Coś niedobrego
Re: Coś niedobrego
Niedobre jest o, co unia podpisała w 2020 emisja co2 ma być 95.
Zdaje się, że na razie poza jakimiś wynalazkami nie ma takich zwierząt…
A producenci tylko rączki zacierają.
DBać trzeba o te auta co mamy, jeśli pojeżdżą 20 lat ( załóżmy XV żony) - to będziemy mieć już tylko 75 lat, a wtedy może nie będziemy się durnotami przejmować.
Zdaje się, że na razie poza jakimiś wynalazkami nie ma takich zwierząt…
A producenci tylko rączki zacierają.
DBać trzeba o te auta co mamy, jeśli pojeżdżą 20 lat ( załóżmy XV żony) - to będziemy mieć już tylko 75 lat, a wtedy może nie będziemy się durnotami przejmować.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
kto będzie miał to będzieArno pisze: to będziemy mieć już tylko 75 lat

to ja może auto do jakiejś naprawy oddam i zabalsamowania, żeby służył jak najdłużej

"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
Za 20 lat nie bedziecie mogli wyjsc z podziwu, jak Was mogly krecic te marne moce i smierdzace silniki. Wystarczy spojzec 20 lat wstecz, a zmiany ida duze.
Szkoda tylko ,że automaty-roboty będą prowadzić za Nasgregski pisze: marne moce

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Moze i tak byc, ale nie wszedzie ;) mysle, ze jesli spogladasz czarno na przyszlosc to to bedzie najmniejszy problem ;)
Gregski, ja sobie mogę pewne rzeczy wyobrazić.
Mogę na przykłąd se wyobrazić take sytuacje, że dopuszczone do ruchu będą jedynie auta elektryczne, kiedy nie będzie dość elektryki..
Mogę sobie wyobrazić silnik 1.5 i 360 koni. Lub nawet mniejszy.
Wszystko jest możliwe, ale czy to czemuś naprawdę służy, poza tym, że ludność będzie coraz więcej płaciła i na krócej?
gregski, sam wiesz jak jest, wielkim autem z małym silnikiem jadąc pierdzącym sztosem można mało spalić, ale jak będziesz szybko jechał, to będzie więcej od STI jarać, więc zachwyt nad nowoczesnością w domu i zagrodzie i emisją poniżej czegoś tam jest niestety beznadziejny.
Kup se V6 i ile ci wypali na autostradzie, weź 1.4 170km i już masz przy dwustu 19l/100.
I będzie coraz gorzej. Na dodatek twoi zieloni z RFN i NRD wprowadzą ograniczenia na autostradach....
Koniec świata
Mogę na przykłąd se wyobrazić take sytuacje, że dopuszczone do ruchu będą jedynie auta elektryczne, kiedy nie będzie dość elektryki..
Mogę sobie wyobrazić silnik 1.5 i 360 koni. Lub nawet mniejszy.
Wszystko jest możliwe, ale czy to czemuś naprawdę służy, poza tym, że ludność będzie coraz więcej płaciła i na krócej?
gregski, sam wiesz jak jest, wielkim autem z małym silnikiem jadąc pierdzącym sztosem można mało spalić, ale jak będziesz szybko jechał, to będzie więcej od STI jarać, więc zachwyt nad nowoczesnością w domu i zagrodzie i emisją poniżej czegoś tam jest niestety beznadziejny.
Kup se V6 i ile ci wypali na autostradzie, weź 1.4 170km i już masz przy dwustu 19l/100.
I będzie coraz gorzej. Na dodatek twoi zieloni z RFN i NRD wprowadzą ograniczenia na autostradach....
Koniec świata
Coś niedobrego
Ja jeszcze raz przypomne: ja sie z elektrycznych aut ciesze jak cholera. Uwazam, ze do miast tylko elektryka vide Sztokholm. Niech zrobia baterie o wiekszym zasiegu wreszcie, a zrobia.
I niech przeniosa wreszcie transport na tory...
Nie oczekuje oczywiscie oklaskow na forum benzynowym ;)
Trend przejsciowy musi oczywiscie bolec ale cyhba nie ma wyjscia, patrzy text o zacinajacym sie dzwieku v8 :D
http://pulse.me/s/SusOF
I niech przeniosa wreszcie transport na tory...
Nie oczekuje oczywiscie oklaskow na forum benzynowym ;)
Trend przejsciowy musi oczywiscie bolec ale cyhba nie ma wyjscia, patrzy text o zacinajacym sie dzwieku v8 :D
http://pulse.me/s/SusOF
gregski, dla mnie elektryka to bez wątpienia przyszłość, ale nie na razie bo skąd mamy brać prąd, skoro FUXy i zielone zmuszają kraje do wiatru?
a niemce sa atom zamykają? bez sens kompletny.
Svensony - też są dobre, bo nielogiczne w zamykaniu atomu.
I jak wszyscy wiemy nie ma możłiwości dojechania elektryką do krakowa i do domu. Czy do Poznania, o Berlnie nie mówię nawet.
ciche, z dobrym momentem i dość proste konstrukcje. A pan kaziutek i tak przewinie każdy silnik.
w tej chwili tym wszystkim rządzi jedynie hipokryzja i super umysły z Brukseli.
Proszę zwrócić uwagę na to, kto podpisuje te wszystkie wymysły, kto na nie głosuje.
Wszystkie ZIobry, Kurskie, Protasiewicze, Czarneckie… lista długa i w każdym kraju podobna.
Zajmują się swoimi sprawami w kraju, jeżdżą na same głosowania, nie znają tych spraw… głosują jak im każą…
I ktoś tam tym wszystkim dyryguje i doprowadza Europę do całkowitego samobójstwa.
Interesujące są może hybrydy, ale pytanie, czy one istotnie są eko??? Palą mniej, ale co z tymi bateriami, ich produkcja a potem utylizacją? Nie wiem, nie znam się≤ zarobiony jestem
a niemce sa atom zamykają? bez sens kompletny.
Svensony - też są dobre, bo nielogiczne w zamykaniu atomu.
I jak wszyscy wiemy nie ma możłiwości dojechania elektryką do krakowa i do domu. Czy do Poznania, o Berlnie nie mówię nawet.
ciche, z dobrym momentem i dość proste konstrukcje. A pan kaziutek i tak przewinie każdy silnik.
w tej chwili tym wszystkim rządzi jedynie hipokryzja i super umysły z Brukseli.
Proszę zwrócić uwagę na to, kto podpisuje te wszystkie wymysły, kto na nie głosuje.
Wszystkie ZIobry, Kurskie, Protasiewicze, Czarneckie… lista długa i w każdym kraju podobna.
Zajmują się swoimi sprawami w kraju, jeżdżą na same głosowania, nie znają tych spraw… głosują jak im każą…
I ktoś tam tym wszystkim dyryguje i doprowadza Europę do całkowitego samobójstwa.
Interesujące są może hybrydy, ale pytanie, czy one istotnie są eko??? Palą mniej, ale co z tymi bateriami, ich produkcja a potem utylizacją? Nie wiem, nie znam się≤ zarobiony jestem
Arno, bruksela jest przekonana , że społeczeństwo EU jest tak tępe ,że trzeba mu pewne ( a właściwie wszystkie ) rozwiązania narzucać . Jeszcze trochę to nie będzie już wyboru , będzie tylko jedno rozwiązanie dobre dla ogółu 

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Piter 35, daaawno już to pisałem. Złota klatka i wewnątrz ludzie z wypranymi mózgami, którzy zamiast buntować się przeciwko sprowadzaniu ich do roli bezmyślnych debili, cieszą się z "postępu".
Tak to już wygląda. A będzie jeszcze gorzej.
Tak to już wygląda. A będzie jeszcze gorzej.
Na środku pustyni Gobi cię nie dosięgną.
Ale wystarczy, że jednak zdecydujesz pójść do sklepu i będziesz jednak miał to, co dopuszczone.
1984
Ale wystarczy, że jednak zdecydujesz pójść do sklepu i będziesz jednak miał to, co dopuszczone.
1984
Zawsze bedziesz sobie mogl samemu zbudowac nieekologiczny naped..
Link: https://www.youtube.com/watch?v=-O-JWddgagk
Link: https://www.youtube.com/watch?v=-O-JWddgagk
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
20 lat temu? Pierwsza impreza z turbawką, były jakieś cosworthy, audi quattra, nie pamiętam czy już mitsuraboszi było evo. A jak nie to jaki galant. Były też tojoty celiny, wyposażone w turbawki. Nawet w roku 90 siedziałem w takiej celince w salonie tojoty, miałem całe 12 lat. Do tej pory jak słyszę oh, what a feeling toyota, to mi się tamta przypomina.gregski pisze: Was mogly krecic te marne moce i smierdzace silniki. Wystarczy spojzec 20 lat wstecz, a zmiany ida duze.
Ta. Jestem w stanie wyobrazić sobie, że za 20 lat będzie mnie kręciła przejażdżka wiśnio. Tą co mam, a nie taką z przyszłości

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
Tak, na niekorzyść.gregski pisze:Za 20 lat nie bedziecie mogli wyjsc z podziwu, jak Was mogly krecic te marne moce i smierdzace silniki. Wystarczy spojzec 20 lat wstecz, a zmiany ida duze.
Kierunek w którym motoryzacja poszła przez ostatnie 20 lat sprawia, że 100x bardziej wolę te auta sprzed lat, niż obecne. Współczesna motoryzacja powoli przestaje mnie interesować.
jarmaj, to jest motoryzacja dla lemmingow, dla korporantów. Wymyślana przez takie same wymoczki.
W zasadzie to nie rozumiem tych ich zakusów pseudodobroczynnych i pragnień ratowania istnień ludzkich. Przecież Zielonemu chodzi właśnie o zmniejszenie populacji. Jakiś konflikt czy dysonans poznawczy to jest.
Siedzą te wybrane przez narody durne lemmingi w Brukseli i kompinują, kompinują i wymyślają... A może wcale nie wymyślają, tylko im przemysł samochodowy podsuwa koncepty, które im kasiory napędzają????
W zasadzie to nie rozumiem tych ich zakusów pseudodobroczynnych i pragnień ratowania istnień ludzkich. Przecież Zielonemu chodzi właśnie o zmniejszenie populacji. Jakiś konflikt czy dysonans poznawczy to jest.
Siedzą te wybrane przez narody durne lemmingi w Brukseli i kompinują, kompinują i wymyślają... A może wcale nie wymyślają, tylko im przemysł samochodowy podsuwa koncepty, które im kasiory napędzają????
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
żarówki, odkurzacze, co2, wędzonki ....Arno pisze: A może wcale nie wymyślają, tylko im przemysł samochodowy podsuwa koncepty, które im kasiory napędzają????
To są bardzo dobre i tanie pomysły.
No i sprawdzają się przecież.
No i sprawdzają się przecież.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Ja pierdolę, w jakim ja kraju żyję
Ktoś w nocy na parkingu w W-wie wyciął mi katalizator w 10 letnim VW (sic!).

Ktoś w nocy na parkingu w W-wie wyciął mi katalizator w 10 letnim VW (sic!).
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
Konto usunięte, kurde w jakiej dzielnicy takie atrakcje?
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Fido,
niewidzialna ręką wie, że katalizatory to zło.
Teraz zamontujesz 3" przelotowy wydech, zrobisz remap i będzie jazda!

niewidzialna ręką wie, że katalizatory to zło.
Teraz zamontujesz 3" przelotowy wydech, zrobisz remap i będzie jazda!

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
Konto usunięte, współczuję...
Ja przyjeżdżając do W-wy trzymam samochód już tylko na parkingach strzeżonych.
Wcześniej raz cały bok auta porysowany gwoździem do blachy (w Corollce Zofiji), raz podpalony samochód. A przecież bywam tam sporadycznie, 3-4 weekendy w roku może.
Ja przyjeżdżając do W-wy trzymam samochód już tylko na parkingach strzeżonych.
Wcześniej raz cały bok auta porysowany gwoździem do blachy (w Corollce Zofiji), raz podpalony samochód. A przecież bywam tam sporadycznie, 3-4 weekendy w roku może.
Ostatnio zmieniony 3 mar 2014, o 12:48 przez jarmaj, łącznie zmieniany 1 raz.