COS SMIESZNEGO - albo i nie ...........
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
Re: COS SMIESZNEGO - albo i nie ...........
inquiz pisze: Lezy facet na lozu smierci. Lekarz powiedzial, ze nie dotrwa do rana.
(...)
Czarny humor, więc dla równowagii płci (stare, ale jare)
Mąż został wezwany do szpitala, bo jego żona miała wypadek samochodowy.
Zdenerwowany czeka na lekarza, wreszcie lekarz się pojawia się po 10
godzinnej operacji ze współczującą miną.
I co?! Co z nią, panie doktorze.
-Cóż...ciężko było. Ale jest też zła wiadomość: żona, niestety będzie
musiała przejść skomplikowany dodatkowy zabieg, którego NFZ nie refunduje.
Koszt: 25 tys. złotych.
Oczywiście, oczywiście - na to mąż.
-Potem potrzebna jej będzie rehabilitacja, której NFZ nie refunduje. Koszt
ok. 5 tys. miesięcznie.
Tak, tak... - kiwa głową mąż.
-Konieczny będzie pobyt w sanatorium, które zajmuje się tego typu urazami,
plus ta rehabilitacja przez cały czas. NFZ nie refunduje. Koszt sanatorium
- 10 tysięcy...
Boże...
- Tak mi przykro...To nie koniec złych wiadomości. NFZ nie refunduje
również leków, które przepiszemy pańskiej żonie, a to bardzo drogie leki..
Ile? - blednie mąż.
-Miesięcznie 12 - 15 tysięcy złotych.
Jezuu...
- Plus pielęgniarka całą dobę. Na pana koszt oczywiście. Tu już się może
pan dogadać. Myślę, że znajdzie pan kogoś za 10 zł za godzinę...
Cisza.
Mąż chowa twarz w dłoniach.
Nagle lekarz wybucha serdecznym śmiechem, klepie męża po ramieniu:
- Żartowałem! Nie żyje.
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

Test znajomości kodeksu drogowego.
PYTANIE:
Jedziesz wąską drogą z dwoma pasami, linią ciągłą i znakiem
ZAKAZ WYPRZEDZANIA PRZEZ 3km
W pewnym momencie znajdujesz się za rowerzystą, który jedzie bardzo wolno.
Co robisz?
A - cierpliwie jedziesz za rowerzystą przez 3km ?
B - nie przejmujesz się przepisami i wyprzedzasz rowerzystę ?
Która odpowiedź jest prawidłowa ?
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>

Oczywiście odpowiedź - A
Po co niepotrzebnie się śpieszyć i ryzykować mandat ?
PYTANIE:
Jedziesz wąską drogą z dwoma pasami, linią ciągłą i znakiem
ZAKAZ WYPRZEDZANIA PRZEZ 3km
W pewnym momencie znajdujesz się za rowerzystą, który jedzie bardzo wolno.
Co robisz?
A - cierpliwie jedziesz za rowerzystą przez 3km ?
B - nie przejmujesz się przepisami i wyprzedzasz rowerzystę ?
Która odpowiedź jest prawidłowa ?
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>

Oczywiście odpowiedź - A
Po co niepotrzebnie się śpieszyć i ryzykować mandat ?
Dolce far niente 

Pewien facet miał podejrzenia, co do wierności swojej małżonki. Wynajął prywatnego detektywa i oprócz pisemnych raportów, zażyczył sobie dostawać dokumentację video. Detektyw raźno zabrał się do roboty i po tygodniu zjawia się u klienta z paczką nagranych kaset. Usiedli obaj i oglądają kolejno nakręcone scenki:rrosiak pisze: Nagle lekarz wybucha serdecznym śmiechem, klepie męża po ramieniu:
- Żartowałem! Nie żyje.
- żonka uśmiechnięta spaceruje z facetem po parku
- szaleńcza jazda na diabelskim młynie
- urocza kolacja przy świecach w knajpce na molo
- dancing i szampańska zabawa do rana
...
Facet wreszcie nie wytrzymał, zacisnął łapy na oparciu fotela i wysapał:
- Nie wierzę!.. Wprost nie mogę uwierzyć!...
- Ech panie, przecież tu wszystko jest na taśmie - mówi detektyw
- Nie o to chodzi, nie mogę uwierzyć, że moja żona to taka fajna babka!

Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce,
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
Stary klip, ale co tam - Clarkson o Niemcach, zawsze mnie to rozczula, przypomina mi moje stwierdzenia o Francuzach...
Link: http://www.youtube.com/watch?v=vE_WqdKbTvY&NR=1

Link: http://www.youtube.com/watch?v=vE_WqdKbTvY&NR=1
http://wwojnar.com/
– Это водка? – слабо спросила Маргарита. Кот подпрырнул на стуле от обиды.
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
devlin, Clarkson, Clarksonem, ale jak to auto gada 
Tak się testuje takie samochody:
Nie na jakimś płaskim torze zrobionym z pasa startowego, wytyczonym liniami i oponami.
Oczywiście komentarze nie mają takiego polotu, jak w TG. Sama jazda robi jednak wrażenie. Zresztą, po co naśladować TG - w naśladownictwie nie ma niczego oryginalnego.

Tak się testuje takie samochody:
Nie na jakimś płaskim torze zrobionym z pasa startowego, wytyczonym liniami i oponami.
Oczywiście komentarze nie mają takiego polotu, jak w TG. Sama jazda robi jednak wrażenie. Zresztą, po co naśladować TG - w naśladownictwie nie ma niczego oryginalnego.
Jak dla mnie, to jest to najpiękniej wyjące auto na świecie. A ten kolega z kółkiem w linku od Ciebie, to nie dość, że musi mieć bardzo tłustą polisę, to jeszcze musi mieć urwaną linkę od strachu. Plus jednak nieco ogarniać.
:))
Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce,
Nie ma wątku o "o subaru - zasłyszane na dzielni", więc leci tutaj. Ostatnia moja wizyta na myjni. Myjemy się razem ze starszym panem kole 60ki. Gadka-szmatka, on kupił toyotę dopiero co, wypytuje mnie o szczegóły, kurtuazyjnie i ja. I tak z 15 minut. Stoimy, stoimy, tematy do rozmowy się skończyły... i nagle pada w moim kierunku sakramentalne pytanie... "a te światła to pan na allegro kupił"

Na bankAzrael pisze: Remek!!!

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
Tzw dowcip na czasie.
Przychodzi szef do pracowników i mówi:
- Mam dwie wiadomości: jedną złą i jedną dobrą. Ta zła jest taka, że w tym miesiącu pensja będzie niższa niż w zeszłym. Ta dobra jest taka, że będzie wyższa niż w przyszłym miesiącu.
:>
r.
Przychodzi szef do pracowników i mówi:
- Mam dwie wiadomości: jedną złą i jedną dobrą. Ta zła jest taka, że w tym miesiącu pensja będzie niższa niż w zeszłym. Ta dobra jest taka, że będzie wyższa niż w przyszłym miesiącu.
:>
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
A w jakim kontekście i gdzie ten znak oraz dlaczemu?Doxa pisze::))

Dolce far niente 

Znalazłam to zdjęcie w sieci, w komentarzu jest napisane, że znak stoi gdzieś na Antałówce. Droga w tym miejscu jest jednokierunkowa, i służy do wyjazdu z osiedla. Wjeżdżać trzeba jakoś naokoło, ale pan burmistrz nic sobie z tego nie robił, i jeździł pod prąd. Mieszkańcy się skarżyli, i tym sposobem postawiono taki znakFUX pisze:A w jakim kontekście i gdzie ten znak oraz dlaczemu?Doxa pisze::))

nie żebym był miłośnikiem jednośladów, ale mnie rozbawiło
wrzuciłem to kiedyś na kropkę, kiedy jeszcze nie wiedziałem, że jest fajniejsze forum subaru

wrzuciłem to kiedyś na kropkę, kiedy jeszcze nie wiedziałem, że jest fajniejsze forum subaru

Dlaczego Mojżesz przeprowadził Żydów przez morze?
- Bo wstydził sie z nimi iść przez miasto.
- Bo wstydził sie z nimi iść przez miasto.
Dolce far niente 

W pewnym sowieckim teatrze, pewien młody aktorzyna dostał niedużą rolę, polegającą na podaniu głównemu bohaterowi miecza i wypowiedzeniu przy tym kwestii: "Balabujew, oto wasz miecz." Niestety biedny aktorzyna miał na pieńku z suflerem, który go bardzo nie lubił i ciągle podpowiadał "Balachujew", dodając za każdym razem od siebie: "Skompromitujesz się i więcej żadnej roli ci nie dadzą!".
Młodzieniaszek chodził więc tylko i powtarzał "Balabujew, Balabujew","Balabujew". W końcu nadeszła podniosła chwila premiery. Aktor na scenie zbiera się do wypowiedzenia swej kwestii. Oślepiony promieniami reflektorów podaje miecz głównemu bohaterowi, jednocześnie groźnym i dumnym wzrokiem patrząc na suflera. Wreszcie zaczyna: "Balabujew (tu uśmiech na twarzy), oto wasz ch*j"

Młodzieniaszek chodził więc tylko i powtarzał "Balabujew, Balabujew","Balabujew". W końcu nadeszła podniosła chwila premiery. Aktor na scenie zbiera się do wypowiedzenia swej kwestii. Oślepiony promieniami reflektorów podaje miecz głównemu bohaterowi, jednocześnie groźnym i dumnym wzrokiem patrząc na suflera. Wreszcie zaczyna: "Balabujew (tu uśmiech na twarzy), oto wasz ch*j"

So What! ja to bym się bał go odpalić ( bo bym coś pewnie zepsuł ) a nie mówię już o jeździe tym GT .
Ma chłop fantazję

Ma chłop fantazję

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
No, fakt. Fryzura, jakby właśnie wysiadł z Wartburga.Piter 35 pisze:Ma chłop fantazję![]()

czarne jest piękne...