Widziałem ostatnio w sklepie motoryzacyjnym specjalne psikadło odstraszające leśnych amatorów kabli do użycia węwnątrz komory silnika. Nie testowałem. Z doświaczenia mogę powiedzieć, że kostka domestosa nie gwarantuje 100% ochrony - żarły przewody wysokiego napięcia tak jak wcześniej.Arno pisze:A u mnie w Foresterze zwierzę jakoweś przegryzło kable...
Naprawione, ale pwostaje pytanie - ca dalej. WYczytałem, że w silnkiu powiesić zawieszkę do kibla. zapachu nie lubiejo.
Znacie jakieś sposoby sprawdzone?
Coś niedobrego
- Arti
- 6 gwiazdek
- Auto: GT Rally Car & STI GH
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: Coś niedobrego

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 82 razy
- Polubione posty: 6 razy
Wp radzi:
"Szczury, a nawet kuny to nieduże zwierzęta, więc nic dziwnego, że boją się przedstawicieli większych gatunków. Dlatego najtańszym i najprostszym sposobem na odstraszenie tych szkodników są inne zwierzęta. Nie sposób jest zapewnić, aby pies cały czas siedział przy samochodzie i go pilnował. Jednak wystarczy trochę psiej sierści uzyskanej podczas czesania czworonoga, aby odstraszyć szkodniki. Sierść należy umieścić w woreczku i zawiesić pod maską.
W internecie można też wyczytać o bardziej nietypowych naturalnych odstraszaczach. Niektórzy proponują, aby udać się do ogrodu zoologicznego po odchody lwa lub tygrysa. Niezależnie od tego, czym odstraszymy kunę, trzeba pamiętać, że są to zwierzęta terytorialne i bardzo często wracają. "
"Szczury, a nawet kuny to nieduże zwierzęta, więc nic dziwnego, że boją się przedstawicieli większych gatunków. Dlatego najtańszym i najprostszym sposobem na odstraszenie tych szkodników są inne zwierzęta. Nie sposób jest zapewnić, aby pies cały czas siedział przy samochodzie i go pilnował. Jednak wystarczy trochę psiej sierści uzyskanej podczas czesania czworonoga, aby odstraszyć szkodniki. Sierść należy umieścić w woreczku i zawiesić pod maską.
W internecie można też wyczytać o bardziej nietypowych naturalnych odstraszaczach. Niektórzy proponują, aby udać się do ogrodu zoologicznego po odchody lwa lub tygrysa. Niezależnie od tego, czym odstraszymy kunę, trzeba pamiętać, że są to zwierzęta terytorialne i bardzo często wracają. "
-
vojta
- 4 gwiazdki
- Auto: tojka jariska
- Polubił: 66 razy
- Polubione posty: 2 razy
kot tylko kot w sensie zwierzę kotowate lub jego zapach są w stanie odstraszyć gryzonie
na osiedlu wszystkim gryzą mi nie bo pozwalam im się wylegiwać na autach
widziałem też w rolniczym jakieś odstraszacze do upraw leśnych
na osiedlu wszystkim gryzą mi nie bo pozwalam im się wylegiwać na autach
widziałem też w rolniczym jakieś odstraszacze do upraw leśnych
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Arno, sierść psa w komorze silnika i elektroniczne odstraszacze nie działają. Moja mama używa jakiegoś psikacza do komory silnika. Działa, ale komora silnika jest strasznie zapaprana. Postaram się ustalić co to jest.
Tylko odchody lwa. Europejska kuna domowa jest wyjątkowo wyczulona na odchody lwa.Konto usunięte pisze: Niektórzy proponują, aby udać się do ogrodu zoologicznego po odchody lwa lub tygrysa.
Odchody tygrysa działają słabiej.
Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.
Bardzo dzięŻuję wszystkim za rady, SoWhat, daj znać jak się dowiesz...
Na razie wezmę kołtun z psa, i kostkę kiblową...
Najlepsze, że nie wiem gdzie to zostało przegryzione, czy u nas na obiekcie pod miejskim, czy tam gdzie synalek obecnie pomieszkuje na gocławiu....
Może trzeba to posmarować czymś gorzkim, tak jak paznokcie obgryzającym dzieciom...
Na razie wezmę kołtun z psa, i kostkę kiblową...
Najlepsze, że nie wiem gdzie to zostało przegryzione, czy u nas na obiekcie pod miejskim, czy tam gdzie synalek obecnie pomieszkuje na gocławiu....
Może trzeba to posmarować czymś gorzkim, tak jak paznokcie obgryzającym dzieciom...
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Posmarowałabym vicksem.
Będzie nieprzyjemnie pachniało, a dodatkowo grzało/piekło w łapki.

Będzie nieprzyjemnie pachniało, a dodatkowo grzało/piekło w łapki.

Tak czułem, że nie ma co oszczędzać na odchodach...Gal pisze:Tylko odchody lwa. Europejska kuna domowa jest wyjątkowo wyczulona na odchody lwa.Konto usunięte pisze: Niektórzy proponują, aby udać się do ogrodu zoologicznego po odchody lwa lub tygrysa.
Odchody tygrysa działają słabiej.

czarne jest piękne...
Musi to być jednakowoż środek który jakiś czas działa...
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Arno, możesz użyć też metody "na wiatrówkę". Wymaga dużej cierpliwości, ale finalnie daje ogromną satysfakcję. Czujesz się jakbyś wrócił z polowania na tygrysa
W ten sposób przegoniłem dzięcioła, który dziobał mi dziury w elewacji.

W ten sposób przegoniłem dzięcioła, który dziobał mi dziury w elewacji.
Konto usunięte pisze: możesz użyć też metody "na wiatrówkę". Wymaga dużej cierpliwości
i celności, mnie byłoby szkoda blachy w takim fajnym Forku
dziwna sprawaz tymi subarakami, w moim foresterze jakiś zwierz pod maska składzik żywności próbował robić, w Legasiu przegryzione przewody tak francowato że laweta wracałem do domu
a niemieckich i hiszpańskich nie ruszają
p.s. pomogła zmiana miejsca parkowania i zamieszkania

Podobno nie trafił...vibowit pisze:Konto usunięte. Dzięcioły są pod ochroną. :)
Tego od zamachu na nasz sejm skazali za "realny plan", więc i pudłowanie może nie być bezpieczne.
czarne jest piękne...
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
otarło się o piórko temu misiu. I już nie wróciłGal pisze:Podobno nie trafił...vibowit pisze:Konto usunięte. Dzięcioły są pod ochroną. :)

E tam.Konto usunięte pisze:otarło się o piórko temu misiu. I już nie wróciłGal pisze:Podobno nie trafił...vibowit pisze:Konto usunięte. Dzięcioły są pod ochroną. :)
Skończył gniazdo ocieplać styropianem, a zajął się karmieniem młodych.
A styropian mało pożywny.
- ptk22
- 6 gwiazdek
- Auto: Subaru Impreza 2.0 GX blobeye LPG
- Polubił: 2268 razy
- Polubione posty: 137 razy
Arno pisze:Musi to być jednakowoż środek który jakiś czas działa...
Link: https://www.youtube.com/watch?v=4_Ny0QNWDcQ
Borat miał taki sprawdzony sposób ochrony auta

Jest ryzyko, musi być wybór.
Kolega w zoo pracuje, mogę podpytać jakie są aktualne stawki za kupę lwa 

Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
Kasa nie śmierdziinquiz pisze: stawki za kupę lwa

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
-
vojta
- 4 gwiazdki
- Auto: tojka jariska
- Polubił: 66 razy
- Polubione posty: 2 razy
chichy śmichy ale pewnie zadziałainquiz pisze:Kolega w zoo pracuje, mogę podpytać jakie są aktualne stawki za kupę lwa

A kupa panny czy strzelca już nie działa ?vojta pisze:chichy śmichy ale pewnie zadziałainquiz pisze:Kolega w zoo pracuje, mogę podpytać jakie są aktualne stawki za kupę lwa
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
Tak kropka jest znacząca.Konto usunięte pisze:.
Kropka na kresce musi coś znaczyć.
Ale tak wracając do meritum, zastanawiam się jak bym się czuł jeżdżąc z kupą lwa pod maską? No bo przecież w miarę upływu czasu temperatura w komorze silnikowej rośnie więc doznania olfaktoryczne muszą się nasilać...
I co wtedy mówić ewentualnym współpasażerom - że z Safari właśnie wróciłem?

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
leon pisze:A kupa panny czy strzelca już nie działa ?vojta pisze:chichy śmichy ale pewnie zadziałainquiz pisze:Kolega w zoo pracuje, mogę podpytać jakie są aktualne stawki za kupę lwa
Hmmm....... a jakby działała, to myślisz za ile mogę wołać?