie.
Jeśli sprawy zaszły tak daleko to pozostaje albo jakaś rehabilityacja (w skrajnych przypadkach operacja). A jeśli nie no to faktycznie pozostają tylko wysokie obcasy.
Tyle z ortopedycznego punktu widzenia.
A z estetycznego punktu widzenia, panuje dosyć powszechna zgoda, że szpilki są sexy.

-
stefanekmac
- 5 gwiazdek
- Auto: był forek XT jest OBK 2,5
- Polubił: 26 razy
- Polubione posty: 91 razy
A mnie lordoza cieszy... pupa wystaje że hej !
Pamietajmy o Wołyniu.
Ja w swoim życiu ileś razy podróżowałem z prędkościami 200+ i nigdy nie spowodowałem wypadku. To dlaczemu mi zakazywać tak jeździć?WiS pisze:w samochodzie też jest tak samo.
No to dlaczemu jej zakazywać?

czarne jest piękne...
no właśnie nie zakazywać. z jazdą 200+ jest prawie dokładnie jak z chodzeniem na szpilkach.vibowit pisze:To dlaczemu mi zakazywać tak jeździć?
trzeba się tego nauczyć.
pamiętasz jubileusz damazi zorganizowany w remizie, w centrum? pamiętasz kto bawił się razem z nami? zaręczam, że 80-90% pań przebywających wonczas na tarasie i później na parkiecie nie ma najmniejszych problemów z jazdą w szpilkach (jeśli w ogóle mają prawo jazdy, ofkors).
faktem też jest, że co dzień widzę całe mnóstwo pań, które wysokich obcasów używać nie potrafią.
drugim faktem jest, że niemal co dzień mijam osoby kierujące pojazdem mechanicznym, które uzyskały prawo do wykonywania tej czynności przypadkiem, po znajomości, wbrew własnej woli, albo zbyt dawno temu, żeby pamiętać co to "kierować" i "pojazdem".
damaz, jak widzisz ,że nie bardzo wychodzi chodzenie na szpilkach to nie wsiadaj z taką do autadamaz pisze: że co dzień widzę całe mnóstwo pań, które wysokich obcasów używać nie potrafią.

Normalnie masz skłonności samobójczevibowit pisze: Ja w swoim życiu ileś razy podróżowałem z prędkościami 200+

Лукашэнка pisze: No cóż, ortopedzi przestrzegają
Лукашэнка,a jak z hemoroidamiЛукашэнка pisze:

Wolisz widły i walonkiЛукашэнка pisze: A z estetycznego punktu widzenia, panuje dosyć powszechna zgoda, że szpilki są sexy.

he he jak się nie zgodzićstefanekmac pisze:
... pupa wystaje że hej !

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
- WiS
- 6 gwiazdek
+ 1damaz pisze: z jazdą 200+ jest prawie dokładnie jak z chodzeniem na szpilkach.
trzeba się tego nauczyć.
a nawet + 200
Uczyć, nie zakazywać

Hmmm... ja nie umiem prowadzić w obcasach... mam problem z wciśnięciem pedału sprzęgła do końca

...::nie rób tego, czego nie chcesz::...
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
apal, nie martw się. Ja też nie umiem. 

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Chloru, dzięki... ulżyło mi 

...::nie rób tego, czego nie chcesz::...
-
Grzegorz
- 5 gwiazdek
- Auto: Leon
- Polubił: 21 razy
- Polubione posty: 35 razy
Nie zgodzę się z tą powszechną zgodą. Męczy mnie widok szpilek u kobiety; zawsze współczuje może niesłusznie. Jeśli sexy to boso lub ewentualnie plecione płaskie sandały.Лукашэнка pisze: A z estetycznego punktu widzenia, panuje dosyć powszechna zgoda, że szpilki są sexy.
pozdrawiam
Grzegorz
Grzegorz