WRC fan pisze:
A jak wygląda np korzystanie z Internetu i jakichś aplikacji bez usługi BB ?
Internet w zależności od usługi, możesz mieć za 15 zyla miesięcznie no limit.
Co do aplikacji na paletke, to jest tego mało, ale ostatnio RIM założył swój sklep online i można kupe rzeczy ściągać. Ja osobiście nie chce już innych telefonów, mojego mam ustawionego na samoczynne wyłaczenie wieczorem i właczenie rano. Który tel po włączeniu i wpisaniu PINu jest gotowy do wykonania połaczenia po kilku sekundach?
Wyświetlacze mają po 65k kolorów - niby mało, ale rozdzielczość taka że oglądasz jak dobre LCD. Kodeki maja zainstalowane, DiVxy chodzą, niezły korektor dźwięku do słuchawek, nawigacja daje radę (choć brakuje mi automapy). Ja osobiście poleciłbym 8900 (choc bez 3G - ale to lepiej bo nadajniki 3G teraz zapchane wszystkimi androidami)), nie zawieszał się. bateria wytrzymywała ponad dzień (kilka tys minut w mies gadam). musiałem się pożegnać z nim, bo gniazdko słuchawek padło i przesterowania w dźwięku były.
Teraz przesiadłem się na 9800 i żałuję - dotykowy ekran wq..., w kieszeni potrafi się odblokować i sam se dzwonić, w czasie rozmowy gdzieś dotkniesz i wycisza mikrofon... nigdy więcej tel z dotykowym ekranem. Jak chcesz 3G to 9780 może być ok