Coś niedobrego
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Re: Coś niedobrego
Ja sypiam z doktorem nauk technicznych i to ta doktor nadzoruje "fachowców", więc śpię spokojnie 

- Gump
- 5 gwiazdek
- Auto: Spec + Legacy i wszystko cacy
- Polubił: 29 razy
- Polubione posty: 85 razy
Jeszcze nie wszyscy, w Bieszczadach zostaliTERZO pisze: wszyscy prawdziwi fachowcy już wyjechali na zachód...

Legio Patria Nostra
"Jeżeli myślisz, że jesteś mężczyzną, boś spłodził syna, posadził drzewo i wybudował dom, to jesteś w błędzie. Spróbuj przebiec
Rzeźnika "
"Jeżeli myślisz, że jesteś mężczyzną, boś spłodził syna, posadził drzewo i wybudował dom, to jesteś w błędzie. Spróbuj przebiec
Rzeźnika "
Jeden pracuje na lotniskuGump pisze:Jeszcze nie wszyscy, w Bieszczadach zostaliTERZO pisze: wszyscy prawdziwi fachowcy już wyjechali na zachód...

-
bojar
- 6 gwiazdek
- Auto: forester 2,5XT,Q5
- Polubił: 84 razy
- Polubione posty: 234 razy
Rozumiem,że to było CO.Mam w domu takie uszczelnienie 14 lat.Tyle ,że to ja sam zrobiłem jak zauważyłem wyciek.Nie ma co robić paniki.TERZO pisze:Straciłem resztki wiary...![]()
Dziś "fachowiec" lutował instalację grzewczą i jedno połączenie uszczelnił poxyliną![]()
![]()
![]()
..
o ile mi wiadomo, to poxilina również służy do uszczelniania rur, byle nie ciśnieniowych...
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
Panowie please...
Poxyliną można - po to właśnie jest... ALE na miłość Boską w przypadku nagłej awarii do czasu usunięcia usterki
Nie na nowej instalacji przecież
Poza tym zrobił to tak niechlujnie że i tak cieknie

Poxyliną można - po to właśnie jest... ALE na miłość Boską w przypadku nagłej awarii do czasu usunięcia usterki

Poza tym zrobił to tak niechlujnie że i tak cieknie

Marcin
-_-
-_-
Dziś moja mama miała montaż neta z UPC. Cycki mi opadły kiedy zobaczyłem jak puścili kable po mieszkaniu. W przedpokoju puścili kabel po ścianie tak jak im akurat wyszedł z klatki, czyli przez środek ściany - 15 cm ponad linią futryn i tapety, natomiast w pokoju, w miejscu gdzie było to kompletnie niepotrzebne, ambitnie poszli aż pod sufit ale już nie wymyślili żeby puścić kable w kant, tylko kabel skręca przy kątach łukamiTERZO pisze: Ja się dziwię jak humaniści mogą spać spokojnie po takich "fachowcach"...

No i ja - humanista (

Choć z montażystami UPC to jest loteria - u mnie w mieszkaniu miałem super gościa, kable puścił elegancko, nie na "odpierdol się", a na koniec wszystko wysprzątał tak że właściwie śladu nie było.
Przy okazji kanalizacji, wody, co, etc.
Znajomy hydraulik do ręki taśmy teflonowej nie weźmie.
Tylko pakuły. Na tym uszczelnieniu można sobie np. wycentrować połączenia; znaczy przykręcić, dziebko cofnąć, jak potrzeba.
Na teflonie prędzej czy później zaczyna być nieszczelność.
Tylko pakuły. Na tym uszczelnieniu można sobie np. wycentrować połączenia; znaczy przykręcić, dziebko cofnąć, jak potrzeba.
- Gump
- 5 gwiazdek
Pan Stasio ostatnio robił u mnie przegląd przed zimą stulecia, plus czyszczenie pompek co i filtrów, trochę mnie zaskoczył bo jak zadowolony przyniosłemFUX pisze: rzy okazji kanalizacji, wody, co, etc.
umyty filtr on założył okulary i powiedział ,że tak to nie będzie po czym wyciągnął szczoteczkę do zębów i wszystko poprawił

Więc teraz ja też mam szczoteczkę w grajdołku do czyszczenia filtrów

Legio Patria Nostra
Rzeźnika "
Rzeźnika "
aż mi się przypomniało jak fachmani z SM naprawiali mi rurę doprowadzającą gaz do licznika.... O ile wycięcie i wstawienie odbyło się dość gładko.... to żeby to już ładnie pospawać to chcieli mi wybijać dziurę w ścianie łazienkowej (żeby dostać się do rury od zaplecza, bo niby taka technologia naprawy
). Dziura wypadała gdzieś na wysokości kafli... A potem się okazało, że spawacz ma problemy ze wzrokiem oraz sama końcówka jest starego typu (nie jest elastyczna i nie można jej dogiąć by poprawić sobie dostęp) i dlatego chcą robić dziury (które potem zagipsują
)... No ale przy różnych naciskach okazało się, że jest opcja spawacza na fuchę (fundowanego przez spółdzielnie: pewnie nie byli z tego zadowoleni
)
Ale np. bardzo pozytywne doświadczenia mam z załatwianiem spraw serwisowych z firmą MPM, zarówno jeśli chodzi o zgłaszanie usterek (kontakt przez stronę producenta), jak i samą usługę naprawczą (realizowaną przez specjalistów z KRK). Szybko, profesjonalnie, kulturalnie

Ale np. bardzo pozytywne doświadczenia mam z załatwianiem spraw serwisowych z firmą MPM, zarówno jeśli chodzi o zgłaszanie usterek (kontakt przez stronę producenta), jak i samą usługę naprawczą (realizowaną przez specjalistów z KRK). Szybko, profesjonalnie, kulturalnie

"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"
So What! pisze:Przytyło się widzęWRC fan pisze: Cycki mi opadły (...)
Coś niedobrego

http://sport.wp.pl/kat,1775,title,Bild- ... omosc.html

Sokolim Okiem
Wbrew początkowym optymistycznym doniesieniom, stan Michaela Schumachera jest krytyczny. Według niemieckiej agencji SID kierowca walczy o życie. W wypadku narciarskim 44-letni siedmiokrotny mistrz świata doznał poważnych obrażeń głowy i jest w śpiączce.

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

- zinc
- 4 gwiazdki
- Auto: Forester NA MY 99 rally car i Legacy IV 2.0 138hp
- Polubił: 1 raz
- Polubione posty: 0
od szumiego zaczalem sie interesowac moto... kutwa...
Proste sa dla szybkich samochodow, zakrety-dla szybkich kierowcow
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
O cholera....
Co za chichot losu, gość całe życie zapier...lał autem o konstrukcji kajaka 350 km/h po torach, a krzywdę zrobił sobie w weekend na nartach...
Trzymam kciuki że będzie wszystko OK.
Co za chichot losu, gość całe życie zapier...lał autem o konstrukcji kajaka 350 km/h po torach, a krzywdę zrobił sobie w weekend na nartach...

Trzymam kciuki że będzie wszystko OK.

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
- Gump
- 5 gwiazdek
Wbrew pozorom szybciej można sobie zrobić kuku na nartach niż w bolidzie F1, co było widać choćby w przypadku Roberta.jarmaj pisze: Co za chichot losu, gość całe życie zapier...lał autem o konstrukcji kajaka 350 km/h po torach, a krzywdę zrobił sobie w weekend na nartach..
Legio Patria Nostra
Rzeźnika "
Rzeźnika "
Jeden znajomy miał podobną sytuację, wysokie ciśńienie w mózgu, operac ja, wycięty płat czołowy i skroniowy - warzywo od roku…
To okropne urazy.
Na szczęście pod dobrą opieką, więc ma większe szanse.
To zresztą pokazuje, że syf w życiu może się zdarzyć wszędzie, i w każdej sytuacji ( przykład moja małżonka, ten znajomy - upadł na schodach, teraz Schumi...)…
To okropne urazy.
Na szczęście pod dobrą opieką, więc ma większe szanse.
To zresztą pokazuje, że syf w życiu może się zdarzyć wszędzie, i w każdej sytuacji ( przykład moja małżonka, ten znajomy - upadł na schodach, teraz Schumi...)…
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
O żesz ty
Może się uda i przeżyje , jest pod dobrą opieką 

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
- darecki1981
- 5 gwiazdek
- Auto: EVO 6 500 KM
- Polubił: 0
- Polubione posty: 1 raz
- darecki1981