Auto dla dziada
Re: Auto dla dziada
W przypadku, gdy ełropejscy importerzy założą, że starczy im jedna laweta aut na kwartał i na tej ilości będą opierać swoje trwanie, to niczego nie można wykluczyć. 

-
lukass
- 5 gwiazdek
- Auto: Proto WRC'17 i 4 razy 4x4 - czyli w sumie 5 razy 4x4
- Polubił: 8 razy
- Polubione posty: 153 razy
Podobno tak. Mnie nie dotknął mimo że w S3 z 2008roku z rozrządem paskowym mam 85tysi nakulane, a we Freetracku 2011r z łańcuchem mam 105 tysi.gregski pisze: lukass, ale potwierdzisz, ze problem istnieje/istnial...
Dodatkowo od nowości do 90 tyś miałem Leona 2008 1.8TSi z łańcuchem - teraz jeździ pracownik i ma około 115 tysi - ten nie wymaga dolewki pomiedzy przegladami, a od przebiegu 5 tyś jest zmałpowany na 220 kucy.
Oczywiście sporo sie słyszy o tych co biora olej, ale przy dzisiejszej wymianie informacji i ilości aut z tym silnikiem to ciężko byłoby tego nie usłyszeć
był WRX powered by Jako & PB98 i STi MY'05 EU DCCD
Salo w Los Angeles jest pełen aut dla dziadów, w tym auto dla dziadówy Mecedes GLA AGM.
Jechać i wybierać.
Duże małe drogie tanie....
Co komu potrzebne.
Jechać i wybierać.
Co komu potrzebne.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
a no prawda,Arno pisze:Salo w Los Angeles jest pełen aut dla dziadów, w tym auto dla dziadówy Mecedes GLA AGM.
Jechać i wybierać.
Co komu potrzebne.
choćby taka Kia:
http://www.samar.pl/__/3/3.a/75460/Eleg ... cale=pl_PL
choć u mnie dziadzienie postępuje w zgoła innym kierunku...
zaczynam pożądać takich kształtów:
http://www.caranddriver.com/features/20 ... tails-news

PS
a oto nowinki Subaru w LA:
Link: http://www.youtube.com/watch?v=rZtuUPBiHjo
Na pewno bardziej wyraźne modele niż obecnieЛукашэнка pisze: a oto nowinki Subaru w LA:

Nowy forek bardzo fajny , ostatnie OBK ok ale legacy to kociastrofa

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Legas fajny w swej kanciastości.
W przodzie trochę Tribeki widać.
A co zjedzie z taśmy?
Lepiej sobie nie wyobrażać.
Z Lanosem już było przerabiane...
W przodzie trochę Tribeki widać.
A co zjedzie z taśmy?
Lepiej sobie nie wyobrażać.
Z Lanosem już było przerabiane...
Czy dowiemy się wreszcie co Fiduś zamówił

Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
A ja powoli dojrzewam do myśli, że dla dziadówy, jeśli niezbędny będzie automat, to Forester. Chociaż podstępny plan: kupić A AMG, zdjąć oznakowania i nic jej nie mówić, jest bardzo nęcący - podobnie jak rozwiązanie Pasek V6. Każde z tych rozwiązań ma zalety, choć każde różne.
Można zamówić bez oznaczeń , parę groszy trzeba za to dopłacićArno pisze: kupić A AMG, zdjąć oznakowania

Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Z tego co wiem to nie ale może się coś zmieniłoFUX pisze: Najczęściej bez oznaczeń 0 €.

Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Jak już będziesz wybierał A AMG to jeszcze przetestuj Audi RS3 Sportback - Może to być ciekawa alternatywaArno pisze: kupić A AMG

Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Piter, dużo droższa.
Dziś się okazało, że mały Lexus, IS, może być bardzo tanio kupiony.
Bardzo kompaktowe wnętrze. Ale wypieszczone.
Ale sedan, a z bagażnika w takim źle się wyjmuje.
Coś mnie kusi jeden PASSAT...
W zasadzie opcje są teraz następujące ( rozchodzi się o małżonkię):
1. Golf GTI
2. Skoda RS kombi
3. Forster XT
4. lexus IS 250 nie hybryda.
5. Passat V6
6. Po dzisiejszej wizycie w sklepie EVO automat 330... Ale boję się sporej opozycji :)
7. Mercedes A 250 x4 ewentualnie AMG.
8. Mazda/Honda - duże kombi 2.4/2.5 automat.
Każdy inny, wady i zalety...
1. Golf GTI
2. Skoda RS kombi
3. Forster XT
5. Passat V6
6. Po dzisiejszej wizycie w sklepie EVO automat 330... Ale boję się sporej opozycji :)
masz na myśli opozycję domową?Arno pisze:6. Po dzisiejszej wizycie w sklepie EVO automat 330... Ale boję się sporej opozycji :)
na Forum ten pomysł prawdopodobnie też nie zostanie gorąco przyjęty...
ale to już tylko z ukrywanej zazdrości.

Prawdę powiedziawszy, każdy z samochodów, które wymieniłeś, jest warty tego aby wziąć go poważnie pod uwagę.
Arno,FUX pisze:Arno, infinity...
nie słuchaj FUXa

http://otomoto.pl/ford-mustang-nowy-2dr ... 99414.html

Infinity padło jako propozycja, ale tanie rozwizania są dieslowskie. Co więcej, jest to samochód wyglądający drogo. I jest duży dość.
A tera ciekawostka:
Lexus IS jest wewnątrz niewiele mniejszy od GSa, choć GS na zewnątrz wielki.
Co więcej, Infinity ma serwis z drugiej strony miasta.
A tera ciekawostka:
Lexus IS jest wewnątrz niewiele mniejszy od GSa, choć GS na zewnątrz wielki.
Co więcej, Infinity ma serwis z drugiej strony miasta.
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Z czystej a niezdrowej ciekawości - na jaką cholerę drobnej kobietce przestronne wnętrza większości tych aut, z reguły występujące wespół z hektarami blachy wokół? Nie rozsądniejsze byłoby coś bardziej kompaktowego, a za to z innymi zaletami?Arno pisze: W zasadzie opcje są teraz następujące ( rozchodzi się o małżonkię):
1. Golf GTI
2. Skoda RS kombi
3. Forster XT
5. Passat V6
EVO rozumiem. Merc A AMG, Golf GTi - tyż. RS - już mniej, bo przy podobnej mechanice nie ma opcji AWD, za to wymaga większej dziury na parkingu.
Forester - no OK, póki nie ma XV z turbo, pozostaje rozsądną opcją.
Lexus tak, jeśli zamierza się robić długie trasy autostradami. Po mieście i okolicy, przepraszam, bez sensu. Pozostałe duże sedany/kombi jeszcze bardziej.
Chyba, ze ja czegoś nie wiem - i to ma być tak naprawdę nie auto dla Moniki na co dzień, ale "dla rodziny", na wakacje, przeprowadzki i inne takie?
-
lukass
- 5 gwiazdek
Zdecydowanie brakuje tu jednego auta - Mini Countryman Cooper S All4 - wadę ma jedną, a mianowicie cenę, bo sporo płąci sie za znaczek i dlatego chwilowo ja na jeszcze rok może póltora zostanę przy S3 dla żony, ale później raczej kupię właśnie Miniaka. Teraz szukajac auta trochę takim pojeździłem i powiem krótko - to autko jest genialne. Ostatni raz taką więź z autem poczułem gdy pierwszy raz wsiadłem do mojego STi MY05. Oczywiscie nie ma wieśniak aż takich parametrów jak Sti, bo 184 konie to nie jest tak duzo, ale bez wysiłku robi sie mapę na 220 i te 7s do setki pęka. Zawieszenie choć wysokie to jest rewelacyjne - auto prowadzi sie pewnie i bez przechyłów. a jednocześnie komfortowo i użytecznośc zimowo/terenowo/krawęznikowa całkiem spora. Układ kierowniczy to bajka - zawsze pełne info gdzie podąża auto. Wnętrze i bagaznik wystarczajace dla 4 osób. Poziom wyposażenia we wszystkich które realnie sie sprzedają jest bardzo przyzwoity. Wygląd to rzecz gustu, ale to auto ma w sobie to coś, jak onegdaj Bugi ;) A jeszcze jedna mała wada - wydech też trzeba poprawić żeby brzmiał, ale to szczegół. Ktoś powie że zwykły Mini Cooper S fajniejszy, szybszy i bardziej gokartowy - tak, ale.... to auto dla max 2 osób. Po pierwsze z tyłu po ustawieniu fotela dla mnie - 181 cm - trzeba pasażerowi amputowac nogi. A po drugie nie należy spodziewac się żadnego komfortu, czy dzielności we wjeżdzeniu pod krawęzniki, o zimie i terenie nie wspominając, choć na równym i suchym prowadzi się kosmicznie genialnie.Arno pisze:Piter, dużo droższa.
1. Golf GTI
2. Skoda RS kombi
3. Forster XT
5. Passat V6
-
lukass
- 5 gwiazdek
No ewentualnie mozna dopisac jeszcze jedno auto, ale najmniej prestiżowe - Skodę Yeti 1.8TSI. Teraz można kupić jeszcze wersje przedliftową i juz nową. Od stycznia wejdzie kratka i na 99% Yeti bedzie mozna kupić z homologacją ciężarową i odliczyć cały VAT. Tym sposobem za około 65-68 tyś netto (zalezy na ile kto jest wprawnym negocjatorem) wyjeżdżasz nówką z bardzo przyzwoitym wyposażeniem. A to auto które zawieszeniowo jak na małego Suva spisuje sie bardzo fajnie - wg mnie prowadzi sie lepiej niż kiedyś Forki Turbo 2 generacji. 160 koni daje radę ( 8sekund do setki), a że w ASO Skody idzie sie dogadać to i chłopaki przymkną oko (jak zrobi sie to przez nich) na delikatną mapę w okolice 210 koni i 300NM. A po gwarancji, kładziesz na stół 7 tysi - (turbo K04, cooler od S3, wydech i mapa) i masz sleepera z mocą 300 koni i prawie 400NM. Minus tego auta to że nie wystepuje w wersji z DSG z tym motorem. Natomiast Haldex 4 generacji naprawde daje radę.
lukass, Ty se jaja z nobliwych Starców z siwymi włosami robisz. Pryszczatemu Nastolatkowi przystoi, ale nam?
Ogarnij się!

Ogarnij się!

oj, tam za znaczek. a nie lepiej pomyśleć sobie, że sponsoruje się zwycięzcę Dakaru?lukass pisze:wadę ma jedną, a mianowicie cenę, bo sporo płąci sie za znaczek

-
lukass
- 5 gwiazdek
Uważam że nie ma nic złego w tym żeby osoba 40 czy 50 + jeździła Mini CountrymanFUX pisze:lukass, Ty se jaja z nobliwych Starców z siwymi włosami robisz. Pryszczatemu Nastolatkowi przystoi, ale nam?![]()
![]()
![]()
Ogarnij się!

A dla seniorów w palecie kolorów jest nawet sraczkowaty-brąz

http://otomoto.pl/mini-countryman-salon ... 01580.html