Robi, w potoku dzisiejszych mdłych i nudnych toczydeł to istny rarytas.
Auto dla dziada
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 274 razy
- Polubione posty: 544 razy
Auto dla dziada
@jarmaj zapomniałeś o obrzydliwym tablecie w środku. Fotel pewnie też twardy i niewygodny. Poza tym się zgadzam. ;)
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Auto dla dziada
I ciężko się wsiada i wysiada. I nie ma podłokietnika. I cupholderów!
Choć przyznam, że brak aktywnego tempomatu trochę boli... Wielokrotnie dawał wytchnienie w długich trasach w Siódemce.
No cóż... Jak mówi moją lepsza połowa: nie można mieć wszystkiego
Choć przyznam, że brak aktywnego tempomatu trochę boli... Wielokrotnie dawał wytchnienie w długich trasach w Siódemce.
No cóż... Jak mówi moją lepsza połowa: nie można mieć wszystkiego
Death ain't nothin' but a heartbeat away...
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Auto dla dziada
Zamierzasz tym tłuc kilometry jeżdżąc na działkę na południe?
Auto dla dziada
Po to wzial kombi żeby kosiarka szybko mogła dojechać na działeczkę 

"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
- Chloru
- 6 gwiazdek
Auto dla dziada
Raczej po to żeby pomidory z działki przywieźć.

Auto dla dziada
Koktajlowe to nawet w schłodzonym schowku przywiezie
w bagażniku ewentualnie trupa do zakopania... choć 7mka chyba ma większą gangsterkę z tyłu na sztywnych
w bagażniku ewentualnie trupa do zakopania... choć 7mka chyba ma większą gangsterkę z tyłu na sztywnych "Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
Auto dla dziada
Koniec z garażowaniem samochodów dla następnych właścicieli!
Zresztą nie zamierzam tego sprzedawać nigdy raczej.
Chcę mieć wreszcie jakiś wyjątkowy, unikatowy, limitowany samochód i nie przejmować się niczym.
Zapłacę zaraz wywrotkę kasy za PPF i jazda.
A nie, że szkoda, bo przebieg, bo ktoś uszkodzi, bo się tapicerka wytrze i straci 1000 euro na wartości.... Walić to.
Na Siódemkę chuchałem, dmuchałem, wymieniałem olej co 10k km a potem dział samochodów używanych Ci mówi: no fajnie ale możemy panu dać tyle i nic więcej. I cały misterny plan w piz....
- Chloru
- 6 gwiazdek
Auto dla dziada
Rozumiem. W sumie miałem podobnie ale i tak najwięcej chciało zapłacić Volvo.Bilex pisze:Koniec z garażowaniem samochodów dla następnych właścicieli!
Zresztą nie zamierzam tego sprzedawać nigdy raczej.
Chcę mieć wreszcie jakiś wyjątkowy, unikatowy, limitowany samochód i nie przejmować się niczym.
Zapłacę zaraz wywrotkę kasy za PPF i jazda.
A nie, że szkoda, bo przebieg, bo ktoś uszkodzi, bo się tapicerka wytrze i straci 1000 euro na wartości.... Walić to.
Na Siódemkę chuchałem, dmuchałem, wymieniałem olej co 10k km a potem dział samochodów używanych Ci mówi: no fajnie ale możemy panu dać tyle i nic więcej. I cały misterny plan w piz....
Skoro więc będzie jeżdżone to zamawiam trochę pomidorów. W zamian pomogę znaleźć cupholdery od majfriendów z AliExpress.
Wolisz żólte czy czerwone? ;)
PPF dość drogo zazwyczaj wychodzi ale kamyki itp. później nie bolą.
Ostatnio zmieniony 14 mar 2026, o 21:02 przez Chloru, łącznie zmieniany 1 raz.
Auto dla dziada
I co?
Zapłaciło?
Podobnie miałem z mazdą.
Zobaczymy, co zaproponuje salon przy odkupie.
Dolce far niente 
- Chloru
- 6 gwiazdek
Auto dla dziada
Zapłaciło. Na czas oczekiwania na nowe auto dostałem też XC60 T8 Ultra.
- Chloru
- 6 gwiazdek
Auto dla dziada
Coś tam jechało ;) Kombi jednak wyraźnie żwawsze ale w praktyce ma to już mniejsze znaczenie. Bierz T8 zanim zniknie (a tak ma się stać) jak masz gdzie podpiąć wtyczkę (wystarczy zwykle gniazdko, siła tylko na plus). Nowy napęd ma być słabszy za to bardziej elektryczny (moc/zasięg). Ja spóźniłem się jakieś 2 tygodnie na PE więc ucz się na błędach innych ;)
Auto dla dziada
B5 a T8 to furmanka kasy. Nie widzę większego sensu.
Prawie 50 na start różnicy.
4,9vs.6,9
4,9vs.6,9
Dolce far niente 
- Chloru
- 6 gwiazdek
Auto dla dziada
Po drodze masz jeszcze t6. Wrażenia między 7 sekund do paczki vs okolice 5 to jednak inny komfort jazdy. W pakiecie dostajesz praktycznie natychmiastową reakcję na gaz oraz bardzo niskie spalanie gdy kręcisz się wokół komina i masz gdzie ładować. W trasie, bez prądu praktycznie nie ma różnic w spalaniu między T8 a T5 którym jeździłem.FUX pisze:B5 a T8 to furmanka kasy. Nie widzę większego sensu.
4,9vs.6,9
- Chloru
- 6 gwiazdek
Auto dla dziada
O i to jest auto dla dziada... Skoro robią na zamówienie to może i cupholdery dołożą. Parę sztuk zostało...
https://www.facebook.com/share/r/18ZgQbJmhQ/
Najbardziej urzekło mnie 2.9s do 100 .... Na szutrze. ;)
https://www.facebook.com/share/r/18ZgQbJmhQ/
Najbardziej urzekło mnie 2.9s do 100 .... Na szutrze. ;)
Auto dla dziada
Mam i jest to jedyny wabik na zakup oraz te 14 kpln na podatku do odliczenia.
Wokół komina zrobie czasami 10, czasami 50 km, więc jest korzyść. W nocy się 3 fazowo naładuje. Ból taki, że nie mam drugiego licznika na taryfę nocną. Cena energii na firmę zabija zabawę.
Dolce far niente 
- Chloru
- 6 gwiazdek
Auto dla dziada
Sam licznik to chyba coś koło 700 PLN z tego co pamiętam swoją instalacje. Przez noc to ze zwykłego gniazdka naładujesz, jak będziesz miał 3f to jakieś 3 godziny. Podpytaj lokalnego elektryka ile taka instalacja itp. zaletą jest taka, że w domu odpadają Ci ekspertyzy, zgody itp. Realny zasięg od jakieś 45 km w zimie do ok 80 latem.
A i nie musisz brać prądu na firmę.
A i nie musisz brać prądu na firmę.
Auto dla dziada
Pierwsza trasa zaliczona, z duszą na ramieniu bo jeszcze przed PPFem.
400 km, Eską do Płońska a potem starą Siódemką do Torunia i z powrotem tak samo.
Oczywiscie na dotarciu, wiec grzecznie. Stwierdziłem, że zdrowiej będzie jechać „ w manualu”. Raz może dotarłem do granicznych przez pierwszy okres 5000 rpm. I to przez przypadek
Poza tym to jest samochód torowy z homologacją drogową. Zadziwiająco komfortowy. Mega sztywny ale nie twardy. Zmiana pasa czy wyprzedzanie to jest bajka. Brak pokręteł aż tak bardzo nie przeszkadza. Fotele mega wygodne, nawet po dwóch godzinach.
Generalnie jestem przekonany, że samochód stwierdził żem pipa bo nie dałem mu się rozbujać.
A potencjał czuć…
400 km, Eską do Płońska a potem starą Siódemką do Torunia i z powrotem tak samo.
Oczywiscie na dotarciu, wiec grzecznie. Stwierdziłem, że zdrowiej będzie jechać „ w manualu”. Raz może dotarłem do granicznych przez pierwszy okres 5000 rpm. I to przez przypadek
Poza tym to jest samochód torowy z homologacją drogową. Zadziwiająco komfortowy. Mega sztywny ale nie twardy. Zmiana pasa czy wyprzedzanie to jest bajka. Brak pokręteł aż tak bardzo nie przeszkadza. Fotele mega wygodne, nawet po dwóch godzinach.
Generalnie jestem przekonany, że samochód stwierdził żem pipa bo nie dałem mu się rozbujać.
A potencjał czuć…
- Użytkownicy, którzy polubili ten post :
- Chloru (15 mar 2026, o 22:13)
- Chloru
- 6 gwiazdek
Auto dla dziada
Po 12h w siodle możesz mieć inne zdanie. Zamawiać cupholdery? ;)
Auto dla dziada
Pokaż najpierw bo mam przeczucie, że nie masz wystarczających danych…