Ale z 10-11" może być problem - to może się nie zmieścić do torebkiChloru pisze:damaz, netbook - Samsung, Acer, Asus, Lenovo. Zwroc uwage, zeby brac raczej te 10-11 cali. Mniejsze imho maja zbyt male klawiatury (nie zeby te 10-11 mialy normalne).
Poradnik młodego komputerowca
Re: Poradnik młodego komputerowca
Biuro pomocy poszkodowanym w wypadkach drogowych RES - http://www.odszkodowania-res.pl
spokojnie, spokojnie. nie chcemy czegoś, czego nie da się używać. się dostosuje torebkę najwyżej.siewcu pisze: może się nie zmieścić do torebki
już wyczytaliśmy w paru miejscach, że urządzenia z ekranem poniżej 10" są trudne w użyciu. poza tym jeszcze są media markt, satrurn i inne, gdzie się będziemy mierzyć.
myślałem, że może jest jakiś theverybestandmusthave model, ale skoro nie, to sobie normalne studia przedzakupowe zrobimy. dzięks.
edit:
a w ogóle, to przepraszam za zamieszanie i zadawanie zdublowanych pytań. przecież znając nasze forum, od razu powinienem się domyśleć, że interesujący mnie temat jest już rozebrany na części.
w wątku o telefonach.
no bo gdzieżby indziej.
Chrome pozwala na synchronizowanie "ulubionych" online, jeżeli posiadasz konto @gmail.Barthol pisze: Wsiadam na google chrome'a Może przepiszę je raz, ale potem jak coś się sypnie (wirus. pad dysku, itd), będzie można je importować bezboleśnie z jakiejś kopii bezpieczeństwa...
Są tutaj: https://www.google.com/bookmarks/
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Zainstalowałem ubuntu 11 na netbooku. Albo ktoś, kto wymyślił ten nowy interfejs jest geniuszem, albo ja jestem idiotą 
- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Konto usunięte pisze: Albo ktoś, kto wymyślił ten nowy interfejs jest geniuszem, albo ja jestem idiotą
Uwaga, będzie profesjonalne pytanie - nie wiesz gdzie kliknąć ?
Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Grzesiek_67, hehe coś w tym stylu
Chyba się przełączę z powrotem na gnome, tam jest staro ale jaro 
Konto usunięte,Konto usunięte pisze:Chyba się przełączę z powrotem na gnome, tam jest staro ale jaro
nigdy mi jeszcze nie przyszło do głowy, żeby trwonić mój czas na instalowanie czegoś innego niż Windows (do niedawna XP, teraz 7, a w telefonie Mobile) jednak jak opowiada tutaj równie przekonany zwolennik windowsów, to Ubuntu 11 wydaje się całkiem OK:
Link: http://www.youtube.com/watch?v=HbksYQPckyY
- Witek
- 6 gwiazdek
- Auto: A500 @ Piotruś II
- Polubił: 20 razy
- Polubione posty: 15 razy
Лукашэнка, Fido po prostu dba o wizerunek i dlatego mu łindołs nie pasuje. Gdybyś czytał inne wątki to byś wiedział. 
ale skoro nie widać różnicy, to po co przepłacać. a jeśli widać, to już zupełnie nie ma tematu.Witek pisze:Лукашэнка, Fido po prostu dba o wizerunek i dlatego mu łindołs nie pasuje. Gdybyś czytał inne wątki to byś wiedział.
czarne jest piękne...
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 313 razy
- Polubione posty: 60 razy
Włącz sobie styl klasyczny ubuntu (czy jakoś tak) - do wyboru np. w dolnej części ekranu przy logowaniu. Będziesz miał, jak dawniej.Konto usunięte pisze: Zainstalowałem ubuntu 11 na netbooku. Albo ktoś, kto wymyślił ten nowy interfejs jest geniuszem, albo ja jestem idiotą![]()
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Лукашэнка, windowsy są zupełnie ok, na służbowym lapku mam z wyboru stary dobry XP. Ale tam, gdzie są słabsze procesory, linux spisuje się po prostu lepiej.
Witek, kiedyś wizerunkowo było dobrze mieć linuxa, dziś może to działa na studentki zaocznej informatyki jedynie
Witek, kiedyś wizerunkowo było dobrze mieć linuxa, dziś może to działa na studentki zaocznej informatyki jedynie
- Witek
- 6 gwiazdek
- Auto: A500 @ Piotruś II
- Polubił: 20 razy
- Polubione posty: 15 razy
Konto usunięte, może. Nie wiem. Ja kompletnie nie znam się na modzie, na tym co się powinno mieć, robić, nosić. Dobrze mi z tym i nie zamierzam tego zmieniać. Sobie jedynie żartowałem, z tamtego wątku.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
Konto usunięte, ten nowy interfejs wydali zbyt wcześnie i niedopracowany. Wydaje się być niezłą koncepcją ale jeszcze nie teraz
Na pocieszenie napiszę Ci, że przypadkiem zainstalowałem Ubuntu 11.10. alpha alphy przed alphą. Tam widać, że już jest lepiej... tylko wszystko padło na drugi dzień, a mi się nie chce i nie mam czasu grzebać.
Na pocieszenie napiszę Ci, że przypadkiem zainstalowałem Ubuntu 11.10. alpha alphy przed alphą. Tam widać, że już jest lepiej... tylko wszystko padło na drugi dzień, a mi się nie chce i nie mam czasu grzebać.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Alan, Alan, Alan!, też mam takie wrażenie. Niby fajne, oryginalne, ale tak do końca nie widać zamysłu autorów. Nie można znaleźć tych aplikacji, które w klasycznej wersji były pod ręką.
-
subarutux
- 2 gwiazdki
- Auto: Forester 2.0D 09
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Interfejsy podlegają modzie. Teraz jest moda na takie coś i programiści będą się skupiać na takich bzdetach, zamiast na funkcjonalności. Ostatnio instalowałem Córce nowe Ubuntu i pierwsze, co wyrzuciłem, to właśnie Unity, a potem na Jej prośbę - Compiza itp. bajery.
A u siebie szykuję się na przejście na Xfce, między innymi po to, żeby odzyskać trochę zasobów.
A u siebie szykuję się na przejście na Xfce, między innymi po to, żeby odzyskać trochę zasobów.
Możecie polecić jakiś tool do konwertowania plików pomocy CHM > PDF ?
Guglam, ściągam triale i co jeden to lepszy, ale jak na razie się wszystkie wysypują przy większych dokumentach.
Guglam, ściągam triale i co jeden to lepszy, ale jak na razie się wszystkie wysypują przy większych dokumentach.
fitter happier more productive
srnk, pewnie chodzi o windę, bo na linuxa to jest coś takiego -> http://code.google.com/p/chm2pdf/
Pod windą pewnie bym spróbował użyć calibre. Trochę kobyła do takiego zadania, ale powinien sobie poradzić.
Pod windą pewnie bym spróbował użyć calibre. Trochę kobyła do takiego zadania, ale powinien sobie poradzić.
czarne jest piękne...
Tak, chodziło o windę.
Trafiłem w końcu na Help&Manual5 i daje sobie radę
Trafiłem w końcu na Help&Manual5 i daje sobie radę
fitter happier more productive
Fluxboxa polecam ;) Trzeba się przyzwyczaić, ale bardzo minimalistyczne, sprawne i zasobów dużo nie zabiera.subarutux pisze:A u siebie szykuję się na przejście na Xfce, między innymi po to, żeby odzyskać trochę zasobów.
Biuro pomocy poszkodowanym w wypadkach drogowych RES - http://www.odszkodowania-res.pl
Re: Poradnik mlodego komputerowca
Bash`a polecam. Trzeba sie przyzwyczaic, ale bardzo minimalistyczne, sprawene i zasobow duzo nie zabiera.
g.
g.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Bash jest dla rozemocjonowanych licealistów. Zsh albo ksh (nie mówiąc o sh) jest dla kowbojów. 
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
potwierdzam, poziom Basha schodzi na psy. Coraz rzadziej jest się z czego pośmiać.Konto usunięte pisze: Bash jest dla rozemocjonowanych licealistów.
lolKonto usunięte pisze:Bash jest dla rozemocjonowanych licealistów. Zsh albo ksh (nie mówiąc o sh) jest dla kowbojów.
g.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
hmmm, nie mogę znaleźć. daj namiar na repozytorium.gruby pisze: lol