Coś niedobrego
- danikl
- 6 gwiazdek
- Auto: Muł, truposz i czerwone włoskie półwytrawne
- Polubił: 102 razy
- Polubione posty: 168 razy
Re: Coś niedobrego
Znalezione w sieci
Murzynek Ahmed w Paryżu mieszka
Głowę Ci uciąć chce ten koleżka
Ostrzy maczetę przez całe ranki
Czyta z Koranu co lepsze wzmianki
O tym co robić ma z niewiernymi
Gdy na ulicy spodka blond w mini
Dobrze, że Ahmed z Islamistami
Nie chodzi tutaj do szkoły z nami
A gdy ze szkoły do domu wraca
Bomby buduje to jego praca
Aż mama krzyczy Ahmed łobuzie
Kiedy dynamit chowa w swej bluzie
Mama powiada poszukaj żony
Ale on w kozy wciąż zapatrzony
Lecz mamy miłość ciągle jest czysta
Bo dobry z niego jest terrorysta
- Rommel
- 4 gwiazdki
- Auto: Outback 2006 2,5 , byl Forester 2010 2,5X
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Ja bardzo dobrze wiem, że łażenie w pełnym szpeju po śliskich wzgórzach to jest wyczyn, ale też dobrze wiem, że na czworakach dużo szybciej by tam wpełzli

"Non homo sed vero mentula magna minax."
Rommel, dobry komentarz, Polaka zresztą, pod filmikiem:
"French forces are not trained to move forward"
"French forces are not trained to move forward"

Rommel pisze:
Ja bardzo dobrze wiem, że łażenie w pełnym szpeju po śliskich wzgórzach to jest wyczyn, ale też dobrze wiem, że na czworakach dużo szybciej by tam wpełzliSprawdzałem, dobre ochraniacze na kolanach, rękawiczki takie jak mechanixy, 4*4, i pod taką górkę bez problemu wejdzie
dlaczego w tym dziale? Poplakalem sie ze smiechu :)) mamy tyle wspolnego z francuzami... Gdyby ktos mi powiedzial, ze to nasi, od razu bym uwierzyl...salute!
wygląda jak montaż, ale niestety film w pełni prawdziwy
jakaś czarna seria na wschodzie Azji ostatnimi czasy
Link: https://www.youtube.com/watch?v=6BIsUCQEv_8
jakaś czarna seria na wschodzie Azji ostatnimi czasy
Link: https://www.youtube.com/watch?v=6BIsUCQEv_8
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
http://wyborcza.pl/1,75477,17532497,Nor ... ienia.html
Norweski sposób na przepełnione więzienia
Norweski sposób na przepełnione więzienia
Norwescy więźniowie polecą na odsiadkę do Holandii. Pomysł nie podoba się ani kryminalistom w Oslo, ani w Amsterdamie. Ci drudzy podali do sądu ministerstwo sprawiedliwości.
Umowę w sprawie transferu więźniów podpisano w poniedziałek w zakładzie karnym Norgerhaven nieopodal granicy z Belgią. - To historyczna chwila, pierwsze takie porozumienie Norwegii z innym krajem - powiedział norweski minister sprawiedliwości Anders Anundsen. Gdy tylko parlamenty obu krajów dadzą mu zielone światło, do Holandii trafi 242 więźniów (oraz 25 mln euro). Rozładuje to tłok w norweskich więzieniach i skróci czas oczekiwania na wykonanie kary.
Pomysł nie przypadł do gustu norweskim kryminalistom. Narzekają, że rodziny będą miały za daleko, by ich odwiedzać. - Przecież z Oslo łatwiej dostać się do Holandii niż na północ Norwegii, gdzie też osadzamy skazanych - odparował rzecznik ministerstwa sprawiedliwości. Ale w sercach więźniów dalej czai się niepokój. Czy holenderskie zakłady okażą się równie ludzkie jak te w ojczyźnie?
W Norwegii w celi można mieć telewizor i komputer. Więźniowie mogą dzwonić do domu, mają dostęp do książek, gazet, filmów, dostają kieszonkowe i granty, np. na ubranie. Zwolennicy tych rozwiązań podkreślają, że kraj ma najniższy w Europie odsetek recydywy - do więzienia trafia ponownie zaledwie 30 proc. skazanych. Przeciwnicy - że te luksusy tylko zachęcają do przestępstw, zwłaszcza imigrantów. W 2000 r. stanowili 8,6 proc. więźniów, w zeszłym roku już 34,2 proc.
Podczas niedawnej podróży do Norwegii spotkałem Polaka, który odsiedział na południu kraju trzy tygodnie za jazdę po pijanemu. Przyznał, że bardziej dotkliwe było dlań 20 tys. koron kary (prawie 10 tys. zł) i strata prawa jazdy na dwa lata - która notabene nie przeszkodziła mu dalej siadać za kółko. - Co to za więzienie! Otwarte cele, musisz tylko trzy razy dziennie podpisać, że jesteś. Basen, siłownia, wypożyczalnia DVD. Jak nie mają jakiegoś filmu, ściągają specjalnie dla ciebie. Dawniej można było sobie dorabiać, np. przy stolarce, ale ścięli pensje, bo Polacy specjalnie dawali się złapać, żeby zarobić. Dawali więcej niż w Polsce w normalnej pracy - opowiadał mi mężczyzna.
242 pechowców, którzy lecą do Holandii, boi się utraty owych świadczeń, które są przecież absolutną podstawą egzystencji. Norwegowie potrafią walczyć o swoje. Niedawno Anders Breivik, terrorysta, który zamordował 77 osób na wyspie Utoya, poskarżył się na tortury i nieludzkie traktowanie, bo wsadzono go do izolatki.
Ale może nie będzie tak źle. Bowiem, jak donosi "Guardian", osadzeni w Norgerhaven mają np. własne ogródki, w których hodują sobie kurczaki i uprawiają warzywa. Mogą też gotować jedzenie, wybrać, na jaki kolor pomalować ściany w celi, i oglądać 55 kanałów TV. Największą zaletą, przekonuje AFP prawniczka 17 osadzonych Hettie Cremers, jest jednak wspaniały widok z okna na pola i zagony rozciągające się po sam horyzont, "szczególnie istotny dla skazanych na dożywocie". Dlaczego Cremers opowiada o tym mediom? Otóż więźniowie zaskarżyli za jej pośrednictwem holenderskie ministerstwo sprawiedliwości, bo obawiają się, że po przybyciu Norwegów zostaną przeniesieni.
Suchej nitki na porozumieniu nie zostawili też norwescy klawisze. Ich zdaniem kraj powinien inwestować w rodzime rozwiązania. Są więc zadziwiająco zgodni z więźniami. Najwyraźniej Anundsen miał rację: to historyczna chwila.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
Konto usunięte, nie zaorał tylko kupił
Jacyś Hindusi o ile mnie pamięć nie myli.

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Naszemu Koledze zmarła bliska Osoba.
http://www.naukawpolsce.pap.pl/aktualno ... skiej.html
Wyrazy raz jeszcze....
http://www.naukawpolsce.pap.pl/aktualno ... skiej.html
Wyrazy raz jeszcze....
wyrazy współczucia
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

wyrazy, przykre to życie jest i każdego z nas doświadcza 

Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
Od tygodnia nie wychodzę z domu , kaszel , grypa i wszystkie cholery na raz . 

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
We Francji rozbił się 4U 9525. 150 ofiar.
Ogarnął mnie ogromny smutek...
może tym bardziej bo pojutrze będę leciał tymi samymi liniami, do tego samego portu docelowego.
Czytając teraz o tej katastrofie w jednym z niemieckich portali, znalazłem informację, że kilka miesięcy temu miało miejsce podobne zdarzenie w powietrzu (samolot Lufthansy tracił 1000m pułapu lotu na minutę), tyle, ze skończyło się szczęśliwie:
Ähnlicher Zwischenfall im November?
Erst vor wenigen Tagen hatte der „Spiegel“ über einen Zwischenfall vom 5. November berichtet: Demnach hatte ein Bordcomputer einen Lufthansa-Airbus mit 109 Passagieren auf dem Weg von Bilbao nach München in einen steilen Sinkflug (1000 Meter pro Minute) gezwungen – ähnlich wie im Fall von 4U 9525! Der Grund: Sensoren waren vereist und hatten das Computersystem des Flugzeugs mit falschen Daten gefüttert. Minutenlang konnten die Piloten den Absturz mit eigenen Steuerimpulsen nicht stoppen. Erst durch Abschalten der Bordcomputer gelang es der Crew, das Flugzeug wieder unter Kontrolle zu bekommen.
http://www.bild.de/news/ausland/flugzeu ... .bild.html
Ogarnął mnie ogromny smutek...
może tym bardziej bo pojutrze będę leciał tymi samymi liniami, do tego samego portu docelowego.

Czytając teraz o tej katastrofie w jednym z niemieckich portali, znalazłem informację, że kilka miesięcy temu miało miejsce podobne zdarzenie w powietrzu (samolot Lufthansy tracił 1000m pułapu lotu na minutę), tyle, ze skończyło się szczęśliwie:
Ähnlicher Zwischenfall im November?
Erst vor wenigen Tagen hatte der „Spiegel“ über einen Zwischenfall vom 5. November berichtet: Demnach hatte ein Bordcomputer einen Lufthansa-Airbus mit 109 Passagieren auf dem Weg von Bilbao nach München in einen steilen Sinkflug (1000 Meter pro Minute) gezwungen – ähnlich wie im Fall von 4U 9525! Der Grund: Sensoren waren vereist und hatten das Computersystem des Flugzeugs mit falschen Daten gefüttert. Minutenlang konnten die Piloten den Absturz mit eigenen Steuerimpulsen nicht stoppen. Erst durch Abschalten der Bordcomputer gelang es der Crew, das Flugzeug wieder unter Kontrolle zu bekommen.
http://www.bild.de/news/ausland/flugzeu ... .bild.html
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
No ufaj tu człowieku elektronice 
Swoją drogą, jak już wprowadzą samojeżdżące samochody, to ciekawe, kto będzie odpowiadał za wypadek spowodowany przesz taki samochód? Producent, czy właściciel?
W sumie, to i tak najgorzej będzie miał pokrzywdzony

Swoją drogą, jak już wprowadzą samojeżdżące samochody, to ciekawe, kto będzie odpowiadał za wypadek spowodowany przesz taki samochód? Producent, czy właściciel?
W sumie, to i tak najgorzej będzie miał pokrzywdzony

http://www.aeroinside.com/item/4946/luf ... f-altitude
edit:
to jest o tym wcześniejszym locie "einen Lufthansa-Airbus mit 109 Passagieren auf dem Weg von Bilbao nach München", który w końcu dotarł do celu.
The Aviation Herald learned that the loss of altitude had been caused by two angle of attack sensors having frozen in their positions during climb at an angle, that caused the fly by wire protection to assume, the aircraft entered a stall while it climbed through FL310. The Alpha Protection activated forcing the aircraft to pitch down, which could not be corrected even by full back stick input. The crew eventually disconnected the related Air Data Units and was able to recover the aircraft.
edit:
to jest o tym wcześniejszym locie "einen Lufthansa-Airbus mit 109 Passagieren auf dem Weg von Bilbao nach München", który w końcu dotarł do celu.
czy oblodzone czujniki i "fałszywe" wznoszenie nie było przyczyną katastrofy Airbusa parę lat temu, co leciał z Brazylii do Francji i rozleciał się na kawałki nad oceanem?
jeśli tak, to dziwne, że po tamtej katastrofie nie wprowadzono wniosków w życie
jeszcze trochę czasu minie zanim poznamy prawdziwą przyczynę
szkoda tych ludzi
jeśli tak, to dziwne, że po tamtej katastrofie nie wprowadzono wniosków w życie
jeszcze trochę czasu minie zanim poznamy prawdziwą przyczynę
szkoda tych ludzi

"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
człowiek coraz częściej okazuje sie najmniej godnym zaufania elementemSo What! pisze:No ufaj tu człowieku elektronice

Byłem dzisiaj w Dusseldorfie. Smutna atmosfera, znicze, księga kondolencyjna, itd.
Leciałem w obie strony Germanwingsem.
Podejrzewam, że te maszyny zostaną szybko przebrandowane na Eurowings.
jak się okazuje - możliwą przyczyną tej katastrofy jest 9/11
po 2001/9/11 - wszystkie samoloty miały zostać wyposażone w drzwi uniemożliwiające wdarcie się do kabiny pilotów... i te drzwi wywiązały się ze swojego zadania bardzo dobrze, oparły się nawet siekierze... przyczyniając się do zabicia 150 ludzi
I tak w wyniku jednej katastrofy mamy inną - niestety nie da się wszystkiego przewidzieć
po 2001/9/11 - wszystkie samoloty miały zostać wyposażone w drzwi uniemożliwiające wdarcie się do kabiny pilotów... i te drzwi wywiązały się ze swojego zadania bardzo dobrze, oparły się nawet siekierze... przyczyniając się do zabicia 150 ludzi
I tak w wyniku jednej katastrofy mamy inną - niestety nie da się wszystkiego przewidzieć
busik, duża nadinterpretacja.
Przyczyna katastrofy to nie to samo co brak możliwości zapobieżenia tragedii.
Przyczyna katastrofy to nie to samo co brak możliwości zapobieżenia tragedii.
czarne jest piękne...