Bilex pisze:
Poza tym to może być wydarzenie rozpoczynające wojnę z islamem w Europie. Zobaczymy jak dziś będzie wyglądała noc w Paryżu...
hahaha, nie wiedziałem ze to temat w dziale humor :D Wojna?
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/ ... d5af2cb7ca
Wrzuciłem tą fotę z dopiskiem "kolejka po białe flagi", spodobało się :D
Francuzi sa 100 lat za Niemcami i Anglikami jesli chodzi o podejście do multikulti. Mój dobry znajomy Francuz, z którego nawet wczoraj się śmiałem czy ogłosili kapitulacje już(a bestia mądra jest, bo zaraz mi wyjechał że oni nie szarzowali na czołgi z szablami jak my pod Krojantami), mówił że dla przeciętnego myślącego Francuza to nie jest islam. Tylko "sionist" prowokacja. Zna wielu muzułmanów, którzy są tak bardzo głęboko wierzacy w Allaha jak i przeciętny polski katolik, większośc fundamentalistów ma daleko i głeboko. Szczególnie młode pokolenie które nie wierzy w te bzdety. Jak ktoś ma swojego niewidzialnego boga - ok, niech w niego sobie wierzy. Wiadomo ze redakcja to tamtejszy odpowiednik "NIE" i ostatniej strony "Angory". Mimo że nieraz rzuce jakiś dowcip czy pośmieje się z religii, oni definitywnie gieli pałe. Tak samo z jakimiś genitaliami na krzyżu. Można się pośmiać szczególnie z tych nierealnych aspektów religii, czy wierzeń powstałych w wyniku tego jak ludzie tysiące lat temu tłumaczyli sobie nieznane zalezności działania swiata, czy tego że wszędzie na siłe jest nam wpychana - ale takie skrajne przypadki jak ta gazeta czy przykład kolegi j33mbo to jest czyste chamstwo i buractwo. I nie powinno się to kryć za jakąś tam "sztuką". Bo dzisiejsza sztuka z prawdziwą nie ma nic wspólnego. Teraz artyści po prostu szokują, żeby zwrócić na siebie uwagę.
Oczywiście atak z kałachami i RGP na kogokolwiek to kretynizm, ale nie powinno być społecznego przyzwolenia - zarówno na takie skrajne przypadki, jak i na np. państwo kościelne jakim jest Polska. Religi pastafarian nie chcą zarejestrować - bo twierdzą że jest śmieszna. Dla takiego samego pastafarianina wierzącego w Niewidzialnego Latajacego Potwora Spaghetti jest śmieszna religia katolicka - ale mamy taki nacisk w tym kraju, że jest jedyna i słuszna. Wiadomo - prawdziwy ateista, nie jak pieski Palikota, nie zajmuje się ośmieszaniem religii. Są tacy, którzy zajmują się tłumaczeniem dlaczego religia jest nierealna - ale robią to w programach i książkach których nikt nie musi czytać ani oglądać ;) . Podobnie jak z tymi galeriam - z tym z że ja mówie tu o normalnych, wykształconych ludziach trzymających rozmowę na poziomie. A nie przeciętnym księdzu, z którym rozmowa wygląda tak:
"Ale przecież to, i to, i to, i to..."
"Musisz wierzyć, inaczej nie mamy o czym rozmawiać"
Oczywiście spotkałem też innego księdza, ale on kompletnie do czarnych nie pasuje :D
Mamy w kraju też nieliczną grupę muzułmanów, w wiekszości tatarzy - nikt chyba nie słyszał zeby kiedykolwiek były z nimi problemy ;)
Problemem jest to, gdy ktoś komuś próbuje wciskać na siłe coś, czego ten drugi nie chce ;)
Zdrówka panowie!